Bebeğimle ilgili paranoyalarım

merhaba. Herpes simplex testi yaptirdinizmi sifiliz testide yaptirin.

Eger hsv 1 ucuk ise bagisiklik kontrol altina alir.
ama hangi hsv tip oldugunu ogrenmek gerek 1,2,3,4,5 8e kadar gider
Tez zamanda yavrum sifasini bulur insalah

Benim çocuğumda da çıktı molloscum, bir bucuk sene sürdü ve epey uğraştırdı. Tedavisi zor ama geçiyor ve bebege de zararı yok.

ayrıca en yaygın bulaş yoLu diger çocuklar ve havuz Ya da ıslak bölgelerle temas. Cinsel yolla illa olacak diye bir şey yok. Seçici bilgi okuyorsunuz. Kendinizi üzmeyin boşuna, doktorlar aman deyip geçiyor.

nefesi kuvvetli biri bulup okutun, kantaron yagı veya incir yapragi kırıp sütünü sürün, tabi doktora sormadan yapmayın bebeğiniz kücük olduğu için. İyileşmeden önce kızarıyor sonra kabuk bagliayıp düşüyor, biraz ınatci ama çocuğa zararı yok. geçmiş olsun

Son düzenleme:
18 yaşında amcası ve kayınvalidem. Ev minicik 70 metrekare köy evi. Mutlaka fark ederdim. O kadar kısa sürede yani, olmuş olamaz değil mi.

Olmuş olma ihtimali çok çok zayıf. İmkansıza yakın. Bir su içme mesafesinde ne olabilir. Zaten öyle bir durumda siz bir gariplik hissederdiniz. Çocuk da tepki verirdi. Belki bu hastalığı taşıyan birisi dokununca, öpünce filan temas yoluyla geçmiştir.
. Çok geçmiş olsun
Tez zamanda geçsin inşallah.

Ay geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Aklınıza öyle kötü şeyler gelmesin. Mesela HPV de yüzde 90 cinsel yolla bulaşan bir hastalık ama bağışıklık düşük olunca umumi tuvalet havuz vb yüzeyler yoluyla da bulaşabiliyor. Tek bir sebebe bağlanıp kendinizi üzmeyin. Muhtemelen virüs sahibi bir bebeğinizi sevdi temas yoluyla bulaştı. Bebekler çok hassas varlıklar.

öyle bişey değildir endişe etme
çok çok geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun

İnternet kaynaklarinin akıl almaz abartilarindan biridir mutlaka. Doktora sorun, doktor ne derse , nelere ihtimal veriyorsa odur. İnternette açıp açıp vir seyler okumayin. Guvenilir kaynaklar cikmiyor cunku google aramalarinda. Gerekirse birden fazla doktora gidin ama google a hastalik sormayın

Bulaştırsa o kişide de olurdu farkederdiniz hastalık teşhisinde emin misiniz bu arada. Birkaç doktora göstermekte fayda var. Biran önce iyileşsin inş

Bulaştırsa o kişide de olurdu farkederdiniz hastalık teşhisinde emin misiniz bu arada. Birkaç doktora göstermekte fayda var. Biran önce iyileşsin inş

Hep amigdalanın oyunları hep analıque
Çok geçmiş olsun. Bence de gönlünü ferah tut.

Çok geçmiş olsun. Okudum verdiğiniz bilgiyi genellikle hijyen eksikliği nedeniyle olabileceği de yazıyor. Yani bu hastalığı taşıyan bir yetişkinin yarasına dokunup elini yıkamadan temas etmesi ile bile bulaşabilir demek bu.
Havuzdan bile bulaşabiliyormuş yani bence boşa evham yapıyorsunuz en kötüsünü düsunerek.
İnsanlar neden bu kadar umarsız bulasıcı hastalıklar konusunda ben buna aşırı gıcığım. Yani dudağında uçuk olan da,burnu akan da,öksüren de bir bebeğe yaklaşmamalı. Hastayken temas etmemeli.

