• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebeğimize ne almalıyız? Ne almamalıyız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende karşılaştırayım listemle 😄 vivense sallanan sandalyenin linkini atar mısın bana da? Sen aldın mı onu?
Aldım. ASEDİA TREND NATUREL-RETRO SALLANAN SANDALYE FİYATI - Vivense

20210816_124232.jpg
 
Kızlar pijamamla geceligim geldi.İkisini de çok beğendim.Penyeleri yumuşacık ve tok.Geceligimin bedeni degisicek L beden sipariş verdim.O gelince bunu iade edicem.Yine de bı karsilastirim dedim.Ben biraz oversize seviorum da.
 

Eklentiler

  • IMG_20211020_174441.jpg
    IMG_20211020_174441.jpg
    135,4 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_20211020_174431.jpg
    IMG_20211020_174431.jpg
    141,7 KB · Görüntüleme: 108
  • IMG_20211020_174400.jpg
    IMG_20211020_174400.jpg
    209,5 KB · Görüntüleme: 107
  • IMG_20211020_174350.jpg
    IMG_20211020_174350.jpg
    174,8 KB · Görüntüleme: 108
  • IMG_20211020_174336.jpg
    IMG_20211020_174336.jpg
    196,1 KB · Görüntüleme: 108
Kızlar pijamamla geceligim geldi.İkisini de çok beğendim.Penyeleri yumuşacık ve tok.Geceligimin bedeni degisicek L beden sipariş verdim.O gelince bunu iade edicem.Yine de bı karsilastirim dedim.Ben biraz oversize seviorum da.
Eksiğin varsa şu markaya bak bi de. Ben avmde baktım kumaşı vs çok güzeldi G Lingerie
 
Ay kuşum ben mall of İstanbul'a yakınım orda da hicbisi bırakmıolar ya ne beden ne model.Hersey hep tükenmiş.Gecen bı bakım dedim incecik penyelerdi.Yarin bı daha bakım olmadı.Bi eşofman takım beğendim doğuma giderken giyerim diye.O da yok stokta mecbur internetten alicam.Ordan alınca da beden problemi oluo ay kafayı yicem kendime alamadım içime sine ya.
Eee herşeyi sona bırakırsan Bnde mall of dan kaaaaç ay önceden aldım emzirme sütyenini lcw den 😬bi de doğum çıkışı için extra kıyafete gerçekten gerek yok mont giyiyoruz zaten gözükmez bile 🤣 yani aldığınla kalcan onun yerine başka bişi alırsın
 
Bende karşılaştırayım listemle 😄 vivense sallanan sandalyenin linkini atar mısın bana da? Sen aldın mı onu?
Yok canım ben almadım 5.6 sayfa öncesinde vardı bakarsan görürsün merve almıştı galiba
 
Kızlar selam,

Emzirme eğitimi aldığımdan bahsetmiştim ancak toparlayabildim notlarımı. Buraya notları ekliyorum. Daha detaylı bir bilgi isterseniz yada yazdıklarımla ilgili sorunuz olursa bana yazın bende eğitimi veren hemşireye soruları ileteyim. En azından hiç birimizin kafasında soru işareti kalmaz. Tabi bu eğitim uzun sürüyor ama ana hatlarıyla not aldıklarım bunlar. Umarım hepimize faydalı olur.

Emzirme Notları

Özellikle İlk 1- 1.5 ay bebek 2 saatten fazla aç kalmamalı, geceleri 2.5 saat olabilir ancak kesinlikle bu saati aşmamalıyız. Sonrasında geceleri 3.5 saat gündüzleri 2.5 saat gibii yavaştan esnetilebilir.

İlk 1 ay 2 saat gelmeden de bebeği memede tutabilirsin, memede uyutadabilirsin zaten ilk zamanlar memede uyumaya alışmaz o yüzden emzirme ve memede tutma bebeklerin ilk zamanları için çok önemli.

Sarılık ancak emzirme ile önlenebilir, sütünüz gelmiyor değildir. Az gelse bile süt vermeye devam edelim.

İlk sütümüz kolostrum sütüdür ve koyu kıvamlı yağlı süttür bunu kesinlikle sağma makineleriyle sağmayalım. Elle sağımla kolostrum sütü gelecektir.Makine ile sağılması kolostrumun içindeki vitaminleri parçalar.

