Bebeğimin gözü hala sarı???

Mislinadorak

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
337
229
1 ay önce bebeğim yenidoğan sarılığı oldu.18 değerle fototerapi tedavisi uygulandı.10 değerle taburcu olduk doktor sık sık emzir geçer dedi.O zaman boynu ve yüzü sarıydı gözlerinin içi sapsarıydı şimdi gözlerinin yarısı sarı yarısı beyaz ne zaman geçecek bu? Artık psikolojim bozuldu sarı kızım diye seviyom yavrumu bi an önce iyileşsin istiyorum ama geçmemesinden korkuyorum.Böyle bir deneyim yaşayan var mı? Bebeğinizin sarılığı nasıl geçti???

Benim bebeğimde de vardı. Hatta biz 15 gün sonra kontrole götürdük 12yle çıkmıştık hala 12ydi. Doktor anne sütü sarılığı bu bol bol emzir dedi onun üstüne bir ay daha sürdü nerdeyse diyebilirim... biraz daha takip edin olmadı bi test yaptırın. Bize tarama kan testi ve bi de ultrason yapmışlardı. Endişelenmeyin :)

Hem bi de şöyle bişey var sizin baya geçmiş sadece gözde kalmış anladığım. Yakındır tamamen geçmesi.

Evet gözlerinin akı bile sarıydı. benim bebeğim 3 ayı doldurup 4 aya girince artık normal rengine dönmüştü. ilk başlarda kara sarıydı çocuk. şimdi bembeyaz oldu

Merhaba. Emziriyormusunuz? Emzirilen bebeklerde gecmesi biraz daha zaman aliyor. Iciniz rahat etmiyorsa doktora bir danisin. Her gün bebegibizin az günes almasini saglayin (tabi ki güneste uzun kalmamasi lazim)

Benim bebegimde nerdeyse 3 ayda kendi rengini buldu resimlere bakinca anliyorum simdi.. resmen saŕiymiş o zaman.. ben heralde ten rengi bu diyodum artik o kadar uxun sürmüş ki :))
Bool boool emzir ben gece hic uyumuyordum önceleri 1 saatte bir daha sonra iki saatte bir emzirdik hep

Benim büyügümde de sarılık vardi daha kısa sürdü ama doktorumuz ve ebemiz bol emzirmeyi önerdi cocuk uyusada emzirmeye uyandirman lazim dedi birde bebek bol bol güneş görmesi lazım dedi. Yani teni için sarılık gecmesi için yalnız benim bebeğim kışın dogdu ve biz almanyada yaşıyoruz türkiyenin güneşi farklı bunu bir araştırın isterseniz belki faydası dokunur

Benim bebeğim de fototerapi aldı. 45 günlük olduk ve daha bugün yüzde 95i geçti. Gözden sarı çapaklar olarak atacak. Anne sütü sarılığı bu korkmayın geçer. Bol emzirin ve her gün şampuansız yıkayın sadece haftada bir kere şampuan kullanın.

Bütün bebekler oluyo mu sarılık? Bi de neden ?
Konu hakkında bilgim yok çok geçmiş olsun
Evet oluyor anne sütü billuribin salgılıyor bu da bebekte sarılığa neden oluyor. Mama kullananların olmuyor. Benim gözlemlediğim böyle. Bizim yeni yeni geçiyor :)

Benim kizmn değeri 22ydi
6 ile hastaneden çıktık
Tamamen kendi rengine dönmesi 1 ayi bulmuştu

Çok garipmiş gerçekten, bilmiyodum
Mamanın da bi yararı varmış ilginç
Ama sadece anne sütünden de değil. Başka sebepler de var. Şöyle mesela.
Bilirubin kanda bulunan kırmızı kürelerin parçalanması ile ortaya çıkar. Anne karnında bebeğe gelen damarlarda oksijen miktarı düşüktür. Bebeğe yeterli oksijen taşınabilmesi için fazla miktarda kırmızı küreye ihtiyaç vardır. Doğum sonrası ise solunum ile gereken oksijen karşılanır ve gerekenden fazla olan kırmızı küreler yıkılır. Bu süreçte bilirubin oluşur. Oluşan bilirubin karaciğerde bazı işlemlerden geçtikten sonra safra yolları aracılığı ile bağırsaklara gelir ve dışarı atılır. Yeterli beslenme bilirubinin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır.

Gecmis olsun canim benim oglumda da vardi dususe gecse bile sari olyolar 2 3 aya duzeliyor o sarilik bide negatif se kan grubunuz ondan da olyormus

X