Yakın arkadaşımın bebeği de anlattığınız gibiydi, ilk etapta çok sıkı bir diyete başladı tavuk ürünleri, kuru yemişler, kakao, süt ürünleri kapalıydı. Bebeği büyüdükçe yavaş yavaş deneme yanılma yoluyla açtı doktoru bu gıdaları. Ek gıdaya geçtikten sonra daha rahat oldu. Bebeklerde neyin alerji yapıp neyin yapmadığını bulmak zor maalesef o yüzden deneme yanılma yoluyla bulunuyor, büyüdükçe hassasiyeti azalacaktırHerkese merhaba. Daha önce de alerji için başlık açmıştım. 42 günlük bebeğim var. Bebeğim kanlı kaka yapıyor. Ve alerji ihtimaline karşılık ben süt ve yumurta ürünlerini 8 Kasım'dan beri bırakarak diyete başladım. Yumurtayı bir kez açtım o gün yine lekeli geldi. Yumurta alerjisi diye düşündük. Yaklaşık 1 hafta oldu yumurta diyetini açalı ama bugün yine kanlı leke geliyor hem de artarak. Pazartesi doktora çıkacağız. Bir tanıdığımız makatta çatlaktan olabilir diyor ama yara yok dışarıda. Böyle kan leke kaka durumu yaşayıp sebebini öğrenen anneler yardımcı olabilir misiniz ?
Anne sütü onemli bir şey ama buna değmez mamaya geçmeyi düşündünüz müHerkese merhaba. Daha önce de alerji için başlık açmıştım. 42 günlük bebeğim var. Bebeğim kanlı kaka yapıyor. Ve alerji ihtimaline karşılık ben süt ve yumurta ürünlerini 8 Kasım'dan beri bırakarak diyete başladım. Yumurtayı bir kez açtım o gün yine lekeli geldi. Yumurta alerjisi diye düşündük. Yaklaşık 1 hafta oldu yumurta diyetini açalı ama bugün yine kanlı leke geliyor hem de artarak. Pazartesi doktora çıkacağız. Bir tanıdığımız makatta çatlaktan olabilir diyor ama yara yok dışarıda. Böyle kan leke kaka durumu yaşayıp sebebini öğrenen anneler yardımcı olabilir misiniz ?
Ben de aynı şekilde diyete 2 gündür kuruyemiş de ekledim. Maalesef küçük olduğu için testlerde de belli olmuyormuş. Doktor kontrolünden sonra sıkı bir diyete başlayacağım galiba ben de. Yorumunuz için teşekkürlerYakın arkadaşımın bebeği de anlattığınız gibiydi, ilk etapta çok sıkı bir diyete başladı tavuk ürünleri, kuru yemişler, kakao, süt ürünleri kapalıydı. Bebeği büyüdükçe yavaş yavaş deneme yanılma yoluyla açtı doktoru bu gıdaları. Ek gıdaya geçtikten sonra daha rahat oldu. Bebeklerde neyin alerji yapıp neyin yapmadığını bulmak zor maalesef o yüzden deneme yanılma yoluyla bulunuyor, büyüdükçe hassasiyeti azalacaktır
Hayir hiç düşünmedim. Bebeğim çok küçük. Anne sütü onun için daha iyi bu süreçte. Dediğiniz gibi buna değmez diye düşünüyorumAnne sütü onemli bir şey ama buna değmez mamaya geçmeyi düşündünüz mü
Rica ederim, sağlıkla büyütün inşallah. Ama eğer mamaya geçerseniz de doktor raporu ile alerjik mamaları alabiliyorsunuz eczaneden ücret ödemedenBen de aynı şekilde diyete 2 gündür kuruyemiş de ekledim. Maalesef küçük olduğu için testlerde de belli olmuyormuş. Doktor kontrolünden sonra sıkı bir diyete başlayacağım galiba ben de. Yorumunuz için teşekkürler
Tamam çok teşekkür ederimRica ederim, sağlıkla büyütün inşallah. Ama eğer mamaya geçerseniz de doktor raporu ile alerjik mamaları alabiliyorsunuz eczaneden ücret ödemeden
Diyete kuruyemişi de ekledim. Evet çok zor bir süreç. Diyet en az 2-3 hafta sonra sonuç veriyormuş. Deneme ile sonuçlanacak bir durum olunca düzenli çetele oluşturmak da lazım galiba. Şimdi çektiğim fotoğraflara baktım da çoğunda kakanin içinde gelmiş kan lekesi.Kuruyemiş yiyorsanız diyetinize onu da deneyin ve diyet açmak biraz zor bi süreç aylarca o diyeti uygulamanız lazım. Burda alejik bebeği olan anneden öğrendiğim kadarıyla alerjik şeyin etki süresi 21 günmüş. Yani 1 kere yiyince 21 gün emzirmemesi gerekiyomuş ki çocuğu etkilemesin. Çok detayını hatırlayamadım. Ayrıca biz bi kere çatlak durumu yaşamıştık kakanın kendisi değil kenarları yani etrafı kanlıydı. Birazda kabız gibiydi kaka yumuşak olsa da bi bütün halinde duruyodu. Doktor o zaman alerji sebepli olsaydı kalanın içinde de bulunurdu dedi. Bu şekilde ayır edilebilir bi durumda mı?