Yeni doğmuş bebeğin midesi kiraz çekirdeği kadardır o yüzden 1 yemek kaşığı süt bile ona yeter. Elinle memeni sağarak o kadar bile çıkarırsan bebeğe yeter. 1 ay içinde de en çok yumurta kadar olacaktır.

Elinizden geldiği kadar bebek uyuyunca sizde uyuyun.

Süt için en etkilisi uyku, su ve bebeğin sizle ten tene temasıdır.

Hastaneden çıkarken doğum kilosundan yüzde 7-10 arası kayıp olacaktır. Bu normaldir. Önemli olan 2 hafta sonra doğum kilosuna tekrar ulaşmasıdır.

Emzirmelerden önce bebeğin altını değiştirirsen daha keyifle emzirecektir.

Emzirirken eldiven olmasın bebeğin eliyle teması çok önemli.

Annenin kıyafetlerinde kokulu detarjani parfum vs olmamalı gerekirse bebeğin kokusuz detarjanından kullanılmalı.

Bebeği emzirirken en önemlisi memenin kahverengi kısmını tamamen almasıdır. Tamamını alırsa memede çatlak ve yara olmaz.

Bebeğin yüzünü yüzümüze doğru tutup çenesi mememizin altına dayayarak kucağımızda tutmalıyız. Mememizi elle hafif sıkıp sütün damla dahi gelmesini sağlayıp bebeğin ağzına sürterseniz bebek direk memenin tümünü ağzına alacaktır.

Emzirme yastığı kullanılması önerilir ancak kullanmazsanız bile bebeğin başının desteklendiğine emin olalım bebeğin karnı size değiyor, bebeğin yüzü size dönül ve bebeğin çenesi memenin altına değmeli.

Eğer uyanmıyorsa yada emzirirken uyuyakalıyorsa ama yeterli emmediyse yine memenizi hafif sıkıp ağzına dudaklarına değdirirsen bebek uyanacak ve emmeye başlayacak yada devam edecektir.

Kahverengi kısmı tamamen almasını engellediği için silicon uç kullanımı önerilmez. Ekstra önlem olarak tercihe bağlı her emzirmeden sonra gümüş kapak kapatabilirsin ve memeyi kesinlikle ıslak tutmamalısın. Gümüş kapak kullanacaksan 38. Haftadan itibaren günde 1-2 saat takmaya başlayabilirsin.

Her emzirme öncesi 1 bardak su ve emzirmeden sonra 1 bardak su içmeyi unutmayalım ki süt oluşumu için çok önemli.

Emzirirken her zaman yanımızda atıştırmalık şeyler olmalı kuruyemişler, meyveler tarzı.

Emzirirken memeyi C şeklinde tutmalıyız kesinlikle makas şeklinde tutulmamalıdır.

Emzirirken bir memeyi en az 15-20 dk emip boşaltmalıyız, sonra diğer memeye geçmeliyiz. Diğer memeyi diyelim 5 dakika emdi bıraktı o zaman bir sonraki emzirmede 5 dakika emip bıraktığı memeden başlayıp emmeliyiz ki memede kalan son süt kısmını bebek emmeli.

Ama diyelim bir memeyi 15-20 dk emdi sonra uyudu, yoruldu yada birşey oldu o an emzirmeyi bitirdik diğer memeye geçemedik. O zaman o memeyi sağıyoruz. Yani hiç emmediyse sağıyoruz. Yukarıdaki gibi biraz emse bile o zaman sağmıyoruz.

Eğer hiç ellemediği memeyi sağdıysak bir sonraki emzirmeye bu sefer diğer memeden başlıyoruz. Çünkü ellemediği memeyi zaten sağdık ve son süt kısmını da boşalttık.

Sağarken ilk tercih ellle ve manuel pompalar ile olmalı sonra elektirikli pompalar tercih edilmeli.

Sağarken süt gelmiyor diye bırakılmamalı. Gerekirse 15-20 dk sağım yapmalıyız. Kendimizi strese sokarsak daha da azalır süt gelmesi durumu. Sağım yaparken bebekle aynı odada olursak yada bebeğin kokusu olan bir kıyafet yanınızda olursa hormonlarınızı etkiler ve daha güzel süt gelimi olur. Günden güne de süt gelimi artar.

Emzirirken bebeğin kendiliğinden memeyi bırakmasını bekleyelim bir anda bebeği memeden çekmeyelim ama eğer memede uyuduğunu anladıysak yada süresi çok geçtiyse boş çekiyorsa hafifçe serçe parmağınızı dudağının jkenarından sokarak memeden alabiliriz.

