Bebeğimin iştahsızlığı beni mahvetti psikolojik olarak

Annemi zorlayanlar kendi annesi babası bir de düşünün, diğer çevreler neler dedi Allah bilir. Abimi sorunsuz emzirdiği halde dünya kadar laf etmişler bende neler oldu tahmin bile edemiyorum. Kesinlikle rahat olun bugünden sonra dediğiniz gibi, doktor sorun yok diyorsa siz de kendinize sorun etmeyin, yediği kadar verin. Zorla yedirmeye harcayacağınız vakti eğlenceye harcayın size de bebeğinize de çok iyi gelecektir eminim. Sağlıkla büyüsün çok güzel günlerini görün inşallah

Benim bebegim 4 aylik hala kavga dövüş emiyor ancak mamaya bayiliyor. Arada bir disarida oldugumuzda vermek zorunda kaliyorum. Aptamilin içime hazir mamalari var 200ml şişelerde, bunlardan kullaniyorum. Tek ogunde 100ml olacak sekilde iciyor. Deneyin isterseniz

Allah sabırlar versin benim oğlumda aynıydı birebir aynı
Şimdi 6 yaşında ve hala yeme sorunumuz devam ediyor maalesef
İnşallah sizinki geçici bir süredir

Bir yorumda gördüm annelik bebgin beslenmesiyle uykusuyla ilişkili değil..bebeği iyi uyuyan iyi beslenen anneler daha iyi anne değil. BEn de uykudan yana neler cektim cekiyorum bir ben bir Allah bilir. Yetersiz olduğumu çok düşündüm coo yordum kendimikesinlikle her bebek farklı ir fitratla geliyorlar dünyaya..

Dil bağına bakıldı yok denildi ama tam ağzını açmadığı için gorunmemiste olabilir düzgün açsa bende deniyorum bakmaya ama dilinin altını düzgün göremiyorum

İyi bir çocuk cerrahın götürün. Hem dil hem dudak bağı olabiliyor. Maalesef bazen farketmiyorlar ve bebek büyüyünce meme reddi yaşayınca anlaşılıyor.

kendinizi yetersiz hissetmeyin sundan 2 sene sonra ya saglikli gelisimi normal bu cocukta boyle iste yemeyi sevmiyor diyip durumu kabullenip kendinizi harab ettiginiz gunlere uzuleceksiniz gercekten.
bebeginizin dil alti bagi olabilir mi baktiniz mi hic?

Bana kizacaklar olacak belki ama 5 aylik cocuk ek gidaya gecer artik.. yeni dogan kadar sut ihtiyaci yok zaten.. sut urunleri vermeye calis.. yogurt vs gibi.. haricinde biskuvi filan kat mamaya doysun en azindan.. sebze yedir.. yani bi sekilde bu aya gelmissiniz ilerleyen aylar cok daha kolay olur diye dusunuyorum.

Ben sizin yazdığınız durumdayım sinir hastası oldum , 1 saat boyunca 60 cc yi içsin diye etmediğim şey kalmıyor yıprandım bugün bunları yazarken bile yine aynı durumla karşı karsiyayim , elimde avundugum şey beni anlayan ve dinleyen sizlerin olması çok teşekkür ederim gerçekten

Çok teşekkür ederim beni anlayıp yorum yazdığınız için

Görümcemin kızı da aynen böyle tüm ev ahalisi yemek yedirmek için maymun oluyoruz yemiyoruz kaşığı yemeği reddediyor gerçekten çok zor. O ufak ufak farklı tatlar veriyor az da olsa yiyor tabi onun kızı şuan 3 yaşında ama bebekliğinden beri aynı. Yemeğin çocuk gerçekten çok zor bizzat şahit oluyorum

Çok teşekkür ederim deneyecegim ondan da alıp .
Allah sabırlar versin benim oğlumda aynıydı birebir aynı
Şimdi 6 yaşında ve hala yeme sorunumuz devam ediyor maalesef
İnşallah sizinki geçici bir süredir
Evet çok zor inşallah ek gıdada sorun olmaz tek umudum o yoksa o yemiyor diye ben hastalığa düşmüş olacağım zaten çalışan insanım onu bırakıp ise gidince aklımı bir değil kim bilir kaç kere kalmış olacak
Allah sizinde yardımcınız olsun

