- 1 Temmuz 2011
- 264
- 263
-
- Konu Sahibi Mevsim hep bahar
Annemi zorlayanlar kendi annesi babası bir de düşünün, diğer çevreler neler dedi Allah bilir. Abimi sorunsuz emzirdiği halde dünya kadar laf etmişler bende neler oldu tahmin bile edemiyorum. Kesinlikle rahat olun bugünden sonra dediğiniz gibi, doktor sorun yok diyorsa siz de kendinize sorun etmeyin, yediği kadar verin. Zorla yedirmeye harcayacağınız vakti eğlenceye harcayın size de bebeğinize de çok iyi gelecektir eminim. Sağlıkla büyüsün çok güzel günlerini görün inşallahYa Türkiye'de niye bu insanlar bu kafada anlamıyorum ve zaten hafif negatif birşey varken olması gereken zaten ortada yokken iyice insanı dibe çekip uzuyorlar , artık bazılarının meme ver, sen memeyi ver bırak mamayı ,aç bırak gör nasıl emer ,aç bırak gör bak nasıl mamayı yer diyenleri artık gırtlaklayasım geliyor.oyle kolay olmuyor kendileri yaşamadıklarını için evet bugün itibariyle sakin olmaya çalışacagim inşallah benim psikolojim de düzelir , doğru diyosunuz ne kadar takmamak o kadar iyi .
Allah sabırlar versin benim oğlumda aynıydı birebir aynıMerhaba arkadaşlar , bebeğim henüz 5 aylık. En başından beri kolik bir bebekti, geçmek bilmeyen sancılar , lohusalıkta yaşadığım zorlu günler (eşimle ilgili ) ,bebeğimin emmeyi ve beslenmeyi red etmesi ve sonunda sütüm olduğu halde memeyi bırakması ,şimdi de 5 aylık bir bebeğe göre az mama alması 60 cc yi bile zorlaması gerçekten beni alt üst etti . Dr a götürünce normal ama bana göre normal değil çünkü aylık aldığı 200-300 gramı bile ben zorla ağzına kaşıkla mamayı vererek ,uykuda beslenme yaparak elde ettim ve gerçekten zor bir bebek olması , yanındaki durumlarla psikolojim tamamen bozuldu . Anne sütü almayan bir bebek bari formül sütü içse rahatlasam o da yok , napacağımı bilmiyorum çünkü ben artık gerçekten hiç iyi değilim . Zorlukla evladima kavuştum aşılama,tüp bebek , aşılama derken bu kadar zorlanacagimi bilmiyordum. 5 aydır gece gündüz demeden çaba sarf ettim sırf emsin emzirebileyim diye son 3 ay ,2aylik olduğundan beri sadece gece emzirebiliyordum ve asla uyumuyordum 1 saatte 1 emzirmek için . Gerçekten psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum ona mamayı verince o da diliyle eliyle itekleyince deliye dönüyorum resmen hasta oldum , benim gibi bebeği emmeyip normalde de mamayı asla ayına göre içmeyen var mı ? Lütfen gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var
Dil bağına bakıldı yok denildi ama tam ağzını açmadığı için gorunmemiste olabilir düzgün açsa bende deniyorum bakmaya ama dilinin altını düzgün göremiyorum
kendinizi yetersiz hissetmeyin sundan 2 sene sonra ya saglikli gelisimi normal bu cocukta boyle iste yemeyi sevmiyor diyip durumu kabullenip kendinizi harab ettiginiz gunlere uzuleceksiniz gercekten.Bunların hiçbiri yok sadece dışkısında mukus olmaya başladı mamayı değişip kan ilacını başladığım gün itibariyle ona da bin pişman oldum . Kimse gerçekten beni anlamıyor ancak bu durumu yasayanlar bilir insanların bebekleriyle kiyaslamiyorum ama hem anne sütü almamış hemde formul sütü zorla ağlaya ağlaya içen (60cc öğün olarak) bir bebek annesi olarak resmen hasta oldum ,yani kendimi yetersiz perişan bir insan hissediyorum
