Benim kizim iki aylikken kafasinda düzlesme ve sol tarafa dogru kafasini uyurken cevirdigini farkettim hemen doktorundan randevu aldik,
Bana soyledikleri bol bol tummy time yapacak ve guvenli yan yatis yastigi kullanilacak, zamanla düzelir denildi
Düz kafa yastigi ise yaramadi
Tummy timedan en başlarda nefret etti , bebek arabasını tam yatış pozisyonuna getirip kendi dönebilene kadar parkta tummy time pozisyonunda gezdi , motor becerileri gelişti ama kafası düzelmedi
Güvenli yan yatış yastığına rağmen ve sürekli sağa yatırmamıza rağmen gece bi saat sonra yine de sola çevirdi kafasını,
Osteopat gördü sorun yok dedi, tummy time ı günde iki defa yarım saat yerine günde belki 20 defa kısa kısa yaptırın dedi ve bir nesne ile dönerken kafasını çevirmesini sağlayın dedi , yaptık , düzelmedi
Bu arada düzenli olarak 4. Aydan 7.5 aya kadar kask terapisi için kafası ve asimetrisi tarandı . İlk çocuk ortopedisti de iki ayrı muayeneden sonra gerek yok ,
estetik bir asimetri dedi
En son Allah razı olsun şehre yeni gelen bir Türk doktor kask terapisi almalı dedi de başlayabildik , çünkü kaskı kafanıza göre parasını ödeyip takamıyorsunuz bir doktorun evet lazım demesi gerek. Biz almanyadayız saçma bürokrasi elimizi kolumuzu çok bağları . En son başlayabildik ve bugün 4. Günümüz sanırım 4-6 ay sonra bitecek ve bu arada düzenli kontrolle düzelme gözlemlenecek.
Kimisi kafaya takmaz , saçı uzun örter der ama kadın sonuçta neden ilerde topuz yaptırmak kısa saç kestirmek istediğinde sorun yaşasın ki . Ayrıca kulak delikleriniz hizası yarım cm denk değil mesela , bunlar önemli şeyler
Korkmanız için söylemiyorum , belki söylediğim ilk metodlar sizde işe yarar diye açıkladım