Bende 2 gündür bu sorunu gözlemledim bebeğim 28 günlük. Doğumda sol köprücük kemiği kırıldığı için sağa yattığını düşündüm hep. Ay başında röntgen çektirdik kırığı iyileşmiş dediler ama hala sağa yatıyor. Kucağıma aldığımda kafasını kaldırıyor canı isteyince sola dönüyor. Göz takibi yaptırıyorum nesneyi takiple sola çeviriyor ama yinede korkuyorum başlangıç falan mı diye. 2. Ay kalça çıkığı varmış sanırım ortopedi bakıyor o zamana kadar devam ederse muayene ettireceğim65 günlük kızım kafasını sürekli sağ tarafa çevirmek istiyor. Uyurken de kafasını sola çeviriyorum. Yine bir bakmışım sağa çevirmiş. Uyanıkken çok hareketli bir bebek kendisi zaten kafasını bir sağa bir sola çeviriyor. Ama yirgunken.veya uykuya dalacağı zaman sadece sağ tarafa doğru uyumak istiyor. Bu durumun yüz ve kafa simetrisini bozacağından korkuyorum. Araştırınca tortikollis diye bir hastalık gördüm boyun eğriliği ama orada bebeğin kendi başına kafasını sağa veya sola ceviremediği yazıyordu. Bir de kafasının sürekli tek tarafa eğik olduğu. Kızım kendi isteyince kafasını çevirebiliyor kucağıma aldığımda evet çoğunlukla sağ tarafa yatık ama arada kafasını dik tutup etrafa bakabiliyor. Boyun eğriliği olsa bunu yapamazdı diye düşünüyorum. Tek taraflı uyuma isteğinin önüne nasıl geçebilirim ? Veya boyun eğriliği varsa başlangıç aşamasında mıdır ?
Bende de aynı göz takibi yapıyor sağa sola o yüzden boynunda bir problem olduğunu düşünmüyorum ama tek tarafa yatması sağlıklı değil o yüzden bir kontrol ettirmek gerek yine deBende 2 gündür bu sorunu gözlemledim bebeğim 28 günlük. Doğumda sol köprücük kemiği kırıldığı için sağa yattığını düşündüm hep. Ay başında röntgen çektirdik kırığı iyileşmiş dediler ama hala sağa yatıyor. Kucağıma aldığımda kafasını kaldırıyor canı isteyince sola dönüyor. Göz takibi yaptırıyorum nesneyi takiple sola çeviriyor ama yinede korkuyorum başlangıç falan mı diye. 2. Ay kalça çıkığı varmış sanırım ortopedi bakıyor o zamana kadar devam ederse muayene ettireceğim
Normal düz kafa yastığı var o da olur mu acaba ?Benim kızımda tek tarafa çeviriyor düz kafa yastıgı aldık kenarlardan sıkmalı yoksa yamuk olacak kafası
Peki siz uyurken sürekli şoka çeviriyor muydunuz ?İlk aylarda böyle şeyler olabiliyor bir sıkıntı olsaydı çocuk doktoru muayene sırasında farkederdi diye düşünüyorum kafanıza takmayın. Benim oğlum da sizin anlattığınız gibi devamlı sağ tarafa çevirme eğilimindeydi o zamanlar sonra kendiliğinden düzeldi.Anne karnındaki pozisyonlarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ben
Bizimkide hep sağ tarafa doğru yatıyor hatta düzleşmiş o taraf bence çünkü hep o tarafa yatıyor sizde durum ne bizimkide 2 aylık olmasına 3-4 gün var65 günlük kızım kafasını sürekli sağ tarafa çevirmek istiyor. Uyurken de kafasını sola çeviriyorum. Yine bir bakmışım sağa çevirmiş. Uyanıkken çok hareketli bir bebek kendisi zaten kafasını bir sağa bir sola çeviriyor. Ama yirgunken.veya uykuya dalacağı zaman sadece sağ tarafa doğru uyumak istiyor. Bu durumun yüz ve kafa simetrisini bozacağından korkuyorum. Araştırınca tortikollis diye bir hastalık gördüm boyun eğriliği ama orada bebeğin kendi başına kafasını sağa veya sola ceviremediği yazıyordu. Bir de kafasının sürekli tek tarafa eğik olduğu. Kızım kendi isteyince kafasını çevirebiliyor kucağıma aldığımda evet çoğunlukla sağ tarafa yatık ama arada kafasını dik tutup etrafa bakabiliyor. Boyun eğriliği olsa bunu yapamazdı diye düşünüyorum. Tek taraflı uyuma isteğinin önüne nasıl geçebilirim ? Veya boyun eğriliği varsa başlangıç aşamasında mıdır ?
