Bebeğimin anne demesine sevinemedim :(

Nimett07

hadi gülümse..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
1.577
18
158
Antalya
Benim birtanem,meleğim anneler gününde bana bir hediye verdi ve anne dedi :) şu anda 8. ayın içinde ve mama,meme,emme de diyebiliyor ama baba,dede demiyor ve bu duruma babası ve özellikle babannesi takmış durumda..sürekli çocuğa baba dedirtmeye çalışıyolar ve bazen miniğime "neden mama diyorsunda baba demiyorsun ?" gibi davranışları kadar saçma cümleler kuruyorlar..bende çok kızıyorum ve "zamanı geldiğinde onuda diyecek, üzerine gitmeyi bırakın çocuğu konuşmadan soğutacaksınız" diyorum ama nerde bizimkilerde o anlayış..sizce sürekli böyle yapmaları doğru mu yoksa ben mi yanlış yapıyorum?.yani illaki çocuk ilk baba mı demek zorunda,bence değil..

benim oglum 5 aylık ve baba diyo tam diyemesede biz eşimle seviniyoruz en azından harfleri diyo diye eşim anne dedirmeye çalışıyo bende zamanı gelince der nasılsa harfleri söylemeye başladı saglıklı olsunda ne ilk ne dedigi önemli degil..
tabii benim kayınvalde uzakta karışamıyo ama bütün kayıvalideler böyle benimkide torunları hep ilk önce anneanne diyo diye kıskanıyordu.

Tabiki İlla Baba Demek Zorunda Değil. Benim Oğlumda İlk Önce Emme Dedi Sonra Enne Dedi Şuan 14 Aylık Hala Baba Demiyor Hatta Abba Diyor Ama Baba Demiyor
Eşimde Bazen Hadi Oğlum Baba De Filan Diyor Ama Demiyor Bizim Sıpa Bence Zamanı Gelince Söyleyecektir

hiç zorunda deyil çoçuk ne isterse onu der
zorlamakla olmazki o daha çoçuk deyil ya daha bebek
siz söyleyin babasına babaannesine ''çoçuk bu elbetteki diyecektir'',diye
bu iş zorlamakla olmazki daha sogutur zorlandıkça

8. Aydan bahsediyoruz hiç bişi sölemesede hakkı anladığım kadarıyla konu kızının konuşmasından öte aile içi bi soğuk savaştan kaynaklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…