Sağdığımız sütleri, süt saklama poşetiyle oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzluk kısmında 3 ay saklayabiliriz.

Ancak önemli olan sağdığımız sütlere kesinlikle gece mi gündüz mü olduğu saatini poşetin üzerine not alalım ve gece sağılan sütü gece, gündüz sağılan sütü gündüz verelim.

Dondurucudan yada buzdolabından çıkan sütü benmari usulü ısıtmalıyız direk koyup kaynatmamalıyız.

Emzirmeden sonra bebeğin gazını mutlaka çıkartmalıyız.

Bebeğimizin yeterli beslendiğini çişinden anlayabiliriz. Bebeğimiz 24 saat içerisinde en az 5 ve daha fazlası çişli bez almalıyız. Eğer 5 den azsa bebek az beslenliyordur. Bizim kriterimiz çiştir. Kaka çiş kadar önemli değil bu konuda bir göstergesi olmaz. İlk 1 hafta kaka durumunda değişilik olabilir. 1 haftadan sonra da kakayı takip edip doktora rapor verebiliriz.

Memede mastit durumu, memede sertlik ateş durumundan anlayabiliriz. Kesinlikle ilk tercih emzirmek olmalıdır. Tıkalı olduğu için bu durum oluşuyor bu yüzden emzirme kurallarına uygun emzirmeliyiz. Memede sütü çok bekletmemeliyiz. Emzirme sıklığını ve memeyi boşaltmayı ihmal etmemeliyiz.

Eğer mastit olan memeyi emziremezseniz, sağım yapmalıyız. Memeyi masajla rahatlatmalıyız. Havluyu ısıtıp mastit olan yada mastitis geçen memeye koyup 10 dk bekletip sonra emzirmeye veya sağmaya çalışıp emzirip sağdıktan sonrada soğuk uygulama yaparak memenin tüm tıkanıklığını açabilirsiniz.

Yine aynı şekilde Beyaz lahana ile tedavi yöntemi vardır. Memeye kahverengi kısma gelmeyecek şekilde lahana sarıp bekletebiliriz.

Meme ucumuz yara olmadan krem sürmeye gerek yoktur. Krem sürüldüyse kesinlikle emzirmeden önce temizlenmelidir.

Yara durumu olursa en güzel seçeneklerden biri ayva çekirdeği jeli yapıp sürmektir.

EDS yöntemi, eğer bebek memeyi almıyorsa ucu küçükse yara olduysa yada herhangi bir sebepten alamıyorsa. Küçük bir bardağa sütümüzü sağıyoruz. 6 numara beslenme sondasının bir ucunu bardağa bir ucunu serçe parmağımıza tutup parmağımızı bebeğimizin ağzına meme ucu gibi vereceğiz ve bebek bunu emecektir.

Ancak göğüs ucu yara olsa bile emzirmekten vazgeçmeyelim yaraları en çok iyileştiren şey gene emzirmektir.

Meme bakımında temizliği duru suyla yapalım herhangi bir kimyasal duş jeli vs sürmeyelim.

Emzik uyumaya yakın verilebilir ama uyuduktan sonra emziği çekmeliyiz. Sürekli emzikte kalmamalıdır.
 
Canım bir de suwenden bak çok memnun alanlar

Ya suwenden sütyen aldım kalıbı baya büyük alırken büyür nasıl olsa diye aldım ama büyümesi için en az 20 kilo almam lazım. Kalıbı size uygunsa kumaşı falan kaliteli.
İade edeceğim kalıbı bana uymadı.
Göğüs altı geniş olsun daraldığım için, kupları küçük olsun istiyorum uyduramadım.
 
Kızlar selam,

Emzirme eğitimi aldığımdan bahsetmiştim ancak toparlayabildim notlarımı. Buraya notları ekliyorum. Daha detaylı bir bilgi isterseniz yada yazdıklarımla ilgili sorunuz olursa bana yazın bende eğitimi veren hemşireye soruları ileteyim. En azından hiç birimizin kafasında soru işareti kalmaz. Tabi bu eğitim uzun sürüyor ama ana hatlarıyla not aldıklarım bunlar. Umarım hepimize faydalı olur.

