• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin durumuyla ilgili kendimi suçluyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun, en azından fark edip müdahale edilme şansı olmuş. Bol su içip kendinizi sakinleştirin, bebiş de stresten etkileniyor. Allah şifa versin bebiş ve siz sağlığınıza en kısa sürede kavuşun inşallah. Geçmişe dönük kendinizi suçlamanız maalesef geçmişi düzeltmez. Mesele bundan sonra ne yapacağım olmalı, doktor tavsiyelerine güzelce uyup daha dikkatli ve mutlu bir gebelik geçirmeniz gerekiyor. Hem kendiniz hem bebek için huzur ve sakinlik önemli :)
Hormonlardan ötürü duygularımızı hamile iken kontrol edemiyoruz, endişeli olmanız çok normal, kaygılanmanız da.. Belki de temizlikten olmadı durum bilemezsiniz. Eğer burada da moraliniz bozuluyor ise kendinizi mutlu eden her ne ise atıyorum film izlemek , izleyin veya eşinizle sohbet ise sohbet edin. Önce siz toparlanın ki bebiş de toparlansın :) burada iyi yorum da yapan olur kötü yorum da , konular benzer gibi gözükse de sonuçları aynı olmayabilir baktı iseniz başka başlıklara, hiç şu an kafanızı karıştırmayın. Doktorunuz ile aileniz ile sakince süreci atlatmaya bakın :)
İşte bir çözümü yok bu durumun. Bazı şeyler okuyorum ambition sıvısının telafisi olmaz diyor bazısı havuç suyu sonrası suyum düzeldi diyor. Elimden geleni yapıyorum şu an ama üzgünüm işte

Bunu yaşayan o kadaarrr çok kişi var ki. Biri de benim komşum hatta. Yani nadir yaşanan bir durum değil. Bunca şifa bulan varsa siz de bulursunuz Allahın izniyle gönlünüzü ferah tutun
Bunu duymak o kadar iyi geliyor ki. 23 hafta bebeğim için çok erken buna çok üzülüyorum. Ama bugün ultrasonda gösterdiler kalbi çok düzenli atıyor ve güzel hareket ediyor dedi doktor sanki dünyalar benim oldu

Yatış olacak kadar olmamada benim bebeğimin suyunda azalmıştı 32. Hafta ile birlikte doktorum kritik seviye bol bol su içeceksin deveci armudu başta olmak üzere bol bol havuç tüketeceksin demişti. 37+4 doğum yaptım. Benim gebelik şekerim yüksekti. Şekerim 31 hafta itibari ile düzene girdi doktorum şekerden kaynaklıda suyumun iyi olabileceğini söylemişti yani belkide seninle aynı haftalarda iken benimde suyum az olabilir yani. Hiç kendini suçlama ger gebelik farklıdır yüreğin ferah olsun bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın. Tek yapman gereken şey stresten yorgunluktan uzak düzenli beslenme ve bol bol su içerek beklemek.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim armut ve havuç suyuyla inşallah bebeğime su olur tutunur hayata benim güzel kızım da…

^İşte bir çözümü yok bu durumun. Bazı şeyler okuyorum ambition sıvısının telafisi olmaz diyor bazısı havuç suyu sonrası suyum düzeldi diyor. Elimden geleni yapıyorum şu an ama üzgünüm işte
Haklısınız, ama en azından durum kontrol altında :) bol su için, ikinizin de iyi olacağına inanın, sağlıkta motivasyon da önemli :) Hastanedesiniz herhangi bir şeyde müdahele edilmesi en rahat olan yer .. Allahın izni ile bir şeycikler olmadan evinize dönersiniz sağlıkla inşallah 😊

Haklısınız, ama en azından durum kontrol altında :) bol su için, ikinizin de iyi olacağına inanın, sağlıkta motivasyon da önemli :) Hastanedesiniz herhangi bir şeyde müdahele edilmesi en rahat olan yer .. Allahın izni ile bir şeycikler olmadan evinize dönersiniz sağlıkla inşallah 😊
Kendimi motive edemiyorum yattığım odanın karşısındaki odalarda hep yeni doğum yapanlar var. Bebek sesleri duyunca o kadar kötü oluyorum ki

