- 21 Mart 2021
- 913
- 689
-
- Konu Sahibi nergissssssss
Benimde o dönemde ne bebek görmeye ne hamile görmeye tahammülüm yoktu çok zorlandım ama sürekli kendimi dışarı attım doktora hala gidemiyorum doktor görmek istemiyorum çünkü bir arkadaşımın yönlendirmesiyle evde pilatese başladım o biraz oyaladı birde burdan tanıştığım kişilerle sohbet edip dertleşmek iyi geldi aklıma her geldiğinde dualara sarıldım çok yordu bu süreç çok isterim bit bebek oldun ama ben artık çokta korkuyorum hakkımızda hayırlısı olsun rabbim tekrarını yaşatmasın inşallah hiçbirimizeEvet geçmiyor ve dediğim gibi sanki daha da artıyor acı.. Bebek görmeye dayanamıyorum, hamile görmek bana acı veriyor..Bide ilk bebeğin olunca daha da zor. Allah size de sabırlar versinpeki nasılsınız şimdi cennet kuşunuza kardeş düşündünüz mü bu süreçte neler yaptınız nasıl toparlandınız
Benimde normalde 4 ay izin kullanma hakkım var ama sanırım işe başlicam. İşe gitmek beni oyalar belki diye düşünüyorum. Bende çok istiyorum ama dediğin gibi o kadar korkuyorum ki bende bide benim 28. Haftaya kadar sağlıklı olan bebeğimde bir anda sağlık problemleri çıktı ve o yüzden cennet kuşu olduBenimde o dönemde ne bebek görmeye ne hamile görmeye tahammülüm yoktu çok zorlandım ama sürekli kendimi dışarı attım doktora hala gidemiyorum doktor görmek istemiyorum çünkü bir arkadaşımın yönlendirmesiyle evde pilatese başladım o biraz oyaladı birde burdan tanıştığım kişilerle sohbet edip dertleşmek iyi geldi aklıma her geldiğinde dualara sarıldım çok yordu bu süreç çok isterim bit bebek oldun ama ben artık çokta korkuyorum hakkımızda hayırlısı olsun rabbim tekrarını yaşatmasın inşallah hiçbirimize
İnşallah birbirimizin dualarında olalım yer gök dua ile inşallah bu dünyada son sınavımız olsunBenimde normalde 4 ay izin kullanma hakkım var ama sanırım işe başlicam. İşe gitmek beni oyalar belki diye düşünüyorum. Bende çok istiyorum ama dediğin gibi o kadar korkuyorum ki bende bide benim 28. Haftaya kadar sağlıklı olan bebeğimde bir anda sağlık problemleri çıktı ve o yüzden cennet kuşu olduGerçekten korkarım ben her an bişey olacak diye ama Allah ne derse o oluyor.. Birdaha bizim gibi annelere evlat acısı vermesin Sende gücünü topla ve başla bence bir yerden mesela doktora gitmeyle başla
Amin canım inşallahİnşallah birbirimizin dualarında olalım yer gök dua ile inşallah bu dünyada son sınavımız olsun
Ağlamamak elde değil. Meleğim Melek olmuş. Okudukça sanki oradaymışım gibi geldi bana . Allahim nasıl bir acı.canim benim . İnsan dayanamaz03.02.2022 regaip kandilinde sezeryan doğum yapıp bebeğimi kaybettim.
