Çocuk Hastalıkları bebeğimin burnu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
merhaba benim henüz 1 alık bir kız bebeğim var ve burnu kalın ve delikleri büyük. Benim burnum kibar ve deliklerim küçüktür ama bebeğiminse dediğim gibi kalın ve delikleri büyük. Özellikle esnerken yada gerinirken dahada büyüor. Ben bu durumu ister istemez kafaya takıyorum.Haşa Allahın yarattığına verdiğine kesinlikle isyan etmiyorum.Şükürler olsun çok şirin bir bebeğim var ama burnu büyünce değişir mi sizce?

İlla kı degısım olur bebek o suan ... Aılede anlattgnız gbı burnu olan varsa cekmıs de olablır

öncelikle Allah sağlık versin sağlığını etkileyen bi durum yoksa bu kadar takmayın olumsuzluklar bebeğe de yansır hisseder onlar
ama bebekler büyüyünce çok değişiyor ileri de daha net belli olacaktır

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Hiç belli olmaz tatlım burnun büyüme uçları hiç kapanmaz, yetişkin insanlarda da öyledir..
Senin tarafında veya eşinin tarafında büyük burun varsa bebeğinin burnu büyüyebilir de aynı yapıda küçük de kalabilir..
Bunun için senelerin geçmesini beklemen gerek.. (;
Hem şükretmelisin Rabbim sağlıklı bir bebek nasip etmiş, başka şeyleri hiç kafana takmamalısın.. (;

eskiler her altini actiginda bebegin burnunu bir kere sikin derlermis. Ananem mesale. Hamur gibi sekil aliyor simdi onlar dene bence. Hani yanaktan makas alir gibi burnuna yapicaksin anlattim umarim.

eskiler her altini actiginda bebegin burnunu bir kere sikin derlermis. Ananem mesale. Hamur gibi sekil aliyor simdi onlar dene bence. Hani yanaktan makas alir gibi burnuna yapicaksin anlattim umarim.

cnm onu neden derlermiş? yani burnunun kibarlaşması için mi? eğer öyleyse muhakkak denerim. siz denedinizmi?

Benim burnum kucuk demissiniz ama esinizin burnu nasil?Yada ailede burnu bu sekil olan birileri varmi?Varsa Genetik olma ihtimali yuksek ama bu genelde ergenlik cagindan sonra sekil almaya baslar bebeginiz daha bir aylikmis oldukca kucuk zamanla eli yuzu toparlaninca burnu normallesicektir.Benim oglumda 3 Kilo 100 gr dogdu ama kafasi yuzu kucuktu dogumum uzun surdugu icin upuzun bir kafa ve koca bir burundan ibaret olarak dogdu diyebilirim:53:esimin, esimin babasinin burunlarida buyuktur (Karadenizliler)aman allahim dedim gittide burnumu benzedi onlara dedim kendi kendime hatta kafasina falan senin gibi cok uzulmustum ilk baslardasonra ebemize sordum hoc merak etme zamanla toparlanir dedi ve gercektende oyle oldu oglum Kilo aldikca yuzu gözü toparlandi yanaklari cikti burnu ayni kaldi yani yuzu buyudu o koca burun suratina kucuk geliyo simdi:46:sizdede Boyle olabilir bence bunun icin uzulme sakin Allah baska dert vermesin güle güle buyut bebegini:nazar:

Benim burnum kucuk demissiniz ama esinizin burnu nasil?Yada ailede burnu bu sekil olan birileri varmi?Varsa Genetik olma ihtimali yuksek ama bu genelde ergenlik cagindan sonra sekil almaya baslar bebeginiz daha bir aylikmis oldukca kucuk zamanla eli yuzu toparlaninca burnu normallesicektir.Benim oglumda 3 Kilo 100 gr dogdu ama kafasi yuzu kucuktu dogumum uzun surdugu icin upuzun bir kafa ve koca bir burundan ibaret olarak dogdu diyebilirim:53:esimin, esimin babasinin burunlarida buyuktur (Karadenizliler)aman allahim dedim gittide burnumu benzedi onlara dedim kendi kendime hatta kafasina falan senin gibi cok uzulmustum ilk baslardasonra ebemize sordum hoc merak etme zamanla toparlanir dedi ve gercektende oyle oldu oglum Kilo aldikca yuzu gözü toparlandi yanaklari cikti burnu ayni kaldi yani yuzu buyudu o koca burun suratina kucuk geliyo simdi:46:sizdede Boyle olabilir bence bunun icin uzulme sakin Allah baska dert vermesin güle güle buyut bebegini:nazar:

eşimin tarafının burnunun delikleri büyük.O tarafa benziyor maalesef. Cnm ya inş. değişir burnu :( çünkü onlara benzemesini istemiyorum

Seni cok iyi anliyorum ayni duygulari bende yasadim bebegin daha coook kucuk inanki zamanla toparlanir bide esinin tarafinin burunlarinida göz onune aldigin icin biraz sende oyle görüyo olabilirsin ve en onemli etken suan lohusasin cok hassas bi donemdesin bebegini dunyaya getirmen ona karsi inanilmaz bi korumaci tavra sokar anneleri.Ben ilk aylar bebegime bakar bakar aglardim sanki onu disaridaki kotuluklere karsi koruyamiycakmisim gibi gelirdi yani bu donemde insan bambaska bi psikoloji icine giriyor bu tur seylerle canini sikip sutunude etkileme

Bebegin hayirli olsun tebrik ederim.Ben biryerde okumustum bebek dogarken burnunun zarar görmemesi icin kemiksiz dogarmis ve zamanla kemik sertlesirmis.ilk dogdugu zamanlarda burnu biraz yassi ve gözleri biraz sasi gibi görünür ama burun kemigi gelistikce normal görüntüsüne ulasir diyorlardi.tabi genetik de olabilir sagligi yerindedir umarim Allah anali babali buyutsun:emir_bebek::nazar:

cnm onu neden derlermiş? yani burnunun kibarlaşması için mi? eğer öyleyse muhakkak denerim. siz denedinizmi?

Benim bebegim yok cnm duydugumu soylemek istedim,guzel oluyormus oyle burun.Cunku yeni dogmus bir bebegin burnundaki kemikler henuz aktif degillermis ve siktiginda sekil aliyor,mesela nasil kafasini ceviriyorus ya bi taraf hep duz olmasin diye buda oyle birsey herhalde.
ama eskiler ne dese dogru oldugun inaniyorum.sevgiler

bence o yeni doğduğu içindir ayrıca bebeklerin yüz şekilleri sürekli değişir sürekli gelişim aşamasındadır zamanla farklılaşıcaktır ama burun yapısı ne kadar küçülür bilemem yüzden zayıfsa kilo aldıkça burnu yüzüne uygun olabilir bişey diyemem ama önemli olan sağlıklı olması değil mi bence bu konuyu fazla takma kafana şuanda konuştuğum kişi de karadenizli eğer onunla evlenirsem ve bebeğimiz olursa burnunun benim için bi önemi yok önemli olan sağlıklı olması burnundan da nefes alabilmesi

Benim bebegim yok cnm duydugumu soylemek istedim,guzel oluyormus oyle burun.Cunku yeni dogmus bir bebegin burnundaki kemikler henuz aktif degillermis ve siktiginda sekil aliyor,mesela nasil kafasini ceviriyorus ya bi taraf hep duz olmasin diye buda oyle birsey herhalde.
ama eskiler ne dese dogru oldugun inaniyorum.sevgiler

evet aynen öyle bebeklerin kafa tası yeteri kadar sertleşmediği için tek tarafa yatrıldığı zaman o taraf düz kalıyo ve kafasında yamulma oluyo ve bunun tedaviside yok bu yüzden bebekleri sürekli bi sağa bi sola yatırırlar uyanıkkende yanında biri olduğu sürece sırt üstü yatırırlar çünkü uyurken sırt üstü yatarsa ve kusarsa nefes borusuna kaçıp boğulabilir

Back