• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin pişik olmasını nasıl engellerim?

Ablam çok sorun yaşadı bu konuda denemediği krem kalmadı, baya bir denemenin sonunda arko'nun mini tüp klasik kremlerini birinin tavsiyesiyle kullandı ve çok iyi geldi, kavanoz olan aynı işlevi görmüyor onu da söyleyeyim. Üç çocuğunda da hep onu kullandı son iki çocuğunda bu krem sayesinde hiç problem yaşamadı. Karar sizin bir deneyin :)
çok hassas ciltli olduğu ve alerjik reaksiyon gösterebileceği için arkonemi denemem maalesef. belki az hassas ciltlerde etkilidir ama :((

pişikten sonra evet hızlı iyileştiriyo ama ben zaten pişik olmadan önüne geçmek için bi arayıştaydım mustelayı deniyorum bikaç güne belli olur herhalde dimi hemen mi etki eder yoksa
Mustela kati bir krem ben begenmedim mesela.. Benim kizim da asiri pisik oluyordu. Hic bir bezi kullanamadim. En son yikanabilir bez kullandim. O zaman duzeldi pisikleri. Bepantholun pisik kremi onlemede iyi.

Ben çocuğuma küçükken hindistan cevizi yağı sürüp onla masaj yapıyordum. çok iyi geliyordu.

Hindistan Cevizi yağı zeytin yağı kantoron.. cildiyeden aldığım kremler. Doğal kremler .... Denemediğim yöntem kalmamıştı arko krem iyi geldi bir günde. aynı şeyleri tüketiyorum. Sürmeden pamuk mendille kuruluyorum

merhabalar bebeğim 6 aylık teni pişik olmaya çok yatkın, olduğunda da mantara bile çevirdiği oluyo çocuğumun çok canı yanıyo pişik olmasını nasıl engelleyebilirim tecrübeleri annelerden öneri bekliyorum.
Merhaba ben de oğlumda çok zorluk çektim, tabiri caizse ciğer gibi oluyordu poposu ve bacak arası. Deneyerek buldum yöntemleri, her çişinde ve kakasında ılık sabunlu su ile yıkadım, iyice kuruladım, oğluma çok çok iyi gelen bir kremi de keşfettim reklam olmasın şimdi h..t..n şaşırdım kaldım resmen akşam sürdüğümde sabah tamamen geçmiş oluyordu pişik. Emdiği dönemlerde olduğu için asitli herşeyden uzak durdum, özellikle buğday çorbası, yoğurt çorbası gibi yormayan yemekler yedim. Sanırım bebekelerde bu dönemsel bir durum, bir süre sonra hayatımızdan pişik silindi nedense. Unutmadan belirteyim en bilindik bebek bezi markalarını kullandım ve emin olun o markalar çok daha pişiği kötü yaptı. Siz de deneyerek bebeğinize hangi merhemin ve bebek bezinin iyi olduğunu bulmalısınız. Her bebek aynı olmuyor, hepimiz de farklı olduğumuz gibi. Eskiden bebek bezi olarak Hu...s vardı, mesela oğluma acayip mükemmel oldu, dediğim gibi bide pişik kremi H...T.N

Bezini değiştirdikten sonra mutlaka kurulayın nemli kalmasın. Islak mendil kullanıyorsanız yeni doğan olanlarla devam edin yada temiz içerikli parfümsüz olanlarla. Poposunu mutlaka her bez değişiminde olmasada günlük bir kaç kez havalandırın. Sürekli pişik kremi sürmek iyi ve doğru bir şey değil ayrıca sürekli krem sürüp havasız bırakmayın.
artık öyle yapıyorum ben de çok teşekkür ederim sürekli pişik kremi sürmek istemediğim için de pişik olacağını anladığım an sürebileyim diye önleyici krem aldım şimdi onu deniyoruz

çok kalın giydirmeyin sıcak pişik yapıyor 😪 bir de antibiyotikli krem yazabilir doktor. hafif kızarıklık görünce azıcık sürüyorum ben. yazın benim bebeğimin boynu da çok kötü pişip yara oldu
kalın giydirmiyorum aslında ama şimdi her şeye dikkat ediyorum doktor antibiyotikli krem yazmadı da sordum mustela kullanabilirsiniz dedi bakalım

ek gıdaya daha yeni yeni başladım ve alerji yapmayacak sebzeler veriyorum. 3 gün kuralıyla gidiyorum evet. ama zaten alerji testi yapıldı bebeğime sorun yok ama
Alerjiler testte çıkmaz bebek çok küçük. Misal elmaya alerjim var benim, ki alerji yapmaz onunla başlatan doktorlar var.

