• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin pişik olmasını nasıl engellerim?

çook teşekkürler inşallah olmaz artık dikkat ediyorum her şeye ıslak mendil kullanmıyorum. travazoluda doktorum kesinlikle önermedi
Canım doktorunuz önermediyse kullanma bizim doktor önermişti bezden yapabilirmi acaba

Bebeğinizin bezi ve ıslak mendiline dikkat etmelisin ıslak mendili sürekli aynı kullandığın olmalı değişirse pişik oluyor yediklerinede dikkat etmelisin benim yeğenimin çok kötü aşırı şekilde pişik olmuştu doktor rif ampul verdi kırmızı iğne diyorlar onu pamukla sürdük öyle geçti birde sudocrem var oda çok iyi geliyor 2 sinide denemiş biri olarak tavsiye ederim geçmiş olsun
öyle yapıyorum ıslak mendil kullanmıyorum bide krem aldım pişik olmadan önce sürüp pişik duurmuna gelmemesi için etkili olacağını düşünüyorum mustelanın

Canım saf zeytinyağını tavada ısıt baya ısınsın sonra kenara al soğuyunca bi kavanoza koy onu kullan baya iyi geliyor. Ama ısıtmadan kullanılmaz asitli olduğu için ısıtınca asit gidiyor
zeytinyağı pişiği engellemek için iyi gelmiyo diye biliyorum ama pişik olduktan sonra iyileştirmek için etkili olabilir

Ben incianın pişik önleyici kremini ve mustelanın pişik önleyici kremini kullanıyorum. Benim bebiş zaten alerjik, yenidoğan döneminde ileri bir pişik yaşadık. Incianın içeriği doğal. Her bez değiştirmede birinden birini sürüyorum. Bez markası da önemli başka markalar da deneyebilirsiniz.
ben de mustelayı aldım onu deniycez anneler memnun kalmış mustelayı da doğal diye gördüm umarım sorununuz kalmaz sizinde. teşekkür ederim. bez için önereceğiniz marka olr mu?

altını kapatırken kuru olduğundan emin olun.
pişik kremi sürmeden önce de kurulayın önce, ıslak mendille sildiğiniz gibi bırakmayın, yoksa işe yaramaz.
ıslak kapatınca da nem ve sıcaktan pişik olur.
bol bol da havalandırın değiştirme sıralarında.
ıslak mendil yerine pamuk kullanıyorum ve durulama yapıyorum iyi geleceğini düşünüyorum çok teşekkürler

Pişik, alerji yoksa kolay kolay bu boyuta gelmiyor. Ben çözüm bulamamıştım. Hametan pişiği geçiriyordu. Silverdin anestol ve Fito kullanıyordum ara ara çünkü canı çok yanıyordu. Bez bağlamazdım gün içinde yıkar, pijama giydirir, krem sürer, altına da sızdırmaz örtü koyardım. Günde belki 10 kere tekrarladım. Pişiği geçerdi sonra tekrarlardı. Alerji azalınca pişik de azalmıştı. Önleyici kremler işe yaramamıştı. İnşallah sizde durum bu kadar ağır değildir. 🙏
çok teşekkürler sizin durum daha ağırmış benimkinde alerjik herhangi bi durum çıkmadı sadece hassas ciltli olmasının getirdiği bir şey. pişik önleyici kremle önüne geçeriz inşallah hametanıda pişik olunca sürmüştüm ama güzel etki etmişti

Devamlı kontrol et yapar yapmaz değiştir ben bepanthol Pişik kremi kullandım çok faydası olmuştu kızıma her seferinde sürdüm azar azar
bepanthol bende etki göstermedi maalesef o yüzden başka arayışa girip pişik önleyici krem aldım mustela onu kullanınca sorunun geçeceğini düşünyorum

ben de mustelayı aldım onu deniycez anneler memnun kalmış mustelayı da doğal diye gördüm umarım sorununuz kalmaz sizinde. teşekkür ederim. bez için önereceğiniz marka olr mu?
Goon premium soft, rossmannın bezi ve pure baby. Ama bebişten bebişe değişir tabi 😇

Öncelikle bekarım ama annem bende çok pişik olduğum için bebekken benim suyuma kaya tuzu eklermiş boyun altı koltuk altı gibi yerlerimde de pişik oluyormuş benim sıcaktan. Ne kadar doğrudur bilemem ama alt kısım içinde belki işe yarayabilir ama en güzeli bebeğinizin altını günde bir yarım saat falan havalandırmak amaçlı açık bırakabilirsiniz. İdrar asiti de yüksek oranda olduğu için belki pişik olayını hızlandırıyor olabilir. Altını günde en az bir sefer yıkayıp kurutup pudralamanız da işe yarayabilir.
kurutup alerji yaratabileceğini düşünüyorum ya bu yöntemin çünkü zaten cildi hassas bi de üstüne tuz gibi bi şey sürersem daha farklı boyutlara çıkabilir.:((

