Bebeğimin iştahsızlığı beni mahvetti psikolojik olarak

Çok teşekkür ederim 🙏🏻 kesinlikle etraftan "ayına gore zayıf,yine zorla emzirmeyi dene ,niye mama veriyorsun meme ver ,ben şu yaşına dek emzirdim ,benimki seninkinin ayında iken su kadardı "lafları beni bu hale getirdi ,cevreye ne kadar kulak kapatırsak kapatalım aklımızda bir yerde kemirip yiyiyor beni , kimsenin de anladığı yok anne ne hisseder ne düşünür . Örneğin kızım ayından önde boyu kimse demiyor boyu uzun ama direkt zayıf diyorlar vs.
Susmazlar, susmuyorlar, anneyi bi salmıyorlar ama bir süre sonra anne gerekli cevabı verip nasıl susturması gerektiğini öğreniyor.
Bir arkadaş yazmış öncelikle alerji konusunda uzman bir doktora götürün bencede hiç bilmediğimiz semptomları olabiliyor bu alerji illetinin kakada mukus vs dışında.
Eğer bebeğiniz siz yemek yerken ilgiliyse, ağız şapırdatma, kaşığa-çatala yönelme gibi tepkiler vermeye başladıysa yavaş yavaş tadıma başlayabilirsiniz.
Benim kızım da küçük doğdu ve yaşıtlarından küçüktü görenler ayy oyuncak bebek gibi derlerdi. Şimdi 2,5 yaşında kilosu gayet normal ama boyu yaşıtlarından birkaç ay geride artık takılmıyorum sağlıklı çünkü ki hala yemek seçer, her şeyi yemez mesela haşlanmış yumurta ağzına sokmaz ama krep yer. Zamanla deneye yanıla öğreniyoruz lütfen kendinizi harap etmeyin yemeyen çocuk da büyüyor.

Merhabalar evet denedim 😐 şırınga 1.5 ay kullandım ama çok ağladı ve zorlayinca kustu bu yüzden bıraktım

Olabilir bazı bebekler mizaç olarak daha zordur. Yorucu olabiliyor. Bebeğinizi ek gıda ile tanıştıracaksınız 1 ay sonra belki süreç daha keyifli ilerler. Çok az daha sabır🌼

yazınızı okurken biran kendim yazmışım gibi hissettim :) aynısını birebir yaşadım . doğduktan 40 gün sonra meme reddi başladı . tüm çaba ve uğraşlarıma rağmen 5 ay emzirebildim . emzirmekte öyle kolay değil beyaz gürültü , karanlık odalar , duş vs daha bircok yöntemle buarada mama ile takviye . mama yı da içmek istemedi .biberon almaz kaşıkla veririm tükürür ,şırınga bile denedim ama nafile . denemediğim mama kalmadı hepsi dokundu karnında şişlik hazımsızlık gaz sorunları oldu . kimisinide kustu . en sonunda evolvia da kaldık onu içti o dokunmadı . süreç bu şekilde devam etti beslenme saati sinir krizleri ile son buldu aylarca hemde . haa doktor doktor gezmekde cabası acaba bir sorun var da o yüzden mi diye . gittiğim dr. ların hepsi boy kilo normal sıkıntı yok diyip gönderdi . ama bana göre yetersiz beslenme vardı. geldik ek gıdaya ağzına ne verdiysem kustu tükürdü yemedi aç yattı . şuan 20 aylık ve çiğnemiyor evet evet bildiğiniz çiğnemiyor püre blendır şeklinde besleniyor . bunun içinde gittik dr. ama gene bir sorun yok . bu şekilde devam ediyoruz ağzına pütürlü gidince ya kusuyor ya tükürüyor . başta nasılsa öyle devam ediyor umarım siz bunları yaşamazsınız .
Sizde bunları yazınca birebir aynılarını yaşıyorum , denemediğim mama kalmadı bu yüzden hatta üzülüyorum elimde bir sürü mama var asla 3.dozu görmeyen hatta kendimi suçluyorum acaba dışkısının mukuslu oluşu benim yüzümden mi diye , almadığım şey kalmadı şuan sofraya çok ilgili biz yiyince filan kendisinide yanımıza koyuyorum gözü ve ağzı bizde inşallah iştahı açılacak ek gidada inşallah . Sizi o kadar iyi anlıyorum ki yani bilmeyene çok davul sesi gibi geliyor, anlamıyorlar da . İyi ki sizin gibi güzel insanlar var çok teşekkür ederim ♥️ dilerim evlatlarınizi da sağlıklı mutlululuklu bireyler olarak yetistirirsiniz 🙏🏻

