Çok teşekkürler cevap verdiğin için. Sanki hislerim hep böyle sürecek kendi doğuracağım bebeğimi sevemeyecekmisim gibi geliyor. Inşallah bir an once geçer ve Allahım kalbime onun isteği ve sevgisini yerleştirirooo hamilelik psikolojisi bunlar
kucağına alınca iyiki ..
diyeceksin doğurmuşumm
kendi evladını sevince çevrende gördüğün tüm çocukları unutacaksın bakmaya kıyamayacaksın.
4 aylık hamileyim ama bu bebeği isteyemiyorum. Kafese konulmuş, tüm hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Boğuluyorum. Hamileliğimi öğrendiğimden beri ilk haftalar mide bulantısı ile çok kötü günler geçirdim hastaneye yattım sürekli. Hadi gecti derken bebeğimde ense kalınlığı çıktı bir suru test yapıldı. O süreç sürerken karaciğer enzimlerimde sorun çıktı. Tansiyonum çıktı. Kafam hiç rahat olamadi. Çok mutsuzum ve herkes gibi bebeğim olacağına sevinmek istiyorum ama elimde değil. Biliyorum şükretmem gerek ama elimde değil. Çok iyi giden bir evliligim vardı hamileliğimde eşim de ben de çok yıprandık. Çocuk fikri eşimden çıktı zaten ben de istiyordum ama ne oldu bana anlamadım. Benim yuzumden o da mutsuz şimdi. Nasıl yaşayacağım nasıl ıyi bir anne olacağım bilmiyorum. Her gün ağlıyorum. Bu psikoloji ile nasıl çocuk yapacağım ben bilmiyorum.
4 aylık hamileyim ama bu bebeği isteyemiyorum. Kafese konulmuş, tüm hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Boğuluyorum. Hamileliğimi öğrendiğimden beri ilk haftalar mide bulantısı ile çok kötü günler geçirdim hastaneye yattım sürekli. Hadi gecti derken bebeğimde ense kalınlığı çıktı bir suru test yapıldı. O süreç sürerken karaciğer enzimlerimde sorun çıktı. Tansiyonum çıktı. Kafam hiç rahat olamadi. Çok mutsuzum ve herkes gibi bebeğim olacağına sevinmek istiyorum ama elimde değil. Biliyorum şükretmem gerek ama elimde değil. Çok iyi giden bir evliligim vardı hamileliğimde eşim de ben de çok yıprandık. Çocuk fikri eşimden çıktı zaten ben de istiyordum ama ne oldu bana anlamadım. Benim yuzumden o da mutsuz şimdi. Nasıl yaşayacağım nasıl ıyi bir anne olacağım bilmiyorum. Her gün ağlıyorum. Bu psikoloji ile nasıl çocuk yapacağım ben bilmiyorum.
Evet aynen ben de bir türlü kabullenemiyorum. Siz kaç aylık hamilesiniz ve Akik bilezik tam olarak ne ise yarıyor acaba. Bu arada yalnız olmadığımı bilmek güzel. Inşallah ikimizin de tamamen geçer bu hislerBu bende de var maalesef. Istenmeyen bir gebelikte degil ustelik. Ama kabullenememe oluyor ilk zamanlar. Herkes oyle diyor. Ben suan akik bilezik filan kullaniyorum. Cok sukur azaldi o hissiyat. Simdi cok sukyr daha iyiyim. Tavsiye ederim.
Insallah dedigin gibi olur. Pozitif bakmaya çalışıyorum ama düşünceler içinde boğuluyorum. Lohusalık döneminden de korkuyorum. Umarım orda da bu hisleri yasamamBu aydan sonra daha iyi geçicek hamilelğin inşaallah.ilk üç ay bulantılar filan sıkıntılı olabiliyor.sonraki 3 ay balayı diye adlandırılıyor :)
Çokta güzel anne olursun yeterki pozitif bak hayatına.yaşadığın herşeyi bütün kadınlar yaşadı ve yaşıyor.
Mis kokulunu kucağına al.herşeyi unutucaksın.
O zamanda lohusa sendromu olucak tabi :)
Onada hazırlıklı olun :)
Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin..
