Çocuk Hastalıkları Bebeğimin yüksek ateşi...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Efsun64

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
3.996
4.795
Kızlar saat 11 de randevu aldım gidicem dr a.
Bebeğim 18 aylık.
Dğn ilk uyanmasında hiçbir şeyi yoktu uyandıktan 2 saaat sonra uyumak istedi uyuttum 1 bçk saat sonra 39 steşle uyandı.
Dün akşam enerjisi güzel iştahı güzel ama ateşi 38 üstüydü parol falan verdim pek düşürmedi derken gece 2 gibi huysuzluk başladı parol ateş düşürmedi 4 25 gibi fitil verdim rahatlamıştı şimdi yine yükseldi.

Merak ettiğim bebeği influenza olan varsa bana ilk belirtilerini yaşadıklarını yazabilir mi şuan salgın olduğundan merak ettim.

Ğnfluenzanın en belirgin özelliği düşmeyen inatçı ateş .sizin durumunuz da buna benziyor .ama influenza çıkarsa da korkmayın ,bir ilacı var hemen etki ediyor .çok geçmiş olsun .

Ğnfluenzanın en belirgin özelliği düşmeyen inatçı ateş .sizin durumunuz da buna benziyor .ama influenza çıkarsa da korkmayın ,bir ilacı var hemen etki ediyor .çok geçmiş olsun .
Şüphelendim evet ama kendi kendine teşhis koyma diyen olursa diye şüphelendim yazamadım..
Belirtilere baktım ishal kusma iştahsızlık diyor
Dün yoktu bunlar gece boyu da kusma ishal olmadı kaçıncı gün bunlsr ortaya çıkıyor en başından beri oluyor mu ?

Şüphelendim evet ama kendi kendine teşhis koyma diyen olursa diye şüphelendim yazamadım..
Dün yoktu bunlar gece boyu da kusma ishal olmadı kaçıncı gün bunlsr ortaya çıkıyor en başından beri oluyor mu ?
Şimdi ishal kusma vs çocuktan çocuğa değişiyor .benim çevremde arkadaşlarımın cocukları oldu .kiminde sizin dediğiniz gibi ishal kusma da eşlik etti ,kimşnde sadece ateş ile atlattılar .
Ama bir de tabi bebek olduğunun ifade edemiyor ,çok kas ağrısı oluyormus .
Bir de bu influenza testinin şöyle bir yanı var ;test yüzde 100 doğru sonuç vermezmiş ;hani negatif çıktı diye direkt negatif olmazmış ;1 saat sonra test tekrarlanırsa pozitif çıkabilirmiş .Bu yüzden gittiğiniz doktor test negatif olsa bile bulgulara bakarak influenza ilacı verebilir (bu da başka bir arkadaşın balına geldi ordan biliyorum )

bebegim 3 aylikken domuz gribi oldu, atesi fitile ragmen hic dusmedi ve inleyerek uyumaya baslamisti. ve oksurugu vardi.

ilk gun hemenndoktora gittik fark 24 saat icinde ilaca basladik o yuzden bir hafta sonra hicbiseyi kalmamisti.

gecmis olsun

Şimdi ishal kusma vs çocuktan çocuğa değişiyor .benim çevremde arkadaşlarımın cocukları oldu .kiminde sizin dediğiniz gibi ishal kusma da eşlik etti ,kimşnde sadece ateş ile atlattılar .
Ama bir de tabi bebek olduğunun ifade edemiyor ,çok kas ağrısı oluyormus .
Bir de bu influenza testinin şöyle bir yanı var ;test yüzde 100 doğru sonuç vermezmiş ;hani negatif çıktı diye direkt negatif olmazmış ;1 saat sonra test tekrarlanırsa pozitif çıkabilirmiş .Bu yüzden gittiğiniz doktor test negatif olsa bile bulgulara bakarak influenza ilacı verebilir (bu da başka bir arkadaşın balına geldi ordan biliyorum )
Hımm teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Geçen gün ailece influenza olan bir ailenin vlogunu izlemiştim ona da dr ilk gün test negatif çıkar demiş. Bizim için ilk ateşli gğ6n dündü.
Ailem diş olabilir diyor ama diş bu kadar yüksek ateş yapmazmış diyorum bilemedik...

Dedesinde veya babasında omzuna yaslanıp öyle durmak istiyor beni veya anneannesini istemiyor :KK43:
Vücuttan da sıcak alıyor ama ayıramıyoruz birtürlü hemen ağlıyor

bebegim 3 aylikken domuz gribi oldu, atesi fitile ragmen hic dusmedi ve inleyerek uyumaya baslamisti. ve oksurugu vardi.

ilk gun hemenndoktora gittik fark 24 saat icinde ilaca basladik o yuzden bir hafta sonra hicbiseyi kalmamisti.

gecmis olsun
Allaha şükür :)

Bakalım bize ne diyecek dr.

boğaz enfeksiyonu olabilir.. 3 gün ateş sürüyor genelde..

Bebeğim 18 aylık.
Dğn ilk uyanmasında hiçbir şeyi yoktu uyandıktan 2 saaat sonra uyumak istedi uyuttum 1 bçk saat sonra 39 steşle uyandı.
Dün akşam enerjisi güzel iştahı güzel ama ateşi 38 üstüydü parol falan verdim pek düşürmedi derken gece 2 gibi huysuzluk başladı parol ateş düşürmedi 4 25 gibi fitil verdim rahatlamıştı şimdi yine yükseldi.

Merak ettiğim bebeği influenza olan varsa bana ilk belirtilerini yaşadıklarını yazabilir mi şuan salgın olduğundan merak ettim.
düşmeyen ateşte derhal doktora gidilmeli. ihmal etmeyin. korkulacak birşey yok. ilacı var. ama vakit önemli. siz zaten randevu almışsınız. o süre de ateşi kontrol altında tutun muhakkak. geçmiş olsun.

Bebeğim 18 aylık.

Biz bundan 1 .1,5 ay önce yaşamıştık ben normal.olmadiginin farkındaydım doktora gittik antibiyotik öksürük şurubu ateş düşürücü verdi
Ateş düşürücü hariç digerleri ise yaramadı
Bi hafta sonunda iyileşme göstermeyince antibiyotiği kestim
Dönüşümlü olara sürekli ateş dusuruculerden verdim bi iki saatliğine düşüp hemen geri yükseliyordu 5-6 gün ateşimiz hiç bitmedi
Bu sürede zorda olsa beslenmelerine extra önem verdim bol su içirmeye çalıştık
Gribi atlatmamız iki üç haftayı buldu maalesf sonradan öğrendim ki bunun ilacı varmis muhtemelen bizde influenzaydik farkında degildik

Bol su emiyorsa meme sıvı mama vs

Muhtemelen diştir kimi çocukta ateş çok yükseliyor

Oğlumun iki dişi aynı anda çıktığında ateş çok yükselmişti dişler çıktı uyudu geçti ateş

Lakin salgın çok başını koyup duruyorsa ağrıyordur başı

Geçmiş olsun

X