Susmazlar, susmuyorlar, anneyi bi salmıyorlar ama bir süre sonra anne gerekli cevabı verip nasıl susturması gerektiğini öğreniyor.
Bir arkadaş yazmış öncelikle alerji konusunda uzman bir doktora götürün bencede hiç bilmediğimiz semptomları olabiliyor bu alerji illetinin kakada mukus vs dışında.
Eğer bebeğiniz siz yemek yerken ilgiliyse, ağız şapırdatma, kaşığa-çatala yönelme gibi tepkiler vermeye başladıysa yavaş yavaş tadıma başlayabilirsiniz.
Benim kızım da küçük doğdu ve yaşıtlarından küçüktü görenler ayy oyuncak bebek gibi derlerdi. Şimdi 2,5 yaşında kilosu gayet normal ama boyu yaşıtlarından birkaç ay geride artık takılmıyorum sağlıklı çünkü ki hala yemek seçer, her şeyi yemez mesela haşlanmış yumurta ağzına sokmaz ama krep yer. Zamanla deneye yanıla öğreniyoruz lütfen kendinizi harap etmeyin yemeyen çocuk da büyüyor.
Salmiyorlar ve bende öyle direkt cevap veren biri değilim kirmamak için içime atıyorum ama sonra bende bunun ağır halleri başlıyor , en yakınım bile anlamıyor beni örneğin annem ben bu kadar stresliyim diye kendi ile kiyasliyor kendisinin kaç çocuk büyüttüğünü küçük yaşta vs . Yani usandım gerçekten . Tek istediğim sağlıklı şekilde çocuğumu büyütmek ve normalde ise başlamam lazımdı yanında olayım ,anne sevgisi ilgisi ve ben yedirip içirip besleyeyim diye ücretsiz izne ayrıldım inşallah 8 aylıkken baslayacagim o zamana dek toparlanır inşallah

Bir seferde ne kadar iciyor degil de gunde toplam kac ml iciyor bunu hesapladiniz mi? Daha az araliklarla beslemeye calissaniz nasil olur?
Çok teşekkür ederim gerçekten ama daha az aralıklarla da denedim bukez hiç ağzını açmıyor çocuk biberon görünce ,kaşık görünce kendini geriye direkt atıp somurtup ağlamaya başlıyor .

Kendisi zor bir bebek olduğundan gün içinde tek başıma baktığım için 2,3 kere sagmaya çalıştım hep o da yavaş yavaş azaldı örneğin dün akşam 40 CC zorla çıktı iki memede toplam 😔 yani sütûm kesildi kesilecek biliyorum yoksa ona da razıyım

Sizin sağdığınız süt ile bebek emerken çıkan asla aynı değil.
Emerken daha çok oluyor.
Napıyosunbüşra ve ebetülin var takip etmenizi gerekirse danışmanlık almanızı tavsiye ederim.