Emzirme Notları

Özellikle İlk 1- 1.5 ay bebek 2 saatten fazla aç kalmamalı, geceleri 2.5 saat olabilir ancak kesinlikle bu saati aşmamalıyız. Sonrasında geceleri 3.5 saat gündüzleri 2.5 saat gibii yavaştan esnetilebilir.

İlk 1 ay 2 saat gelmeden de bebeği memede tutabilirsin, memede uyutadabilirsin zaten ilk zamanlar memede uyumaya alışmaz o yüzden emzirme ve memede tutma bebeklerin ilk zamanları için çok önemli.

Sarılık ancak emzirme ile önlenebilir, sütünüz gelmiyor değildir. Az gelse bile süt vermeye devam edelim.

İlk sütümüz kolostrum sütüdür ve koyu kıvamlı yağlı süttür bunu kesinlikle sağma makineleriyle sağmayalım. Elle sağımla kolostrum sütü gelecektir.Makine ile sağılması kolostrumun içindeki vitaminleri parçalar.

Yeni doğmuş bebeğin midesi kiraz çekirdeği kadardır o yüzden 1 yemek kaşığı süt bile ona yeter. Elinle memeni sağarak o kadar bile çıkarırsan bebeğe yeter. 1 ay içinde de en çok yumurta kadar olacaktır.

Elinizden geldiği kadar bebek uyuyunca sizde uyuyun.

Süt için en etkilisi uyku, su ve bebeğin sizle ten tene temasıdır.

Hastaneden çıkarken doğum kilosundan yüzde 7-10 arası kayıp olacaktır. Bu normaldir. Önemli olan 2 hafta sonra doğum kilosuna tekrar ulaşmasıdır.

Emzirmelerden önce bebeğin altını değiştirirsen daha keyifle emzirecektir.

Emzirirken eldiven olmasın bebeğin eliyle teması çok önemli.

Annenin kıyafetlerinde kokulu detarjani parfum vs olmamalı gerekirse bebeğin kokusuz detarjanından kullanılmalı.

Bebeği emzirirken en önemlisi memenin kahverengi kısmını tamamen almasıdır. Tamamını alırsa memede çatlak ve yara olmaz.

Bebeğin yüzünü yüzümüze doğru tutup çenesi mememizin altına dayayarak kucağımızda tutmalıyız. Mememizi elle hafif sıkıp sütün damla dahi gelmesini sağlayıp bebeğin ağzına sürterseniz bebek direk memenin tümünü ağzına alacaktır.

Emzirme yastığı kullanılması önerilir ancak kullanmazsanız bile bebeğin başının desteklendiğine emin olalım bebeğin karnı size değiyor, bebeğin yüzü size dönül ve bebeğin çenesi memenin altına değmeli.

Eğer uyanmıyorsa yada emzirirken uyuyakalıyorsa ama yeterli emmediyse yine memenizi hafif sıkıp ağzına dudaklarına değdirirsen bebek uyanacak ve emmeye başlayacak yada devam edecektir.

Kahverengi kısmı tamamen almasını engellediği için silicon uç kullanımı önerilmez. Ekstra önlem olarak tercihe bağlı her emzirmeden sonra gümüş kapak kapatabilirsin ve memeyi kesinlikle ıslak tutmamalısın. Gümüş kapak kullanacaksan 38. Haftadan itibaren günde 1-2 saat takmaya başlayabilirsin.

Her emzirme öncesi 1 bardak su ve emzirmeden sonra 1 bardak su içmeyi unutmayalım ki süt oluşumu için çok önemli.

Emzirirken her zaman yanımızda atıştırmalık şeyler olmalı kuruyemişler, meyveler tarzı.

Emzirirken memeyi C şeklinde tutmalıyız kesinlikle makas şeklinde tutulmamalıdır.

Emzirirken bir memeyi en az 15-20 dk emip boşaltmalıyız, sonra diğer memeye geçmeliyiz. Diğer memeyi diyelim 5 dakika emdi bıraktı o zaman bir sonraki emzirmede 5 dakika emip bıraktığı memeden başlayıp emmeliyiz ki memede kalan son süt kısmını bebek emmeli.

Ama diyelim bir memeyi 15-20 dk emdi sonra uyudu, yoruldu yada birşey oldu o an emzirmeyi bitirdik diğer memeye geçemedik. O zaman o memeyi sağıyoruz. Yani hiç emmediyse sağıyoruz. Yukarıdaki gibi biraz emse bile o zaman sağmıyoruz.

