Bebek Beslenmesi Bebegimi Nasil Sutten Keserim ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Iste bunu merak ediyordum bende bi yerde daha duymustum.Adi sabir tasi galiba yoksa tas degil dime :)Birazdan pazar yapacagim sorayim aktara :)

Sarı sabır taşı diye satılıyor aktarda. Siyah bir taş. Biraz suya dövülerek karıştırılıyor ve meme ucuna sürülüyor " tadı berbat :)

Bence pis olmuş değilde bitmiş ya da uf olmuş deyin.
Birde tavsiye biberona alıştırmayın. Bebeği biberondan koparmak çok daha zor. Damak ve diş yapısını bozabiliyor ve iştah kesiyor.
Pipetli suluklardan alabilirsiniz sut için, bardak zorluyorsa.

Bundan bir kaç ay önce aynı konudan mustariptim ve konu açtım :) Sütten umudu kesince uyumaya başlıyorlar.
Bir iki hafta zorlar sadece eğer şanslı gruptansanız.
Becerebiliyorsanız yanına yatıp uyutmayı sağlayın. En az 2 3 saatinizi alır ama çok daha edersiniz.
Ya da hamaklar var bebekler için deneyebilirsiniz.

Benin kizim bana yapisik vaziyetteydi. Cevremdeki herkes hayatta kesemezsin bunu sutten cok bagli diyor du. 20 aylikken hastalandi. Ne yese kusmaya basladi. Bende emmek istediginde kuzum hastasin, bak sut icince kusuyorsun diye herseferinde acikladim. Ikinci gunun sonunda coktan unutmustu.

Annemde kardeşimi sütten kesmek için meme ucuna salça sürüyordu hem kırmızı hem tadı kötü olunca 1-2 emmede bıraktı çocuk

Bi de soyle birsey var benim kizima istedigin kadar uf olmus,pis olmus ne olmus dersen de tinlamaz:))))))

Bi de soyle birsey var benim kizima istedigin kadar uf olmus,pis olmus ne olmus dersen de tinlamaz:))))))

Onu ağzına aldığı anda siz ısrar enseniz de bir daha istemeyecek. Bir iki bakar geçmiş mi diye, şansını dener ; o siyahlığı görünce tadı aklına gelir .
Şu anlamda pis değil de uff olmuş ya da bitmiş deyin dedim ; pis olmuş deyince yemekten de tiksinebiliyor bazı çocuklar.

Ben ilk cocugumda biraz karabiber surmustum bi kerede birakti.ikincisinde aci surdum benimkide 15 aylikti hamile kalmisimcokmu aciydi ne bi kerede birakti.ucuncude aci surdum ama bizim oglan aciyi seviyo catir catir aci tursu sogan yiyo onda siyah elektrik bandi yapistirdim memenin ucunu goremeyince emecek bisey bulamadi banti cikarmaya ugrasti bantta cok yapiskan oldugu icin boylece birakti yani Allah kolaylik versin zor bi surec.ben gunduz vermiyodum gece uyuyumca farketmesen veruyodum ama kurnaz anliyomus vermedigim gece sabaha kadar zirladi cocugum