Merhaba arkadaşlar , bebeğim henüz 5 aylık. En başından beri kolik bir bebekti, geçmek bilmeyen sancılar , lohusalıkta yaşadığım zorlu günler (eşimle ilgili ) ,bebeğimin emmeyi ve beslenmeyi red etmesi ve sonunda sütüm olduğu halde memeyi bırakması ,şimdi de 5 aylık bir bebeğe göre az mama alması 60 cc yi bile zorlaması gerçekten beni alt üst etti . Dr a götürünce normal ama bana göre normal değil çünkü aylık aldığı 200-300 gramı bile ben zorla ağzına kaşıkla mamayı vererek ,uykuda beslenme yaparak elde ettim ve gerçekten zor bir bebek olması , yanındaki durumlarla psikolojim tamamen bozuldu . Anne sütü almayan bir bebek bari formül sütü içse rahatlasam o da yok , napacağımı bilmiyorum çünkü ben artık gerçekten hiç iyi değilim . Zorlukla evladima kavuştum aşılama,tüp bebek , aşılama derken bu kadar zorlanacagimi bilmiyordum. 5 aydır gece gündüz demeden çaba sarf ettim sırf emsin emzirebileyim diye son 3 ay ,2aylik olduğundan beri sadece gece emzirebiliyordum ve asla uyumuyordum 1 saatte 1 emzirmek için . Gerçekten psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum ona mamayı verince o da diliyle eliyle itekleyince deliye dönüyorum resmen hasta oldum , benim gibi bebeği emmeyip normalde de mamayı asla ayına göre içmeyen var mı ? Lütfen gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var
Belki ne alakası var diyeceksiniz ama stres yapmanız, ğzğlmeniz endişe etmeniz sürecin geçmesini zorlaştırıyor. Hepsi düzelecek emim olun. Ancak bebek için büyürken yemek yeme olayı eziyete dönüşmesin. Öyle alışıyorlar bu defa. Yemeği hep, zorlanması gereken birşey gibi algılıyorlar sanki. Ben hamileyken eşimin kuzeni de hamileydi, ben ya sütğm olmazsa ya emziremezsem diye endişemi anlatırdım o da emerse emer aütüm olursa olur olmazs mama veririm demişti son dwrece rahattı. Ancak o da bebeklikten çocukluğa geçtiğinde yemek yemezse, yeme problemi olursa diye endişe ederdi. Ben de ben zormayıcam ne kadar yerse o, öyle olumca çocuklar daha rahat yiyor yeme problemi olmuyoe derdim. Yani yemek problemi için hiç endişe etmedim. Sonra bebekleirmiz doğdu emzirme endişesi olmayan kuzenin sütü boldu ve hiç mama vermeden geçti ek hıdaya. Benim sütüm çok azdı çok, uğraştım. Sonra büyüdüler ve benimki hiç yeme sorunu yaşamadı maşallaj o da yemek yedirme konusunda ha açok, cidid aoeun yaşıyor. Uzun oldu affedin ama hem bu heö başka örnwklerden gördüğüm bir konuda ne kadar edişesiz rahatsanız, o, komu o kadar kolay, ilerliyor. Endişe etmeyin rahat olun bir de ben 3-4 aylıktan itibaren serçe parmağımın, ucuyla yemeklerin suyuna değdirip bebeğeime tattırırdım ( eşimin 93 yaşındaki annaneai söylemişti. Daha kokay alışır diye) belki de ondan bilmiyorum. Normal yemeğe geçmekte zorlanmadım hiç. Zorlamayın, stres yapmauın bence. Yetersiz beslensw doktorunız söylerdi zaten. Bir de bir doktor çocuk belirler ne kadar yiyeceğini demişti. Siz deneyin reddetti bir aüre sonra tekrar deneyin böyle böyle o da istekle yemeye bailar diye düşünüyoeum tabi ki her şocuk farklıdır ve en iyisini elbette ki siz daha iyi bilirsiniz. Sağlıkla büyütün inşaallah ama endişe stres herşeyi geriye çekiyor, ferahlık diliyorum

Öncelikle sakin olun , doktorunuz bebeğin sağlık durumuyla ilgili endişelenecek bir şey yok diyorsa içtiği formül süt, artı sizi emdiği kadar ona yetiyordur. Formül sütlerin arkasındaki miktarlar zaten çok fazla oluyor, tamamen onu referans almayın. Attık yavaş yavaş ek gıda dönemine giriyorsunuz, bu psikoloji ile başlarsanız yemek olayı hem size hem bebeğe travma olacak. Yemek saatlerini stres değil eğlence haline getirin, ek gıdaya geçince verin eline kendi yemeğe çalışsın. Bazı çocuklar mama gibi karışık gıdaları sevmiyor, ayrı ayrı eline alıp yemeyi seviyor,

İki çocuğu da iştahsız bir anne olarak sizi ve endişenizi çok iyi anlıyorum. Masa başında çok ağladığımı, yapıp yapıp çöpe attığımı çok iyi biliyorum. Ama hiçbir şey değişmedi, ne yemek isterlerse onu yediler. Ben de aç bıraktım gün sonunda az biraz da olsa yediler, bazen inat edip aç yattılar.Aman içmedi, yemedi diye kendinizi bitirmeyin. Bugün yemez yarın yer, yarın yediğini öbür gün yemez vs. Eskiden nişastayla mama yapıp yedirirlerdi, kimsenin de bir şeyi eksik değil. Biraz büyüdükçe gelişimini vitaminlerle desteklersiniz, beyin gelişimi de eksik kalmaz. Bu en güzel zamanları kendinize işkenceye çevirmeyin, öpün koklayın çok çabuk büyüyorlar, bol şans