Ben sizin yazdığınız durumdayım sinir hastası oldum , 1 saat boyunca 60 cc yi içsin diye etmediğim şey kalmıyor yıprandım bugün bunları yazarken bile yine aynı durumla karşı karsiyayim , elimde avundugum şey beni anlayan ve dinleyen sizlerin olması çok teşekkür ederim gerçektenBoşuna kendini yıpratma. Istahsiz bebege ne yaparsan yap bos. Belki gecer insallah. Gećmezsede sen alisicaksin merak etme. 2.500 dogdu benm bebegm. Sutum gelmedi biberona alisti gelincede asla emmedi sagdim hep 1 cay kasigi bile cikmiyordu gecelerce hep agladim niye emmiyor diye. Hic emziremedim. Herkes mama iciyor obez olucak bu cocuk dediler. Olmadı cnku gercekten mama bile icmek istemiyordu. Benim cocugumda aclik duygusu yok asla acikipta aglamazdi. Biz daha 6 aylikken gece beslenmesini kestik cnku uyurken falan icmiyordu. 60 cc mamayı 1 saatte kucagmda gezdire gezdire konusa konusa icirtmeye calisiyordum. Tam artik rahat ederim dedigim ek gida zamanina geldik. Dahada tepetaklak oldu hersey. Gotrmedigm doktor kalmadı agzina kasik sokturmuyordu kilitliyordu cenesini asla acmazdi. Onune koydum hep ellemedi bile. 7 aylik oldu kontrolde doktor cok zayif yasitlarndan geriden geliyor dedi. Kahroldum istah surubu falan vitamin biseyler verin ben artik cok yoruldum dedim. 1 yasina girmeden bisey veremem dedi. Raporlu mama cikartti bize. Infatrini diye bi mama 1 ayda 2 kiloya yakin kilo aldı. Snra biraktik kullanmayi. 1 yasina kadar sadece mama ile beslendi. 1 yasindan snra balik yagi ve vitamine basladik. Kasiga agzini acmaya basladi. Suan 17 aylik. Yemek asla secmez be versem yer. Hala cok istahli degil eline bisey alipta yemez ben zorlarsam yer ama sonucta karni doyuyor ve vitamin aliyor yediklerinden. Buna sukur diyorum artik. Ben pskiyatriye bile gittim sinir hastasi oluyodum artik. Suan saldim canı ne kadar isterse okadar yesin. Bünyesi bu cocugun ben ne yaparsam yapayim cocugun yemek yemeyle hic bir alakasi yok
Çok teşekkür ederim beni anlayıp yorum yazdığınız içinAnnemi zorlayanlar kendi annesi babası bir de düşünün, diğer çevreler neler dedi Allah bilir. Abimi sorunsuz emzirdiği halde dünya kadar laf etmişler bende neler oldu tahmin bile edemiyorum. Kesinlikle rahat olun bugünden sonra dediğiniz gibi, doktor sorun yok diyorsa siz de kendinize sorun etmeyin, yediği kadar verin. Zorla yedirmeye harcayacağınız vakti eğlenceye harcayın size de bebeğinize de çok iyi gelecektir eminim. Sağlıkla büyüsün çok güzel günlerini görün inşallah
Çok teşekkür ederim deneyecegim ondan da alıp .Benim bebegim 4 aylik hala kavga dövüş emiyor ancak mamaya bayiliyor. Arada bir disarida oldugumuzda vermek zorunda kaliyorum. Aptamilin içime hazir mamalari var 200ml şişelerde, bunlardan kullaniyorum. Tek ogunde 100ml olacak sekilde iciyor. Deneyin isterseniz
Evet çok zor inşallah ek gıdada sorun olmaz tek umudum o yoksa o yemiyor diye ben hastalığa düşmüş olacağımAllah sabırlar versin benim oğlumda aynıydı birebir aynı
Şimdi 6 yaşında ve hala yeme sorunumuz devam ediyor maalesef
İnşallah sizinki geçici bir süredir
Allah sizinde yardımcınız olsunBir yorumda gördüm annelik bebgin beslenmesiyle uykusuyla ilişkili değil..bebeği iyi uyuyan iyi beslenen anneler daha iyi anne değil. BEn de uykudan yana neler cektim cekiyorum bir ben bir Allah bilir. Yetersiz olduğumu çok düşündüm coo yordum kendimikesinlikle her bebek farklı ir fitratla geliyorlar dünyaya..
