• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin pişik olmasını nasıl engellerim?

biz doğduğundan beri mustela pişik önleyici kullandık canım sanada tavsiye ederim temizledikten sonra iyice havalandır kurumasını bekle ya da kuru pamukla hafif kurula sonra kremden sür altını bezle hiç bişi olmaz
evet bi hanfendide önermiş mustela denicem bende iyileşince geçiyor gibi zaten bikaç güne başlarız bizde

evet pişiği geçirmek kolay ama asıl olayı zaten pişiğin oluşmasını engellemek mustelanın pişik önleyici kremini aldım. siz ne kullandınız geçti mi? teşekkürler bu arada
Pudura kulllaniyorum her bezden sonra şuan yine oldu 3 gün kullanmadım oldu mesela hemen

hassas bi cildi olduğu için ve yağı bi krem oldğu için bebeğime uygun olduğunu düşünmüyorum ama tabi her bebek birbirinden farklıdır sizin bebişe iyi gelmiş olabilir :) teşekkürler
Ondan daha iyi bi krem bulamazsınız. Detay da orda zaten yağlı olduğu için anında alıyo pişiği. Bi defa denemiş olsaydınız keşke.

o nasıl oluyo acaba ?
Bebeğin tuvaleti gelince tuvalete tutuyosunuz. Doğumdan itibaren yapılabilir. Gün içinde biraz bezsiz zaman geçirtiyorunuz. Beslenmeden sonra uykudan sonra gibi zamanlarda tuvalete götürüyorsunuz. Bezine yapmadığı için pişik sorunu pek yaşanmıyor

çok hassas ciltli olduğu ve alerjik reaksiyon gösterebileceği için arkonemi denemem maalesef. belki az hassas ciltlerde etkilidir ama :KK43:(
onların ciltlerinde de atopik dermatit şeklinde egzamalar döküntüler çok oldu, dr wolf krem falan kullanmıştı bir ara, ona rağmen sorun olmadı ama yanlış yönlendirmek istemem tabi ki takdir size ait

merhabalar bebeğim 6 aylık teni pişik olmaya çok yatkın, olduğunda da mantara bile çevirdiği oluyo çocuğumun çok canı yanıyo pişik olmasını nasıl engelleyebilirim tecrübeleri annelerden öneri bekliyorum.
O kadar krem kullandım tek bisi geçirdi mantar pişiğini. O da zeytinyağı

hayır hiç denemedim hijyenik mi nasıl oluyor?
yundon_ybb ve pamucco_ instagram dan hesabları inceleyip yorumlara göz atın isterseniz. İnternet adresleri de var. Yıkanabilir bebek bezi diye aratırsanız Kk da da konular var. Bir sürü marka var aslında pişik yapmıyor yıkaması biraz uğraştırabilir ama bir süre sonra insan alışır. Sağlık İçin denemeye değer diye düşünüyorum.

Ek gıda gecişlerinde olabiliyor o durumlar ben aile hekimine danışmıştım dermo trosyd diye bir deri merhemi yazdı gerçekten çok iyi geldi bütün pişik kremlerini kullandım ıslak mendili bile yıkayarak kullandım olmadı tek o krem iyi geldi hatta eczaneye de danıştım onlar da aynı kremi tavsiye ettiler şimdi 2 buçuk yaşındayız o dönemleri atlattık çok şükür

hangi kremi kullanıyosunuz bende mustelayı aldım. ıslak mendil kullanmamaya çalışıyorum durulayıp pamukla hallediyorum işmi.
Mustella kullaniyorum ama belediyenin her dogumda annelere hediye ettigi bi takim seyler vardi. İclerinde pisik kremi de var o da guzel. Markasi aklimda degil su an. Ben islak mendil kullaniyorum. Bence sadece kurulanmakla alakali bisey o. Ama islak mendili de zeytinyagli almistim zaten.

merhabalar bebeğim 6 aylık teni pişik olmaya çok yatkın, olduğunda da mantara bile çevirdiği oluyo çocuğumun çok canı yanıyo pişik olmasını nasıl engelleyebilirim tecrübeleri annelerden öneri bekliyorum.
Her kaka yaptığında poposunu yıkayın ve krem sürün pişik olmaz. Bir de ıslak mendille değil pamuğu ıslatıp silin çişini de.