Belki ne alakası var diyeceksiniz ama stres yapmanız, ğzğlmeniz endişe etmeniz sürecin geçmesini zorlaştırıyor. Hepsi düzelecek emim olun. Ancak bebek için büyürken yemek yeme olayı eziyete dönüşmesin. Öyle alışıyorlar bu defa. Yemeği hep, zorlanması gereken birşey gibi algılıyorlar sanki. Ben hamileyken eşimin kuzeni de hamileydi, ben ya sütğm olmazsa ya emziremezsem diye endişemi anlatırdım o da emerse emer aütüm olursa olur olmazs mama veririm demişti son dwrece rahattı. Ancak o da bebeklikten çocukluğa geçtiğinde yemek yemezse, yeme problemi olursa diye endişe ederdi. Ben de ben zormayıcam ne kadar yerse o, öyle olumca çocuklar daha rahat yiyor yeme problemi olmuyoe derdim. Yani yemek problemi için hiç endişe etmedim. Sonra bebekleirmiz doğdu emzirme endişesi olmayan kuzenin sütü boldu ve hiç mama vermeden geçti ek hıdaya. Benim sütüm çok azdı çok, uğraştım. Sonra büyüdüler ve benimki hiç yeme sorunu yaşamadı maşallaj o da yemek yedirme konusunda ha açok, cidid aoeun yaşıyor. Uzun oldu affedin ama hem bu heö başka örnwklerden gördüğüm bir konuda ne kadar edişesiz rahatsanız, o, komu o kadar kolay, ilerliyor. Endişe etmeyin rahat olun bir de ben 3-4 aylıktan itibaren serçe parmağımın, ucuyla yemeklerin suyuna değdirip bebeğeime tattırırdım ( eşimin 93 yaşındaki annaneai söylemişti. Daha kokay alışır diye) belki de ondan bilmiyorum. Normal yemeğe geçmekte zorlanmadım hiç. Zorlamayın, stres yapmauın bence. Yetersiz beslensw doktorunız söylerdi zaten. Bir de bir doktor çocuk belirler ne kadar yiyeceğini demişti. Siz deneyin reddetti bir aüre sonra tekrar deneyin böyle böyle o da istekle yemeye bailar diye düşünüyoeum tabi ki her şocuk farklıdır ve en iyisini elbette ki siz daha iyi bilirsiniz. Sağlıkla büyütün inşaallah ama endişe stres herşeyi geriye çekiyor, ferahlık diliyorum
Haklısınız ♥️ çok rahatladım buraya yazınca içimde resmen aylardır fırtınalar kopuyor ve kendimi boş bir düzlükte debelenip duran biri gibi hep hissettim . Çok şükür sağlıklı evet şükrediyorum ama ister istemez korkuyorum da niçin böyle vs diye diye kendimi heba ettim bu yüzden bir derdim vara actim konuyu . Öyle yapicam artık yavaştan ek gıdaya başlayacağım inşallah herşey daha güzel ilerler ve bende buraya tekrardan yazabilirim bebeğim ek gıdayı sevdi diye . Hamileyken çok farklı psikolojide idim hiç böyle sorunlar yaşayacağımı düşünmemiştim nasipte bunlar varmış yine de şükürler olsun tabi.

Merhaba arkadaşlar , bebeğim henüz 5 aylık. En başından beri kolik bir bebekti, geçmek bilmeyen sancılar , lohusalıkta yaşadığım zorlu günler (eşimle ilgili ) ,bebeğimin emmeyi ve beslenmeyi red etmesi ve sonunda sütüm olduğu halde memeyi bırakması ,şimdi de 5 aylık bir bebeğe göre az mama alması 60 cc yi bile zorlaması gerçekten beni alt üst etti . Dr a götürünce normal ama bana göre normal değil çünkü aylık aldığı 200-300 gramı bile ben zorla ağzına kaşıkla mamayı vererek ,uykuda beslenme yaparak elde ettim ve gerçekten zor bir bebek olması , yanındaki durumlarla psikolojim tamamen bozuldu . Anne sütü almayan bir bebek bari formül sütü içse rahatlasam o da yok , napacağımı bilmiyorum çünkü ben artık gerçekten hiç iyi değilim . Zorlukla evladima kavuştum aşılama,tüp bebek , aşılama derken bu kadar zorlanacagimi bilmiyordum. 5 aydır gece gündüz demeden çaba sarf ettim sırf emsin emzirebileyim diye son 3 ay ,2aylik olduğundan beri sadece gece emzirebiliyordum ve asla uyumuyordum 1 saatte 1 emzirmek için . Gerçekten psikolojim bozuldu sürekli ağlıyorum ona mamayı verince o da diliyle eliyle itekleyince deliye dönüyorum resmen hasta oldum , benim gibi bebeği emmeyip normalde de mamayı asla ayına göre içmeyen var mı ? Lütfen gerçekten iyi şeyler duymaya ihtiyacım var
Belki ek gidaya geçince sevicek. Alerjik bi durum olmadığından eminsiniz dimi. Çok yorucu biliyorum. İnşallah ek gıdayı çok sever. Bazı bebekler mama sevmez. Yemek sever. Beş aylık olmuş. Ev yoğurdu tattirmaya başlayın bence.