Aslında bebeğim 28.haftaya kadar gayet sağlıklıydı hamileliğim çok güzel ilerliyordu.28.haftada rutin kontrole gittiğimizde doktorum bebeğimin kalbinde sol kapakçıkta büyüme gördü ve anlam veremedi.En son 2 hafta önce geldiğimizde herhangi bir problem yoktu. Doktorumda şaşkındı,bizde. Hemen 22.haftada gittiğim perinatoloji doktoruna gittik, o da aynı şeyi söyledi ve kalbinde ritim bozukluğu da vardı aynı zamanda.Geçen hafta grip atlattığımı söyleyince belki de ‘sende vardır kalbinde bir ritim bozukluğu bebeğinde ondan etkilenmiştir hemen bi doktora görün eğer sende bir sıkıntı yoksa çocuk kardiyolojisine görün’dedi. Hemen randevu aldık gittik ve ilk defa bende bi sıkıntı olsun diye dua ettim çünkü sıkıntı bendeyse bir ilaçla halledilebilirmiş.Bende çıkmayınca çocuk Kardiyolojisine gittik. Doktor baya bi inceledi ilk defa gördüğüm bir bulgu ben bunu bir araştırim dedi. Aynı zamanda perinatoloji uzmanıda bu durumu araştırıyordu. Yani herkes böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu. Dünyam başıma yıkıldı oğlumu dört gözle beklerken bu durumla karşılaşmak hemde 7 aylık bir bebekte ne olduğu bilinmeyen bi durumla karşılaşmak çok tedirgin edici ve üzücüydü. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiştik ve doktorların hepsi resmen ayağa kalkmıştı ve en sonunda kalbe nerden geldiği nerden çıktığı belli olmayan bir damarın gereksiz yere kan pompaladığı teşhisi kondu ve bu ilerleyen dönemde kalp yetmezliğine yol açabilirdi yani durum riskliydi ama biz eşimle bunu asla kabul etmek istemedik.Bizim oğlumuz sağlıkla gelecekti sağlıkla gelmese de iyileşecekti. Doktorlar birbiriyle bağlantı kurmaya başladılar hepsi bizim için en iyisini planlıyordu ve perinatoloji doktorumuz Ankara’da doğum yapmamızı önerdi orda çok iyi bir kalp ve damar cerrahisi olduğunu ve doğum yapılması gereken hastanenin tam teşekküllü olması gerektiğini söyledi. Toparlanıp Ankara’ya gittik 30.haftamızda orda da kardiyoloji doktoru baktı ve bebeğimin doğar doğmaz anju olabileceğini söyledi.Ve beni doğum yaptıracak olan doktoruma yönlendirdi o da perinatoloji bölümündeydi. Doktor suyumun fazla olduğunu bebeğin iri olduğunu söyledi ve buralarda olun her an hersey olabilir dedi. Çok korkuyoduk bütün doktorlar tedirgindi ve çok riskli bir durumla karşı karşıyaydık. Mersin’e geri döndük burda son işlerimizi toparladık.Her ihtimale karşı akçiğer geliştirici iğne vurulduk.Bu arada sık sık bebeğimin kalbini kontrol ettiriyorduk herhangi bir sıkıntı yoktu derken 33+4 te akciğerde bir kan görüldü.Kan kalbe o kadar çok pompa yapmıştı ki akciğere sıçramıştı.Sadece kalp değildi artık sıkıntı daha da büyümüştü. Hemen Mersin’deki doktorum Ankara’daki doktorlarla görüştü anlattı durumu doktorlar benimle görüştüler ve hemen gel dediler. Ertesi gün hemen yola çıktık (03.02.2022 de saat 10 )
Akşam üzeri 4 buçuk gibi geldik hemen perinatoloji uzmanının yanına gittik.O gün bebeğim çok hareketliydi.Mersin’den Ankara’ya gidene kadar hiç durmamıştı. Acaba bana bişey mi demek istemişti. Yada rahat mı değildi hep soruyorum bunu kendime
Doktorumda çok hareketli olduğunu farketti ve beni hastaneye yatırdı süreklı nts yle hareketlerini kontrol ediyorlardı hemşireler. Yanıma eşimi bile almamışlardı koronadan dolayı yalnızdım. Çok korkuyordum.Çok acıkmıştım ama doktorum aç bırakın demiş hemşirelere. Annemi bile getirmemiştik yanımda çünkü doğumun bu kadar erken olabilecegını düşünmemiştik.O gün regaip kandiliydi hava buz gibiydi ve ben o hastane odasında bebeğimle başbaşa bir yandan nts nin sesi bir yandan bebeğimin tekmeleri hüngür hüngür ağlayarak dua ediyordum.Derken hemşire içeri girdi saat 21:30 civarı sizi doğuma alıcaz dedi.Nasıl yani diyebildim ben daha bugün gelmiştim biz tedbir amaçlı yatıyorduk çok ani olmuştu. Bebeğimin çok hareketli olması meğersem iyi değilmiş NTS kayıtları da onun iyi olmadığını gösteriyormuş derken hemen eşimi aradım ağlaya ağlaya.O arada beni hazırlıyorlardı.Eşim geldi elimi tuttu sıkıca ve beni doğumhaneye kadar uğurladı.Hüngür hüngür ağlıyordum.Çok korkuyordum 33+5 tik daha. Tamam 2 hafta önden gidiyorduk ama hiç hazır değildim.Ve bebeğimin sıkıntıları vardı ameliyata girecekti belki derken o kadar stresliydim ki anlatamam. Ameliyat masasında etrafım kalabalık hem bebek için hem benim için. Spiral anestezi yapıldı ve kendimi kastığım için iğne çok zor yapıldı. Yarım saat 40 dk yı bulmuştur belki de.O Arada bebeğim son tekmelerini atıyormuş ama haberim yokmuş.Resmen bana veda etmiş benim oğlum. O son tekmesini hiç unutmicam.