Evet aynen ben de bir türlü kabullenemiyorum. Siz kaç aylık hamilesiniz ve Akik bilezik tam olarak ne ise yarıyor acaba. Bu arada yalnız olmadığımı bilmek güzel. Inşallah ikimizin de tamamen geçer bu hisler
Aynı hislerdeyim pişmanlık yaşıyorum ağlayıp duruyorum eşimi de bıktırdım artıkBen suan 3.ayi bitirdim canim 4.aydayim. akik dogal tas turu. Insandaki olumsuz fikirlerin olusmasini azaltiyo. Enerji veriyo ve sosyallesme de yardimci. Ben cok onceden de kullaniyodum ancak 1 yildir takmiyodum. Tekrar takmaya basladim. Yaklasik 1 aydir takiyorum daha rahatim. Ilk hamileliklerde olabiliyo maalesef boyle seyler. Hatta biri dokunsa agliyodum. Doktor sunu ye buni yeme derken bile gozlerim doluyodu. Cok kotu ve karamsardim. Benden anne filan olmaz bu cocuk hataydi filan dedigim bile olmustu. O derecedeydim. Cok sukur simdi bi tik daha iyiyim. Sana da tavsiye ederim. Bulundugun yerde vardir illaki. Kullaniyosun bi muddet sonra yalitim yapmak gerekiyo insandaki olumsuz hisleri topladigi icin onu yalitmak gerekiyo. Arastirin derim. Ben ilac kullanamayinca cozumu boyle buldum
Canım benim Allah yardımcın olsun. Çok zor günler yaşamışsın. Allahım sana sağlıklı bir bebek versin inşallah tez zamanda. Bana da onun sevgisini versin inşallahCanım sana kendi hamileliğimden bahsedeyim biraz 8. Haftaya kadar kanamam oldu progestan aldm bulantı çok yıprattı 3ayda 5kilo verdim kurdeşen oldum ilaç kullanamadım eşim trafik kazası geçirdi bebeğimin 2 böbreğinde birden genişleme oldu cinsiyeti öğrenemedim bi türlü aklıma gelmeyen dünya kadar şey oldu hep çok sevdim hep çok istedim olumsuz düşünmek istemedim ama 23. Haftamda erken doğdu 6 gün yaşayabildi o kadar bebeğin arasında en küçüğüydü ama en güzeli benim kızımdı. Seviyodum zaten karnımdayken de ama görmek bambaşka dokunmak bambaşka Rabbim bana da nasip eder inşallah bu kez sağlıklı uzun ömürlü salih bir evlat. Sen hiç merak etme herşey çok güzel olur inşallah.
Insallah dedigin gibi olur. Pozitif bakmaya çalışıyorum ama düşünceler içinde boğuluyorum. Lohusalık döneminden de korkuyorum. Umarım orda da bu hisleri yasamam
Sen de çok yıpranmışsın ama sonu güzel olmuş şükür. Umarım dediğin gibi olur bana da hem de tez zamanda ona ve bu fikre ısınır iyi bir anne olurumSeni o kadar iyi anliyorum ki... ben 5. Hafta itibariyle kusmaya bir basladim tam 5.5 ayima kadar. Surekli hastanelerdeydim beslenemedim bir suru serum igne bulanti hapi ne ararsan yedim ictim ama yine de bulantima da care olmadi beslenmeme de.. Hayattan o kadar bezmistim ki esim de benim o bitkin solgun hallerimi gordukce kahroluyodu.. degil aylar gunler bana saatler dakikalar gecmiyodu tek yaptigim sey kusmakti. Ne hamileligime ne de bebegime sevinebilmistim. Hatta rabbim biliyo ya zaman zaman keske dedim.. hamileligi kaldiramiyodum ben nasil annelik yapicam hic isinamadim diyodum o kadar cok cektim ki bebegimle bag bile kuramadim.. Doguma gittigimde bile hala korkuyodum dogunca napicam hayatima nasil devam edicem diye.. hastaneden cikip eve geldigimizde hala afallamis vaziyetteydim sonra sonra emzirme altini degistirme uykusunda onu izleme derken tam 5 ay gecti ve ben simdi kizimsiz bi hayat dusunemiyorum. Bazen uyudugu zamanlarda bile ozluyorum onu :) uyansa da bana gulse gozlerimin icine baksa diye bekliyorum :) Kisacasi o hislerin zamanla kayboluyo canim merak etme sonra oyle bir baglaniyosun ki .. :)