Siyah demlenmiş çayı soğutun ve her altını değiştiğiniz de çaya pamuğu batırıp silin..
Çok iyi geliyor pişigi önlüyor..

zeytinyağı değilde pişikken kantoron yağı iyi geliyordu şimdi hiç olmadan önlemesi için mustelanın pişik önleyici kremini aldım 🙏
Evet pişik olmadan sürülüyormuş pişik kremleri pişik olduktan sonra işe yaramıyormuş. Ben bunu hamileyken öğrenmiştim hep öyle yaptım bebeğim bir iki kez hafif düzeyde pişik oldu sadece. Bir de her alt açmada ıslak mendil kullanmak da tahriş edebiliyor. Çiş yaptığında da siliyorum ama her zaman değil bu da önemli bunu da ilk aylarda fark etmiştim.

Ben altını ıslak mendille sildikten sonra makyaj temizleme pamuğu ile kurulayıp öyle pişik kremi sürüyorum. Hiç pişik olmadı. Normal bebek temizleme pamukları dağılıyor ama makyaj pamukları güzel kuruluyor.

evet doğal bez olayına pek inanmıyorum nedense bende. alerjilik bi durumu yok sadece çok hassas bi cildi var mustela aldım simdi cogu anne onu önermis oksizinc hic duymamıstım bakıyorum hemen
Bende oksizinci bu sitede genelde takıldığım 2023 mart anneleri konusunda kullanan ve memnun kalan annelerden öğrenmiştim.
Benim kızım alerjik ve ağır bir pişik geçirdiği için mavi ambalajlı %40 çinko içeren kremini kullandım ama dediğim konuda pişik için önleyici olarak pembe ambalajlı %20 çinko içeren çeşidini günlük olarak kullananlar vardı ve memnundu tekrar bilginiz olsun☺️

Pişik kremi falan hikaye eğer pişik olmasın dersen her bez değişiminde poposunu su ile yıka kurula sonra bi sürede altı açık kalsın her gün , yani günde 4 -5 kez poposunu yıkayıp kurulaman gerekecek ama olsun rahat eder kuzu

Benim kizimda ayni sekilde birincisi bez degisiminden kacinman gerekiyor ikincisi eger mantara cevirecegini hissederseniz travazol kremine karistirmalisin.Ben hamazinc krem kullaniyorum pisik olunca ve onlem icin sudo kremide tavsiye ederim ama pisik olunca hamazinc ve travazolu karistiriyorum bepanthane plusda sancisini alir bebisin

çok teşekkürler önerileriniz için bizimki aslında bünyeyle alakalı sanırım ne kadar dikkat etsem de başımıza geldi sonrasında yine o yüzden mustela pişik önleyici kremle pişik oluşumunu komple engelliycem artık. beze herhangi bi alerjisi vs yok ama sık sık havalandırıyorum yine de
Daha hassas çocuklar daha çabuk etkileniyor. Ama mantar nemli alanlarda olusan bur sey sonuc olarak, kadinlardaki genital mantar da oyle. Müstela önlemede pek başarılı değil. Doğal bir ürün ama maalesef pişik konusunda daha dirençli bebekler kullansın. Siz mantar olduktan sonra kortizonlu kremler kullanacaginiza öncesinde hametan desitin tarzı kremler kullanın. Bepantoldu sanırım çok emin değilim o da önlemede çok övülüyordu. Bariyer özelliği olmalı ki ıslak alan bebeği pişik yapmasın. Beze alerji den bahsetmiyorum. Sleepy doğal bir bez. Hassas olmayan bebekler kullanabilir. Ama kalin pamuk dolgulu. Yeterince iyi emiş de olmuyor. Siz doğal olmayan ama özellikli bezlere yönelin hava kanallı olanlar bu açıdan iyi.

Çözüm bebeğin altına ıslak mendil sürme. Pamuk ve su ile temizlemelisin. Doktor tavsiyesi. Sonra da zeytinyağı ile nemlendirmelisin. Bir de aile hekiminin yazacağı uygun olacak olan hamezinc kullanın. Bir süre zeytinyağı sürün sonra hamezinc ile hayatınızı kolaylaştırın her açmada sürün. Böylelikle geçecek inşallah. Zamanla büyüdükçe alışacak.

la roche firmasının cicaplast hücre yenileyici ürününü şiddetle tavsiye ederim.Çok iyidir.

Back