bu duyguların normal canım merak etme...oğlum 2,5 yaşına geldi,bakıcısını çok sever,genelde işe gelirken de arkamdan ağlamaz..ne güzel aslında di mi ,gözü yaşlı bırakıp gelmiyorum,ama acaba bakıcısını daha mı çok seviyor diyorum bazen..:)
merak etme,çocuklar için anneleri başka bir yerde,başka bir sevgi var aramızda..di,ğerlerinni ne kadar çok sevse de anne diye ağlayacak eninde sonunda:)bu yaşımızda bile annemizi aramıyo muyuz bizler..??
ama kendini mutsuz etmene gerek yok,bu kadar takılma,kızın olmadan da bir hayatın var,insanın kendine de zaman ayırması lazım,gözün arkada kalmadan bırak kızını babaannesine..
ama arada da kv ne kızınla yalnız bişiler yapmak istediğini de belirt bence.ne öyle devamlı sen,in evinde o da hoş değil..
hem çocukların sadece birine bağımlı olmaları doüğru değil. hayta bu iyi günü var kötü günü var,birine ihtiyacın olabilir bir gün..
O daha küçücük ama bunları düşünerek kendini üzme, kısıtlama bence. En nihayetinde, sen onun annesisin.
Dönüp, dolaşıp geleceği yer yine senin yanındır. Biraz kendine de zaman ayırmalısın.
B'i de bana kalırsa şu yazı rengi okumak isteyenleri hiç memnun etmeyecek.:26:
Ben bebeğim olduktan sonra (şuan 6 aylık) kayınvalidemin eşimi benle paylaşmasına saygı duydum doğrusu gerçekten başka bir sevgi. Biz de aynı apartmandayız en ara ara bırakıp dışarı çıkıyordum,zaten 1 aydır işe başladığım için şimdi haftanın 4 günü bırakıyorum yine, kendini bu kadar hayattan koparırsan daha da takıntılı olabilirsin bence. Çık onun için alışveriş yap, ben basit bir çorap için bile çarşı pazar dolanıp stres atıyordum :)
Neticede sen bebeğin için bir tanesin, herkesi sevebilir ama senin gibi değil. Ben aile içindeyken mümkün olduğunca kimsenin elinden almıyorum ki doya doya sevsinler, sakınıyormuşum gibi hissetmesinler diye, kendini dizginleyebilirsin. Düşünsene kızının gözünde babannesini sevmesin diye uğraşmış bir anne olarak kalmak ne garip bir durum. Demem o ki oğlunu bana emanet etmiş bir anneye çocuğumu gönül rahatlığıyla bırakıyorum, sana da tavsiye ediyorum :)
Bir de ben babannesiyle aynı ortamdayken "Babannesinin gülü müymüş bu, canı mıymış" diye severek aralarındaki bağdan mutlu olduğum mesajını veriyorum alttan hepsinin de olumlu karşılığını aldım, dene derim :)
kızınızı kıskanmanızdan ziyade ben sürekli sizde olmasına takıldım.. bence biran önce araya mesafe koymalısınız.. geldiğinde kapıyı açmayın mesela sonra sorduğunda uykuya dalmışım deyin başka bir sefere markete çıkmıştım deyin başka bir sefere ise duşa girmiştim yetişemedim kapıya deyin.. tabi arka arkaya yapmak olmaz ama ara ara yapın böyle e o da bir süre sonra anlayıp yavaş yavaş ayağını keser heralde..
benim de kızım sanki benden daha çok babasını seviyor gibi cadoloz babası akşam gelince kendinden geçiyor çocukkıskanıyorum evet
cnm öncelikle kızınızı sağlıkla büyütün...