Canim ya ben de hamile kalmadan önce kadın doğuma gittim değerlerin yüksek bence korunma cocugunun olmasi zor dedi bana. Ben hiç beklemiyor ihtimal vermiyordum olacağını ama hemen oluverdi hazırlıksız yakalandim. Sok oldum afalladim, birden boşluğa düştüm. Dertleşelim gerçekten. Kimisi varlığı ile kimisi yokluğu ile imtihan oluyor Allah bizi başka sıkıntılarla sınamasın inşallah diyorum.Merhaba ben de yalnız olmadığımı öğrenmiş oldum. 21 haftalık hamileyim önceki zamanlarda ah ne kızdım kendime neden korunmadın diye.bebek istiyorduk ama önce işim olsun sonra diyorduk bir de adet düzensizliğim vardı. Bebek için tedavi görmem gerekecekti. Ama bir adet dönemimi beklerken herzamsnkinden ağır belirtiler olmaya başladı. Bir akşam test yaptım ki aman allahım çift çizgi beynimden kaynar sular döküldü. Korkudan anksiyetem nüksetti. Bu zamana kadar ne çileler çektik benim yüzümden. Durmadan ağlamalar kabullenememeler ben bebeğe bakamazsam sevemezsem. Artık hareketleri başladı ama tam anlamıyla ısınmış alışmış değilim. Zamanla düzeleceğine inanmak istiyorum artık:) yalnız değilsin dertleşerek rahatlayabiliriz
O hormonlar bir an once gelsin, o hisleri o heyecanı yaşamak istiyorum. Şu anda bebekle ilgili hiç birseye bakmak istemiyorum içimden gelmiyor. Benden başka herkes çok mutlu hazırlık içindeler. Bense herşeye karşı ilgimi kaybettim. Disardaki bebekleri bile görmek istemiyorum. Hemen kafamı ceviriyorum. Önceden böyle değildim benMirerva canım benim hiç bulantım kusmam olmadı.Aksine sürekli istediğimi yedim.Ama şöyle birşey varki.18. haftadan sonra hareketlerini hissetmeye başlayacaksın işte ozman varya.Hele 24. haftadan sonra sana muhtaç birini içinde büyüttüğünü her fırsatta karnına minik pıt pıtlarla bir hissettirecekki sorma.Sonrasında da hareket etmediğinde kaygılanacaksın acaba bir şeymi oldu diye.28 haftadan sonrada resmen sizinle iletişim kurar gibi daha büyük hareketlerle sana dirseğiyle popişiyle ayaklarıyla tepkiler verecekki harika bir duygu,işte o zaman ne olur biran önce gelsede o popişini ısırsam diyeceksin.Sen vücudunu kaşırken bile sana tepkiler verecek arada hıçkırıklarını hissedeceksin eşinde elini koyup oda hissedecek,bak sen şu bıdığa diyecek.babasına ayrı sana ayrı tepkiler verecek çünkü.
Bu arada şuanki duygu durumunuda değiştişrecek yükselen hormonların.Ve bu sefer anlam vermediğin bir mutluluk olacak içinde.Hatta sanki çok güzel bişey olacakmış gibi hissedeceksin günlerce.Ben bunu anlamıyordum ama araştırınca öğrendim.(hormonun adı endorfin ve oksitosin)
Bence şuanda kendini fazla sorgulayıp hırpalama hamileliğin her döneminde farklı duygular yaşanabiliyor hormonlardan dolayı.Bebeğinin haftalarını internette hafta hafta anlatan siteler var oku bence ve şuanda nasıl gelişim sürecinde olduğunu anlamaya çalışırsan belki biraz daha iyi gelir.Şuan içinde çok hızlı bir gelişim içinde çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?