Derken iğne vurulmasıyla bebeğimin doğması bir oldu ağlamaya çalıştı ağlayamadı bebeğim sadece minicik bi ses çıkardı. O ses hiç gitmiyor kulağımdan. Yukardaki ışıklardan yansımasını gördüm çok güzel bi bebekti canım oğlum benim.Ağlamayınca hocam niye ağlamadı dedim ama ses çıkarmadı kimse.Sonra yan tarafa aldılar bi panikle ve oğluma gözlerimin önünde kalp masajı yaptılar. Ayakları o kadar güzeldi ki bebeğimin öpemeden gitti. Yoğun bakıma aldılar sadece 2 saat yaşamış ve gitti meleğimNasıl dayanıcam bilmiyorum
Sebebi bilinmiyor genetik araştırılıyor. Benim aklımda bir sürü soru işareti var hamileyken 2 tane biontech oldum açana ondan mı diye bile aklıma geldi.26.haftamda çok fena grip oldum test oldum negatif çıktı ama acaba o an corona mıydım. Kafamda bir sürü soru işaretiyle gitti bebeğim
Benzer durumu yaşayan var mı
Bugün 40 mız çıktı ama bebeğim yokAğlamamak elde değil. Meleğim Melek olmuş. Okudukça sanki oradaymışım gibi geldi bana . Allahim nasıl bir acı.canim benim . İnsan dayanamaz
Allah sabr versin sanaBugün 40 mız çıktı ama bebeğim yokO kadar zor ki Allah kimseye vermesin
Sağolun Allah razı olsunAllah sabr versin sana
Yazınızı ağlayarak okudum, çok üzüldüm gerçekten Allah sabır versin, dilerim bir daha böyle bir acıyı yaşamazsınız. Tetkik sonuçlarınız çıktı mı acaba? Aşınızı kaçıncı haftanızda olmuştunuz?Benimde normalde 4 ay izin kullanma hakkım var ama sanırım işe başlicam. İşe gitmek beni oyalar belki diye düşünüyorum. Bende çok istiyorum ama dediğin gibi o kadar korkuyorum ki bende bide benim 28. Haftaya kadar sağlıklı olan bebeğimde bir anda sağlık problemleri çıktı ve o yüzden cennet kuşu olduGerçekten korkarım ben her an bişey olacak diye ama Allah ne derse o oluyor.. Birdaha bizim gibi annelere evlat acısı vermesin Sende gücünü topla ve başla bence bir yerden mesela doktora gitmeyle başla
Basın sagolsun bende 20.haftamda erken dogumla kaybettm acısı cok zor benım ıkızlerım 28 haftalık dogdu ama sızın gıbı sebeplerden degıl tabıkı saglıklılar acıyı bırqzda olsun hafıfletıyor yenı gelen sıze tavsiyem Prof dr arda lembet ısmını yazın cıkıyor benım drumdu olgılı perınatolojı dru mutlaka gorunun03.02.2022 regaip kandilinde sezeryan doğum yapıp bebeğimi kaybettim.
