• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi kayınvalideme alıştırmak için neler yapmalıyı?

bebekoo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2022
73
167
13
Merhaba herkese.
Bir ay kadar sonra doğum iznim bitecek ve bebeğime kayınvalidem bakacak. Evlerimiz çok yakın olmadığından şimdiye dek çok fazla bir araya gelmediler. Görüntülü görüşmede bebeğim güzel tepkiler veriyor onlara. Zaten sıcakkanlı bir bebeğim var. Bu son ayımda bebeğimi alıştırmak adına ne yapabilirim. İşe başlamadan kaç gün önce onlara gidip vakit geçirmeye başlasak az çok kaynaşır? Bu arada işe başladığımda bebeğim 7,5 aylık olacak fakat çok aktif bir bebek. Yani yiyip yatan bir bebek değil. Kafam çok karışık. Mutsuz ve çaresiz hissediyorum. Ben neyin ne olduğunu bildiğim halde bu kadar üzülüyorken o neyin ne olduğunu bilmeden başka bir ortama düşecek. Bu beni çok yaralıyor. Bebeği varken çalışanlar özellikle deneyiminden bahsederse çok çok sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler…

Maddi açıdan çok sıkıntınız yoksa ücretsiz izine ayrılabilirdiniz 2 yıl kendiniz bakardınız. Emmek isteyecek sizi yanında isteyecek bu aylarda yani
Öyle bir seçeneği olsa öyle yapardı eminim ki, sonuçta çocuğun annesi o ya hani. Kadıncağız alıştırmak için tavsiye istemiş

Maddi açıdan çok sıkıntınız yoksa ücretsiz izine ayrılabilirdiniz 2 yıl kendiniz bakardınız. Emmek isteyecek sizi yanında isteyecek bu aylarda yani
Altı aya yakın ücretsiz izin kullandım zaten daha fazla kullanmaya maddi durumum müsait değil maalesef. Öyle bir ihtimal olsa şu an böyle bir derdim de olmazdı zaten..

Ben de bebeğimi 1 yaş civarı anneme bırakacağım ama ara ara devamlı götürmeyi düşünüyorum, siz de kalan vakitlerinizde görüşmeyi sıklaştırın hatta bazen 1-2 saatlik arkadaşlarınızla kahve içmeye falan çıkın yavaş yavaş süreyi uzatın işe başlayana kadar. Kuaföre gitmek kendinize vakit ayırmak ya da dediğim gibi 1-2 saatlik tek bırakmalar olsun

Yaa kimsenin de aklına gelmez ya vaaoouuuv ya inanılmaz fikir. Bravo.

Biraz daha fazla görüşün kv ile bi kaç gün sizde kalsın bence siz yanınızdayken o ilgilensin. Belki kolaylaştırır süreci.
Çok teşekkür ederim. Zaten süt izni de var. Dört gün o üç gün ben olacağım 1 yaşa kadar. Bu ay boyu haftasonları gitsek ve ben işe gitmeden de iki gün hep onlarla olsak az da olsa alışır mı acaba?

Ben de bebeğimi 1 yaş civarı anneme bırakacağım ama ara ara devamlı götürmeyi düşünüyorum, siz de kalan vakitlerinizde görüşmeyi sıklaştırın hatta bazen 1-2 saatlik arkadaşlarınızla kahve içmeye falan çıkın yavaş yavaş süreyi uzatın işe başlayana kadar. Kuaföre gitmek kendinize vakit ayırmak ya da dediğim gibi 1-2 saatlik tek bırakmalar olsun
Evet mantıklı. En azından geri geldiğimi görmüş olur.

Öyle bir seçeneği olsa öyle yapardı eminim ki, sonuçta çocuğun annesi o ya hani. Kadıncağız alıştırmak için tavsiye istemiş
Yaa kimsenin de aklına gelmez ya vaaoouuuv ya inanılmaz fikir. Bravo.
Herkes o şekilde düşünmüyor, çalışma hayatına hemen dönmek isteyenler de var bakacak biri olunca, öyle kişilere denk geldiğim için de sordum ben de.

Çok teşekkür ederim. Zaten süt izni de var. Dört gün o üç gün ben olacağım 1 yaşa kadar. Bu ay boyu haftasonları gitsek ve ben işe gitmeden de iki gün hep onlarla olsak az da olsa alışır mı acaba?
Alışır inşallah. Net bir şey söyleyemeyiz tabi. Her bebe farklı.

Herkes o şekilde düşünmüyor, çalışma hayatına hemen dönmek isteyenler de var bakacak biri olunca, öyle kişilere denk geldiğim için de sordum ben de.
Öyle olsaydı bu kadar endişeli yazmazdım galiba. Yine de teşekkürler.

Çalışma saatleriniz nasıl olacak? Hergün 9-5/8-6 gibi olacaksa 15gün önceden başlayın alıştırmaya. Kvniz kendi evinde bakacaksa o evde , sizin evinizde bakılacaksa kvyi davet ederek yapın. Kişiler kadar ortamda çok önemli. Bebekler yeni düzene hemen adapte oluyorlar zaten canınızı sıkmayın. Bebek anlamaz demeden işe gittiğinizi ve saat kaçta döneceğinizi söyleyin bebeğinize her gün bunu yapın mutlaka. Bende beni arar kapıda ağlar diyodum annemi görünce bana bay bay yapıyo kapıda😄🙈🙈

Önce aynı odada siz ilgilenin o olsun. Sonra o ilgilensin siz olun. Sonra oda ayırın ve kısa süreler ile başlayarak dışarı çıkıp gelin. Birden ev ve ortam değiştirmek zor olabilir ama kısa kısa süreci çözmüş olur

Prenses bella Prenses bella 8-5 çalışıyorum. Çok teşekkür ederim, detaylı anlatımınız ve tatlı deneyiminiz için.

Canım bebek bu bir ağlar iki ağlar hop alışır her gün göre göre hatta baya alışır bir kaç gün takılınca dert etme stres yapma bunları bebekler bulunduğu ortama uyum sağlıyor biraz zaman geçirince

Herkes sizin kadar şanslı değildir belki de…..

Önce aynı odada siz ilgilenin o olsun. Sonra o ilgilensin siz olun. Sonra oda ayırın ve kısa süreler ile başlayarak dışarı çıkıp gelin. Birden ev ve ortam değiştirmek zor olabilir ama kısa kısa süreci çözmüş olur
Teşekkür ederim. Sanıyorum özellikle son on beş gün sıklıkla orda olmam gerekiyor. Herkes bu konuda hemfikir gibi.

Back