Çocuk Hastalıkları Bebeğimle ilgili bakar mısınız

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Cunku krem de surseniz bebekler cok sik cis kaka yaptiklari icin kremler ozanana kadar etki ediyor. Ama havandirirsaniz kuruyacak yarasi derisi hava almis olacak 2 gune iyilesir
Evet sağlık ocağını aradım onlarda havalandır dediler
Islak mendille değil pamukla sileceğim altını birde
Teşekkür ediyorum:)

Günlük yoğurt sebze püresi(patateshavuş pirinç bazen pırasa bazen ıspanak)
Meyve olarak muz elma yada armut
Muhallebi
Bazen biz balık yada et yerken tadımlık baktırıyorum
Bunları yediriyorum birde kahvaltı yaptırıyorum yumurtanın sarısı pekmez reçel ekmek kırıntıları tuzsuz peynir bu şekilde
Alerji olabilir mi dediğiniz gibi şüphelendim doktora soracağım tahlil falan isteyeceğim olmazsa
Ama alerji olsa yüzünde falan çıkması gerekmiyor mu?
Genital bölgesinde olması dediğim gibi pişik gibi geldi bana
Allerji kendini çok farklı gösterebilir.
Bazen kakasinda mukus gibi görürsünüz, bazen vucurt kızarıklık, bazen döküntü, kaşıntı, pisik vs vs..
Hayatı boyunca olacak diye bir şey yok. Bebeklerin sindirim sistemi gelişimini 2 yaşında tamamlar.
Bir de 1 yaşına kadar şekerli bir şey vermeseniz daha iyi. 1 çay kaşığı reçel zararsız görülebilir ama bu çocuklar 8-9 kilo zaten. Onların Vücutları için çok büyük miktar
Şeker vermeyin.

kızlar biliyorum konunun yeri burası değil belki
Ama başka yere konu açınca hiç ama hiç cevap alamadım bu zamana kadar

Konuya gireyim
7 aylık kızım pişik oldu bu zamana kadar pişik olmamıştı hiç bezi canbebe memnunduk

Minik meleğim öyle bir pişik oldu ki genital bölgesi makat bölgesi yayılmış ve kanıyor :cry:
Doktoru aradım travazol krem verdi kullandım geçmedi
Tekrar aradım dedim ki geçmiyor birde idrarında koku var acaba deri hastalığı idrar yolu enfeksiyonu yada mantar olmuş olabilir mi
Travazol kremi suda kremle karıştır sür dedi birde şurup verdi ismini hatırlayamıyorum şimdi eşime söylemiştim alması için

Başına gelen var mı.. ?
Bu şurupla ve kremlerle geçer mi?
Ben kızımın altını sık sık değiştiririm temizliğine dikkat ederim ama anlamıyorum neden bu pişiği geçmiyor ne zamandır kanıyor
Parlak kırmızı renkte yaraları..
Çok üzülüyorum..
Sağlık ocağını aradım onlarda farklı bir şey söylemediler birde altını hemen bağlama biraz havalandır dediler
Canım eski konuma bakarsan bende böyle bir konu açtım ben zaten sudocrem kullanıyordum ama çok kötü olduğu için sudocrem bi fayda etmedi benim bebeğiminki kanıyordu yaraları. Komşumuzun oğlu doktor gidip ona gösterdim iki krem ismi söyledi o gece hemen aldırdım o kremleri ikinci günde etkisini gösterdi geçirdi çok şükür ben bir sürü krem denedim zeytin yağı denedim hiç bir şey fayda etmedi. Sana tavsiyem Hipokort - hametani bu iki kremi karıştırıp sür etkisini göreceksin ben çok etkisini gördüm kızım hiç iğleşmeyecek gibiydi çişini yapamıyordu yapınca ağlıyordu kabus gibi günlerdi vala:KK43:

kızlar biliyorum konunun yeri burası değil belki
Ama başka yere konu açınca hiç ama hiç cevap alamadım bu zamana kadar

Konuya gireyim
7 aylık kızım pişik oldu bu zamana kadar pişik olmamıştı hiç bezi canbebe memnunduk