Tabi götürürüm çocuk sağlığı ve hastalıkları Dr na götürecektim ama cerraha da götürürümİyi bir çocuk cerrahın götürün. Hem dil hem dudak bağı olabiliyor. Maalesef bazen farketmiyorlar ve bebek büyüyünce meme reddi yaşayınca anlaşılıyor.
Diline baktım yok dudağının üstüne altına da baktım yok ,çok sağolun yorumunuz için teşekkür ederimkendinizi yetersiz hissetmeyin sundan 2 sene sonra ya saglikli gelisimi normal bu cocukta boyle iste yemeyi sevmiyor diyip durumu kabullenip kendinizi harab ettiginiz gunlere uzuleceksiniz gercekten.
bebeginizin dil alti bagi olabilir mi baktiniz mi hic?
İki gündür hafiften yoğurt veriyorum sevdi gibi , yemek sofrasına meyili var gibi inşallah öyle de olur biz yemek yerken ağzımızı elimizi takip ediyor . Bu ay hafiften tattirmaya çalışacağımBana kizacaklar olacak belki ama 5 aylik cocuk ek gidaya gecer artik.. yeni dogan kadar sut ihtiyaci yok zaten.. sut urunleri vermeye calis.. yogurt vs gibi.. haricinde biskuvi filan kat mamaya doysun en azindan.. sebze yedir.. yani bi sekilde bu aya gelmissiniz ilerleyen aylar cok daha kolay olur diye dusunuyorum.
Kesinlikle ve bunu yasamayanlar anlamıyor , rahat bir insan değilim çocuğum konusunda her anne ister ki yesin icsin sağlığı yerinde olsun diye yani ilk doğduğu zaman ilk 1 haftaki yeme durumu iştah durumu bu halinden çok iyi idi..Görümcemin kızı da aynen böyle tüm ev ahalisi yemek yedirmek için maymun oluyoruz yemiyoruz kaşığı yemeği reddediyor gerçekten çok zor. O ufak ufak farklı tatlar veriyor az da olsa yiyor tabi onun kızı şuan 3 yaşında ama bebekliğinden beri aynı. Yemeğin çocuk gerçekten çok zor bizzat şahit oluyorum
Alerjik bir bebeğiniz varsa siz çok dikkatli beslenmelisiniz. İştahsızlık bu sebepten de olabilir. Sütünüzün tadı stresinizden bile etkilenebilir biraz soğukkanlı olmalısınız. İyi bir doktorun desteği gerekiyor size. Ayrıca Facede Doula Aslı Tanır diye bir kadın var onun Emzirme Akademisi sayfasını takip edin. Buraya yazdıklarınızı ona yazın mutlaka destek olacaktır size.Kendisi zor bir bebek olduğundan gün içinde tek başıma baktığım için 2,3 kere sagmaya çalıştım hep o da yavaş yavaş azaldı örneğin dün akşam 40 CC zorla çıktı iki memede toplamyani sütûm kesildi kesilecek biliyorum yoksa ona da razıyım
Tatdırmalarda 3 gün kuralını mutlaka uygulayın. Alerjisini takip edin.Tabi götürürüm çocuk sağlığı ve hastalıkları Dr na götürecektim ama cerraha da götürürümçok teşekkür ederim
Diline baktım yok dudağının üstüne altına da baktım yok ,çok sağolun yorumunuz için teşekkür ederim
İki gündür hafiften yoğurt veriyorum sevdi gibi , yemek sofrasına meyili var gibi inşallah öyle de olur biz yemek yerken ağzımızı elimizi takip ediyor . Bu ay hafiften tattirmaya çalışacağımçok teşekkür ederim
Kesinlikle ve bunu yasamayanlar anlamıyor , rahat bir insan değilim çocuğum konusunda her anne ister ki yesin icsin sağlığı yerinde olsun diye yani ilk doğduğu zaman ilk 1 haftaki yeme durumu iştah durumu bu halinden çok iyi idi..