Merhaba arkadaşlar, bugün ünlü bir dermatologtaydık yine. Molluscum değil bu dedi. Tüm detayları anlatıp gösterdim fotoğrafları. Detaylı muayene de etti. Üç ön tanısı var.
  1. Enfekte dermatit?
  2. Guttat psoraisis?
  3. Kutanöz mastositoz?
Ne kadar endişelerim artsa ve kafam karışsa da konudaki kaygım azaldı…

Benim oğlumun yanağında bir kızarıklık olmuştu hatta kanayacak gibiydi çok korkmuştum ,dermatit dediğiniz icin aklıma geldi,ben o dönem şampuanını değiştirdim hatta alerji testi de yapılmıştı bir sorun çıkmamıştı,sonra şampuanını değistirince geçti. Uzun süre mustela stelatopia kullandım ben. Şu an 5 yaşında bir sorunu yok. Acaba kullandıģıniz sampuandır,deterjandır bunlar tetikliyor olabilir mi? Dediğim gibi uzman değilim ama deneyimim bu yönde,yazmadan geçemedim.

Benim de hemen aklıma bunlar geldi. Doktora sordum alerjik değil dedi. Zaten sertifikalı temiz içerikli ürünler kullanıyorum hep

tabi ki yazın, vaktiniz için çok teşekkür ederim. Sizlerden fikir almak için açtım konuyu… şu istismar meselesini çok takıntı etmiştim. Neyse ki o takıntıdan kurtuluyorum.

Umarım dermatittir. Sedefse çok üzüleceğim, üçüncü ihtimal zaten pek güçlü değil..

Yani benzettim oğlumun yanağındakine.
Her marka her bebeğe uymuyor maalesef.
Bende sebamed kullanmıştım ama yaramadı. Toz sabun deterjan kullanıyordum onu sıvı deterjanla değiştirdim azalarak bitti.
Kortizon içerikli kremde kullandım tabi bir süre. Tekrarlamadı ama geçince.
Sizin de doktorunuz tedavi düzenlemiştir/düzenleyecektir. Sağlıkla büyüsün geçer bence de. Allah beterinden saklasın,korktuğunuza uğratmasın. İnsan üzülüyor ama yeter ki dermanı olan şeyler olsun,herşey bizim için,gelip geçiyor üzmeyin kendinizi.

Oncelikle cok gecmis olsun. İnsallah hizla iyi olur bebeginiz.

Sonra
18 yaşında amcası ve kayınvalidem. Ev minicik 70 metrekare köy evi. Mutlaka fark ederdim. O kadar kısa sürede yani, olmuş olamaz değil mi.

Cinsel yolla bulaşma kısmı şöyle olabilir,yıkanmamış çarşaf,örtü,kıyafet vs.bulaşmış olabilir,onun dışında 3 dk fln olurmu öyle şey,herkesin olduğu evde bide mümkün değil söylediğinize göre,deri hastalığının bulaşma olasılıkları çok fazla ama bebek küçük ve 3 dk dan fazla yalnız kalmamış,muhtemelen bulaşmışta olabilir ama etraftaki eşyalardandır,yinede şunuda söylim çocuğunuzu yalnız bırakmamakla en iyisini yapıyorsunuz,ben de kızım 9 yaşında daha hiç kimseye emanet edip bir yere gitmedim,kimseye güven olmaz,dikkat şart.

Oy kurban olurum. İnşallah dusundugunuz hastalık değildir.bir an önce iyileşir.

Çok kremler, eczanede hazırlatılan solüsyonlar denedik olmadı.. bir de çok ters yerde zaten bu lezyonu. Krem tutmak da zor orada
Kremler lezyonun iyileşmesini hızlandırıyor olabilir. Kendiliğinden 6 ile 12 ay arasında geçiyor yazıyor.

Kaynından olduğunu nasıl anladın pis bir çocuk mu? Huyu suyu tipi direkt ondan şüphe ediyorum demişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…