• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin iştahsızlığı beni mahvetti psikolojik olarak

1 yaşına kadar biberon maması verdim ama kaşık mamalarını sevmedi. İrmikten yaptım, pirinç unundan yaptım, sabah kahvaltısı için tahin pekmez labne tereyağı cevizi bulamaç gibi yapıp verdim ağzına sürmedi ama tereyağına yumurta kırdım lokma ile çok güzel yedi. Bazen olmayınca olmuyor belki sizin bebeğiniz de ek gıdaya geçince daha rahat beslenecek
Bende hepsini deneyeceğim inşallah ek gıdada herşey yoluna girmiş olur 🙏🏻 evet olmayınca olmuyor memeyi red etmesi daha minicikken + diğer beslenme reddi vs çok yıprandım bu zamana dek ancak aynı şeyleri yaşayanlar anlar .

Canım doç dr Mehmet Fatih Karslı nın iştah için ürettiği simla şuruptan denemek ister misin? 6 aydan itibaren ek gıdaya geçişle beraber kullanılıyormuş ama seninki özel bir durum. Her şeyi deniyorsun elinden geleni yapıyorsun, aklına yatarsa bunu da deneyebilirsin
Onu da araştırayım 😔 çok üzgünüm meme reddini en başından beri yaşadım ve bıraktı sonrası mamada da böyle olunca aşırı yıprandım ,1 saat boyunca 60 cc lik mamayı içsin diye etmediğim şey kalmadı sabrım tükenmek değil ama kendimi güçsüz hissediyorum böyle olunca. Teşekkür ederim canım 🙏🏻

aynı şeyleri yaşamış biri olarak şunu söylemek gerekirse,
dönüp arkanıza baktığınızda neden kendimi bu kadar üzmüşüm diyeceksiniz. stres sütünüzün en büyük düşmanı . bebegınız emzik emiyorsa ,dişleri damakları kaşınıyorsa, kulak ağrısı var ise sürekli farklı pozisyonda emziriyor iseniz, biberon kullanımı var ise meme reddi yasanıyor. ayrıca bebeğiniz ile duşta ten tene temas ile emzirmeyi deneyebilirsiniz. bu yöntem onu anne karnında hissettirip beslenme döngüsünü sıfırlayacaktır
Bebeğim memeyi bıraktı 1.5 aydır ,memeyi en başından beri sevmedi 😔 sütüm şuan iki memeden de taş çatlasa ki dün sagdim 30 CC çıktı ikisinden toplam , inşallah su iştah durumu hallolurda bende huzurla bebeğimin mutluluğunu yaşarim. Ben kilo derdinde değilim emse yese kglu aşırı olmasın ama bileyim ki yedi içim rahat olur

Alerjik olarak bir tanımlama olmadı , buarada bebeğim 2,3 haftalık olduğundan beri meme reddi yaşıyordu 3.ay tamamen bıraktı 4.aya dek geceleri emzirerek geçirdim şuan 5 ay 4 günlük memeyi 1 aydır tamamen bıraktı yani meme ile bir ilgimiz hiç kalmadı 😐 😔 bu yüzden ayrıca üzgünüm aylardır verdiğim çabalar emekler vs . Şimdide mama reddi yaşadığı için bu yüzden çok üzgünüm
Yazdığım sayfayı incelerseniz mama reddini aşacağınızı düşünüyorum.

Yazdığınız sayfayı link atabilir misiniz
Facebookda Emzirme Akademisi adında bir sayfa Sayfa sahibi Doula Aslı Tanır isminde bir kadın. Emzirme reddi yasayan anneleri çok güzel yönlendiriyor. Sayfa sahibine mesaj atarsanız sizi görüp cevap verebiliyormuş.

Ben yine geldim , son olanlar evet ek gıdaya geçtik filan ama yine aynı mamayı yemiyor içmiyor gerçekten çok yoruldum buna takılıp duruyorum ve aşırı üzülüyorum. Anne sütünü içmedi ve memedeki süt vs artık yok tabi 2 ay oldu 😑 ama bari formül sütü içsin içmiyor neredeyse 7 aylık olacak ve 100 ml sütü zar zor ve oyalayarak iciriyorum . Gerçekten üzülüyorum denemediğim mama kalmadı yok çocuk süt sevmiyor

Boşuna kendini yıpratma. Istahsiz bebege ne yaparsan yap bos. Belki gecer insallah. Gećmezsede sen alisicaksin merak etme. 2.500 dogdu benm bebegm. Sutum gelmedi biberona alisti gelincede asla emmedi sagdim hep 1 cay kasigi bile cikmiyordu gecelerce hep agladim niye emmiyor diye. Hic emziremedim. Herkes mama iciyor obez olucak bu cocuk dediler. Olmadı cnku gercekten mama bile icmek istemiyordu. Benim cocugumda aclik duygusu yok asla acikipta aglamazdi. Biz daha 6 aylikken gece beslenmesini kestik cnku uyurken falan icmiyordu. 60 cc mamayı 1 saatte kucagmda gezdire gezdire konusa konusa icirtmeye calisiyordum. Tam artik rahat ederim dedigim ek gida zamanina geldik. Dahada tepetaklak oldu hersey. Gotrmedigm doktor kalmadı agzina kasik sokturmuyordu kilitliyordu cenesini asla acmazdi. Onune koydum hep ellemedi bile. 7 aylik oldu kontrolde doktor cok zayif yasitlarndan geriden geliyor dedi. Kahroldum istah surubu falan vitamin biseyler verin ben artik cok yoruldum dedim. 1 yasina girmeden bisey veremem dedi. Raporlu mama cikartti bize. Infatrini diye bi mama 1 ayda 2 kiloya yakin kilo aldı. Snra biraktik kullanmayi. 1 yasina kadar sadece mama ile beslendi. 1 yasindan snra balik yagi ve vitamine basladik. Kasiga agzini acmaya basladi. Suan 17 aylik. Yemek asla secmez be versem yer. Hala cok istahli degil eline bisey alipta yemez ben zorlarsam yer ama sonucta karni doyuyor ve vitamin aliyor yediklerinden. Buna sukur diyorum artik. Ben pskiyatriye bile gittim sinir hastasi oluyodum artik. Suan saldim canı ne kadar isterse okadar yesin. Bünyesi bu cocugun ben ne yaparsam yapayim cocugun yemek yemeyle hic bir alakasi yok
Hangi vitamini veridniz ve hangi balık yağını ise.yaradimi

Hangi vitamini veridniz ve hangi balık yağını ise.yaradimi
Argivit clasic ve dynavit balik yagi kullanmaya baslayinca bebegm 12 aylikken yemek yemeye basladi. Onun öncesinde hic agzina birsey almadi. Suanda cok istahlı degil hatta ek gidaya gec basladik diye cignemeyi bile bilmiyor. Ama mamayı biraktik bizim yedigmiz yemekleri catalla ezerek veriyorum. Suan mollers balik yagi kullaniyorum sadece

Back