Herkese merhabalar. 23 haftalık gebeyim perşembe akşamı ıslaklık ve ağrı ile acile gittim ve bebeğimin suyunun çok az olduğunu öğrendim yatış verildi tedaviye başlandı sadece yatıyorum. Bu bölüm çok okunduğu için belki böyle şeyler yaşayan insanlarla konuşup biraz rahatlarım diye düşündüm. Sömestr tatilinde bayağı temizlik işlerim oldu hadi bebeğim çok büyümeden evi düzene sokayım derdine düştün. Şu an bebeğimin suyunun az olmasından kendimi suçluyorum. Henüz bebeğim çok küçük doğarsa yaşayamaz diye düşünüp kendimi bitiriyorum. Sürekli bebeğimi kaybedeceğimi hatalarımı düşünüyorum bu yüzden şekerim yükseldi çok stresliyim. Bu durumu yaşayan var mı lütfen yorumlarınızı esirgemeyin hep yattığım için hep forumu okuyorum kendimi çok kötü hissediyorum…
Kendinizi suçlamayın, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Temizlikle alakası yok , kardesimdede olmuştu , havuç suyu içiyordu bide bol bol su içip yukselmisti

Havucsuyu portakal suyu karisimi i bolca icin. Bende tasinirken yorulmustum. Suyum cok azalmıştı. 2 haftada topladi havuc suyu ve portakal suyu karisimiyla. Taze sikip icmeniz lazim. Hazir olmaz.

Kendimi motive edemiyorum yattığım odanın karşısındaki odalarda hep yeni doğum yapanlar var. Bebek sesleri duyunca o kadar kötü oluyorum ki
Haklısınız, hissettikleriniz çok normal bir anne olarak bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak istemek sizin en doğal hakkınız. Rabbim size de nasip etsin bebişinizle inşallah o güzel duyguyu en doğru zamanda 😌
Süreciniz uzun sürer ise özel veya devlet doktora belki odanızın yerini değiştirmeyi teklif edebilirsiniz ama kadın doğum bölümü ile ilgili kişiler genelde aynı bölümde oluyorlar :(

Kendinizi suçlamayın, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Temizlikle alakası yok , kardesimdede olmuştu , havuç suyu içiyordu bide bol bol su içip yukselmisti
Herkes bunu söyledi ben de deneyeceğim
Havucsuyu portakal suyu karisimi i bolca icin. Bende tasinirken yorulmustum. Suyum cok azalmıştı. 2 haftada topladi havuc suyu ve portakal suyu karisimiyla. Taze sikip icmeniz lazim. Hazir olmaz.
Teşekkür ederim Aynı şeyi yaşayan birilerini görmek beni rahatlattı

Tatlı şeyler yemek suyu çoğaltıyor bu arada . Benim de tam tersi suyum fazlaydı ve doktorum şekerli şeyler yeme demişti. 2-3 hafta yemeyince suyum azalmıştı mesela. Stres yapmanız bebeğe daha çok zarar verir ,bol bil şu içip yatın bu düzelmicek bir şey değil merak etmeyin .

Bir şey daha sormak istiyorum. Şeker yükselince su yükselir şeklinde doktorlar hiç yorum yapmadı. Ben de şeker yükselince bebeğime bir şey olur sanıyorum. Tokluk şekerim 150 civarında geliyor önceden hiç 120 üstü görmedim. Stresten dediler ama iyi bir şeyse bu durumda biraz kendimi rahatlatmış olurum.

Tatlı şeyler yemek suyu çoğaltıyor bu arada . Benim de tam tersi suyum fazlaydı ve doktorum şekerli şeyler yeme demişti. 2-3 hafta yemeyince suyum azalmıştı mesela. Stres yapmanız bebeğe daha çok zarar verir ,bol bil şu içip yatın bu düzelmicek bir şey değil merak etmeyin .
Şekerim çıktı tehlikeli diye kendimi aç bırakıyorum doktorlar da bişey demedi :/

Doktor kendini suçlama keseler kendiliğinden yırtılabilir dedi ama elimde değil işte. Havuç suyu iç diyenler oldu onu da deneyeceğim
Yalniz sekerin yukseliyosa havuc suyunu dikkatli ic sekeri yukseltebilir havuc

Bir şey daha sormak istiyorum. Şeker yükselince su yükselir şeklinde doktorlar hiç yorum yapmadı. Ben de şeker yükselince bebeğime bir şey olur sanıyorum. Tokluk şekerim 150 civarında geliyor önceden hiç 120 üstü görmedim. Stresten dediler ama iyi bir şeyse bu durumda biraz kendimi rahatlatmış olurum.
Seker bebege zararli dikkat et . 24. Haftada suyum cogaldi seker yuklemesi yaptigimizda sekerin oldugunu gördük. Doktorum suyum cogalinca hemen sekerden suphelendi .