Minik meleğim öyle bir pişik oldu ki genital bölgesi makat bölgesi yayılmış ve kanıyor :cry:
Doktoru aradım travazol krem verdi kullandım geçmedi
Tekrar aradım dedim ki geçmiyor birde idrarında koku var acaba deri hastalığı idrar yolu enfeksiyonu yada mantar olmuş olabilir mi
Travazol kremi suda kremle karıştır sür dedi birde şurup verdi ismini hatırlayamıyorum şimdi eşime söylemiştim alması için

Başına gelen var mı.. ?
Bu şurupla ve kremlerle geçer mi?
Ben kızımın altını sık sık değiştiririm temizliğine dikkat ederim ama anlamıyorum neden bu pişiği geçmiyor ne zamandır kanıyor
Parlak kırmızı renkte yaraları..
Çok üzülüyorum..
Sağlık ocağını aradım onlarda farklı bir şey söylemediler birde altını hemen bağlama biraz havalandır dediler

Benim kiziminda zaman zaman agir pisikleri olurdu. O sekilde eger o kadar yayilmis ve kaniyorsa bez baglama kesinlikle dr soylemisti bizede.

Sudokrem kullaniyorum yine dr tavsiyeli. Islak mendille asla silmem ilik suda yikayip yumusak pamuklu bezle kurulayip kremini surer bez baglamazdim.

Daha cabuk geciyor. Ve o surede cani cok acimiyor alti acik olunca. Gecede baglama biraz gecene kadar.

Doktora götürün alerji bebeklerde ilk başlangıç belirtisi benim oğlumun inek sütü alerjisi vardı ve ilk belirtisi sizinle söylediğiniz gibi pisikti kanıyor du travazolla hameteni birleştiripte sürüyordum kantaron yağı yada saf zeytin yağı da çok iyi gelir bol bolda havalandir

Canım eski konuma bakarsan bende böyle bir konu açtım ben zaten sudocrem kullanıyordum ama çok kötü olduğu için sudocrem bi fayda etmedi benim bebeğiminki kanıyordu yaraları. Komşumuzun oğlu doktor gidip ona gösterdim iki krem ismi söyledi o gece hemen aldırdım o kremleri ikinci günde etkisini gösterdi geçirdi çok şükür ben bir sürü krem denedim zeytin yağı denedim hiç bir şey fayda etmedi. Sana tavsiyem Hipokort - hametani bu iki kremi karıştırıp sür etkisini göreceksin ben çok etkisini gördüm kızım hiç iğleşmeyecek gibiydi çişini yapamıyordu yapınca ağlıyordu kabus gibi günlerdi vala:KK43:
Canım çok teşekkür ederim
Derdimiz aynıymış
Bu iki kremi söyleyim eşime sorsun
Geçer inşallah ya o kanaması beni mahfediyor çok üzülüyorum

Ek gidaya basladigindan beriyse birseye alerjisi olabilir. Sandiginiz gibi diger yerlerinde cikmasi da sart degil malesef. Kakasinda kan gordunuz mu hic?
Bir de hep kullandiginiz bez bir sure sonra pisik yapabilir mutlaka degistirin derin.

Kızlar iyi ki konuyu açmışım
Kiminiz alerji olabilir dediniz kiminiz krem, yağ önerdiniz
Kiminiz şeker olabilir mi dediniz
Teşekkür ediyorum hepinize kafam karıştı biraz
Birazda korktum
Yarın ben onu hastaneye götüreyim içim rahat etsin
Hastaneden gelince yazarım size
Doktor tahlil mi yapar krem mi verir ilaç mı şurup mu verir hiç bilmiyorum
Kendi kafama göre çok bir şey yapmak istemiyorum da
Dediğiniz gibi net bir sonuç çıksın bakalım alerji miymiş pişik miymiş mantar mıymış ona göre tedavi uygulansın
Yanlış tedavi uygulansın istemem
Çok teşekkür ettim hepinize tekrar
Umarım geçer kızımın bu durumu :KK14:

Bence hemen bir doktora "gosterin". Kanama, deri acilmasi ve uzerine koku hic normal degil, Otla yagla vakit kaybetmeyin, adam akilli muayene ettirin.
Kesinlikle katılıyorum
Yarın ilk işim doktor
Doğru tedavi uygulansın istiyorum.. inşallah ciddi birşey yoktur korkuyorum

Kızlar iyi ki konuyu açmışım
Kiminiz alerji olabilir dediniz kiminiz krem, yağ önerdiniz
Kiminiz şeker olabilir mi dediniz
Teşekkür ediyorum hepinize kafam karıştı biraz
Birazda korktum
Yarın ben onu hastaneye götüreyim içim rahat etsin
Hastaneden gelince yazarım size
Doktor tahlil mi yapar krem mi verir ilaç mı şurup mu verir hiç bilmiyorum
Kendi kafama göre çok bir şey yapmak istemiyorum da
Dediğiniz gibi net bir sonuç çıksın bakalım alerji miymiş pişik miymiş mantar mıymış ona göre tedavi uygulansın
Yanlış tedavi uygulansın istemem
Çok teşekkür ettim hepinize tekrar
Umarım geçer kızımın bu durumu :KK14:

muhakkak bu duruma gelene kadar bir belirtisi olmuştur.hiç vakit kaybetmeyin can sıkıcı bir durum.anlattığınıza göre çok canı acıyordur.eğer özele götürme şansınız varsa hemen götürün bence.durum yarını beklenecek gibi değil sanırım.
geçmiş olsun

Ek gidaya basladigindan beriyse birseye alerjisi olabilir. Sandiginiz gibi diger yerlerinde cikmasi da sart degil malesef. Kakasinda kan gordunuz mu hic?
Bir de hep kullandiginiz bez bir sure sonra pisik yapabilir mutlaka degistirin derin.
Yok görmedim
Morelim bozuldu şimdi..
Bezini de prima almayı düşünüyorum
Yarın doktor ne diyecek bakalım

muhakkak bu duruma gelene kadar bir belirtisi olmuştur.hiç vakit kaybetmeyin can sıkıcı bir durum.anlattığınıza göre çok canı acıyordur.eğer özele götürme şansınız varsa hemen götürün bence.durum yarını beklenecek gibi değil sanırım.
geçmiş olsun
Bir ağrısı acısı Yok keyfi çok yerinde uyuyor şimdi
Ama illa ki acıyordur kanama oluyor sonuçta
Devlet hastanesine götürmeyi düşündüğümden dolayı yarın sabahı beklemek istedim
Özele pek güvenemiyorum niyeyse..

Yok görmedim
Morelim bozuldu şimdi..
Bezini de prima almayı düşünüyorum
Yarın doktor ne diyecek bakalım
Alerjiden suphelenince kaka da kan var mi diye soruyolarda o yuzden sordum. Artik alerji cok yaygin bebeklerde cogu gecici oluyo zaten sadece dikkat etmek gerekiyo. En iyisi doktor dediginiz gibi. Pisik olduguna emin olursaniz ona gore tedavisine bakarsiniz...
Bezler cidden boyle sonradan pisik yapabiliyo. Bi yakinim 1 sene prima kullandi birden pisik olmaya basladi. Sonra bir suru bez denedi bir tek molfixte pisik olmadi cocuk onu kullandi mecburen.
Gecmis olsun onemsiz bir durumdur insallah.

Allah korusun
İnşallah yoktur öyle birşey içime kurt düştü şimdi
Bu şekerin belirtisi mi acaba?
Evet diyabetik cocuklarda olabiliyormuş gecmeyen pişik vs diye hatta dün veya bir önceki gün anahaberlerde uzun uzadıya anlatmışlardı

ya benim oğlumda oluyordu öyle. ne kullandıysam geçmemişti. bakkalardaki 1 liralık arkolar geçirdi. yani doktora gidene kadar deneyebilirsiniz. zararlı birşey de değil. güzelce yıkayın tertemiz kurulayın hemen kremi sürüp kapatın altını.

X