Bebeğime gereken tedaviyi sağlayamıyorum

Saçmalamayın ya ezbere antibiyotik mi verecek 20 aylık bebeğe
Bir ilaç yazmadığınız kalmıştı
Zaten ne enfeksiyonu var bilmiyorum ki, tahlilsiz öğrenmem de imkansız
Her enfeksiyona verilen antibiyotik türü farklı diye biliyorum
Tükürükle kağıt gibi bir şeyden bakteri tespit ediliyordu tarzı bir şey hatırladım onu araştıracağım şimdi
Kesin tükürüğünü almam bile zor olur

Cocuga ihtiyaci olan saglik yardimini saglamak senin degil, saglik calisanlarinin gorevi. Sakin ol, islerinde iyi calisablari bulup biraz rahat olman gerek
O halini bir görsen Woman, için parçalanır, daha kapıdan girerken dudak bükülüyor, başlıyor tir tir korkudan titremeye. Nasıl bir vicdan yarasıymış bu kafayı yiyeceğim

Sizi anlıyorum, gerçekten çok zor bir dönemden geçiyorsunuz. Hastane korkusunu hafifletmek için evde doktorculuk gibi oyunlarla sağlık çalışanlarına alışmasını sağlayabilirsiniz. İdrar torbasını uyurken takmayı deneyebilir veya büyük bir sağlık merkezinde, uzman hemşirelerle kan alımını yeniden deneyebilirsiniz. Ayrıca doktorunuzla, tahlil olmadan tedavi olasılığını konuşabilirsiniz. Kendinize destek almak ve dinlenmek bu süreçte çok önemli; unutmayın, yalnız değilsiniz ve bu dönem geçici.
Forum için yapay zeka kullanmanız yalnız 😄 teşekkür ederim

Zaten ne enfeksiyonu var bilmiyorum ki, tahlilsiz öğrenmem de imkansız
Her enfeksiyona verilen antibiyotik türü farklı diye biliyorum
Tükürükle kağıt gibi bir şeyden bakteri tespit ediliyordu tarzı bir şey hatırladım onu araştıracağım şimdi
Kesin tükürüğünü almam bile zor olur
Ben sizin öyle bir cahillik yapmayacağınızı biliyorum zaten

Hep böyle olmayacak korkma.
O dönemlerde benim kızımda aynen sizinki gibiydi.
Sedyede kucağıma uzanarak serum taktığımı bilirim.
4 yaşında hastaneden kaçmaya çalıştığınıda.
Hepsi geçiyor inan.
Zor ve sabır istiyor.
Acil şifalar diliyorum.
Bi eczaneden antibiyotik aldırıp sonrasında yazdırabilirsiniz ihtiyaç duyduğundan eminseniz.
İbramin cold verebilirsiniz.
İhlamur çayı,
sarımsak ve limonda şifa oluyor
Şok oldum bunu okuyunca. Lütfen kimseye böyle bir şey önermeyin. Antibiyotiğin ne olduğunu, ne zaman işe yaradığını-yaramadığını biliyorsunuz değil mi? Gereksiz veya eksik kullanılınca bakteriler direnç kazanıyor, bunlardan haberiniz var mı?

O halini bir görsen Woman, için parçalanır, daha kapıdan girerken dudak bükülüyor, başlıyor tir tir korkudan titremeye. Nasıl bir vicdan yarasıymış bu kafayı yiyeceğim
Peki ama niye, çok büyük travma mı yaşadı hastanede doktorda? Benim büyük kız da mızırdanırdı hastaneye gidince. Doktordan rica ederdim, yalancıktan beni muayene ederdi önce. Senlik bişey yok takıl orada istediğin gibi yapardık. Oyuncak steteskop verirdi, istersen anneyi beraber muayene edelim diye. Yani direk olay sensin ve her şey sana yapılacak olunca ürküyorlar. İğne için de hiç acımaz korkma demeyin bir sonrakinde güvenmiyorlar. Sanki küçük bir sinek ısırmış kadar acır derdim ben. Bu kadar küçük çocukta idrar tahlili için çişli bez yetmiyor mu? Çocuklar bebekken tahlil için idrar örneği verdiğimizi hatırlamıyorum. Biz aşı veya kan alımını memede yapıyorduk. Yani emerken salise hızında takıyordu hemşire iğneyi.