Evet sağ taraf düzleşmiş nasıl farketmedim bilmiyorum aslında kırık elimi kolumu bağladı göz yumdum galiba şimdi sürekli sola yatıyorum umarım düzelir. 1 yaşa kadar bebeklerin kafası düzelir dyorlarBende de aynı göz takibi yapıyor sağa sola o yüzden boynunda bir problem olduğunu düşünmüyorum ama tek tarafa yatması sağlıklı değil o yüzden bir kontrol ettirmek gerek yine de
Off bizimkininde düzelmiş. Şimdi sırt üstü yatarken sola çevirip sağa dönmesin dye destekliyorum. Vala internette o kadar kötü şeyler var ki insan korkuyor. Hemen özelden randevu aldım götürecektim şu sıcaklarda bebeğime eziyet etmemek adına bekleyeceğim 2.ay kalça çıkığında göstereceğim. Siz ne yapıyorsunuz şuan bi doktora falan sordunuz muBizimkide hep sağ tarafa doğru yatıyor hatta düzleşmiş o taraf bence çünkü hep o tarafa yatıyor sizde durum ne bizimkide 2 aylık olmasına 3-4 gün var
Olur ben e bebekten aldım bi tane inceydi kafası içine gömülü olmadığı için kayıyordu kafasının altından o yüzden başka aldımNormal düz kafa yastığı var o da olur mu acaba ?
Yani ben hic anormal birşey var diye düşünmedim ya seviyor rahat ediyor diye yatıyor diye düşündüm hep ondan üstüne düşmedim tek sorun ettiğim kafasının sağ taraf kulak arkası kısım düzleşmiş birazOff bizimkininde düzelmiş. Şimdi sırt üstü yatarken sola çevirip sağa dönmesin dye destekliyorum. Vala internette o kadar kötü şeyler var ki insan korkuyor. Hemen özelden randevu aldım götürecektim şu sıcaklarda bebeğime eziyet etmemek adına bekleyeceğim 2.ay kalça çıkığında göstereceğim. Siz ne yapıyorsunuz şuan bi doktora falan sordunuz mu
Çeviriyordum ama yine sağa çeviriyordu kendisiPeki siz uyurken sürekli şoka çeviriyor muydunuz ?
Bizimde kulak arkası düz evet. Arkası ve sol hala ovalYani ben hic anormal birşey var diye düşünmedim ya seviyor rahat ediyor diye yatıyor diye düşündüm hep ondan üstüne düşmedim tek sorun ettiğim kafasının sağ taraf kulak arkası kısım düzleşmiş biraz
Ne zaman geçtiÇeviriyordum ama yine sağa çeviriyordu kendisi
5-6 aydan sonra düzeldiNe zaman geçti
Darısı bize inşallah. Şuan sağa döndükçe sola çeviriyorum uyurken daha 28 günlük sırt üstü yatıyor uyanıkkende sağa dönük durmak istiyor canı isterse sola dönüyor. Sizin uyanıkken nasıldı5-6 aydan sonra düzeldi
Görünür bir düzleşme yok bizde ama böyle devam ederse simetri bozukluğu olabilir diye biri düz kafa yastığı önermiş onu denemeyi düşünüyorum şimdi.Bizimkide hep sağ tarafa doğru yatıyor hatta düzleşmiş o taraf bence çünkü hep o tarafa yatıyor sizde durum ne bizimkide 2 aylık olmasına 3-4 gün var