• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit yani egzama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
kızlar hangi ilaçları yazı peki hoca

kortızonlu krem verdı adı euvomate -evde vardı zaten-bırde nemlendırıcı adı bıoderma atoderm pp...devlet odemıyor zaten nemlendırıcı oldugu ıcın 200ml sı 49 lıra yanlıs hatırlamıyorsam 1 hafta gıdıyor...........kortızonlu kremı oduyordur devlet ama zaten pahalı bısey degıl...bı tupu 6 aydır kullanıyoruz...hala da yarısı duruyor....baska ılac vermedı

bizede ilk dr muz eumovate krem vermişti sonraki dr başka krem verdi ve bariederm die bir krem önermişti 60 milyon a almıştım ama pek işe yaramadı bakalım hocadan randevu alcam yarın bakalım size söylediklerininden farklı bişe demicektir :)inş.en kısa zamanda atlatırız kıxzlar gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim

bizede ilk dr muz eumovate krem vermişti sonraki dr başka krem verdi ve bariederm die bir krem önermişti 60 milyon a almıştım ama pek işe yaramadı bakalım hocadan randevu alcam yarın bakalım size söylediklerininden farklı bişe demicektir :)inş.en kısa zamanda atlatırız kıxzlar gelişmelerden birbirimizi haberdar edelim
beklıyoruz haberlerını....ınsallah alerjı yoktur

beyaz leblebim gelişmeleri bende atarım sana mesaj bu arada arkadaşlar lütfen şu konu hakında acil bilgiye ihtiyacım vAR eşim bu cuma günü için hacettepeden saat 13:30 a yard.doç.dr sibel ersoydan randevu almış zaten dolu randevular 15 marta kadar biz bir şekilde aldık ama diyorumki zaten ben ömer hocanın muaynesine götirim sonuçta profesör hoca nasıl bakıyo ilgilimi bide tahlil için hacettepeye yönlendirip yardımcı oluyomu bu çok önremli benim için muayne edip ilaç yazıp tahliller için yardım etrnmiyosa randevu saatime uycam sibel hanıma götürcem yoksa ömer beyin muayne şekli ile aşamalarınızı yazarsanızı ona göre karar vericem kızl<ar bugün

canım muayenehaneye gidip muayeneni oluyosun gerekirse ciltten allerji testi yapılıyo,bizde süt ve yumurta akında kabarma olduğu için kan testi de gerekti.dr.un bize söylediği saatte hastaneye gittik,dr.u bulduk.o asistanına sevketti bizi.dosyamız açıldı.güzelce kanımızı aldılar.çok rahat ve sorunsuz oldu.gelişmeleri bize de bildir.umarım allerji çıkmaz

Selam ,alerji testlerinin tam güvenirliliği olmadığını duydum doktor yakınımdan. Üniversite hastanelerinde konuya nasıl yaklaşıyorlar.Bizde düşündük yaptırmayı ama kararsız kaldık sonra.

pazartesiye arasa randevu aldım kızlar saat 15 te hocanın muaynesine götürcem inş.alerji falan çıkmaz gelişmeleri haber veririm

pazartesiye arasa randevu aldım kızlar saat 15 te hocanın muaynesine götürcem inş.alerji falan çıkmaz gelişmeleri haber veririm

Selam ben de test yaptırmayı düşünüyorum fakat kararsız kaldım. Neler yaptıkları hakkında bilgi verir misiniz?Haberlerinizi bekliyorum inş alerji çıkmaz.Geçmiş olsun..

Selam ,alerji testlerinin tam güvenirliliği olmadığını duydum doktor yakınımdan. Üniversite hastanelerinde konuya nasıl yaklaşıyorlar.Bizde düşündük yaptırmayı ama kararsız kaldık sonra.
merhaba,aslında dediğin doğru tam güvenilirliği yok, daha doğrusu testin pozitif değil negatif çıkması belirleyici.yani allerjisi yok çıkıyorsa allerjisi yoktur.ama var çıkıyorsa bu kesin var olduğunu göstermiyor.ben böyle biliyorum ama yine de bir alleji uzmanına sor tabii.nasıl yapıldığına gelince, sırtına 12 tane allerjen iğneyle verildi(minicik iğneler,oğlum hiçbirini hissetmedi bile ve ağlamadı elinde oyunceğıyla oynadı).15-20 dk beklendi.süt ve yumurta akında bir miktar kabarma oldu.kesinleştirmek için hacettepede kan verdik(kabarma olmasaydı kan vermeyecektik) ama kanda birşey çıkmadı.bu da bebeğimde besin allerjisi olmadığını gösteriyor.hacettepede uyguluyorlar bu testleri.geçmiş olsun