Öncelikle sakin olun , doktorunuz bebeğin sağlık durumuyla ilgili endişelenecek bir şey yok diyorsa içtiği formül süt, artı sizi emdiği kadar ona yetiyordur. Formül sütlerin arkasındaki miktarlar zaten çok fazla oluyor, tamamen onu referans almayın. Attık yavaş yavaş ek gıda dönemine giriyorsunuz, bu psikoloji ile başlarsanız yemek olayı hem size hem bebeğe travma olacak. Yemek saatlerini stres değil eğlence haline getirin, ek gıdaya geçince verin eline kendi yemeğe çalışsın. Bazı çocuklar mama gibi karışık gıdaları sevmiyor, ayrı ayrı eline alıp yemeyi seviyor,

İki çocuğu da iştahsız bir anne olarak sizi ve endişenizi çok iyi anlıyorum. Masa başında çok ağladığımı, yapıp yapıp çöpe attığımı çok iyi biliyorum. Ama hiçbir şey değişmedi, ne yemek isterlerse onu yediler. Ben de aç bıraktım gün sonunda az biraz da olsa yediler, bazen inat edip aç yattılar.Aman içmedi, yemedi diye kendinizi bitirmeyin. Bugün yemez yarın yer, yarın yediğini öbür gün yemez vs. Eskiden nişastayla mama yapıp yedirirlerdi, kimsenin de bir şeyi eksik değil. Biraz büyüdükçe gelişimini vitaminlerle desteklersiniz, beyin gelişimi de eksik kalmaz. Bu en güzel zamanları kendinize işkenceye çevirmeyin, öpün koklayın çok çabuk büyüyorlar, bol şans
Ahh çok teşekkür ederim.. endişelerim korkularım ki yanlış anlamayın lütfen tabi ki her anne evladını kolaylıkla buyütmez ancak zorlu şekilde kavuştum ,zorluklarla sınanarak hamile kaldım ,aslında hamileliğimde hiçbir sorun yokken bile ağzım yüreğimde geziyordum sağlıkla dogurabilecek miyim vs derken , kolik bebek oluşu,ilkkez çocuk büyütmek kendi kardeşlerim dahil bebek nedir bilmemek vs korkularim çok artmıştı ,üstüne biraz huysuz bir bebek ve yeme konusunda aşırı zor oluşu,çevre faktörü insanı bu hale getiriyor acaba ben hak ettim mi bu meleği diye ,kendi anneligimi sorgular oldum hatta dualarimda bile Allah'ım eğer ben kötü bir anne isem benden bile koru yavrumu diye dua ediyorum son günlerde

Belki ek gidaya geçince sevicek. Alerjik bi durum olmadığından eminsiniz dimi. Çok yorucu biliyorum. İnşallah ek gıdayı çok sever. Bazı bebekler mama sevmez. Yemek sever. Beş aylık olmuş. Ev yoğurdu tattirmaya başlayın bence.
başlayacağım inşallah sorun çıkmaz , kesinlikle çok yorucu bilmeyene göre çok basit bişey çocuk 30 CC yi yarım saatte içiyor dinlene dinlene ya da keyfi isteyince acta olsa sevmiyor işte mamayı .