Hanımlar, küçük çocuğu olan anneler, hiç diş sorunu olmasa bile çocuklarınızı 3-4 yaşında diş doktoruna götürün. O koltuğa otursun aletleri görsünler. Çürük, ağrı sızı yokken doktorda ağız açmaktan dişlerinin kontrol edilmesinden korkmasınlar. Her çocuk ille korkar diye bir şey yok ama diş doktoruna gitmekten korkup ağzı çürük içinde kalan çocuklar var.

Peki ama niye, çok büyük travma mı yaşadı hastanede doktorda? Benim büyük kız da mızırdanırdı hastaneye gidince. Doktordan rica ederdim, yalancıktan beni muayene ederdi önce. Senlik bişey yok takıl orada istediğin gibi yapardık. Oyuncak steteskop verirdi, istersen anneyi beraber muayene edelim diye. Yani direk olay sensin ve her şey sana yapılacak olunca ürküyorlar. İğne için de hiç acımaz korkma demeyin bir sonrakinde güvenmiyorlar. Sanki küçük bir sinek ısırmış kadar acır derdim ben. Bu kadar küçük çocukta idrar tahlili için çişli bez yetmiyor mu? Çocuklar bebekken tahlil için idrar örneği verdiğimizi hatırlamıyorum. Biz aşı veya kan alımını memede yapıyorduk. Yani emerken salise hızında takıyordu hemşire iğneyi.

Hanımlar, küçük çocuğu olan anneler, hiç diş sorunu olmasa bile çocuklarınızı 3-4 yaşında diş doktoruna götürün. O koltuğa otursun aletleri görsünler. Çürük, ağrı sızı yokken doktorda ağız açmaktan dişlerinin kontrol edilmesinden korkmasınlar. Her çocuk ille korkar diye bir şey yok ama diş doktoruna gitmekten korkup ağzı çürük içinde kalan çocuklar var.
9 aylıkken biyopsi bile alındı maalesef epey sağlık sorunumuz oldu. Fizyoterapide de yıprandı biraz. Çişli bez yetmiyor maalesef direkt idrarı steril şekilde toplamak gerekiyor
Emzirirken aşı yaptırıyorum ama kan imkansız çok çok çok zor bulunuyor damarı

Ankara’dayız. Şehir hastanesi denemek benim de aklımda var ama o kalabalığa girmesini de istemiyorum. Sonuçta gideceğiz gibi bilmiyorum ama… poşet de göstersem plastik kap da göstersem ağlar o, nedense çıldırıyor medikal bir şey olduğunu anladığı zaman. Sağlık çalışanı görünce de öyle. Bir de steril kap olması lazımmış labdan aldığım kabı tutuyorum o da bildiğiniz plastik kap zaten
Çok geçmiş olsun. Bilkent şehir hastanesinde bebeğim daha 1 aylık bile olmadan damarını bulup kan almayı başardılar. İdrar torbasını taktıktan sonra üzerine bezini kapatıp giydiriyorsunuz değil mi? Eline sevdiği bir içecek verebilirsiniz, hem oyalanır hem de bir an önce idrar çıkışı olur.

Merhabalar konum sağlık tavsiyesinden çok açıklayacağım dertlerle ilgili ve inanılmaz bunalmış durumdayım konumu taşımamanızı çok yürekten rica ediyorum

Oğlum 20 aylık olmak üzere ve her konuda inanılmaz zor bir bebek, fazla tombik olduğu için zamanında yürüyemedi fizyoterapi aldık 15 aylıktan beri. 3 gün önce çok şükür ilk adımlarını attı. Akşamına inatçı bir ateş başladı tam 3 gün oldu hala geçmiş değil. Şurup içmez, biberon asla ağzına sürmez, bu yüzden fitil veriyorum ateşi için. Tabi ki doktora götürdüm, kan ve idrar istedi. Götürdüğüm yerde damarını bulamadılar. Ertesi gün en iyi laba götürdüm, orada da bulamadılar gerçi bugün sadece nöbetçi hemşire vardı bu da etken olabilir.

İdrarına baktırayım dedim, idrar kabını gördüğü an ağlamaya başlıyor. İdrar torbası taktılar çekiştirdi durdu çıkarana kadar içi çıkarcasına ağladı. Tuvalet pozisyonunda tutup idrar kabını tutuyorum yine katılıyor ağlamaktan. Normalde kakasını da o pozisyonda yapar doğduğundan beri. Hani pozisyon da yabancı gelmiyor. Ayrıca torbanın yapışkanları alerji yaptı genital bölgesi kıpkırmızı oldu.

