- 9 Şubat 2012
- 346
- 11
-
- Konu Sahibi sarioglan_karakiz
benim bebeğim aç kaldığı için sarılık oldu bi gece fototerapi aldı mecburen mamaya başladık o şekilde 20 güne tamamen geçti sarılığı.ama okuldaki öğretmen arkadaşımda yeni doğum yaptı ama onun sarılığı iki ay sürdü ama geçti sonunda.bu arada sütüm yeterli olmadığı için hala mamaya devam ediyoorum
gecmiş olsun,kuzucugun tez zamanda atar sarılıgını inşallah
15 pek de duşuk bir deger degil,daha da yukselmesi tehlikeli sonuclar dogurabilir ara ara tahlil yaptırmayı ihmal etmeyin
bol bol emzir ustune mama vermeye devam(yeme aralıgı 2 saati gecmesin)ne kadar cok yer ve kaka yaparsa o kadar cabuk atar sarılıgını
azcık seker katılmıs kaynatılmıs sogutulmus su ver bol bol her beslenme sonrası
her gun azcık guneşe cıkar(dikkatli olarak tabii)
benim bebeğim de doğduğunda sarılık oldu aç kaldığından ,2 gece hastande fototerapi aldı,bilrubin değeri 20 ye çıkmış,apar topar yatırdık hastaneye,taburcu olduktan sonra bir ara tekrar yükselir gibi oldu 13 e çıktı tekrar ama sonra değerler yavaş yavaş düşmeye başladı,1. ayı dolmadan rutin kontrolüne götürmüştük,hala yüzünde sarı renk vardı,doktrumuz artık tehlikeli boyuta yükselmez,vücuttaki sarı rengin normale dönmesi 1-2 ay sürer korkma dedi,gerçekten de bir daha yükselmedi,ilk 2 haftayı atlatınca sonrasında korkma ve en önemlsi aç bırakma sakın
kızım 47 günlük. 4 günlükken sarılık oldu 2 gün fototerapi aldık. bilirubin değeri 11 in altına hiç düşmedi en son geçen hafta gittik 15 çıktıhala rengi sapsarı çocuğumun. bu durumu yaşayan var mı?
daha ne kadar sürer neye bağlı denildi? yaşayan varsa yazarsa sevinirim...
geçmiş olsun öncelikle benım bebeğimde 2,5 aylık ve hala sarılık var 3 gunlukken 21 ile hastaneye yattık fototerapi aldık 14 de düştü kendi düşer diye doktor gönderdi ertesi gun tekrar yatırdık 21 ile yine 24 saat fototerapi aldı
tahliller falan derken anne sütü sarılığı çıktı 7 gunlukken 6 gunluk hap tedavisi sonucu düşmeye başladı ve şuan 9-10 gıbı sarılık durumu
senın bebeğinde karaciğer-böbrek-troid enzimlerine bakıldımı
eger bakıldıysa sorun yoksa dert etmene gerek yok annesutu sarılıgı geç düşüyormuş cunku
evet canım bakıldı çok şükür normal çıktı. demek ki uzun sürecek benim kızımın ki de çünkü şu anda bile sapsarı bir de gece çok az emiyo, uykusu da iyi bu ara gece aralıksız 5-6 saat uyuyo tabi o arada emmiyo uyanınca da uyku mahmuru çok az emip uyukluyo tekrar. mesela bu sabah 8 de emdi şimdi hala uyuyo. sizin bebğinizde de bu durum oldu mu yoksa gece uyandırıp emzirmeli miyim zorla da olsa?
sarılıktan korkmuyorum aslında. ama hala düşmeyişinin nedenini merak ediyorum, 50 günlük oldu bebeğim hala arada kopkoyu sararıyo altında yatan nedenden korkuyorum ya metabolik hastalık varsa diye.
sizin bebeğinizin sarılığı ne zaman tamamen geçti?
evet canım bakıldı çok şükür normal çıktı. demek ki uzun sürecek benim kızımın ki de çünkü şu anda bile sapsarı bir de gece çok az emiyo, uykusu da iyi bu ara gece aralıksız 5-6 saat uyuyo tabi o arada emmiyo uyanınca da uyku mahmuru çok az emip uyukluyo tekrar. mesela bu sabah 8 de emdi şimdi hala uyuyo. sizin bebğinizde de bu durum oldu mu yoksa gece uyandırıp emzirmeli miyim zorla da olsa?
Benimde bebeğim 34 günlük oldu 3 günlükken sarılık oldu hala geçmedi geçen hafta gittik 5 e düşmüş ama hala yüzü vücudu sapsarı doktora kaç defa dedim korkuyorum bişeyi yok değilmi diye yok diyor bilmiyorum artık ne zaman geçer bende endişeliyim anne sütü +mama veriyorum inşallah en kısa zamanda geçerkızım 47 günlük. 4 günlükken sarılık oldu 2 gün fototerapi aldık. bilirubin değeri 11 in altına hiç düşmedi en son geçen hafta gittik 15 çıktıhala rengi sapsarı çocuğumun. bu durumu yaşayan var mı?
daha ne kadar sürer neye bağlı denildi? yaşayan varsa yazarsa sevinirim...
8in altına düşmüş artık yükselmez korkma geçer iki aylık olduğunda bol bol emzir üstüne mama ver değeri yüksek değil yavaş yavaş aticak vucud onuBenimde bebeğim 34 günlük oldu 3 günlükken sarılık oldu hala geçmedi geçen hafta gittik 5 e düşmüş ama hala yüzü vücudu sapsarı doktora kaç defa dedim korkuyorum bişeyi yok değilmi diye yok diyor bilmiyorum artık ne zaman geçer bende endişeliyim anne sütü +mama veriyorum inşallah en kısa zamanda geçer
Geçer merak etme benimde oglum 40ı çıkana kadar sarılikti.her ay resmini cekiyorduk anca 3 aylik resminde rengini bulmuş yavrum. Degeri 8 in altina düsene kadar 2 saatte bir hem emzirdim hemde doktorun söyledigi ölcüde mama vermistim..gece bile 2 saate bir alarm kurdum uzun süre uyumasina izin vermeden sürekli besliyordum..8 in altina düsunce mamayı kestim allaha sukur 6 ay ek gidaya kadar hep anne sütü icti .Benimde bebeğim 34 günlük oldu 3 günlükken sarılık oldu hala geçmedi geçen hafta gittik 5 e düşmüş ama hala yüzü vücudu sapsarı doktora kaç defa dedim korkuyorum bişeyi yok değilmi diye yok diyor bilmiyorum artık ne zaman geçer bende endişeliyim anne sütü +mama veriyorum inşallah en kısa zamanda geçer