Herkese merhabalar. 23 haftalık gebeyim perşembe akşamı ıslaklık ve ağrı ile acile gittim ve bebeğimin suyunun çok az olduğunu öğrendim yatış verildi tedaviye başlandı sadece yatıyorum. Bu bölüm çok okunduğu için belki böyle şeyler yaşayan insanlarla konuşup biraz rahatlarım diye düşündüm. Sömestr tatilinde bayağı temizlik işlerim oldu hadi bebeğim çok büyümeden evi düzene sokayım derdine düştün. Şu an bebeğimin suyunun az olmasından kendimi suçluyorum. Henüz bebeğim çok küçük doğarsa yaşayamaz diye düşünüp kendimi bitiriyorum. Sürekli bebeğimi kaybedeceğimi hatalarımı düşünüyorum bu yüzden şekerim yükseldi çok stresliyim. Bu durumu yaşayan var mı lütfen yorumlarınızı esirgemeyin hep yattığım için hep forumu okuyorum kendimi çok kötü hissediyorum…
Ilk hamileligim turkiyedeyri. Beni de cok stres ettiler, yatis verdiler. 40 haftalik normal dogurdum o cocugu. Ikinci hamileligim kanadadaydi. En son hafta doktor hastaneye giderken yanima almam icin tum raporlarimi verdi, bir baktim suyu alt sinira yakin yaziyor. Yani onun da suyu azmis ama hic kimse bana soylemedi bile. Cunku stres yapmaktan baska bir ise yaramiyor bence. O cocuk da neredeyse 42 haftalik olmak uzereydi 41in son gunu normal dogdu.

Ben ilk hamileligimde cok arastirmistim. Amniyotik siviyi bebegin sistemi yapiyor o bedenle annenin yapacagi bir seyin etkisi olmaz diye okumustum.

Ilk hamileligim turkiyedeyri. Beni de cok stres ettiler, yatis verdiler. 40 haftalik normal dogurdum o cocugu. Ikinci hamileligim kanadadaydi. En son hafta doktor hastaneye giderken yanima almam icin tum raporlarimi verdi, bir baktim suyu alt sinira yakin yaziyor. Yani onun da suyu azmis ama hic kimse bana soylemedi bile. Cunku stres yapmaktan baska bir ise yaramiyor bence. O cocuk da neredeyse 42 haftalik olmak uzereydi 41in son gunu normal dogdu.

Ben ilk hamileligimde cok arastirmistim. Amniyotik siviyi bebegin sistemi yapiyor o bedenle annenin yapacagi bir seyin etkisi olmaz diye okumustum.
İşte ben de o kadar kafa karışıklığı yaşıyorum ki ilk gebeliğim sürekli okumaya gayret ediyorum. Büyük ihtimal erken Doğum olur dediler ama 23. Hafta çok erken o yüzden üzülüyorum elimden ne gelirse yapmak istiyorum

Seker bebege zararli dikkat et . 24. Haftada suyum cogaldi seker yuklemesi yaptigimizda sekerin oldugunu gördük. Doktorum suyum cogalinca hemen sekerden suphelendi .
Normalde zaten kilolu bir insanım şekerim tansiyonum kontrollü oldu o yüzden. Hamileliğimle düzgün beslendim kilo da vererek devam ediyorum. Şekerim yükselmesin diye elimden geleni yapıyorum ama bebeğimin suyu çok az sadece karnımın alt kısmında biraz var.

Lou
Kendini suçlama bunun yaptığın temizlikte alakası yok bol su için deveci armudu ve havuç tüketin inşallah düzelecek durumun
Bebeğini Saglikla kucağına alırsın inşallah 🤲
Cok geçmiş olsun sana louder ne olursun bana yardım et sana mesaj atıyorum mesajımı gör siteye yeni üye oldum benim durumum yok 3 küçük kızım var senden bana yardım etmeni istiyorum çocuklarıma giysi yardimi etmeni

Back
X