Yani artık ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi bazen balkondan aşağı bırakasım geliyor. O kadar zorlanıyorum ki. Nefes alamaz hale geldim. Herhangi bir sağlık kuruluşunun kapısından girdiğimiz gibi ağlamaya başlıyor. Asla ama asla sakinleşmiyor, canı hiçbir şekilde yanmasa bile.

Kötü bir ağız kokusu var, arada pipisini gösterip ağladığını gördüm, ateşi çok dirençli. 20 gün önce de üst solunum yolu enfeksiyonu atlattı zaten. Öncesinde de ailece korkunç bir grip atlattık konu bile açmıştım. O kadar tükendim ki hastalıklardan. Ne zaman bitecek, hiç bitmeyecek gibi geliyor bana. Dayanamıyorum artık. Bu sağlık kuruluşu/sağlık çalışanı korkusunu asla aşamayacak mıyız? Muhtemelen antibiyotiğe ihtiyacı var ama tahlil yaptıramadığımız için tedavi ettiremiyoruz.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim…
Benim oğlum da geçen sene sürekli hastalandığı için bankaya bile gittiğimizde hastaneye benzetip ağlıyordu. Bazı çocuklar hele ki kalabalık ortamda büyüyorlarsa hemen kapıyorlar. Bizim doktor oyun setleri alıp doktorculuk oynayın o şekilde biraz korkusunu yener demişti

Bir de yeğenimde ateş ve karın ağrısı yapıp onu sürekli hasta eden fmf hastalığı çıkmıştı. İsterseniz onu sorun doktora.

Louder cim üzülme lütfen bu günlerde geçecek, alışacak büyüyünce ,sadece bu süreç yorucu olacak kendini üzme olur mu?
Duam senle🤲

Merhabalar konum sağlık tavsiyesinden çok açıklayacağım dertlerle ilgili ve inanılmaz bunalmış durumdayım konumu taşımamanızı çok yürekten rica ediyorum

Oğlum 20 aylık olmak üzere ve her konuda inanılmaz zor bir bebek, fazla tombik olduğu için zamanında yürüyemedi fizyoterapi aldık 15 aylıktan beri. 3 gün önce çok şükür ilk adımlarını attı. Akşamına inatçı bir ateş başladı tam 3 gün oldu hala geçmiş değil. Şurup içmez, biberon asla ağzına sürmez, bu yüzden fitil veriyorum ateşi için. Tabi ki doktora götürdüm, kan ve idrar istedi. Götürdüğüm yerde damarını bulamadılar. Ertesi gün en iyi laba götürdüm, orada da bulamadılar gerçi bugün sadece nöbetçi hemşire vardı bu da etken olabilir.

İdrarına baktırayım dedim, idrar kabını gördüğü an ağlamaya başlıyor. İdrar torbası taktılar çekiştirdi durdu çıkarana kadar içi çıkarcasına ağladı. Tuvalet pozisyonunda tutup idrar kabını tutuyorum yine katılıyor ağlamaktan. Normalde kakasını da o pozisyonda yapar doğduğundan beri. Hani pozisyon da yabancı gelmiyor. Ayrıca torbanın yapışkanları alerji yaptı genital bölgesi kıpkırmızı oldu.

Yani artık ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi bazen balkondan aşağı bırakasım geliyor. O kadar zorlanıyorum ki. Nefes alamaz hale geldim. Herhangi bir sağlık kuruluşunun kapısından girdiğimiz gibi ağlamaya başlıyor. Asla ama asla sakinleşmiyor, canı hiçbir şekilde yanmasa bile.

Kötü bir ağız kokusu var, arada pipisini gösterip ağladığını gördüm, ateşi çok dirençli. 20 gün önce de üst solunum yolu enfeksiyonu atlattı zaten. Öncesinde de ailece korkunç bir grip atlattık konu bile açmıştım. O kadar tükendim ki hastalıklardan. Ne zaman bitecek, hiç bitmeyecek gibi geliyor bana. Dayanamıyorum artık. Bu sağlık kuruluşu/sağlık çalışanı korkusunu asla aşamayacak mıyız? Muhtemelen antibiyotiğe ihtiyacı var ama tahlil yaptıramadığımız için tedavi ettiremiyoruz.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim…
Birkaç poşet rica edip,evde yaptırıp götürün başka türlü yapmiyorsa

Uzulmeyin, normal bunlar. Acil serviste kafami kaldırdığımda basimizda 5 saglik personeli ve vatandaslar cember olusturmuslardi.

