• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin kalp atışları duyulmadı ve ben çok kötüyüm

eylul08

Allahım bizi koru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
1.900
17
358
Artvin
Merhaba kızlar
Beni bazılarınız hatırlar ekimin 25.inde transferim olmuştu ve hamileyim bugün tam 6+3 günlük yani 1.5 aylık oldum
İlk kontrolüme bugün gittim çok heyecanlıydım doktorum önce karından baktı kese göründü ama kalp sesi duyulmadı sonra vajinal ultrason baktı bayağı uğraştı ama kalp atım sesini alamadı bunu söyleyince bayılacak gibi oldum
Şu anda kalp atımlarını kesinlikle duymam lazımdı ama yok dedi
Sonrası benim için gözyaşları oldu tabi ki
Sen de sağlıkçısın ve bazı şeyleri biliyorsun dedi ümit vermek istemiyorum ama pazartesi günü gelin tekrar bakalım eğer yine duyulmazsa ne yapacağımıza karar veririz dedi
Ben sadece ağlıyordum biraz konuştuk sonra çıktık arabamız dışardaydı arabaya binince hıçkırıklara boğuldum durduramıyordum kendimi
Eşim rahatlatmaya çalışıyordu beni biliyordum o da üzgündü ama beni teselli etmeye çalışıyordu allah bize sağlık versin yine uğraşırız sen kendini yıpratma diyordu

Ben 35 yaşındayım evliliğimiz 4. yılında 1 düşük 1 yumurta takibi 1 aşılama 1 negatif tüp bebek yaptırdık bu 2. denememizdi 1 embriyo transfer olmuştu ve hamile kaldım

Şimdi pazartesiyi bekliyoruz içimde ümit yok ama
Ben bu denememde çok pozitiftim çok rahattım her şey çok güzel gitmişti rüyalarım bile çok güzeldi yani hiç olumsuzluk düşünmemiştim

Şu anda çok kötüyüm acaba pazartesi değişiklik olabilir mi
aynı şeyleri yaşayanlar olmuştur mutlaka bana yardımcı olur musunuz

canım seni çok ii anlaıyorum ebnde aynı şekilde bir bebeğimi kaybettim.. yane kalp atımı oluşmadı. ama sana şunu söylemek istiyorum kalp atımı 9. haftaya kadar olabiliryor. benim bir arkadşımın bebeği 9. hfatasında kalp sesini duyurdu.. umudunu yitirme ama herşeyede hazırlıklı ol ben ümitle bekledim 9. hfatama kada ama kısmetimde yokmuş. üzülmemek elde değil biliyorum ama lütfen şunu unutma herşeyde birhayır var sağlıklı bir bebekse zaten canlanacakdır. bunu drunda sana açıklamıştır umarım... dualrım seninle inşallah rabbim canına can versin....

6+3 te kalp sesi duyuluyormuymuş
öncelikle bu net kesin mi yaniiii
dr da ne demiş öyle duymamaız lazımdı die :S:S

Cnm bende 7+ 2 yim dün gittik benimde duyulamadı... :(:((:
çok küçük daha dedi dr
ve sıkışmadan gitmişim dr nie böyle geldin duyulmaz dedi
sende tuvalalete sıkışmadan gittiysen duyulmamaış olabilir

Kolay yazması bize göre hep derim....ama
Allah yardımcın olur inşallah
Endişeli geçridigin son günler olur inşallah
p tesi ya az klamış işte şunun şurasında kaç gün var ki
ama o zamanda az haftalık oluyor
yani benim kafam karıştı herkes bişey diyor

çok teşekkür ederim doruk ,zümmin , vişne suyu inşallah değişir pazartesiye
vişnesuyu ben sıkışıktım karından ultrasonda bakınca lalp atımı duyulmayınca vaşinal ultrassondan baktı
alttan ultrasonda bakılınca 5. haftadan sonra kalp sesi duyulabiliyormuş benim ki 7. haftada ve kesin duyulurdu o zaman çok endişeliyim gerçekten zaman nasıl geçecek bilmiyorum

8. hafta dolduğunda duyulmazsa ve embriyo da gözlemlenmezse anormal bir gebelik sözkonusu demektir. ben bunu yaşadım, ALLAH kimseye yaşatmasın, hayırlısını versin dilerim. inşallah sağlıklı bir gebelik geçirir, bebeğinize kavuşursunuz....

bu arada başka doktorlara da gitmenizi tavsiye ediyorum, ben tanı ve teşhis süresince 5 değişik doktora gitmiştim... renkli doppler de isteyiniz.

