• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kafasında kabuklanmalar var

fluflame

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2024
4
2
1
22
IMG_20250322_154820.webp
Arkadaşlar bebeğim nerdeyse 2 aylık kafasının heryeri bu şekilde kabuklanmış kaşıyınca dökülüyor. Bu konak mı yoksa egzama mı? Çok mu kuru kalmış kafası. Ne sürmeliyim? varmıdır aranızda böyle birşey yaşayan ?

Konağa benziyor kaşımasına izin vermeyin zeytinyağı sürüyorlardı genelde ama bilenler gelip yardımcı olurlar umarım

Eki Görüntüle 3564266 Arkadaşlar bebeğim nerdeyse 2 aylık kafasının heryeri bu şekilde kabuklanmış kaşıyınca dökülüyor. Bu konak mı yoksa egzama mı? Çok mu kuru kalmış kafası. Ne sürmeliyim? varmıdır aranızda böyle birşey yaşayan ?
Kullandığınız şampuan kaynaklı sanırım. Konak gibi duruyor. Şampuanını değiştirip konak tarağı ile temizleyebilirsiniz nazikçe. Belki daha iyi bilen birisi vardır

Eki Görüntüle 3564266 Arkadaşlar bebeğim nerdeyse 2 aylık kafasının heryeri bu şekilde kabuklanmış kaşıyınca dökülüyor. Bu konak mı yoksa egzama mı? Çok mu kuru kalmış kafası. Ne sürmeliyim? varmıdır aranızda böyle birşey yaşayan ?
Konak gibi. Bebeğimin kaşında çıkmıştı. Zeytinyağı sürün geçiriyor rutin olarak sürün günlük bakımda

Konak gibi duruyor.
Banyo yaptıracağım gün 4-5 saat öncesinden zeytinyağı sürdüm, arada yeniledim tabii. INCIA marka şampuan aldım baya tavsiye ediliyordu ondan önce Mustela kullanıyordum ama bence Mustela biraz şişirilmiş bir marka hiçbir işe yaramıyor. Banyosunu yaptırdıktan sonra konak tarağıyla tarayın hemen dökülmeye başlıyor tek seferde geçirdim ben.

oğlumda da var hem kalında hem kafasında. kaşındaki düzenli nemlendirme ile geçti. doktor zeytinyağı önerdi. bir de mustelanın köpük şampuanını. ilk kez dün denedik zeytinyağını bakalum 🙄😂

Konak.benim oglumunda kaslarında vardı.nasil geçti hatırlamıyorum.sampuan değişmiştim ama Dr önerisi ile

Konak, benim oğlumda da vardı. Alerji sebepli gerçi bizim bi türlü geçmiyordu ve aşırıydı. En sonunda bioderma krem ile yoğun nemlendirip konak tarağı ile 2 günde temizledik tamamen

Benim bebeğimde de olmuştu ve içi komple kabuklu gibiydi. Ben kafasına mustelanın nemlendirici kreminden bolca sürüp yedirmiştim. 20-30 dk sonra yumuşacık oluyoe o kabuklar. İnce uçlu bebek tarağıyla kafasını tarayıp hepsini çıkarmıştım. Bundan önce zeytinyağı falan da denedim ama olmadı. Dediğim şey anında işe yarıyor. Elinizde başka bebek nemlendiricisi varsa onla da deneyebilirsiniz işe yarayacaktır

Benim bebeğimde hem egzama hemde konak var kafa derisinde
Egzama yüzünde yanak çevresinde ve alnında ve bacaklarda baldır kısmında .
Ben aradaki farkı görebiliyorum ve sizin bebeğinizinki fotoğrafda gördüğü kadarıyla konak.
Türkiyede doktorlar ne tavsiye ediyor bilmiyorum ama ben yurtdışında yaşıyorum ve 2 hafta önce çocuk doktoruma sordum o bana zeytin yağı sürmemi önerdi .Diger annelerin yukarıda yazdığı gibi banyo yaptırmadan önce sürün ve bekletin.
Buarada bunun için özel kremler ve yaglar olduğunu söyledi doktorum eğer çok rahatsız etmiyorsa kışın kullanılmasını önermiyorum dedi
Çünkü saçlarda birlikte dökülüyormuş.
Ben zeytin yağını sürdüm ve banyo ettirdim
Yumuşuyor o saçındaki tabaka ve yer yer dökülüyor.
Buarada kendiliğinden zaten dökülüyor
Sadece görüntü olarak hoş değil .
Açıl şifa diliyorum bebeğinize

Back
X