Emzirme yastığı minikken kullanılıyor, ben hamileyken de uyurken bacaklarımın arasında çok uyudum, hatta yeni oturmaya başlayınca emekleme aşamasında falan içine yatırıp oturtabilirsiniz. takım olması şart değil. Ben 101den almıştım.
Alt açma tek kullanımlıklardan alıp ikiye böldüm Yenidoğanken büyük geliyor, kirleninceye kadar kullanırsınız altına yumuşak ne varsa serilir, büyüyünce de kesmeden devam. alt açma dikilen şeylerden hiç kullanmadım bence gereksiz. Anne yanı yatak gibi olan şey ismini bile unutmuşum yenidoğanken her yere taşınıp yatırılıyor, yanınıza alınca üzerine çıkma derdi olmuyor, onu da e bebekten almıştım.
Puset örtüsünü minderini instagramdan aldım, minderi kullandım (puset ikinci eldi, minderi aşınmıştı) ama örtü maxi cosiye uymadı hiç kullanmadım.
Diğeri de battaniye galiba, normal müslin örtü yaz kış çok lazım oluyor onun yerine ondan alınabilir. (Duş çıkışı, yatak içine terlemesin diye, üzerine üşümesin diye, bazen bebekarabasının üzerine ışık gelmesin diye…) Bir de normal penye bebek battaniyeleri yaz kış kullanılır.
Bebek yastığı kullanımı iki yaşına kadar önerilmiyor ani bebek ölümlerine yol açma tehlikesi yüksek. Çünkü küçük bebeklerin kafası gövdeden büyük, yastık da eklenince yutkunma-nefes almaları zorlaşıyor. İnstagramda pediatrist Elif Pınar Çakır hanım var ismi Güncel anne, takip edebilirsiniz.