Eğer hiç ellemediği memeyi sağdıysak bir sonraki emzirmeye bu sefer diğer memeden başlıyoruz. Çünkü ellemediği memeyi zaten sağdık ve son süt kısmını da boşalttık.

Sağarken ilk tercih ellle ve manuel pompalar ile olmalı sonra elektirikli pompalar tercih edilmeli.

Sağarken süt gelmiyor diye bırakılmamalı. Gerekirse 15-20 dk sağım yapmalıyız. Kendimizi strese sokarsak daha da azalır süt gelmesi durumu. Sağım yaparken bebekle aynı odada olursak yada bebeğin kokusu olan bir kıyafet yanınızda olursa hormonlarınızı etkiler ve daha güzel süt gelimi olur. Günden güne de süt gelimi artar.

Emzirirken bebeğin kendiliğinden memeyi bırakmasını bekleyelim bir anda bebeği memeden çekmeyelim ama eğer memede uyuduğunu anladıysak yada süresi çok geçtiyse boş çekiyorsa hafifçe serçe parmağınızı dudağının jkenarından sokarak memeden alabiliriz.

Sağdığımız sütleri, süt saklama poşetiyle oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzluk kısmında 3 ay saklayabiliriz.

Ancak önemli olan sağdığımız sütlere kesinlikle gece mi gündüz mü olduğu saatini poşetin üzerine not alalım ve gece sağılan sütü gece, gündüz sağılan sütü gündüz verelim.

Dondurucudan yada buzdolabından çıkan sütü benmari usulü ısıtmalıyız direk koyup kaynatmamalıyız.

Emzirmeden sonra bebeğin gazını mutlaka çıkartmalıyız.

Bebeğimizin yeterli beslendiğini çişinden anlayabiliriz. Bebeğimiz 24 saat içerisinde en az 5 ve daha fazlası çişli bez almalıyız. Eğer 5 den azsa bebek az beslenliyordur. Bizim kriterimiz çiştir. Kaka çiş kadar önemli değil bu konuda bir göstergesi olmaz. İlk 1 hafta kaka durumunda değişilik olabilir. 1 haftadan sonra da kakayı takip edip doktora rapor verebiliriz.

Memede mastit durumu, memede sertlik ateş durumundan anlayabiliriz. Kesinlikle ilk tercih emzirmek olmalıdır. Tıkalı olduğu için bu durum oluşuyor bu yüzden emzirme kurallarına uygun emzirmeliyiz. Memede sütü çok bekletmemeliyiz. Emzirme sıklığını ve memeyi boşaltmayı ihmal etmemeliyiz.

Eğer mastit olan memeyi emziremezseniz, sağım yapmalıyız. Memeyi masajla rahatlatmalıyız. Havluyu ısıtıp mastit olan yada mastitis geçen memeye koyup 10 dk bekletip sonra emzirmeye veya sağmaya çalışıp emzirip sağdıktan sonrada soğuk uygulama yaparak memenin tüm tıkanıklığını açabilirsiniz.

Yine aynı şekilde Beyaz lahana ile tedavi yöntemi vardır. Memeye kahverengi kısma gelmeyecek şekilde lahana sarıp bekletebiliriz.

Meme ucumuz yara olmadan krem sürmeye gerek yoktur. Krem sürüldüyse kesinlikle emzirmeden önce temizlenmelidir.

Yara durumu olursa en güzel seçeneklerden biri ayva çekirdeği jeli yapıp sürmektir.

EDS yöntemi, eğer bebek memeyi almıyorsa ucu küçükse yara olduysa yada herhangi bir sebepten alamıyorsa. Küçük bir bardağa sütümüzü sağıyoruz. 6 numara beslenme sondasının bir ucunu bardağa bir ucunu serçe parmağımıza tutup parmağımızı bebeğimizin ağzına meme ucu gibi vereceğiz ve bebek bunu emecektir.

Ancak göğüs ucu yara olsa bile emzirmekten vazgeçmeyelim yaraları en çok iyileştiren şey gene emzirmektir.

Meme bakımında temizliği duru suyla yapalım herhangi bir kimyasal duş jeli vs sürmeyelim.

Emzik uyumaya yakın verilebilir ama uyuduktan sonra emziği çekmeliyiz. Sürekli emzikte kalmamalıdır.
Emeğine sağlık uğrasmış yazmışsın. Valla Allah razı olsun. Diğer topikte de paylaşıyorum müsadenle.
 
Back