bugün bir heves sebze püresinin yanında ypğurt vereyim dedim.bebek yoğurtlarından almıştım, maya olarak kulllanmak için hatta kendi sütümden mayalayacaktım.hadi dedim bebek yoğurdu bikaç kaşık vereyim.3-4 kaşık aldı abartmıyorum birkaç dk içinde yanakların ortasına kadar tüm çene ve dudak üstü(dudak üstü daha önce hiç kızarmamıştı)kıpkırmızı oldu.bir anda nasıl kaşınmaya başladı anlatamam bi de kanadı:((sinirim bozuldu,süt allerjisi yoksa bu ne demek?artık yorumlayamıyorum.

ama yoğurtta da allerjiye neden olabilecek süt proteini var yine:((bi de normal yoğurda bakıcam yine kızarırsa arıcam dr.u.çok kötüydü.sizin de pazartesi randevunuz iyi geçer umarım,iyi haberlerini bekliyoruz

inş.canım ben oğlumda alerji testinde bişe çıkcanı düşünmüyorum açıkcası bakalım hayırlısı bugün banyosunu yaptırdım yanakları al al banyoda kurulamadan nemendirdim yağladım kortizona ara verdim bakalım inş.yüzü yine kötü olaz bizede yüzüne pek banyo yaramıyo

kızlar benımkıde ılk dogdugunda yanakları kıpkırmızıydı putur puturdu sonra beze gıbı oldu doktora sordum cıldı hassas dedı suratını sutunle sılıceksın sabun surmuyceksın sade su vurcaksın dedı suan cocugumda bıldıgınız sıyah noktalar var ne oldugunu anlamıyorum esıme alerjımı acaba dıyorum yok yaa dıyoo ama benım aklım takılıyo sızce nedır pekı

siyah nokta mı canım şaşırdım bixim bebeklerde egzama varda siyah nokta nasıl olduki bebişinde alla alla banyodan sonra kurulanmadan yüzünü ve vucudunu yağla ve nemlendir lif falan sürme bak bakalım geçicek mi sabunda sürme sabun cildi kurutur canım sebamedin sabununu kullanabilirsin ama geçmezse bir drmotoloğa götürmeni tavsiye ederim geç miş olsun minişine

tesekkur ederım cnm bendesebamed kullanıyorum fakat gecmıyo ole yagladıgım zaman daha cok oluyo sutun yaglı dıyolar buyudukce gecer dıyolar ama doktora gıttım gecıcek dedı oda ne bılım ben sıkılıyorum ama bu durumdan

ayrıca benım rutın kontrole goturdugum dr bunu ankara havasının kuru olmasından da olabılecegını denız kenraında bı yerde yasasaydık olmayacagını soylemıstı...ban ılk basta mantıksız geldı.. oglum 6 aylıkken ıstanbula gıtmıstık gercektende orda yok oldu kızarıklıklar...ben herhalde tesaduf dıye dusundum cunku sadece 2 gun kalmıstık...ama sımdı bu topıktekı arkadasların yasadıgı yere baktım ve hemen hepsının denızden uzak havası kuru yerler oldugunu farkettım...yazın tatıle gıtmeyı dusunuyoruz...bakalım orda yıne ıyılesecek mı...aranızda buna benzer bısey yasayan var mı.....
canım bence deniz kenarı - nemli bölgeyle alakası yok . ben antalyada yaşıyorum ama maalesef bizde de var atopik dermatit.

merhaba çok geçmiş olsun.ne yazık ki kesin bir çözümü yok.bizde süt allerjisi vs çıkmadı ya ben şu an ona seviniyorum.bence bebekte altyapı(beyaz ten hassas cilt genetik yatkınlık )oluyo ve bişi tetikliyo.bizde salya kesinlikle.sürekli siliyorum ama başedemiyorum.lansinoh başında ben de sürmüştüm ama bizde çok işe yaramamıştı gerçi başı dediğim baya bir kızarmıştı.şimdi saf vazelin bulmaya çalışıcam(şu piyasadaki parfümlü boyalı olanlardan değil)kızarmayı baskıladıktan sonra bol bol sürücem bakalım.salyanın etkisini yok edecek mi.vazelin biraz da yoğun kıvamlı ya belki bariyer olur salyaya.iyi gelirse haber veririm.
teşekkür ederim canım. bizde dün gittik kan verdik test için. 2 hafta sonra belli olacakmış. böyle okudukça kesin çözümü olmadığını inşallah alerji testinde bişey çıkar diye bekler oldum. ne ise ona göre biliriz yemiyiveririz o yiyeceği ama böyle bilmeden daha kötü.
kortizonlu kremi (advantan marka) iyi geliyodu ama bıraktım kortizonlu olduğu fazla kullanmadan. doktor bırak dememişti ama iyi yapmışsın dedi bıraktığımı duyunca. ama dün elleri çok kötü olunca mecburen ellerine sürdüm uyutunca. iyi geld alevini aldı biraz .ama sürmeyince ertesi gün gene tekrarlıyor. ve kabarık kabarık oldu elleri yanakları .kıyamyorum yavruma üzülüyorum sürekli yüzünü kaşımaya çalışıyor. dün bi merhem yazdı doktor .2 hafta test sonuçları belli olana kadar napıcaz biz peki dedim. tamam dedi var bi merhem ama pahalı dedi . olsun dedm siz yazın (sigorta hatta özel sigortada karşılamıyormuş.) olsun dedim dünden beri arıyorduk bugün bulmuş babası almış. onu kullanmay başlıycaz bakalım .inşallah iyi gelir. iyi gelirse adını veririm sizede . ama inşallah o da kortizonlu değildir. kafam çok takılıor bu duruma .ama tek derdimiz bu olsun diye teselli ediyorum kendimi. senağlama