Canım öncelikle rabbim kolaylık versin. Pişik olayına sadece beziyle ıslak mendiloyle ya da krem olarak bakma. Pişik alerjik bir belirti aynı zamsn da. Ek gıdaya geçtiysen ya da sen emziriyorsan bir besine alerjisi olabilir. Ona dikkat et .
merhaba çok teşekkürler doktor herhangi bi alerji teşhisi koymadı test yaptırmamıza rağmen. ek gıda için de 3 gün kuralı uyguluyorum onlara da ek bi belirti göstermedi ama yine de daha dikkatli oluyorum

evet pişik acısı çok zor gerçekten hametan pişik olunca geçiriyo ama ben olmadan önce geçsin diye mustelanınkini aldım etki edecek gibi görünüyo anneler memnun kalmış baya
Ben bepanthol,mustela ve sudocremden memnun kalmadim😅 tek yol hametsn oglusum icin

Oy totosunu severim onun. Benim 2 oglum var ilkine ne yaptiysam.coook yogun kanamali pisikleri oldu. En soninda primadan oldugunu dusunup canbebeye gectik ve rahatladik. Ama o zamana kadar ne kremler ne yaglar 2 ay boyunca gecmemisti. Kucuk oglumun da poposu ne krem gordu ne yag. Buldugumuz her bezi kullandik. Pisik sorunu sifir. Galiba bazen cocukla da alakali oluyo naparsan yap
yaa çok sağoln valla o kadar dikkat ediyorum ama şimdi direkt pişiğin önüne geçmek için kremler çıkmış onu aldık mesela en azından hassas bi bünyesi varsa da bu şekilde önüne geçebilrim diye düşünüyorum

Daha yeni pisikten kurtulduk 10 aylık oğlum. Annemlere tatile gidince annem bez almış farklı marka onu kullanmaya başlayınca hemen etkisini gösterdi dorek pişik oldu, hatta her poposunu açmamda kanama bile oluyordu. Bir kaç gün günde bir kere olsun poposunu yıkadım, sonrasìnda bepanten krem sürdüm, birde arkadaşın dedigi gibi dönüşümlü olarak arko krem sürdüm. Çok sükür bir kaç gündür kurtulduk birsey kalmadı, ama ben her acmamda yine çok az birsey krem sürüyorum ama çok az, ve yıkamayada dikkat ediyorum günde birkere olsun
çok geçmiş olsun. bepanten kremin bi etkisini göremedim ne olursa olsun bebek bi şekilde pişik oluy pişik olduktan sonra kremlerim var benimde doktor önermişti onları kullanıyorum ama ben o duruma gelmesin diye krem kullanıcam şimdi mustela aldım. umarım bir daha sorun yaşamazsınız siz de. çok teşekkürler

2 tane marka değiştirdim aslında bezde de çok rahat sıkmıyor fazla belini havalandırmaya calısıyorum ev sıcak zaten pişik önleyici kremde sürüyorum aslında ama etki etmiyor sanırım

evet ya teni hassas pişik kremi olunca sürüyorum aslında ama bana önleyici bişey lazım demekki ıslak mendil bile kullanmıyorum ıslak pamukla temizliyorum güzelce kuruladıktan sonra altını kapatıyorum hatta havalandırıyorumda sudokrem iyi gelmedi bizimkine kızarıklığı geçirmedi yani hiç
Ben doğdu doğalı mustela kullanıyorum sürekli değil ama günde 5 kez altı degisiyorsa 2 sinde krem sürüyorum özellikle gece yatarken mutlaka bol bol sürüyorum pişik pek olmaz olduğunda da hametan krem geçiriyor oğlumun pisigini sadece birde havalandırmak lazım pişik olacagini anladığım an günde bir kaç kez bezi çıkarıp havalandiriyorum

İslak mendilden sonra kuru, pamuklu bir bezle kurulayin mutlaka. Zaten temiz popoya sureceginiz icin bez kirlenmiyor. Dogalliktan yanaysaniz zeytinyagi kullanin. Ben pisik onleyici krem kullaniyorum. Beyaz sabunla yikayin bir de poposunu.
hangi kremi kullanıyosunuz bende mustelayı aldım. ıslak mendil kullanmamaya çalışıyorum durulayıp pamukla hallediyorum işmi.

Merhaba, hametan kremler çok etkili içeriği temiz bir ürün mavi ve sarı tüp de oluyor ben mavisini kullaniyordum pişik olsa da hemen geçiriyordu ağır pişiklere de çok iyi geliyor ve rahatlatıyordu. Yediklerinize dikkat etmeniz bezi sık değiştirmeniz gerekiyor.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hametan krem pişik olduktan sonra etkili olabilir doktor vermişti zaten ama hassas ciltli ve pişiğe yatkın ben o yatkınlığını kesmek istediğim için pişik olmayı önleyici krem arıyordum aslında. arkadaşların tavsiyesiyle şimdi aldım bakalım ondan umutluyum :)

Bu arada pişik olmasa da sürün benim de oğlum çok pişik olurdu her gun7surerdim az da olsa. Hametan krem ve pomad formu ikisini de bulundurun sağlık ocağında doktora yazdırabilirsiniz 3 tane birden yaziyordu doktorumuz evde hala bulundururum bez takmiyolar artık çok şükür ama ne olur ne olmaz uygun ve içeriği temiz yine araştırabilirsiniz siz de. Kimse çok bahsetmiyor ama pişik için de kullanılıyor
ben pişik olmadan önce de denedim ama o kadar etkisini göremedim maalesef yine de pişik oldu :(

Back