Ben 13 aylikken birakmistim, defalarca emiyordu sütün az geliyordu zayiflamistim vucudum kendime yetemiyordu. Iki yasina kada diyorlar ama bende bir yasindan sonra istah falna azaldigi icin sütten kesmek zorunda kaldim. cocuk bir memeden digerine bütün gece geziyordu, megersem doymuyormus. Siseye gectim. Ama önce günde iki kere emzirdim birkay ay böyle devam ettim, sonra yatagini ayirdim odasina koydum yaninda bekledim. Memeyi kestikten sonra an az bir ay meme diye gögsümü cirmaladi acmaya calisti, vermedim ama aglatmadim hic biberonla süt verdim hemen. Karni doyunca zaten biberonla uyumaya basladi.
Aslinda kizimin emmeyi birakmasi sütümün yetmemesine bagliydi. Eskiden fiskiriyordu bir sene sonra neden böyle oldu üzüldüm gercekten =( Kendiliginden yavas yavas birakti yani, hic zitlasmadim. Sürekli ona hakli oldugunu sesimle hissettirdim. Biberona alisti, simdi eline veriyorum icecegi kadar iciyor sonra yanindaki emzigini alip uyuyor. Hepsinden korkuyorum yok yalniz uyumasi yok memeyi birakmasi..
ama hersey zamanninda oluyor. Bebek ve anne ne zaman hazirsa oluyor. Siz de akisina birakin, yavas yavas halledin bu isi. Inatla vermemezlik yapmayin biraktirmak icin ters tepebilir. Kolay gelsin =)

Gercekten zor bir surec insan kiyamiyor ki aglamasina Dediginiz gibi zitlasmak daha cik inada bindirir olayi.Bir sekilde alisacak sonsiza dek ememez ya :))umarim kolay gecer.

arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ama salça sirke, çocuğun hoşlanmayacağı tatlarla memeden kesmek çok yanlış mesela mecburiyet durumunda limon daha akla yakın en azında sadece birazcık ekşi, çocuklar genelde limon sever ama memeyle bağdaştıramaz diye tiksinmeden bırakabilir.
açıkçası bebek daha gözünü açmadan 9 ay içinde yaşadığı sıvı ile aynı tattaki anne sütüyle tanışıyor ve biz sütten kesmek için çocuğu ilk bağ kurduğu şeyden tiksindirerek ayırıyoruz sizce güven problemi olmuyor mu?
istisnai durumları kabul ediyorum ama size kendi yöntemimi anlatmak isterim.
konu sahibi bu yöntemde sizin için tek dezavantaj çocuğun yaşı
ben 28 aylık bıraktırdım epey laftan anlayabilecek bir haldeydi ama çocuktan çocuğa değişir, ne onbeş aylıklar var cin gibi :)

öncelikle bu geceden başlayarak gece emzirmesini tamamen kesin. zorlu olacak ama ilerde rahat etmek için ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi ben gece emzirmesini memeden tamamen kesmeden 4-5 ay önce bıraktırmıştım. yöntem olarak maalesef memeyle uyuyan çocuklar için bir geçişe ihtiyaç var öyle hemen yatağa yatıp uyumuyorlar, biz bir süre kucakta salladık bazen de arabada uyuttuk. en son yanyana yatarak uyumaya başladık. bu da uzun bir süreç oldu. ama bizim bir de biberon faslımız var ondan da inşallah bu yaz kurtuluruz.

gece emzirmelerini kestikten sonra günde ortalama iki üçe indirdim. bir süre bir sabah bir akşam şeklinde sürdü sonra teklemeye başladı bazen sadece sabah, bazen de sadece akşam. sonlara doğru 24 saatten fazla emmediği oluyordu. zaten 2-3 dkdan fazla sürmüyordu.

bir sabah emzirdikten bir saat sonra tekrar meme isteyince o zaman tamamen kesmeye karar verdim. normalde limonu çok sever ama başta dediğim gibi tamamen tiksinmesin ama tat değişikliğini farketsin diye azıcık sürdüm. iki üç kere denedi ve anlam veremedi bıraktı. sonra ısrar etmesin diye hemen evden çıktık kayınvalideme bıraktım. akşam tekrar isteyince "bitmiş artık, meme gitmiş " dedim vermedim. ağlayıp sızlamadı ama bir iki ısrardan sonra vazgeçti. yaklaşık bir hafta on gün sordu her seferinde "gitmiş, bitmiş" dedim. ve çok şükür artık hiç sormuyor iki-iki buçuk yaşlarında çok hırçın olmalarına rağmen hiçbir olumsuzluk yaşamadan bitirdik.
bu noktada sizden fark dediğim gibi ay farkı ama sizinki için memeden ayrılmak zor olsa da en azından çok hırçınlaşmaz diye düşünüyorum çünkü iki yaşından sonra bir benlik bilinci gelişiyor herşeye muhalefetler :)

