Çocuk Hastalıkları Bebeğimin sarılığı geçmiyor:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sarioglan_karakiz

İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
346
11
kızım 47 günlük. 4 günlükken sarılık oldu 2 gün fototerapi aldık. bilirubin değeri 11 in altına hiç düşmedi en son geçen hafta gittik 15 çıktı:KK43: hala rengi sapsarı çocuğumun. bu durumu yaşayan var mı?
daha ne kadar sürer neye bağlı denildi? yaşayan varsa yazarsa sevinirim...

benim bebeğim aç kaldığı için sarılık oldu bi gece fototerapi aldı mecburen mamaya başladık o şekilde 20 güne tamamen geçti sarılığı.ama okuldaki öğretmen arkadaşımda yeni doğum yaptı ama onun sarılığı iki ay sürdü ama geçti sonunda.bu arada sütüm yeterli olmadığı için hala mamaya devam ediyoorum

benim bebeğim aç kaldığı için sarılık oldu bi gece fototerapi aldı mecburen mamaya başladık o şekilde 20 güne tamamen geçti sarılığı.ama okuldaki öğretmen arkadaşımda yeni doğum yaptı ama onun sarılığı iki ay sürdü ama geçti sonunda.bu arada sütüm yeterli olmadığı için hala mamaya devam ediyoorum

evet benim de sütüm yoktu bebeğim aç kaldı sarılık oldu ben de o ara mama verdim ama emzirdikten sonra, o yüzden sütüm kesilmedi çok şükür şimdi çok nadir mama veriyorum bazen doymazsa. 49 günlük oldu artık inşallah sarılığı geçer diye bekliyorum ben de...
siz de bebişinizi sağlıkla büyütün inşallah...

gecmiş olsun,kuzucugun tez zamanda atar sarılıgını inşallah
15 pek de duşuk bir deger degil,daha da yukselmesi tehlikeli sonuclar dogurabilir ara ara tahlil yaptırmayı ihmal etmeyin
bol bol emzir ustune mama vermeye devam(yeme aralıgı 2 saati gecmesin)ne kadar cok yer ve kaka yaparsa o kadar cabuk atar sarılıgını
azcık seker katılmıs kaynatılmıs sogutulmus su ver bol bol her beslenme sonrası
her gun azcık guneşe cıkar(dikkatli olarak tabii)

gecmiş olsun,kuzucugun tez zamanda atar sarılıgını inşallah
15 pek de duşuk bir deger degil,daha da yukselmesi tehlikeli sonuclar dogurabilir ara ara tahlil yaptırmayı ihmal etmeyin
bol bol emzir ustune mama vermeye devam(yeme aralıgı 2 saati gecmesin)ne kadar cok yer ve kaka yaparsa o kadar cabuk atar sarılıgını
azcık seker katılmıs kaynatılmıs sogutulmus su ver bol bol her beslenme sonrası
her gun azcık guneşe cıkar(dikkatli olarak tabii)

sağol canım. tahlil yaptırıyoruz ara ara pek düşme eğiliminde değil nedenini bilmemek beni çok üzüyo. birkaç olasılık saydı doktorumuz anne sütü, kan uyuşmazlığı, ya da karaciğerle alakalı metabolik sendromlar beni en korkutan da metabolik hastalık olasılığı çünkü bu durumda ömür boyu sürecek sarılığı anlamına geliyor( Rabb'im esirgesin).
ben emziriyorum ek bir şeye gerek kalmıyo çünkü dışkılaması kilo alımı normal gidiyo çok şükür. hani bizim gibi olup da sarılığı uzun süren var mı merak ediyorum.
iyi dileklerin için teşekkürler canım...

benim bebeğim de doğduğunda sarılık oldu aç kaldığından ,2 gece hastande fototerapi aldı,bilrubin değeri 20 ye çıkmış,apar topar yatırdık hastaneye,taburcu olduktan sonra bir ara tekrar yükselir gibi oldu 13 e çıktı tekrar ama sonra değerler yavaş yavaş düşmeye başladı,1. ayı dolmadan rutin kontrolüne götürmüştük,hala yüzünde sarı renk vardı,doktrumuz artık tehlikeli boyuta yükselmez,vücuttaki sarı rengin normale dönmesi 1-2 ay sürer korkma dedi,gerçekten de bir daha yükselmedi,ilk 2 haftayı atlatınca sonrasında korkma ve en önemlsi aç bırakma sakın

benim bebeğim de doğduğunda sarılık oldu aç kaldığından ,2 gece hastande fototerapi aldı,bilrubin değeri 20 ye çıkmış,apar topar yatırdık hastaneye,taburcu olduktan sonra bir ara tekrar yükselir gibi oldu 13 e çıktı tekrar ama sonra değerler yavaş yavaş düşmeye başladı,1. ayı dolmadan rutin kontrolüne götürmüştük,hala yüzünde sarı renk vardı,doktrumuz artık tehlikeli boyuta yükselmez,vücuttaki sarı rengin normale dönmesi 1-2 ay sürer korkma dedi,gerçekten de bir daha yükselmedi,ilk 2 haftayı atlatınca sonrasında korkma ve en önemlsi aç bırakma sakın

sarılıktan korkmuyorum aslında. ama hala düşmeyişinin nedenini merak ediyorum, 50 günlük oldu bebeğim hala arada kopkoyu sararıyo altında yatan nedenden korkuyorum ya metabolik hastalık varsa diye.
sizin bebeğinizin sarılığı ne zaman tamamen geçti?