Canım inşallah pazartesi duyarsın sesini.Bunları ağlayarak yazıyorum yaşadıklarımı hatırladım.Ben de kalp atışlarının durduğunu öğrenince mahv olmuştum.Hatta olmek bile istemiştim.Ama demek kaderizmizde varmış bir tanem.Sakin olmak ve hayata kadere boyun eğmemek gerek canım .Sabırlı ve sakin ol bir tanemm..
Ama yine de beklemek gerek her şey ola bilir inşallah duyulur sesi hayatımm inşallah.Dualarım seninle..

Merhaba canim.. Oncelikle insallah doktorun yaniliyordur insallah kotu birsey degildir. Benim tuhafima giden,7 haftada kalb atisi dinletiliyormuki?? Bende 7. haftamdsa igtmistim,ama bize dinlettirmedi,ultrasondan gozlemledi,ultrason goruntusunde kalb atimi yokmuydu??

CUnki normalde gozukuyor,ben gormustum attigini dinletmesi sart degilki bildigim kadariyla..?????

Bebeğin ilk kalp atışları 10. - 12. haftalar arasında duyulmaya başlanır. Bebeğinizin kalp atışlarını hekiminiz Doppler cihazı ya da doppler ultrasonografi ile size dinletebilir.

ALINTI: DR.MURAT TAŞDEMıR(bebek.com dan ALINTI YAPTIM SENıN ıÇıN...

canım ablacımm topiğini görüncee inan ki çok üzüldümmm....sorun hakkında bişey bilmiyoruymm ama innşş p.tesii kalp atışlarını duyarsın.....dualarım seninleee ablacım.....
ümidini yitirme yinedee...gün doğmadan neler doğarmışş......inşş p.resi senin günün olur vee bizee bebeğimin kalp atışlarını duydumm yazısını yazarsın.....

eylülcüm canım ya ne diceğimi bilemedim.seninle benim aramda 1 gün var sadece benim dr.beni ayın 1inde çağırdı,ondan önce gitmek istedim bayrama denk geliyor diye.ama kabul etmedi.demekki kalp atışını dinlemek için daha elverişli bir zaman diye düşündüm.sen bence bu haftada kesen için gitmen lazımdı 1 hafta sonrada kalp atımı için acaba erkenmi oldu canım ya.bence pazartesi farklı dr.git inşallah bir yanlışlık vardır.dualarımdasın.

bendede 7. haftada duyuldu hatta bir dr a gittim 7. haftanın başıydı kalp atışları yok 3-4 günce duyulmazsa kürtaj yapalım dedi ardından başka dr lara gittim 2 side duydu. Hatta kendi dr um bana 3-4 gün çok kısa süre en az 10 gün beklenmeli kürtaj için dedi.

Bak herkes yazıyor arkadaşım, her zaman 7. hafta içinde duyulmayabiliyor, bazen daha geç duyuluyor, ne olursun kasma kendini, inşallah güzel haberlerini alacağız yakında.

eylülcüm her bebek farklı, şu aşamada bir şey demek için çok erken, bebek en az 9. haftaya gelene kadar bekle ve başka dokotrlara da mutlaka görün, ben bunları yaşamış bir insan olara söylüyorum, ben 9 haftalık olana kadar bekledim ve tamamen ümidi kestikten sonra sonlandı, sen de bu kadar erken ümitsiz olma ve pozitif ol, bence bebeğin kendini gösterecek, dua et canım bol bol.

canım seni çok iyi anlıyorum. ama ümitsizliğe kapılmak için henüz erken bir arkadaşın 8. haftanın sonunda kalp atışı duyulmuştu. yani bazen geç tutunma vs olabiliyor. benim bebeğin kalp atışları 6+5 günlükken duyuldu ama 2 hafta sonra 8+1 günlükken durdu ve yeni kürtaj oldum 2 hafta önce. bu ikinci denemem ilk denememde kimyasal gebelik olmuştu ve ben 42 yaşındayım benim artık hiç deneme sürem yok gibi. bebek genetik incelemeye gönderildi ve kromozom bozukluğu çıktı yani yaşasaydı da ya amniosentezde anlaşılacaktı ve alınacaktı ya da özürlü doğacaktı. hayırlısı buymuş diyorum. bazen kromozomda bozukluk olunca çok erken gelişimini durduruyor bebekler. doğanın bir lütfu aslında. en önemlisi senin hamile kalıyor olabilmen ve bu denemende olmazsa bile inşallah bir sonrakinde olur. sadece zamanı gelmemiştir.

eylül çok üzüldüm arkadasım inşallah pazartesi günü hersey değişir lütfen üzülme allah yardımcın olsun.bak geç duyan arkadaslar yazmıslar inşallah seninkide öyledir.dualarım seninle.

valla ne diyim bilmiyorum ama inşallah allah hayırlısı ne yse öle olsun ama meleğin inş. sesini duyurcak pzt günü tatlım sıkma canını meleğini sağlıcakla kucağına alman dileğiyle...

Back
X