İyi bir çocuk cerrahın götürün. Hem dil hem dudak bağı olabiliyor. Maalesef bazen farketmiyorlar ve bebek büyüyünce meme reddi yaşayınca anlaşılıyor.
Tabi götürürüm çocuk sağlığı ve hastalıkları Dr na götürecektim ama cerraha da götürürüm çok teşekkür ederim
Diline baktım yok dudağının üstüne altına da baktım yok ,çok sağolun yorumunuz için teşekkür ederim
İki gündür hafiften yoğurt veriyorum sevdi gibi , yemek sofrasına meyili var gibi inşallah öyle de olur biz yemek yerken ağzımızı elimizi takip ediyor . Bu ay hafiften tattirmaya çalışacağım çok teşekkür ederim
Kesinlikle ve bunu yasamayanlar anlamıyor , rahat bir insan değilim çocuğum konusunda her anne ister ki yesin icsin sağlığı yerinde olsun diye yani ilk doğduğu zaman ilk 1 haftaki yeme durumu iştah durumu bu halinden çok iyi idi..

Ayni seyleri yasadim diye bilirim suan 7 aylik ek gida surecine gecince rahatladim sadece uyurken besleyebilirdim 6 aylik olana kadar sutumu hep sagip verdim mama dahi 60 cc zor icirirdim mama da 2 numaraya gecince sanki daha cok sevdi tadini ek gidaya da hevesliydi suan mama icerken bile 120 cc zor icer bende kafayi yemek uzereydim aglayarak ise gittigim gunleri bilirim bizim ki ek gida doneminde duzeldi diyebilirim ve 2 numarali mamayi daha cok sevdi diye dusunuyorum

Alerjik bir bebeğiniz varsa siz çok dikkatli beslenmelisiniz. İştahsızlık bu sebepten de olabilir. Sütünüzün tadı stresinizden bile etkilenebilir biraz soğukkanlı olmalısınız. İyi bir doktorun desteği gerekiyor size. Ayrıca Facede Doula Aslı Tanır diye bir kadın var onun Emzirme Akademisi sayfasını takip edin. Buraya yazdıklarınızı ona yazın mutlaka destek olacaktır size.

Tatdırmalarda 3 gün kuralını mutlaka uygulayın. Alerjisini takip edin.

Canım doç dr Mehmet Fatih Karslı nın iştah için ürettiği simla şuruptan denemek ister misin? 6 aydan itibaren ek gıdaya geçişle beraber kullanılıyormuş ama seninki özel bir durum. Her şeyi deniyorsun elinden geleni yapıyorsun, aklına yatarsa bunu da deneyebilirsin

aynı şeyleri yaşamış biri olarak şunu söylemek gerekirse,
dönüp arkanıza baktığınızda neden kendimi bu kadar üzmüşüm diyeceksiniz. stres sütünüzün en büyük düşmanı . bebegınız emzik emiyorsa ,dişleri damakları kaşınıyorsa, kulak ağrısı var ise sürekli farklı pozisyonda emziriyor iseniz, biberon kullanımı var ise meme reddi yasanıyor. ayrıca bebeğiniz ile duşta ten tene temas ile emzirmeyi deneyebilirsiniz. bu yöntem onu anne karnında hissettirip beslenme döngüsünü sıfırlayacaktır

Ek gıdaya az kaldı ama hani ek gıda da mama verdiniz mi ? Mamayı herhalukarda akması gerekiyor sanırım
1 yaşına kadar biberon maması verdim ama kaşık mamalarını sevmedi. İrmikten yaptım, pirinç unundan yaptım, sabah kahvaltısı için tahin pekmez labne tereyağı cevizi bulamaç gibi yapıp verdim ağzına sürmedi ama tereyağına yumurta kırdım lokma ile çok güzel yedi. Bazen olmayınca olmuyor belki sizin bebeğiniz de ek gıdaya geçince daha rahat beslenecek

Bende elimdeki mama bitsin 2 numaraya gecicem inşallah sever gerçekten çok yıpratıcı sizde biliyorsunuz memeyi emmemis olması ve beslenme reddi ,huzursuzluğu derken karambolde gün içindeki halim . Çok teşekkür ederim

Alerjik olarak bir tanımlama olmadı , buarada bebeğim 2,3 haftalık olduğundan beri meme reddi yaşıyordu 3.ay tamamen bıraktı 3.aya dek geceleri emzirerek geçirdim şuan 5 ay 4 günlük memeyi 1 aydır tamamen bıraktı yani meme ile bir ilgimiz hiç kalmadı bu yüzden ayrıca üzgünüm aylardır verdiğim çabalar emekler vs . Şimdide mama reddi yaşadığı için bu yüzden çok üzgünüm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…