Bebeğimin iştahsızlığı beni mahvetti psikolojik olarak

Olabilir gerçekten olabilir çünkü artık bitik durumdayım . Çabamı gören Allah kendimi yedim bitirdim , üzüluyorum hemde çok .

Bebegi zorla beslemeyin yeme bozuklugu olur bebekte. Istedigi kadar verin. Bebekte bir birey. Sizi biri zorla beslese agziniza yemek tikiştirsa hoşunuza gidermi. Hem bebegin psikolojisini mahvetmisiniz hem de kendinizin. Biran once bebekten ozur dileyip sadece istedigi kadar mama icmesine razi olun. Yazik cidden

Kendinize bu kadar yüklenmeyin.
Çok kilolu olması sizin anneliğinizi yüceltmez ki.
Anne yüreği emsin ister, doysun ister, ister de ister.
Onun sağlığı da sizin sağlığınızda daha önemli. Ek gıdaya başladığınızda rahatlarsınız inş.
Ama anneliğinizi sorgulamayın lütfen, herkesin anneliği de evladı da özeldir.

Çok teşekkür ederim kesinlikle etraftan "ayına gore zayıf,yine zorla emzirmeyi dene ,niye mama veriyorsun meme ver ,ben şu yaşına dek emzirdim ,benimki seninkinin ayında iken su kadardı "lafları beni bu hale getirdi ,cevreye ne kadar kulak kapatırsak kapatalım aklımızda bir yerde kemirip yiyiyor beni , kimsenin de anladığı yok anne ne hisseder ne düşünür . Örneğin kızım ayından önde boyu kimse demiyor boyu uzun ama direkt zayıf diyorlar vs.

Şuan meme reddi dönemlerinde vazgeçmeyin. Meme reddinde emzirme pozisyonlari var onları deneyin. Kan değerlerine baktırdıniz mi değerler düştükçe iştahsızlıgi artıyor çünkü

Hem de çok . Mahvoldum tek umudum ek gıda . Yememesini düşünmekten gözümü açamıyorum .
Ek gıdaya vs çok büyük beklentilere girip kendinizi sonra daha kötü hissetmeyin. Bazı bebekler gerçekten minyon ve iştahsızlık oluyor. Oğlumda iştahsızdi, kızımda öyle 2 yaşına girecek 10kg . Araştırılmayan birsey kalmadı sonuç minyon genetik . Kabul etmesi anne olarak çok zor ama malesef böyle bazı bebekler. Siz yinede kan değerlerine baktırin içiniz rahat etsin. Birde korona geçirdiniz mi . 5.5 aylıkken korona geçirdi kızım ve birden mamayi bıraktı sadece emmeye başladı tat duyusu onlarda da bozulabiliyor

Bu çocuklar aynı üretimden mi çıkıyor, fabrika üretimi mi?
Ağzı olan konuşuyor, kendini anneliğini çocuğunu öveceğim diye kimse karşıdakini düşünmüyor.
Tıkayın kulağınızı, enerjinizi yavrunuza harcayın, kiloyla beslenmeyle annelik olsaydı keşke ne kolay olurdu.
Kilosunun sağlığıyla bir ilişkisi olmadığından eminseniz, gerisi boş.
Allah sağlıklı, güzel günler göstersin, bugünlerde geçer.

Şuan meme reddi dönemlerinde vazgeçmeyin. Meme reddinde emzirme pozisyonlari var onları deneyin. Kan değerlerine baktırdıniz mi değerler düştükçe iştahsızlıgi artıyor çünkü
Halen deniyorum ama artık gece de uykuda emmeyi bıraktı ,yine de devam edeceğim son safhaya dek .
Kan değerlerine sağlık ocağına bayram oncesi götürdüm kan alıp değerlerine bakmaları için ama bakmadılar 9 aydan önce bakmadiklarini söylediler bende Dr a haftaya pazartesi için gün aldım

benim kızımda emmedi.. sütüm deli gibi olmasına rağmen emmedi.. tüp bebek sürecinin verdiği manevi yorgunluk
bebeğin emmemesi.. mastit olma tehlikesi derken.. sağarak sütümü veriyordum oda başka acıydı.. artık elektrkli mak. sağmaktan göğüslerim kanıyordu.. acısından uyuyamıyordum.. sizin için şunu demek istiyorum gerçekten sizi cok iyi anlıyorum ama hepsi geçiyor.. lütfen kendine gel ılık bir duş al.. makyaj yap bebeğini arabasına koy dışarı cık gez toz bu ruh halinden cık :)
bebeğe gelince.. doktorum hep derdiki aç olan bebeği kimse tutamaz... aç olsaydı gerçekten yerdi.. siz bunu takıntı haline getirmeyin.. hele hele burdaki diğer bebeklerle kıyaslamayı geçin.. çevrenizdeki diğer bebeklerle bile kıyaslamayın
her bebeğin gelişimi ayrı diye klasikleşmiiş cümleyi kuracam ama gerçekten öyle... sadece sizin sakinleşmeye ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorum :)
bende anne sütünü sağarak vrdiğim için 4.5 ayın sonunda sütüm çekti artık.. tabi mama verdim halada veriyorum ama ek gıdaya 6. ayda değilde 5. ayda geçtik doktorumuzun onayıyla mesela.. ve kızım ek gıdaya daha meyilli oldu
belkide sizin yavrunuzda öyle olacaktır
belkide çözüm ek gıdadadır
ama öncelikle sizin tüm bu algılrınızı yıkmanız lazm
çünkü ek gıda başlı başına ayrı bir dünya ayrı yorgunluk ayrı mücadele ama alışınca çok sevimli