Hastaneye gidince babasi ve ben kollarindam bacaklarindan tutuyoruz, anca muayene oluyor. Kan alınırken tutmak i in uygun bir pozisyon var doktor anlatmisti tarif etmeye calisayim. Siz kucaginzia oturtacaksiniz. Bir kolunuzu cocugunuzun diger kolunun ustune getirip ekarte edeceksiniz, elinizle de diger kolunu tutacaksiniz, baba ise bacaklarindan tutacak. Sabitleyeceksiniz.

Idrar icin ise ben lazimligini atmamistim kizimin. Hadi gel buraya yap ama bu kirilmis yere ciş dökülmesin deyip o kabı koyuyorum oyle idrar alıyorum.

Karton bardqk vs uygun degil bu arada. Idrar orneginde bulaş olursa test tekrarlaniyor. Steril kap ya da pediatrik idrar torbasi kullanılmalı

Bu arada pipisini gosteriyosa muhakkak idrar alin. Benim kizimin bogaz enfeksiyonuyla beraber idrar yolu enfeksiyonu varmis. Doktor idrar istemedigi icin farkedilmedi. Bi gece kan bosalinca acile gittik, apar topar yatis verildi. Saat basi kan alindi, tansiyon bakildi. Bu daha travmatikti. Bileği, ellerininin ustu her yerden kan alındı. Hala daha hatirliyor ve bize anlatiyor

Şöyle bir şey var ama reklam olur mu? bilmiyorum. Sağlık diye ekledim.

Eklentiler

• 1000056539.jpg
    1000056539.jpg
    88,2 KB · Görüntüleme: 21
Louder yorumlarda gordum o kadar kucuk bebek sedyeye yatirilip kani alinmaz. Ebeveyninin kucaginda, ust yorumda bahsettigim pozisyonda kan alinir. Pediatri hemsiresi olan bir yere gitmeni tavsiye ederim. Cocuk acil servis gibi.

Boyle durumlari biz de yasadik ve gecti gitti. Ilk kizim ayni,cok aglardi.
Ben cocuklarim her hastalandiginda gun sayardim. Genelde 1 haftada iyilesirlerdi.

Bu arada ilk kizimda ayni seyleri yasarken Kadir tugcuyu buldum . Kucuk kizimda bu sekilde tecrubeli oldugum icin daha kolay oldu.

Ona da fikir acisindan danisabilirsiniz.ucretsiz forumda soru sorabiliyorsunuz.. hatta google a kadir tugcu idrar enfeksiyonu yazarsaniz, o konuda verdigi cevaplar cikar.

Kucuk kizim , neredeyse 5 yasina kadar antibiyotik kullanmadi. Normal dr ve kadir tugcu beraber ilerledim. Bu arada normal dr larin xogu antibiyotik gerekli desede , Kadir tugcu bazilarinda ,kan degerlerine bakarak gerek yok dedi. Ve iyilesti cocugum bizzat sahidim.

Atesliyken ekstra damar yolu bulmak zor. Kizimin damar yolunu, medicalpark da yogun bakim hemsiresi bile bulamayinca ,yeter daha ugrasmayin demistim.

Yani ates inatci diye , illa antibiyotik gerekmeyebilir rahat olun.

Emiyorsa emzirmeye ve su icmesine ozen gosterin ,3 gun yemek yemesi cok onemli degil.

Yine de yaptirabilirseniz ,sakin bir sekilde yaptirmaya calisin tabi.

Ben sadece sakinlesmeniz icin yazdim bunlari. Cok gecmis olsun

Bir arkadaş yazmış uyurken takın torbayı.benim oğlumda hastanede bekledik bekledik yapmadı eve getirdim taktim uyurken yapana kadar izledim yapar yapmaz ağzını kapatıp laboratuvarina göturdum hemen.benimki şehir hastenesi idi.ozelin lab nasıl bilmiyorum acikmi sürekli diye.eline balon verin yada kan alınana kadar cizgi film falan açın.el ustundende alıyorlar benimki zayıf gerçi ondandır.yavriya kıyamam ya ama geçecek merak etmeyin

X