Merhaba arkadaşlar , bebeğim henüz 5 aylık. En başından beri kolik bir bebekti, geçmek bilmeyen sancılar , lohusalıkta yaşadığım zorlu günler (eşimle ilgili ) ,bebeğimin emmeyi ve beslenmeyi red etmesi ve sonunda sütüm olduğu halde memeyi bırakması ,şimdi de 5 aylık bir bebeğe göre az mama alması 60 cc yi bile zorlaması gerçekten beni alt üst etti . Dr a götürünce normal ama bana göre normal değil çünkü aylık aldığı 200-300 gramı bile ben zorla ağzına kaşıkla mamayı vererek ,uykuda beslenme yaparak elde ettim ve gerçekten zor bir bebek olması , yanındaki durumlarla psikolojim tamamen bozuldu . Anne sütü almayan bir bebek bari formül sütü içse rahatlasam o da yok , napacağımı bilmiyorum çünkü ben artık gerçekten hiç iyi değilim . Zorlukla evladima kavuştum aşılama,tüp bebek , aşılama derken bu kadar zorlanacagimi bilmiyordum. 5 aydır gece gündüz demeden çaba sarf ettim sırf emsin emzirebileyim diye son 3 ay ,2aylik olduğundan beri sadece gece emzirebiliyordum ve asla uyumuyordum 1 saatte 1 emzirmek için . Gerçekten psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum ona mamayı verince o da diliyle eliyle itekleyince deliye dönüyorum resmen hasta oldum , benim gibi bebeği emmeyip normalde de mamayı asla ayına göre içmeyen var mı ? Lütfen gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var
1 yaşına kadar biberon maması verdim ama kaşık mamalarını sevmedi. İrmikten yaptım, pirinç unundan yaptım, sabah kahvaltısı için tahin pekmez labne tereyağı cevizi bulamaç gibi yapıp verdim ağzına sürmedi ama tereyağına yumurta kırdım lokma ile çok güzel yedi. Bazen olmayınca olmuyor belki sizin bebeğiniz de ek gıdaya geçince daha rahat beslenecekEk gıdaya az kaldı ama hani ek gıda da mama verdiniz mi ? Mamayı herhalukarda akması gerekiyor sanırım
Bende elimdeki mama bitsin 2 numaraya gecicem inşallah sever gerçekten çok yıpratıcı sizde biliyorsunuzAyni seyleri yasadim diye bilirim suan 7 aylik ek gida surecine gecince rahatladim sadece uyurken besleyebilirdim 6 aylik olana kadar sutumu hep sagip verdim mama dahi 60 cc zor icirirdim mama da 2 numaraya gecince sanki daha cok sevdi tadini ek gidaya da hevesliydi suan mama icerken bile 120 cc zor icer bende kafayi yemek uzereydim aglayarak ise gittigim gunleri bilirim bizim ki ek gida doneminde duzeldi diyebilirim ve 2 numarali mamayi daha cok sevdi diye dusunuyorum
Alerjik olarak bir tanımlama olmadı , buarada bebeğim 2,3 haftalık olduğundan beri meme reddi yaşıyordu 3.ay tamamen bıraktı 3.aya dek geceleri emzirerek geçirdim şuan 5 ay 4 günlük memeyi 1 aydır tamamen bıraktı yani meme ile bir ilgimiz hiç kalmadıAlerjik bir bebeğiniz varsa siz çok dikkatli beslenmelisiniz. İştahsızlık bu sebepten de olabilir. Sütünüzün tadı stresinizden bile etkilenebilir biraz soğukkanlı olmalısınız. İyi bir doktorun desteği gerekiyor size. Ayrıca Facede Doula Aslı Tanır diye bir kadın var onun Emzirme Akademisi sayfasını takip edin. Buraya yazdıklarınızı ona yazın mutlaka destek olacaktır size.