Aslında bebeğim 28.haftaya kadar gayet sağlıklıydı hamileliğim çok güzel ilerliyordu.28.haftada rutin kontrole gittiğimizde doktorum bebeğimin kalbinde sol kapakçıkta büyüme gördü ve anlam veremedi.En son 2 hafta önce geldiğimizde herhangi bir problem yoktu. Doktorumda şaşkındı,bizde. Hemen 22.haftada gittiğim perinatoloji doktoruna gittik, o da aynı şeyi söyledi ve kalbinde ritim bozukluğu da vardı aynı zamanda.Geçen hafta grip atlattığımı söyleyince belki de ‘sende vardır kalbinde bir ritim bozukluğu bebeğinde ondan etkilenmiştir hemen bi doktora görün eğer sende bir sıkıntı yoksa çocuk kardiyolojisine görün’dedi. Hemen randevu aldık gittik ve ilk defa bende bi sıkıntı olsun diye dua ettim çünkü sıkıntı bendeyse bir ilaçla halledilebilirmiş.Bende çıkmayınca çocuk Kardiyolojisine gittik. Doktor baya bi inceledi ilk defa gördüğüm bir bulgu ben bunu bir araştırim dedi. Aynı zamanda perinatoloji uzmanıda bu durumu araştırıyordu. Yani herkes böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu. Dünyam başıma yıkıldı oğlumu dört gözle beklerken bu durumla karşılaşmak hemde 7 aylık bir bebekte ne olduğu bilinmeyen bi durumla karşılaşmak çok tedirgin edici ve üzücüydü. Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiştik ve doktorların hepsi resmen ayağa kalkmıştı ve en sonunda kalbe nerden geldiği nerden çıktığı belli olmayan bir damarın gereksiz yere kan pompaladığı teşhisi kondu ve bu ilerleyen dönemde kalp yetmezliğine yol açabilirdi yani durum riskliydi ama biz eşimle bunu asla kabul etmek istemedik.Bizim oğlumuz sağlıkla gelecekti sağlıkla gelmese de iyileşecekti. Doktorlar birbiriyle bağlantı kurmaya başladılar hepsi bizim için en iyisini planlıyordu ve perinatoloji doktorumuz Ankara’da doğum yapmamızı önerdi orda çok iyi bir kalp ve damar cerrahisi olduğunu ve doğum yapılması gereken hastanenin tam teşekküllü olması gerektiğini söyledi. Toparlanıp Ankara’ya gittik 30.haftamızda orda da kardiyoloji doktoru baktı ve bebeğimin doğar doğmaz anju olabileceğini söyledi.Ve beni doğum yaptıracak olan doktoruma yönlendirdi o da perinatoloji bölümündeydi. Doktor suyumun fazla olduğunu bebeğin iri olduğunu söyledi ve buralarda olun her an hersey olabilir dedi. Çok korkuyoduk bütün doktorlar tedirgindi ve çok riskli bir durumla karşı karşıyaydık. Mersin’e geri döndük burda son işlerimizi toparladık.Her ihtimale karşı akçiğer geliştirici iğne vurulduk.Bu arada sık sık bebeğimin kalbini kontrol ettiriyorduk herhangi bir sıkıntı yoktu derken 33+4 te akciğerde bir kan görüldü.Kan kalbe o kadar çok pompa yapmıştı ki akciğere sıçramıştı.Sadece kalp değildi artık sıkıntı daha da büyümüştü. Hemen Mersin’deki doktorum Ankara’daki doktorlarla görüştü anlattı durumu doktorlar benimle görüştüler ve hemen gel dediler. Ertesi gün hemen yola çıktık (03.02.2022 de saat 10 )
Akşam üzeri 4 buçuk gibi geldik hemen perinatoloji uzmanının yanına gittik.O gün bebeğim çok hareketliydi.Mersin’den Ankara’ya gidene kadar hiç durmamıştı. Acaba bana bişey mi demek istemişti. Yada rahat mı değildi hep soruyorum bunu kendime
Doktorumda çok hareketli olduğunu farketti ve beni hastaneye yatırdı süreklı nts yle hareketlerini kontrol ediyorlardı hemşireler. Yanıma eşimi bile almamışlardı koronadan dolayı yalnızdım. Çok korkuyordum.Çok acıkmıştım ama doktorum aç bırakın demiş hemşirelere. Annemi bile getirmemiştik yanımda çünkü doğumun bu kadar erken olabilecegını düşünmemiştik.O gün regaip kandiliydi hava buz gibiydi ve ben o hastane odasında bebeğimle başbaşa bir yandan nts nin sesi bir yandan bebeğimin tekmeleri hüngür hüngür ağlayarak dua ediyordum.Derken hemşire içeri girdi saat 21:30 civarı sizi doğuma alıcaz dedi.Nasıl yani diyebildim ben daha bugün gelmiştim biz tedbir amaçlı yatıyorduk çok ani olmuştu. Bebeğimin çok hareketli olması meğersem iyi değilmiş NTS kayıtları da onun iyi olmadığını gösteriyormuş derken hemen eşimi aradım ağlaya ağlaya.O arada beni hazırlıyorlardı.Eşim geldi elimi tuttu sıkıca ve beni doğumhaneye kadar uğurladı.Hüngür hüngür ağlıyordum.Çok korkuyordum 33+5 tik daha. Tamam 2 hafta önden gidiyorduk ama hiç hazır değildim.Ve bebeğimin sıkıntıları vardı ameliyata girecekti belki derken o kadar stresliydim ki anlatamam. Ameliyat masasında etrafım kalabalık hem bebek için hem benim için. Spiral anestezi yapıldı ve kendimi kastığım için iğne çok zor yapıldı. Yarım saat 40 dk yı bulmuştur belki de.O Arada bebeğim son tekmelerini atıyormuş ama haberim yokmuş.Resmen bana veda etmiş benim oğlum. O son tekmesini hiç unutmicam.