kızım 47 günlük. 4 günlükken sarılık oldu 2 gün fototerapi aldık. bilirubin değeri 11 in altına hiç düşmedi en son geçen hafta gittik 15 çıktı:KK43: hala rengi sapsarı çocuğumun. bu durumu yaşayan var mı?

geçmiş olsun öncelikle benım bebeğimde 2,5 aylık ve hala sarılık var 3 gunlukken 21 ile hastaneye yattık fototerapi aldık 14 de düştü kendi düşer diye doktor gönderdi ertesi gun tekrar yatırdık 21 ile yine 24 saat fototerapi aldı
tahliller falan derken anne sütü sarılığı çıktı 7 gunlukken 6 gunluk hap tedavisi sonucu düşmeye başladı ve şuan 9-10 gıbı sarılık durumu
senın bebeğinde karaciğer-böbrek-troid enzimlerine bakıldımı
eger bakıldıysa sorun yoksa dert etmene gerek yok annesutu sarılıgı geç düşüyormuş cunku

geçmiş olsun öncelikle benım bebeğimde 2,5 aylık ve hala sarılık var 3 gunlukken 21 ile hastaneye yattık fototerapi aldık 14 de düştü kendi düşer diye doktor gönderdi ertesi gun tekrar yatırdık 21 ile yine 24 saat fototerapi aldı
tahliller falan derken anne sütü sarılığı çıktı 7 gunlukken 6 gunluk hap tedavisi sonucu düşmeye başladı ve şuan 9-10 gıbı sarılık durumu
senın bebeğinde karaciğer-böbrek-troid enzimlerine bakıldımı
eger bakıldıysa sorun yoksa dert etmene gerek yok annesutu sarılıgı geç düşüyormuş cunku

evet canım bakıldı çok şükür normal çıktı. demek ki uzun sürecek benim kızımın ki de çünkü şu anda bile sapsarı bir de gece çok az emiyo, uykusu da iyi bu ara gece aralıksız 5-6 saat uyuyo tabi o arada emmiyo uyanınca da uyku mahmuru çok az emip uyukluyo tekrar. mesela bu sabah 8 de emdi şimdi hala uyuyo. sizin bebğinizde de bu durum oldu mu yoksa gece uyandırıp emzirmeli miyim zorla da olsa?

evet canım bakıldı çok şükür normal çıktı. demek ki uzun sürecek benim kızımın ki de çünkü şu anda bile sapsarı bir de gece çok az emiyo, uykusu da iyi bu ara gece aralıksız 5-6 saat uyuyo tabi o arada emmiyo uyanınca da uyku mahmuru çok az emip uyukluyo tekrar. mesela bu sabah 8 de emdi şimdi hala uyuyo. sizin bebğinizde de bu durum oldu mu yoksa gece uyandırıp emzirmeli miyim zorla da olsa?

sarılık çok fazla uyku ve halsizlik yapacağından sık sık emzirmelisin bebeğini anne sutuyle atabilsin sarılığını. en fazla 3 saat uyuttum ben zorla uyandırıp emzirmeye çalıştım 2-3 defa memeyı somursa o bile yaterli çok aç bırakmamaya çalış
yeri geldi saat başı uyandırıp emzırdım.
sabah yada akşam guneşine en az yarım saat yatır ben yatırdığım zamanlarda daha çabuk duşuyordu şimdilerde yatıramıyorum kızım rahatsız oluyo guneste uykusunda bile
biz ilaçla duşurduk zorla olsa arkadaşımın bebeğide aynı durumda o mama takviyesi yapıyor onunda duşuse geçti
doktorun bir tavsiyede bulunmadımı?

sarılıktan korkmuyorum aslında. ama hala düşmeyişinin nedenini merak ediyorum, 50 günlük oldu bebeğim hala arada kopkoyu sararıyo altında yatan nedenden korkuyorum ya metabolik hastalık varsa diye.
sizin bebeğinizin sarılığı ne zaman tamamen geçti?

