• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin pişik olmasını nasıl engellerim?

çok sağolun ben de mustelanın pişik önleyici kremini aldım şimdii nasıl yararını gördünüz mü bunların? ıslak mendil kullanmamaya dikkat ediyorum
Benim oğlum 4 buçuk yaşında:) o süreçleri atlattık. O zamanlar su altında yıkamanın faydasını çok gördüm. İnşallah siz de görürsünüz. Ama çok artarsa Dr a başvurun muhakkak zorlanıp acı çekmesin minikler 🙏

1)Bezin markası çok önemli. En kalitelisi olmak zorunda değil, hipoalerjenik olan kendi çocuğunuza uygunu deneyip bulmanız lazım.
2)Altında çişli bez tutmayın.
3)En önemlisi ıslak mendil kullanmayın ılık su ve tek kullanımlık bezlerle temizleyin. Tek kullanımlık beziniz yoksa ıslak mendilleri çıkarıp yıkayın 2-3 dk kaynamış suda bekletin ve tekrar bi kutuya koyun.
4)Ortamın sıcaklığından eminseniz çocuğun altını değiştirirken bir iki dakika açık kalmasını sağlayabilirsiniz.
5)Sık olmamak şartıyla pişik kremlerini ihmal etmeyin.

Sağlıklı hayırlı uzun ömürlü olsun çocuğunuz❤️
çok teşekkürler çok sağ olun hepimizin inşallah. hepsine dikkat ediyorum sanırım bazen de bünyeyle alakalı oluyo pişik önleyici kremlerle engellemeye çalışıcam artık tüm bunlara dikkat ederek. inşallah bi daha böyle bi sorun yaşamayız 😊

Ben alt temizleme pamuğunu ilik suyla islatip öyle temizliyordum sonrada güzelce kurulayip 5-10dak havalandirip sora bezliyorum.Bezin parfum kokusu olmamasina dikkat et
evet ekstra hassasiyeti var diye parfümlü şeyler kullanmıyorum zaten hiç onlara dikkat ediyorum ıslak mendil yerine de durulama artı pamuk kullanıyorum

Çocuk dr unuza sordunuz mu ya da baktırdınız mı o ne diyor ?
evet baktırdım hassas bi cildi olduğunu ve bundan dolayı pişiğin oluştuğunu söylüyo yani o yüzden pişik engelleyici bi şeyler arıyorum aslında çünkü doktora da danıştım dikkat edebileceğim şeylere zaten yeterince dikkat ediyorum bundan sonrası biraz bünyeyle alakalı sanırım

Mustela barrier krem. Her bez açışta sürülüyor pişik olunca değil. Benim bebeğin cildi de hassastı bitek bu kremi kullandım sorun yaşamadım.
bende pişik önleyici kremini aldım umarım bende öyle bi sorun yaşamıycam artık her bez açılışında nasıl uygulayayım peki sizce? nohut tanesi kadar yeter herhalde ve onunda kurumasını beklemem lazımmı?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Alerji tetikleyebilecek yumurta artı asidik yiyecekler limon, domates gibi bunlar pişiği tetikleyen gıdalardır. Emziriyorsanız tüketirken dikkat etmenizi öneririm. Bezini değiştirdiğinizde yine çok pişik tepkisi verebilir cilt, ıslak mendil değiştirdiğinizde de aynı şekilde. Pişik olsun olmasın güvenilir bulduğunuz kremini sürerseniz bu da bir tedbir yöntemidir. Sağlıkla büyütün yavrunuzu❤️
çok teşekkürler çok incesiniz tüm bu tavsiyeleri dikkate alıyorum alacağım. pişik olmasada pişik engelleyici kremle önüne geçicem inşallah ıslak mendil kullanımını bıraktım zaten çok sağ olunn

Psige neden olan şey cildin hava almayıp ıslak ve nemli kalması. Hava aldıran bezleri geçiş yapan örneğin sleepy kullanmayın. Hava kanalları olsun. Prima bu konuda iyi ama hem pahali hemde boykot markalardan. Molfix olabilir mesela. Bariyerli pişik önleyici kremler kullanın. Sık sık havalandırin. Sık değiştirin.
çok teşekkürler önerileriniz için bizimki aslında bünyeyle alakalı sanırım ne kadar dikkat etsem de başımıza geldi sonrasında yine o yüzden mustela pişik önleyici kremle pişik oluşumunu komple engelliycem artık. beze herhangi bi alerjisi vs yok ama sık sık havalandırıyorum yine de