benim kayınvalidem yok ama olsaydı çocuğumu ondan kıskanmazdım.kendi annem severken nasıl hoşuma gidiyorsa o severkende hoşuma giderdi.kayınvalidemle aram iyi olsun yada olmasın.çocuğumun babannesi-annanesi -dedeleri tarafından sevilmesi çok hoş bence...benim oğlum teyzesi için deliriyor resmen..dedesi -annanesi özellikle dayısı içinde...acaip hoşuma gidiyor...hele ablam oğlum için bu benim 2.çocuğum der hep...hatta ben kızdığımda falan kızacaksan ver ben götüreyim derçok yakın değiliz malesef ablamla ,keşke yakın olsak derim hep...arada bi bunaldığımızda yada sinema ,avm gibi bişeye kalkıştığımızda bırakacak insan olurdu yanımızda deriz eşimle...hem çocuk sevgi dolu bir çevrede yetişiyor ,hemde anne baba için aralarda teneffüs oluyor bence...
böyle düşünerek kendinizi bunaltmaktan başka bişey yapmassınız...
ama şunuda belirtmeden geçemiyeceğim...büyüklerin yanında çocuk disipline etmekte bi o kadar zordur..biz tatillerde bile huy değiştirip geliyoruz..annane-dede yanında ne kızabiliyorum,ne kural kaide kalıyor..uyku saati,yemesi içmesi vs...hepsi kural dışı kalıyor...siz sürekli iç içe olduğunuz için uyku saatlerinde vs..titizlendiğinizi hissettirirseniz belki kayınnvalidenizde anlayıp daha az gelir:26:
5 aylık bir kızım var malesef kızımı kıskanıyorum ve aşırı bağlıyım.Kayınvalidemle altlıüstlüyüz kötü biri değildir ama düşüncesizdir hep burda zırt pırt çıkar bebeğim olmadan öncede böyleydi bebeğim oldu iyice abarttı
Şimdi hep burda olduğu için kızım ona alışacak ona benden daha düşkün olursa diye kıskanmaya başladım ve bu düşüncelerde beni rahatsız etmeye başladı babaannesi sonuçta tabii ki sevecek ama paylaşamıyorum işte bende babaannemle büyüdüm çokta severim ama engel olamıyorum nasıl kurtulabilirim bu düşüncelerden yarın öbür gün alıp götürmek isteyecek gittiği yerlere dışarı çıkarmak isteyecek vermek istemem bu seferde kıskandığımı anlar kayınvalidem.
Ya benden daha çok severse diye korkuyorum sanırım depresyona girdim Kendi annem için de geçerli ona da düşkün olsa kıskanırdım herhalde ilk bebeğim diye mi böyle düşünüyorum benim gibi düşünenler var mı bilmiyorum
Kızımla hep dipdibe olmak istiyorum istesem kızımı bırakır kayınvalideme bir iki saat gezerim ama yapamıyorum sanki kızıma ihanet ediyormuşum gibime geliyor onsuz gezmek bile istemiyorum :26:
En çok bana düşkün olsun istiyorum kayınvalidem zaten uyanır uyanmaz bizde daha kızımla keyif yapamadan gelir alır kucağına bende bozuluyorum tabii ki
Rahat olmak isterdim bu konuda kendi kendimi mutsuz edip duruyorum hep dipdibeyiz kayınvalideyle ondan da böyle hissediyorum sanırım nereye gidersem benimle gelir zaten
Rahatlamaya ihitiyacım var bu konuda
benim de kızım sanki benden daha çok babasını seviyor gibi cadoloz babası akşam gelince kendinden geçiyor çocukkıskanıyorum evet
bir de babanneye bakın gözleyin belki onun seveceği oyunlar oynuyordur sürekli konuşuyordur ses tonu falan ,gözlemleyin bebeğinizi cezbeden bir şeyler vardır mutlaka.Ve sizin gerginliğinizi de hisseder bebek ben inanmazdım bir gün sinirlerim feci bozuk onu hem uyutuyorum hem ağlıyorum elimi tuttu bana baktı baktı öyle uyudu. bir kere yine ağlıyorum başladı o da ağlamaya:)bizim ki feci babacı ne cilveler görseniz kıskanmıyorum desem yalan olur :=)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?