tamamen sarı rengin geçmesi 2 ayı bulmuştu sanırım,bir de hastanede kaldığı zaman gerekli tahliller yapılıyor diye biliyoum ben,çünkü daha sonrasında TSH hormonu ile ilgili bi şey sorduğumda doktoruma bilgisayarını açıp hastanede kaldığınd yapılan bir sürü tahlili göstermişti,bence bebeğinde metabolik bi şey olsa zaten sana söylenirdi,en önemlisi sık sık beslemek,bizde mama takviyesi de vardı günde bir kaç kez,sarılık geç,ince mamayı kestim ben sadce anne sütüne devam ediyo şimdi,ek gıdaya geçtik işte artık,sarılığı geçer merak etme,gece 5 saat falan uyumasın 2-3 satte bir doyur,sarılık düzelince yine devam edersin uykuya.Ben de sarılık geçince ne zaman uyanırsa o zamn emziriyordum,kilo alımında da bi sorun olmadı ama sarılık geçene kadar en fazla 3 saatte bir doyurdum

canım merhaba benim kızımın sarılığıda 2.5 ay sürdü malesef, değeri 13ten aşağı düşmedi, benim bu sürede üzüntüden sütüm gitti, sakın sen ben gibi yapma, tabi birde bizim kalpte delik var 2si üst üste olunca kızım hep baygındı, zorla uyandırıp emzirip mama veriyordum, çok zor günlerdi ama geçti çok şükür, biz hiç uzun süre uyutmadık kızımı, neredeyse her saatte emzirdik, mama verdik..çünkü bize öyle demişlerdi, 4-5 saat çok uzun bir süre, çocuk açlıktandan uyur, sakın 2 saati geçirme..

evet canım en gec 3 saatte bir beslenmesi lazım hatta mumkunse 2 saatte bir,ve yedigi miktarın da onemi var,yani ne kadar cok yerse yada sıvı alımı olursa(şekerli sudan korkma ver,inan bana sarılıgın bu kadar uzun surmesi bebegine daha cok zarar veriyor) o kadar cabuk atar.Kan gruplarınız nasıl?Benim kızımla kan uyuşmazlıgı sarılıgı dendi,cok şukur 15 gunde attı ama cok ciddi anlamda beslenmesine ve daha once tavsiye ettigim şeylere dikkat ettim.Eger uykusunda emmiyorsa,daha kolay ve hizli tuketim olacagından 3-5 gun en azından geceleri biberonla ver(sutunu sagıp verebilirisin),biberona alışacak diye de korkma,sarılıgını atınca kesersin,muhim olan yavrunun saglıgı.
Bazı avrupa ulkelerinde hala sarılık tedavisi icin hatta onlem olarak yenidogana glukoz yada şekerli su verilir(eskiden glukoz dogrudan alındaki damarlara enjekte edilirmiş cok korkunc geliyor tabii bu bana),ben de her iki bebegimde de verdim,ilkinde 3 gunde gecti ikincide 15.Allah´m şifa versin butun şifa bekleyen bebeklere inşallah,amin!

çok şükür geçti kızımın sarılığı arkadaşlar en son gittiğimizde bilirubin değeri 9 çıktı,rengi de açıldı yavrumun.daha da götürüp deldirmem çocuğumu. Allah bebişlerimizi hastalıklardan korusun. ama haklısınız iyice doyurmak lazımmış onu anladım çünkü ne zaman sütüm arttı o günden sonra çocuğum düzeldi burdan annelere tecrübe olsun çocuk sarılık olunca şekerli su da verin mama da benim gibi yok illa emecek diye inat etmeyin çok uzuyo sonra iyileşmesi.
herkese geçmiş olsun sevgiyle ve sağlıkla...

Benimde bebeğim 34 günlük oldu 3 günlükken sarılık oldu hala geçmedi geçen hafta gittik 5 e düşmüş ama hala yüzü vücudu sapsarı doktora kaç defa dedim korkuyorum bişeyi yok değilmi diye yok diyor bilmiyorum artık ne zaman geçer bende endişeliyim anne sütü +mama veriyorum inşallah en kısa zamanda geçer

Benimde bebeğim 34 günlük oldu 3 günlükken sarılık oldu hala geçmedi geçen hafta gittik 5 e düşmüş ama hala yüzü vücudu sapsarı doktora kaç defa dedim korkuyorum bişeyi yok değilmi diye yok diyor bilmiyorum artık ne zaman geçer bende endişeliyim anne sütü +mama veriyorum inşallah en kısa zamanda geçer
8in altına düşmüş artık yükselmez korkma geçer iki aylık olduğunda bol bol emzir üstüne mama ver değeri yüksek değil yavaş yavaş aticak vucud onu

Geçer merak etme benimde oglum 40ı çıkana kadar sarılikti.her ay resmini cekiyorduk anca 3 aylik resminde rengini bulmuş yavrum. Degeri 8 in altina düsene kadar 2 saatte bir hem emzirdim hemde doktorun söyledigi ölcüde mama vermistim..gece bile 2 saate bir alarm kurdum uzun süre uyumasina izin vermeden sürekli besliyordum..8 in altina düsunce mamayı kestim allaha sukur 6 ay ek gidaya kadar hep anne sütü icti .

X