Merhaba çok geçmiş olsun. Benim oğlumda bir buçuk aylık. Ve sanırım ilk haftalardan beri pişik mevcut. Cildiye ye gittik. Birsuru krem kullandık . Sanırım arko kullanacağım. Pamuk daha fazla tahriş ediyor doğal ıslak mendil alıp yıkayıp kullanıyorum. Kuruluyorum kantoron vs de sürüyorum ama nafile. Sanırım alerjik bir durum ... Alerji belirtilerine bakabilirsiniz. Mukuslu kaka mesela. Bizde malesef mevcut. Ama alerji bebekken belli olmuyormus bir yaşıdan sonra netleşiyormus sanirn. Biz kendimiz diyet yaparak bulabilirmişiz.. hayvansal gıda vs.. kesip denemek lazm .
Merhaba çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun. alerjik bi durum da olabilir hassas cilti de olabilir benimki mesela alerjik bi sorunu yok sadece hassaslıkla alaklı buradaki annelerin önerisiyle mustela pişik önleyici krem aldım siz de ona bakabilirsiniz direkt pişik olmadan pişiiğin önünü kesiyo sizin de işinize yarayabilir

çinkolu krem öneriyorum etrafımdaki herkese ben bebeğim daha 2.5 aylıkken çok ağır pişik oldu ilk kez de o zaman oldu bepanthol kullanıyordum bezi de prima ama bir şekilde oldu daha sonra biraz araştırdım ve çinkolu kremin iyi geldiğini öğrendim aldık hemen adı da hamazinc mi ne öyle bir şey deneyin mutlaka doktorumuza da danıştık daha doğal daha iyi olur dedi
çinkolu kremi hiç duymamıştım ama biraz riskli geldi bebeğimin hassas cildine bilip bilmeden öyle bi şey sürmeli miyimm bilemedim. siz kullanıp etkisini gördünüz mü? pişik önleyici krem aldım ben mustelanın onu kullanacağım yine de aklımda bulunsun tabii

Ben sudo kullaniyorum bir kere yoktu arko kullandım 2 saatte pişik oldu. Yağlı kremler bize yaramıyor. Birde pamuklu bez kullanamıyoruz bu mavili olanlar var ya onlar direk çekiyor ama pamuklu emse de teması etkiliyor. Pişik varsa bepantol sürüp çok az sudo sürüyorum pişiği pisik kremi geçirmiyor çünkü, olmamasını engelliyor sadece. Malum kış mevsimi portakal mandalina çok tüketmeyin asitli ve c vitamini de pişik yaptırabilir. Bildiklerim bu kadar~
arkonem bence de alerjiye ve yağlı olduğu için daha kötü yapmaya meyilli olabilir bende bebeğime kullanmıyorum engelleme amaçlı olması için mustela aldım sudokrem biraz yağlı geliyo yine. çok teşekkürler ama tavsiyeleriniz için asidik şeyler tüketmemeye de ekstra dikkat ediyorum🙏🏻

merhaba temiz bir kapta kullandığım ıslak mendilleri beyaz sabunla güzelce yıkayıp tekrar aynı kapta durulayıp bir buzdolabı poşetine doldurup öyle kullanırdım ben. hangi bezle rahat ediyorsa onu kullanın bez markası değiştirmeyin bir de nustella yada seba med in pişik kremi (sebamedin başka bi kremi var o işe yamazdı bizde )veya mavi yada sarı hametanı yanılmıyorsam sarı daha etkiliydi ara ara sürmeyi ihmal etmeyin özellikle kakadan sonra.. kremi nustella yada sebamed biraz bolsurun ve sürdükten sonra biraz açık bırakın altını...eğer oturacak kadar büyüdüyse kakadan sonra altını beyaz sabunla ılık suyla yıkayıp durulayıp pamuklu bir bezle silerek değil dokundurup çekerek nemini alacak şekilde kurulayın.Ben bu şekilde atlatmıştım.
mustela kremi aldım şimdi onu dediğiniz gibi kullanıcam çok teşekkürler ben durulayıp daha sonra pamukla kurulamasını yapıyorum artık hem az tahriş oluyo hemde daha iyi sağlıklı oluyo yine de dikkate alacağım bunları da çok teşekkürler

Islak mendil yerine ılık suyla yıkamak
Sudocrem tarzı değilde mantara çeviriyorsa muhakkak doktorun yazacağı krem olacaktır onu kullanın .belli ki yatkınlığı var yediklerinizede dikkat edin
doktorun önerdiği kremler pişik için pişik önleyici için şimdi mustela krem aldımm onu kullanıcam inşallah böyle bi problem yaşamayız diye düşünüyorum doktor ve buradaki annelr de kullanabilirsin dedi içime sindi açıkçası

Benim bebeğimde mantar olmstu mantor ilacı kullandık sonrasında ıslak mendil kullanma pamuk ve su kullan pişik önleyici Krem kullanmalisin
evet pişiği geçirmek kolay ama asıl olayı zaten pişiğin oluşmasını engellemek mustelanın pişik önleyici kremini aldım. siz ne kullandınız geçti mi? teşekkürler bu arada