Bunların hiçbiri yok sadece dışkısında mukus olmaya başladı mamayı değişip kan ilacını başladığım gün itibariyle ona da bin pişman oldum . Kimse gerçekten beni anlamıyor ancak bu durumu yasayanlar bilir insanların bebekleriyle kiyaslamiyorum ama hem anne sütü almamış hemde formul sütü zorla ağlaya ağlaya içen (60cc öğün olarak) bir bebek annesi olarak resmen hasta oldum ,yani kendimi yetersiz perişan bir insan hissediyorum
Çocuğumdan değil de direk kendimden örnek vereceğim. Annemi hiç emmemişim doğum sırasında rahatsızlandığı iÇin ilaç vermişler emzirmeye yasak koymuşlar. Anneme de mama vermişler bunu vereceksin diye. Asla ölçünün yarısını bile bitirmezmişim. Çok uğraşırmış. Bir gün anneannem dedem geldiklerinde yeter artık diğer kuzenleri (yaşıt aynı zamanda doğmuşuz) nasıl yiyor sen beceremiyorsun çocuğu beslemeyi diye biberonu alıp kendileri beslemeye çalışmış. O gün boğulup ölüyormuşum az daha 🙈 bir daha da anneme karışmamışlar. O yüzden gelişmesi normalse doktor iyi şeyler söylüyor ise kafanıza pek takmayın derim. Bebekten bebeğe herşey değişir. İçinizi rahat tutun

Çocuğumdan değil de direk kendimden örnek vereceğim. Annemi hiç emmemişim doğum sırasında rahatsızlandığı iÇin ilaç vermişler emzirmeye yasak koymuşlar. Anneme de mama vermişler bunu vereceksin diye. Asla ölçünün yarısını bile bitirmezmişim. Çok uğraşırmış. Bir gün anneannem dedem geldiklerinde yeter artık diğer kuzenleri (yaşıt aynı zamanda doğmuşuz) nasıl yiyor sen beceremiyorsun çocuğu beslemeyi diye biberonu alıp kendileri beslemeye çalışmış. O gün boğulup ölüyormuşum az daha 🙈 bir daha da anneme karışmamışlar. O yüzden gelişmesi normalse doktor iyi şeyler söylüyor ise kafanıza pek takmayın derim. Bebekten bebeğe herşey değişir. İçinizi rahat tutun
Ya Türkiye'de niye bu insanlar bu kafada anlamıyorum ve zaten hafif negatif birşey varken olması gereken zaten ortada yokken iyice insanı dibe çekip uzuyorlar , artık bazılarının meme ver, sen memeyi ver bırak mamayı ,aç bırak gör nasıl emer ,aç bırak gör bak nasıl mamayı yer diyenleri artık gırtlaklayasım geliyor.oyle kolay olmuyor kendileri yaşamadıklarını için evet bugün itibariyle sakin olmaya çalışacagim inşallah benim psikolojim de düzelir , doğru diyosunuz ne kadar takmamak o kadar iyi .

Boşuna kendini yıpratma. Istahsiz bebege ne yaparsan yap bos. Belki gecer insallah. Gećmezsede sen alisicaksin merak etme. 2.500 dogdu benm bebegm. Sutum gelmedi biberona alisti gelincede asla emmedi sagdim hep 1 cay kasigi bile cikmiyordu gecelerce hep agladim niye emmiyor diye. Hic emziremedim. Herkes mama iciyor obez olucak bu cocuk dediler. Olmadı cnku gercekten mama bile icmek istemiyordu. Benim cocugumda aclik duygusu yok asla acikipta aglamazdi. Biz daha 6 aylikken gece beslenmesini kestik cnku uyurken falan icmiyordu. 60 cc mamayı 1 saatte kucagmda gezdire gezdire konusa konusa icirtmeye calisiyordum. Tam artik rahat ederim dedigim ek gida zamanina geldik. Dahada tepetaklak oldu hersey. Gotrmedigm doktor kalmadı agzina kasik sokturmuyordu kilitliyordu cenesini asla acmazdi. Onune koydum hep ellemedi bile. 7 aylik oldu kontrolde doktor cok zayif yasitlarndan geriden geliyor dedi. Kahroldum istah surubu falan vitamin biseyler verin ben artik cok yoruldum dedim. 1 yasina girmeden bisey veremem dedi. Raporlu mama cikartti bize. Infatrini diye bi mama 1 ayda 2 kiloya yakin kilo aldı. Snra biraktik kullanmayi. 1 yasina kadar sadece mama ile beslendi. 1 yasindan snra balik yagi ve vitamine basladik. Kasiga agzini acmaya basladi. Suan 17 aylik. Yemek asla secmez be versem yer. Hala cok istahli degil eline bisey alipta yemez ben zorlarsam yer ama sonucta karni doyuyor ve vitamin aliyor yediklerinden. Buna sukur diyorum artik. Ben pskiyatriye bile gittim sinir hastasi oluyodum artik. Suan saldim canı ne kadar isterse okadar yesin. Bünyesi bu cocugun ben ne yaparsam yapayim cocugun yemek yemeyle hic bir alakasi yok

X