YANLIS anlamayın sizi üzmek için demedim be kendim 7 ay sagarak besledim ne denli önemli olduğunu biliyorum ama belliki çoklu alerji var siz suan bence sagarak depo yapın hem kesilmez sütünüz mamaya geçin bebek büyüsün biraz suan cok küçükHayir hiç düşünmedim. Bebeğim çok küçük. Anne sütü onun için daha iyi bu süreçte. Dediğiniz gibi buna değmez diye düşünüyorum
Makatta catlak da alerjiden oluyor. Kac gun diyet yaptiniz ve simdi yumurtayi actiniz? Bir sure diyet yapmadan fayda goremezsinizHerkese merhaba. Daha önce de alerji için başlık açmıştım. 42 günlük bebeğim var. Bebeğim kanlı kaka yapıyor. Ve alerji ihtimaline karşılık ben süt ve yumurta ürünlerini 8 Kasım'dan beri bırakarak diyete başladım. Yumurtayı bir kez açtım o gün yine lekeli geldi. Yumurta alerjisi diye düşündük. Yaklaşık 1 hafta oldu yumurta diyetini açalı ama bugün yine kanlı leke geliyor hem de artarak. Pazartesi doktora çıkacağız. Bir tanıdığımız makatta çatlaktan olabilir diyor ama yara yok dışarıda. Böyle kan leke kaka durumu yaşayıp sebebini öğrenen anneler yardımcı olabilir misiniz ?
Diyet evet cok zor, ben de cok zorlandım ama pes etmeyin. Her şeye alışılıyor ve deneme sureclerinde de once anne sutu ile denemek güvenli oluyorHayir hiç düşünmedim. Bebeğim çok küçük. Anne sütü onun için daha iyi bu süreçte. Dediğiniz gibi buna değmez diye düşünüyorum
Evet belki de çoklu alerjimiz var bilemiyorum. Bir doktora çıkalım. Doktorun kontrolünde ilerleriz. Anne sütünü bırakın mamaya geçin derse takibinde yaparız. Öneriniz için çok teşekkür ederimYANLIS anlamayın sizi üzmek için demedim be kendim 7 ay sagarak besledim ne denli önemli olduğunu biliyorum ama belliki çoklu alerji var siz suan bence sagarak depo yapın hem kesilmez sütünüz mamaya geçin bebek büyüsün biraz suan cok küçük
2 hafta oldu diyeti yapali. Bir hafta önce yumurtayı açtım.Makatta catlak da alerjiden oluyor. Kac gun diyet yaptiniz ve simdi yumurtayi actiniz? Bir sure diyet yapmadan fayda goremezsiniz
Eğer alerji ise alerjik mama kullanması gerekir. Çünkü süt ürünleri alerjisi yaygın oluyor genelde ve normal mamalarda yine inek sütünden elde edilen proteinler oluyor.Anne sütü onemli bir şey ama buna değmez mamaya geçmeyi düşündünüz mü
EvetEğer alerji ise alerjik mama kullanması gerekir. Çünkü süt ürünleri alerjisi yaygın oluyor genelde ve normal mamalarda yine inek sütünden elde edilen proteinler oluyor.
Kakasının içinde ip gibi mi duruyo kan? tipik alerji belirtisi o şekilde olması. Siz yine doktora sorun kontrol etsin ben çatlak ya da herhangi bi çizik vs bişey göremiyodum sadece makat girişi biraz kızarıktı ama doktor bakıp çatlak var demişti. Evet baya düzenli ve istikrarlı olmalısınız. 7. Ayda muz tadımında verdikten sonra yanakları al al olmuştu hiç Alerji belirsi olmayan çocuk muza alerji göstermişti. Sanırım 3 ay kadar muzlu hiç bişey tüketmedi. Mamayla besleniyodu ama emziriyo olsam bende tüketmeyecektim. Sonra doktor bi daha tadım yapın dedi ve bu sefer sorun olmadı. Sizin daha da belirgin ve erken dönem olduğu için uzun süren bi süreciniz olacak Allah kolaylık versinDiyete kuruyemişi de ekledim. Evet çok zor bir süreç. Diyet en az 2-3 hafta sonra sonuç veriyormuş. Deneme ile sonuçlanacak bir durum olunca düzenli çetele oluşturmak da lazım galiba. Şimdi çektiğim fotoğraflara baktım da çoğunda kakanin içinde gelmiş kan lekesi.
Yumurtla alerjisi olduğunu düşünüyorsunuz ama neden diyeti aciyorsunuz? Bir alerji doktoruyla bu sureci yurutmeniz iyi olur. Diyet yapma, mama ver diyenleri dinlemeyin sutunuz varsa. En az 2-3 ay diyet yapilacak ki toparlanacak bagirsaklar.2 hafta oldu diyeti yapali. Bir hafta önce yumurtayı açtım.
Aynı durum benim oğlumda da vardı sonuç süt alerjisi çıktı ve ben inanılmaz bi diyete girmiştim 1,5 yıl süt ve süt ürünleri kesinlikle ağzıma sürmedim çok şükür 1,5 yaşından sonra geçti unutmayın anne sütünden değerli hiç birşey yoktur;anne diyet yapsa bile,alerji testi yaptırın rehber olacaktır size geçmiş olsunHerkese merhaba. Daha önce de alerji için başlık açmıştım. 42 günlük bebeğim var. Bebeğim kanlı kaka yapıyor. Ve alerji ihtimaline karşılık ben süt ve yumurta ürünlerini 8 Kasım'dan beri bırakarak diyete başladım. Yumurtayı bir kez açtım o gün yine lekeli geldi. Yumurta alerjisi diye düşündük. Yaklaşık 1 hafta oldu yumurta diyetini açalı ama bugün yine kanlı leke geliyor hem de artarak. Pazartesi doktora çıkacağız. Bir tanıdığımız makatta çatlaktan olabilir diyor ama yara yok dışarıda. Böyle kan leke kaka durumu yaşayıp sebebini öğrenen anneler yardımcı olabilir misiniz ?