Bebeğimin ne rahatsızlığı olabilir ?

Herkese merhaba. Daha önce de alerji için başlık açmıştım. 42 günlük bebeğim var. Bebeğim kanlı kaka yapıyor. Ve alerji ihtimaline karşılık ben süt ve yumurta ürünlerini 8 Kasım'dan beri bırakarak diyete başladım. Yumurtayı bir kez açtım o gün yine lekeli geldi. Yumurta alerjisi diye düşündük. Yaklaşık 1 hafta oldu yumurta diyetini açalı ama bugün yine kanlı leke geliyor hem de artarak. Pazartesi doktora çıkacağız. Bir tanıdığımız makatta çatlaktan olabilir diyor ama yara yok dışarıda. Böyle kan leke kaka durumu yaşayıp sebebini öğrenen anneler yardımcı olabilir misiniz ?
Diyet açma için daha çok erken davranmışsınız. 5-6. ay gibi diyet açılır bu kadar küçükken değil en azından 3-4 ay diyetinizi düzgün devam ettirmeniz gerekiyor

Kakasının içinde ip gibi mi duruyo kan? tipik alerji belirtisi o şekilde olması. Siz yine doktora sorun kontrol etsin ben çatlak ya da herhangi bi çizik vs bişey göremiyodum sadece makat girişi biraz kızarıktı ama doktor bakıp çatlak var demişti. Evet baya düzenli ve istikrarlı olmalısınız. 7. Ayda muz tadımında verdikten sonra yanakları al al olmuştu hiç Alerji belirsi olmayan çocuk muza alerji göstermişti. Sanırım 3 ay kadar muzlu hiç bişey tüketmedi. Mamayla besleniyodu ama emziriyo olsam bende tüketmeyecektim. Sonra doktor bi daha tadım yapın dedi ve bu sefer sorun olmadı. Sizin daha da belirgin ve erken dönem olduğu için uzun süren bi süreciniz olacak Allah kolaylık versin
Bazen kakasının içinde ip gibi oluyor, bazen de bezinde kakasının hemen yanında bariz kırmızı bilye kadar belli oluyor. Maalesef yenidoğan bebeklerde alerji durumu çok artmış durumdaymış . Çok teşekkür ederim.

Bazen kakasının içinde ip gibi oluyor, bazen de bezinde kakasının hemen yanında bariz kırmızı bilye kadar belli oluyor. Maalesef yenidoğan bebeklerde alerji durumu çok artmış durumdaymış . Çok teşekkür ederim.
Evet çok fazla duyuyorum. Yani gıdaya yoksa toza böceğe kediye falaan mutlaka oluyor.

Yumurtla alerjisi olduğunu düşünüyorsunuz ama neden diyeti aciyorsunuz? Bir alerji doktoruyla bu sureci yurutmeniz iyi olur. Diyet yapma, mama ver diyenleri dinlemeyin sutunuz varsa. En az 2-3 ay diyet yapilacak ki toparlanacak bagirsaklar.
Şöyle ki öncelikle ben doktor önerisi olmadan yaptım bunu. 40 kontrolüne kadar bir kendim deneyeyim diye. Bebeğim küvezde kaldığı için kontrol amaçlı 2 farklı bölüme randevu olunca 3. Yü vermiyordu sistem. Doktor kontrolünde ilerlemek en sağlıklısı tabiki. Süt ürünlerini bırakınca sütümün azaldığını fark ettim. O yüzden bir yumurtayı açayım ki eğer o ise süt ürünlerine başlarım diye düşünmüştüm. Ki yine de başlamadım. Sütüm çok şükür var ve yetiyor bebeğime. Mama olayında çok haklısınız. Ben de bırakmayı düşünmüyorum. Bebeğim için sabrederim. Deneme yanılma ile belli olur en azından. Anne sütü bebeklerimiz için her şey demek. Pazartesi doktor kontrolünden sonra inşallah süreci uzman eşliğinde devam ettireceğiz.

Benim bebeğimde kanlı kaka çok nadir oluyordu ama tüm vücudu döküntü içindeydi. Benim diyetim bayağı sıkıydı. Domates, gluten, kuruyemişler, kakao, yumurta, süt, çilek, patlıcan vb gibi alerji yapabilecek her şeyi kestik. 1 ay böyle beslendim ve geçti, başka bir doktorun tavsiyesiyle diyeti yavaş yavaş açtım ama bir türlü anlayamadım neye alerjisi olduğunu. Olduğumuz yerde böyle bir test yoktu maalesef 9 aylıkken anca test yapılabildi ve süt alerjisi olduğu ortaya çıktı. Dana etinde de az miktarda süt şekeri olabiliyormuş dana etini de kesmek gerekiyor sanırım. Çok geçmiş olsun 🥺
Size de çok geçmiş olsun. Diyet programınız epey sıkı olmuş. Beslenme konusunda anne için çok zor oluyor. Bizim de sadece kanlı kaka var. Vücudunda herhangi bir şey yok çok şükür. Umarım kısa sürede bebeklerimiz sağlığına kavuşur 🙏

Evet çok fazla duyuyorum. Yani gıdaya yoksa toza böceğe kediye falaan mutlaka oluyor.
Evet. 5 yaşındaki yeğenimin geçmeyen öksürüğü vardı. Alerji testi yapıldı. Kediye ve küfe karşı alerjisi çıktı. Yakın bir arkadaşımın bebeğinin çikolataya alerjisi çıktı. Çevrem süt alerjisi olan bebek de var.

Evet. 5 yaşındaki yeğenimin geçmeyen öksürüğü vardı. Alerji testi yapıldı. Kediye ve küfe karşı alerjisi çıktı. Yakın bir arkadaşımın bebeğinin çikolataya alerjisi çıktı. Çevrem süt alerjisi olan bebek de var.
Daha da kötüsü bizimki galiba. Alerji ilacıyla geçen, ama testlerde pozitif çıkmayan ya da doğru şeye bakılmadığı için alerji sebebini bulamadığımız bi durumdayız. Burnu tıkanıyor horluyor üst üste hapşırıyor 🤷🏻‍♀️ ne bileyim tuhaf bi durumda şu anki çocuklar

X