Çocuk Hastalıkları Bebeğimin yüksek ateşi...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Biz geçen hafta atlattık giribi. Yüksek ateş ve kusma oldu. Ama kusma ilk gündü sadece. Havale geçirirse elini ağzına sokma, başını yan çevirip ya ambulans çağır ya da hemen hastaneye götür dedi doktor. Antibiyotik calpol ve dolven verdi. 40 dereceye kadar çıkabilir ateşi panik yapma dedi. Eğer dördüncü dozdan sonra hiç düşme olamzsa tekrar gelin dedi.

Çok halsiz bırakıyor kuzuları. Allah şifanızı versin. Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. Evet çok halsiz şuan :KK43:
Size de çok çok geçmiş olsun havale konusunda söylediğiniz için teşekkür ederim bu tarz bilgilere ihtiyacım var ilk bebek ve tecrübem yok hiç ilgilenmezdim bebeklerle :)
Biz de calpol ve pedifen kullanıcaz dönüşümlü kullan dedi.

Konu gripden açılmışken grip aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz biz olmayı düşünüyoruz bütün doktorlar öneriyor ama aklıma takılan bişey var oğlumun bir aydır sabahları bide gece bir iki defa hafif öksürügu oluyo engelmi acaba aşıya
Benm annem diyorki ben ne zaman aşı olsam o sene çok ağır atlattı m o yüzden korkuyorum pek yanaşamıyorum. Çok derin de bi bilgim yok ama :)

Bir de influenzaya antibiyotik tedavisi verilmiyor yani doktora gittigimizde hem parmaktan kan alindi (crp bakildi mikrop var mi diye) hem de burnundan suruntu alindi influenza var mi diye.
Bizim sadece idrar testi yaptı öksğrük burun akıntısı ishal kusma olmadığı için ve kbb de bir sorun olmadığı için

Yapmadılar. İdrar istedi. O da temiz çıktı az önce öğrendim. Ateş dışı bir belirti yok ne olabilir yaa :KK43: perşembeye kadar bekleyeceğiz uff çok üzücü...
Bak canım bir ay önce aynı şeyi yaşadım oğlum çok ateşlendi karnım agriyo dedi evde küçük bebeğimde olduğu için ben gidemedim babası götürdü hastaneye doktor ateşi olduğu halde sadece idrar ve karnından film istemiş bişey yok deyip yollamış eğer ateş varsa vücut bı enfeksiyonla savaşıyor demektir o kadar kızdım ki eşime kan neden bakmasını istemedin diye çocuk düzelmedi ateşi dahada yükseldi iyice kötüye gitti yine götürfuk kanda viral enfeksiyon çıktı serumla hastanelerde neler çektik sana tavsiyem ilerlemeden kan tahlili yaptır. Ateşli çocuğa kan bakmadan nasıl yolluyolar cidden anlamıyorum.

Yapmadılar. İdrar istedi. O da temiz çıktı az önce öğrendim. Ateş dışı bir belirti yok ne olabilir yaa :KK43: perşembeye kadar bekleyeceğiz uff çok üzücü...
Nasıl yapmazlar benim aklım almıyor .sadece idrar yolu enfeksiyonu var mı diye bakıp yollamışlar .bu salgından herkes kırılıyorken son bakması gereken şeye bakıp göndermesi hakikaten çok ilginç .

Konu gripden açılmışken grip aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz biz olmayı düşünüyoruz bütün doktorlar öneriyor ama aklıma takılan bişey var oğlumun bir aydır sabahları bide gece bir iki defa hafif öksürügu oluyo engelmi acaba aşıya
Hayır engel değil çok şiddetli aralıksız ateşi olmadığı sürece

Nasıl yapmazlar benim aklım almıyor .sadece idrar yolu enfeksiyonu var mı diye bakıp yollamışlar .bu salgından herkes kırılıyorken son bakması gereken şeye bakıp göndermesi hakikaten çok ilginç .
Son bakması gereken şey olduğunu nerden çıkarınız? 24 aya kadar çocuklarda en sık ateş etkeni idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Yani ilk dışlanması gereken..