Günaydın

Arko krem ile pişikten eser kalmaz özellikle uzun tüpte olan arko kremden almalısınız sadece 2 defa sürmede bile pişiği geçiriyo. 2 çocuğumada pişik olunca arko krem kulllandım herkese de tavsiye ettim.
hassas bi cildi olduğu için ve yağı bi krem oldğu için bebeğime uygun olduğunu düşünmüyorum ama tabi her bebek birbirinden farklıdır sizin bebişe iyi gelmiş olabilir :) teşekkürler

Alerji testi yaptırdınız mı? Çünkü bez falan hikaye bezlerin hepsi aynı doğal bez diye bir şey yok. Ama bebişinizin çok yatkın olması bana alerji gibi geldi :KK43:
Ben önlem olarak bir şey yapmıyorum pişik sorununuz olmadı çok şükür🙏🏻 mustelanın pişik kremini günde iki defa falan sürüyorum sadece.

Bu arada pişik olduğunda geçici çözüm olarak sudocrem, oksizinc (mavi renk olan) ve kantaron yağı önerebilirim. Kızımın antibiyotik alerjisi sonrası yanık gibi çok acı verici pişiklerini bunlar geçirmişti. İlk etapta çok kötüyken her açtığımda oksizinc ve arada kantaron sürdüm, azalmaya başlayınca da her açtığımda sudocrem ve arada (özellikle yatarken) oksizinc.
evet doğal bez olayına pek inanmıyorum nedense bende. alerjilik bi durumu yok sadece çok hassas bi cildi var mustela aldım simdi cogu anne onu önermis oksizinc hic duymamıstım bakıyorum hemen

Biz, her bez değişiminde altını yıkıyorduk. Hiç öyle pişik kremi falan kullanmamıza gerek kalmamıştı.
Lavabodan ılık su açıp, bezi çıkarttıgınız an yıkayın miss
onu da deniyorum şuan ekstra olarakda krem kullanınca hiçbir sorun kalmayacak inşallah teşekkürler

yazıldı mı bilmiyorum ama Hametan'ın sarı kremini öneriyorum, o da geçirmezse Trosyd. benim bebeğimde de beslenme sebebiyle çok fazla pişik olmuştu bunlarla geçirdim.
yazıldı ama benim ana problemim aslında pişiği geçirmek değil de oluşumunu engellemek :) yine de çok teşekkür ederim sağolun

Allah analı babalı büyütsün. Bebeğinize geçmiş olsun. Yazılanları tam okumadım ama bezi denemişsiniz biz sleepy kullandık çok memnunduk. Evet bende ıslak pamuk ile temizleyip kurulardım ve kaka yaptığı zaman mutlaka yakardım ama her altını değiştirdiğimde vazelin sürerdim. Hamatemde kullandım ama fazla değil en çok vazelinden fayda gördüm. Dişi çıkarkende sadece hindistan cevizi yağı sürdüm.
amin tüm çocuklarımızı bezin temizliğini ve kuru kalmasını sağlayınca bezle ilgili ekstra bi hassasiyet yaşamadım. bir de çok değiştirmek istemedim açıkçası zaten hassas cilt daha fazla deneme yapmayayım ki sorun yaşamasın diye :) bende pişik önleyici kremle halledicem inşallah sorunu teşekkürler

Kakadan sonra yıkıyor musunuz çok önemli bu benim oğlum allerjik olmasına rağmen hiç pişik olmadı ama ben her seferlnde yıkıyordum onu bezin markası da önemli ayrıca sık bez dğiştirmek de birde bazen kullanılan ilaçlar antibiyotik gibi bebeklerde pişik yapabiliyor ama eğer çok kötğyse mutlaka doktora götür çünkü kendi kendine geçmeyebilir steroid kremler verilir belki o çabuk iyileşmesini sağlar daha sonrasında daha çok dikkat edersen inşallah bir daha pişik olmaz
evet artık mendil kullanmak yerine direkt yıkayıp kurulayıp öyle bezliyorum. çok teşekkürler. antibiyotik kremler mantarı tetikleyebileceği için kullanmıyorum. pişik olmasını direk engellemek için mustelanın pişik önleyicisini aldık burdan annelerin önerisiyle yine kullandıktan sonra yazarım 🙏🏻

merhabalar bebeğim 6 aylık teni pişik olmaya çok yatkın, olduğunda da mantara bile çevirdiği oluyo çocuğumun çok canı yanıyo pişik olmasını nasıl engelleyebilirim tecrübeleri annelerden öneri bekliyorum.
biz doğduğundan beri mustela pişik önleyici kullandık canım sanada tavsiye ederim temizledikten sonra iyice havalandır kurumasını bekle ya da kuru pamukla hafif kurula sonra kremden sür altını bezle hiç bişi olmaz

Back