İlk önce anne ihtiyacını düşünecek olursam aklıma göğüs ucuyla ilgili herşey geliyor. Özellikle gümüş kapak ve göğüs ucu kremi edinmek lazım olmasalar bebeğimi emziremezdim bile öyle elzem bir ihtiyaç.
Kış bebeğiyse serum fizyolojik ve burun aspiratörü, yaşadığınız yerin havasının kuruluğuna göre buhar makinesi gerekli. Bebekler ilk 3 ay burun kanalları dar olduğu için tıkanıklık yaşayıp burunlarından hırıltılı nefes alıyorlar boşuna çocuk hasta oldu diye korkuyorduk ilk zamanlar bu yüzden
onun haricinde ergonomik bir kanguru önerebilirim gazlı bir bebek olursa ilk aylar evde dışarda gezerken çok rahat olur ev işlerini yapmaya da fırsat oluyor bu şekilde.
Her bebek sevmeyebiliyor ama elektrikli ana kucağı aldık biz joie serina modeli çok işimize yaradı gündüz uykularını ben değil o uyutuyordu resmen çok rahat etmiştim. 7 aylık oldu hala seviyor içinde sallanmayı.
Bebek arabası kışın doğan bir bebek için kanguru da varsa elzem değil, havalar ısınınca daha çok ihtiyaç oluyor. Onun haricinde pişik ve konaklar için kantaron yağı mutlaka lazım bence. Yine konaklar için konak tarağı.
Beşik olarak ilk zamanlar anne yanıyla çok rahat ettim ameliyatlı da olunca sürekli kalkma derdim olmadı. Modeli markası zevke göre değişir ama anne yanı özelliği olması avantaj bence.
Kıyafet konusunda da bana küçük alma 3 aydan almaya başla dediler ama benim bebiş 2 kilo doğduğu için yenidoğanları bile 2 ay giymiştik biz
ultrasonda bebek haftasına göre ilerde gidiyorsa 28. haftadan sonra falan anlaşılır iri olup olmayacağı ona göre alınabilir diye düşünüyorum. Zıbınlar tulumlar mutlaka önden çıtçıtlı tümden açılabilir olsun yenidoğan bebeğin kolundan birşey geçirip giydirmek çok zor oluyor.
Şimdilik bunlar aklıma geldi, daha fazlasını da hatırladıkça eklerim :) güle güle doğurup büyütmek nasip olsun tüm anne adaylarına