Alerjik bir şeyler vardır muhakkak. Sürekli pişik olan bebeklerde gözden kaçan bir alerji vardır. Bunun dışında kantaron yağı tavsiye edebilirim, atölye feride bebek bakım kremi var, aile hekiminin yazdığı hametan vs kullanılabilir ama en önemlisi pişik sebebini bulmanız.

Bir de annem tavsiye etmişti. Bir sabunu (Defne sabunu, zeytinyağlı, bıttım vs gibi doğal olanlardan...) ılık suyla köpürtüp hafifçe poposuna uygulayıp durulamadan bezini kapatırsan hemen iyileşir demişti ki faydasını gördüm. Neden pişik olduğunu biliyordum çünkü.
bunun için doktora gittik ama alerjik bi durumu çıkmadı cildi hassas sadece. pişik olmasını engelleyecek şeylerle bu sorunun üstüne geçmeye çalışıyorum yoksa pişik olduktan sonra kremlerle vs geçiriyorum bunları da dikkate alırım çok teşekkürler

Hametanla geçirdim. Çok zor pişik acısı çekmesi. Diğer pişik kremleri olmasını engelliyor. Olduktan sonra ben bir faydasını gormedim
evet pişik acısı çok zor gerçekten hametan pişik olunca geçiriyo ama ben olmadan önce geçsin diye mustelanınkini aldım etki edecek gibi görünüyo anneler memnun kalmış baya

Canım Travazol ve trosyd karıştıp cam bir kavanoza koy pişik olursa çok kullan pişik yoksa az olacak şekilde kullan çok iyi geliyor çok geçmiş olsun inşallah bir daha hiç pişik olmaz ıslak mendil kullanma bebek pamukları var normal suyla ıslatıp altını onunla değiştir ıslakmedile alerjisi vardır
çook teşekkürler inşallah olmaz artık dikkat ediyorum her şeye ıslak mendil kullanmıyorum. travazoluda doktorum kesinlikle önermedi

onlar pişik olduktan sonra iyileştirmek için iyi geliyo dediler bana ama denedim ona bile kar etmedi ben özellikle pişik olmada önlem almak istiyorum
Eğer bütün her şeyi denediyeseniz geriye yeme şekliniz ve ek gıda dönemi var. Yediği bir şey cildinde tahriş edici etki bırakıyor olabilir. Ya da sıcağa karşı hassasiyeti vardır. Onun dışında giyindiği kıyafetler %100 pamuk olanlar dışında maalesef ki bebeklerde tahriş oluşturuyor.. Bebek bezi ya da ıslak pamukla alakalı bir şey değildir. Yedirdiğiniz şey reaksiyon gösteriyordur. Kremlerden ziyade bitkisel yağlar kullanmanızı tavsiye ederim. Ya da doktorunuza lütfen danışın.

Sudokrem kullandim ben ,mantarina da iyi gelir. Yatistirir,tekrar olusmasina engel olur. 6.ay ek gidalarinda allerjiye sebep olacak gidalari yarim cay kasigiyla baslayin,emziriyorsaniz baharatli,salcali,kahve,cikolata,mayali gidalar,yumurta dahil biraz daha buyusun bebeginiz 8.9. Ayda tekrar denersiniz. Sanirim allerjik bünyeli ,hassas biraz.
alerjik bi sorunu yok ama çok hassas ciltli evet çok teşekkürler. ek gıda için de püre vs ile başladık çok çok az veriyorum 3 gün kuralına da uyuyorum aslında teni cok hassas cidden ama benimde öyle beyaz tenliyim en ufak bi yere çarpsam falan kızarıyorum anasına çekmis 😅

Çok yıkamayın,pudra ve ya bepanten kullana bilərsiniz.
ıslak mendil kullanmıyorum artık gerektiğinde pamuk ve durulama yapıyorum. bepanten pişik olduktan sonrası için diye biliyorum kullanmıştık ama şuan pişiği önlemek için önerilenlerden mustelayı aldık bakalım umarım bidaha pişk olmaz

Benım ikinci kızım da çok pişik oluyordu prima markasını değiştirdim pişik kremi markasını değiştirdim ne yaptıysam işe yaramadı en son sadece zeytinyağı kullandım o işe yaramıştı
pişik olmadan önce o durumdan kurtarmak istiyorum aslında yoksa zeytinyağı pişik olduktan sonra çok etki gösteriyomuş evet ama ben engellemek istiyorum

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun miniğe. Ben mustelanin pişik önleyici kremini kullanıyordum o zamanlar. Ve her kakadan sonra ıslak mendille temizledikten sonra beyaz sabun ve su ile çeşme altında poposunu yıkadım 4 ay la WC eğitimi alma arasında. Yani 32 aylık olana kadar.
çok sağolun ben de mustelanın pişik önleyici kremini aldım şimdii nasıl yararını gördünüz mü bunların? ıslak mendil kullanmamaya dikkat ediyorum

Back