merhaba biz ek gıdaya yeni geçtik, şimdilik meyve ve sebe püresi veriyorum.yoğurt yok.zaten 2 haftadır benim diyetimden de dr kontrolünde süt ve süt ürünleri çıkarıldı.allerji testinde bebeğimin sırtında sütte kabarma oldu ama kanda allerji çıkmadı.yani süt allerjisi yok ama dr sütün bir şekilde oğlumun vücudunda reaksiyona neden olduğunu düşünüyor.hafta sonu belli olacak durum.süt diyeti gerçekten zor herşeyde süt var margarinde bile.oğlum için katlanırım hiç problem değil ama sanki boşuna yapıyomuş gibi geliyo.bu atopik dermatit beni de çok üzüyo ama besin allerjisini,astımı düşününce şükrediyorum.çocuklarımızn tek derdi bu olsun,hepinize geçmiş olsun

merhaba arkadaşım süt ürünlerine ve yumurtaya alerjimiz olduğundan 4 aydır tüketmiyorum ki dahasıda var kızım için katlanıyorum ben yemeeyim önemli değilben büyümeyeceğim ama yavrum onun için çok üzülüyorum mevlam yavrularımıza şifa versin

bizim teşhimiz de atopik dermatit denildi ilerde astıma dönüşmesin diye besin kısıtlaması yapıldı kaşıntı azalmadı vücudunda kıvrımyerlerine ve yüzü ekzamalı ancak kortizonla nemlendirici kremlerle baskılıyoruz ne çare tamamen kurumuyor ara ara alevleniyor aynı şeyleri yaşıyoruz arkadaşlar moral sıfır

teşekkür ederim canım. bizde dün gittik kan verdik test için. 2 hafta sonra belli olacakmış. böyle okudukça kesin çözümü olmadığını inşallah alerji testinde bişey çıkar diye bekler oldum. ne ise ona göre biliriz yemiyiveririz o yiyeceği ama böyle bilmeden daha kötü.
kortizonlu kremi (advantan marka) iyi geliyodu ama bıraktım kortizonlu olduğu fazla kullanmadan. doktor bırak dememişti ama iyi yapmışsın dedi bıraktığımı duyunca. ama dün elleri çok kötü olunca mecburen ellerine sürdüm uyutunca. iyi geld alevini aldı biraz .ama sürmeyince ertesi gün gene tekrarlıyor. ve kabarık kabarık oldu elleri yanakları .kıyamyorum yavruma üzülüyorum sürekli yüzünü kaşımaya çalışıyor. dün bi merhem yazdı doktor .2 hafta test sonuçları belli olana kadar napıcaz biz peki dedim. tamam dedi var bi merhem ama pahalı dedi . olsun dedm siz yazın (sigorta hatta özel sigortada karşılamıyormuş.) olsun dedim dünden beri arıyorduk bugün bulmuş babası almış. onu kullanmay başlıycaz bakalım .inşallah iyi gelir. iyi gelirse adını veririm sizede . ama inşallah o da kortizonlu değildir. kafam çok takılıor bu duruma .ama tek derdimiz bu olsun diye teselli ediyorum kendimi. senağlama

arkadaşım kızımın yüzüne bende advantan sürüyorum en çabuk o tesir ediyor kıvrım yerlerine elocon ikiside kortizonlu biliyorum ama yavrumu öyle bakmaya dayanamıyorum sulanma yapıp iltihaplanıyor ve kaşıntısı artıyor zor zor vesselam

Back