şu da var ki kızımı herkes gibi iki yaşında kesseydim hala travmasıyla uğraşıyor olacaktım çünkü o dönem istediği gibi konuşamadığı için çok hırçındı kendini yerlere atıp duruyordu. belki günde bir iki kere 2-3 dk meme vermek zorunda kaldım kocaman çocuğa ama en azından kızımda psikolojik sıkıntı olmadı.

eğer bebekleri birlikte emzirmeyi düşünmüyorsanız bu süreci mutlaka kademe kademe ama hemen başlayarak yapmalısınız çünkü birden keserseniz memeden ayrılma kardeş olayı ile birleşiyor ve ciddi sorun yaratıyor. yeğenlerimden biliyorum ilk yeğenimi annesi bir anda kesti çocuk aylarca gece kalkıp ağladı ve şu an kardeşini çok kıskanıyor

çok uzun olmuş ama bir tavsiyem daha var
genelde şöyle bir yanılgıya düşüyoruz memeden kesme döneminde aklına gelmesin diye çocuktan uzaklaşan anneler var hatta gece yatılı bir yerlere bırakıyorlar. esas sorun ordan çıkıyor bence, böyle olunca çocuk memeden kesilmeyi anneden uzaklaşma olarak görüyor. ben kestiğim dönemde her zamankinden daha fazla sarıldım birlikte uyudum. aramızda bir sorun olmadığını bağımızın kopmadığını hissettirmeye çalıştım. belki de o yüzden bu kadar inat olan kızım hiç sorun çıkarmadı.

Oncelikle tesekkur ederim cevabinizdan dolayi.Normal sartlarda memeyi biraktiracak olsaydim daha rahat olurdum.Yazdiklariniz cok dogru seyler.Birden kesmenin cocukta travma yasatacagi kismina katiliyorum ama genis vadeye yayma imkanim pek bulunmamakta.Emmekten ziyade uykuya memeyle dalmasi benim icin en zor kismi.Umarim kisa surede hallederiz.Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin..

rica ederim bir sorunuz olursa seve seve yanıtlarım, sanırım hamileliğinizi yeni öğrenmişsiniz (hayırlı olsun bu arada) şimdiden başlarsanız bence kolayca bu süreci atlatırsınız. dediğim gibi bebeğin 15 aylık olması bu konuda bir avantaj yavrucaklar çabuk kabullenip çabuk unutuyorlar, iki yaş civarı inat başlıyor.

annem kardeşimi sütten keserken göğüs uçuna buco bleu sürmüştü, zaten zararsız, bebeklerde bile kullanılıyor. kardeşim görünce uff oldu dedi ve son oldu.

Merhaba, ben de yengemden bir örnek vereyim. Onun da kızı 2 yaşına girmek üzere sütten yeni kesti sayılır.
O da sütten kesmek için mevsim meyvelerinin çıkmasını bekledi. Çilek, kiraz şeftali alıp her ağladığında böyle şeylerle unutturdu.
Geceleri de hemen süt ısıtıp biberonla veriyor.
İlk birkaç gün zorlanmış ama sonrasında kesildi şimdi hiç aramıyor memeyi.

Yeğenim 1.5 yaşında bıraktı. Ablam hiçbir şey sürmedi göğsüne, sadece yeğenim süt istediği zamanlar "Süt bitti annecim, yok" diyordu. Bir iki üzülüyordu sonra unutuyordu yeğenim, o şekilde bıraktı. Şimdi süt nerde deyince bitti diyor. :)

Az birşey ekşi sürün o zaman tiksiniyorlar ama geceleri vermeye devam edin bu yöntem iyi ise yarıyor bir hafta bile sürmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…