Cocuk doktoruna götürün, sağlık ocağı genelde 1 yaş altında bakmıyor. Kilo boy persentili nasıl. Bizim özelde gittiğimiz cocuk doktoru vitamin , vs takviye verdi onlar bitince yine açılmadı iştah araştırmada bakıldı hersyine . Açıkmasını ,aranmasını bekleyin . (Emzirmek zorunda değilsiniz çok yiparatiyorsa sizi) Surejli teklif etmeyin o talep etsin

Çok teşekkür ederim gerçekten ,buraya yazmamın amacı destek almaktı az da olsa böyle güzel cümleler duymak çok sağolun . Evet korona hamileligimin 25.haftasinda geçirdim birde bebeğim 2 aylıkken geçirdim o zaman sık sık emzirmistim temas etmeden maske ile eldivenle filan .

yazınızı okurken biran kendim yazmışım gibi hissettim :) aynısını birebir yaşadım . doğduktan 40 gün sonra meme reddi başladı . tüm çaba ve uğraşlarıma rağmen 5 ay emzirebildim . emzirmekte öyle kolay değil beyaz gürültü , karanlık odalar , duş vs daha bircok yöntemle buarada mama ile takviye . mama yı da içmek istemedi .biberon almaz kaşıkla veririm tükürür ,şırınga bile denedim ama nafile . denemediğim mama kalmadı hepsi dokundu karnında şişlik hazımsızlık gaz sorunları oldu . kimisinide kustu . en sonunda evolvia da kaldık onu içti o dokunmadı . süreç bu şekilde devam etti beslenme saati sinir krizleri ile son buldu aylarca hemde . haa doktor doktor gezmekde cabası acaba bir sorun var da o yüzden mi diye . gittiğim dr. ların hepsi boy kilo normal sıkıntı yok diyip gönderdi . ama bana göre yetersiz beslenme vardı. geldik ek gıdaya ağzına ne verdiysem kustu tükürdü yemedi aç yattı . şuan 20 aylık ve çiğnemiyor evet evet bildiğiniz çiğnemiyor püre blendır şeklinde besleniyor . bunun içinde gittik dr. ama gene bir sorun yok . bu şekilde devam ediyoruz ağzına pütürlü gidince ya kusuyor ya tükürüyor . başta nasılsa öyle devam ediyor umarım siz bunları yaşamazsınız .

Benim oğlumda 3 yaşında üzmek için yazmıyorum ama hala aynı değişmedi yani. Bir kaşık yemek için on kere teklif ediyorum kendi kendine zaten yemez mucize olması falan gerekir. Bir yerden sonra alışıp salıyorsun bir yaşına kadar hergün ağlıyordum bu yemiyo diye biberonu bile ağzına zorla sokardık içmezdi 60 cc ye bir saat debelendiğimi bilirim. Sütüm çok azdı mecbur mama içiyordu benimkide. Ben çözümü sulukta bulmuştum anlamaz sanıyordum ama kendi oynaya oynaya çözdü nasıl içildiğini ve öyle içti mamalarını suyunu vs. Biberon sevmiyormuş meğer benimki.

Merhaba şırınga denediniz mi?

Boy ve baş çevresi persentili ayından fazla ama kg normalin bir tık altında onu da dediğim gibi kendi talep ettiğinden değil ben zorladigim için ,boyu 169- baş 42,8 -kg ise 6700 çıktı 5 aylık kontrode . Evet bakmadilar bu yüzden düzgün bi çocuk Dr na goturucem ,3.ay kontrolünde yine çocuk Dr götürünce normal dedi ama çokta kaale almadı söylediklerimi anne sütü ve mama almadığını deyince

İnşaallah inşallah çok teşekkür ederim evet kendimi endekslemek istemiyorum ek gıdaya da aynı şeyleri yaşayıp mutsuz olmak filan . İyi ki sizler varsınız burada normal hayatta bulamadığım güçlü insanları burada bulunca ayrı bir mutluluk alıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…