Bak canım bir ay önce aynı şeyi yaşadım oğlum çok ateşlendi karnım agriyo dedi evde küçük bebeğimde olduğu için ben gidemedim babası götürdü hastaneye doktor ateşi olduğu halde sadece idrar ve karnından film istemiş bişey yok deyip yollamış eğer ateş varsa vücut bı enfeksiyonla savaşıyor demektir o kadar kızdım ki eşime kan neden bakmasını istemedin diye çocuk düzelmedi ateşi dahada yükseldi iyice kötüye gitti yine götürfuk kanda viral enfeksiyon çıktı serumla hastanelerde neler çektik sana tavsiyem ilerlemeden kan tahlili yaptır. Ateşli çocuğa kan bakmadan nasıl yolluyolar cidden anlamıyorum.
Çok yüksek değilse ateşi ve yaşı da anladığım kadarıyla 2 den büyük , başka semptomu da yoksa her zaman kan istenmez. Çünkü küçük yaşta idrar yolu enf karın agrısıyla kendini gösterir onu düşündürür ilk önce

Çok yüksek değilse ateşi ve yaşı da anladığım kadarıyla 2 den büyük , başka semptomu da yoksa her zaman kan istenmez. Çünkü küçük yaşta idrar yolu enf karın agrısıyla kendini gösterir onu düşündürür ilk önce

Anladım onu düşündürür ama o çıkmazsa ateş devam ediyorsa başka hastaliklari hicmi düşündürmuyor onu merak ediyorum sonuçta tamam idrar temiz çıktı diyelim ama çocuk kötü eklem ağrısı ateş kusma var detaylı bakılması gerekmez mi???

Son bakması gereken şey olduğunu nerden çıkarınız? 24 aya kadar çocuklarda en sık ateş etkeni idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Yani ilk dışlanması gereken..
Çocuğun ateşi düşmüyor ve 40 ı zorluyorsa ve de ortalık influenza salgınından kırılıyorsa ilk İnfluenza testi yapılmalı ve evet en son idrar yolu enf bakmalı .He sizin doktorunuz böyle yapıyor ve memnunsanız birşey diyemem .

İki ay önce influenza geçirdi oğlum. İlk götürdüğümde boğaz enfeksiyonu dendi, tahlil yapılmadı.4 gün ateşi hiç düşmedi , sonra tam rahatladı derken aniden boğulurcasıba öksürük ve ateş tekrar başladı. Başka hastaneye götürdüm, influenza pozitif çıktı.
Bir haftamız boşa gitmiş verilen ilaçlar bir işe yaramamış. Üstelik ciğerlerine inmiş. Doğru ilaçlarla birkaç günde toparlandı.
Dr hemen atamıyor çocuklar dedi, dediği gibi de oldu iki aydır hala sürekli öksürük ve nezlesi var hiç geçmiyor.

Dun 5 aylik kizim ateslendi. Butun gun ates dusurmeye calistim. Ilik dus yapti 3 kez, calpol verdim, ustunu soydum ama en fazla yarim saat dusuyordu. Aksam doktora gittik antibiyotik verdi. Simdi daha iyi.

Çocuğun ateşi düşmüyor ve 40 ı zorluyorsa ve de ortalık influenza salgınından kırılıyorsa ilk İnfluenza testi yapılmalı ve evet en son idrar yolu enf bakmalı .He sizin doktorunuz böyle yapıyor ve memnunsanız birşey diyemem .
Ben doktorum ve bunun doğrusunun ve prosedürün böyle olduğunu söylüyorum ve konuyu açan kişi gribal enfeksiyon bulgularının çocuğunda bulunmadığını söylemiş o yüzden sadece idrar bakılmasından daha dogru hiç bir prosedür yoktur. Eğer semptom olsaydı o zaman tabiki ek testler de istenirdi

Son düzenleme:
Anladım onu düşündürür ama o çıkmazsa ateş devam ediyorsa başka hastaliklari hicmi düşündürmuyor onu merak ediyorum sonuçta tamam idrar temiz çıktı diyelim ama çocuk kötü eklem ağrısı ateş kusma var detaylı bakılması gerekmez mi???
Eğer idrar temiz çıkarsa, tabiki başka bir odak araştırılmalı

panik yapmayın stres olmayın. doktora da götüreceksiniz zaten. biz ailece geçirdik. hamile olduğum için sadece bana ilaç tedavisi uyguladılar, influenza için özel bir ilaç. 2 buçuk yaşındaki kızıma hiçbir şey verilmedi ilaca gerek yok bir şey vermeyin dedi doktor ama ben ateşinden korktuğum için arada ateş düşürücü veriyordum. Allah şifa versin

Haklısın elbet ama ateş dışında bir bulgu olup olmadığını sordu ben de yok dedim boğazı temz kulağı burnu temiz olunca influenza dan şüphelenmedi doktorumuz o sebeple ilk önce idrar istedi :) eğer kbb ile ilgili bir sorunu olsaydı eminim ki influenza ya bakardı.
Şimdi her şey temiz sadece ateş var yeni ilacımız hemen ateşi düşürüyor evet şükürler olsun ama belli ki dişten de dğil çünkü dişi çıktı ama ilaç saatinde ateşi yeniden çıkıyor

X