Derken iğne vurulmasıyla bebeğimin doğması bir oldu ağlamaya çalıştı ağlayamadı bebeğim sadece minicik bi ses çıkardı. O ses hiç gitmiyor kulağımdan. Yukardaki ışıklardan yansımasını gördüm çok güzel bi bebekti canım oğlum benim.Ağlamayınca hocam niye ağlamadı dedim ama ses çıkarmadı kimse.Sonra yan tarafa aldılar bi panikle ve oğluma gözlerimin önünde kalp masajı yaptılar. Ayakları o kadar güzeldi ki bebeğimin öpemeden gitti. Yoğun bakıma aldılar sadece 2 saat yaşamış ve gitti meleğimNasıl dayanıcam bilmiyorum
Sebebi bilinmiyor genetik araştırılıyor. Benim aklımda bir sürü soru işareti var hamileyken 2 tane biontech oldum açana ondan mı diye bile aklıma geldi.26.haftamda çok fena grip oldum test oldum negatif çıktı ama acaba o an corona mıydım. Kafamda bir sürü soru işaretiyle gitti bebeğim
Yok henüz çıkmadı. Birini 3 aylıkken diğeri de 4 aylıkken vurdurmuştum.Neden sordunuz ?Yazınızı ağlayarak okudum, çok üzüldüm gerçekten Allah sabır versin, dilerim bir daha böyle bir acıyı yaşamazsınız. Tetkik sonuçlarınız çıktı mı acaba? Aşınızı kaçıncı haftanızda olmuştunuz?
Aşıların pıhtılaşmaya sebebiyet verdiği yönün de ortaya atılan bazı iddialar var da o yüzden sordum. Aşıdan hemen sonra mı oldu onu merak ettim ama aşıdan sonra olmamış anladığım kadarıyla.Yok henüz çıkmadı. Birini 3 aylıkken diğeri de 4 aylıkken vurdurmuştum.Neden sordunuz ?
Kusura bakmayın böyle neden sordunuz diye sordum ama bir an ümitlendim öyle telaş yaptım hani bişey mi duydunuz etrafınızda falan diye. Yok aşıdan sonra olmadı ama çok fena enfeksiyon geçirmiştim 1 hafta öncesinde 27.haftada aynı korona gibiydim 2 kere test yaptırdım negatif çıktı ama belkide ondan oldu bilmiyorumAşıların pıhtılaşmaya sebebiyet verdiği yönün de ortaya atılan bazı iddialar var da o yüzden sordum. Aşıdan hemen sonra mı oldu onu merak ettim ama aşıdan sonra olmamış anladığım kadarıyla.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Allah sizden bir almış 2 vermiş ne güzel Allah ım onlara uzun ömür versin sağlık versin inşallahBasın sagolsun bende 20.haftamda erken dogumla kaybettm acısı cok zor benım ıkızlerım 28 haftalık dogdu ama sızın gıbı sebeplerden degıl tabıkı saglıklılar acıyı bırqzda olsun hafıfletıyor yenı gelen sıze tavsiyem Prof dr arda lembet ısmını yazın cıkıyor benım drumdu olgılı perınatolojı dru mutlaka gorunun
Aynen bana da öyle geliyor çünkü hamileliğin tadını çok güzel çıkarmama rağmen sonu kabus gibi bittiBenim üstünden baya gecti ancak hala ilk günkü gibi canımı yakıyor heleki birinin bana hamileyim demesi ne diyeceğimi bilemediğim bitmeyen bir an gibi geliyor
Rabbim sabır versin sana, okurken içim parçalandı.. öyle zor bir durum ki yaşadıgın rabbim kimseye yaşatmasın03.02.2022 regaip kandilinde sezeryan doğum yapıp bebeğimi kaybettim.
Sağolun Allah razı olsunRabbim sabır versin sana, okurken içim parçalandı.. öyle zor bir durum ki yaşadıgın rabbim kimseye yaşatmasın
Rica ederim, tabi insan böyle zamanlarda her şeyi sorguluyor. Sebebi her ne olursa olsun sizin bir suçunuz yok kendinizi acaba şöyle mi yapsaydım acaba böyle yapsaydım olmaz mıydı diye suçlamayın sakın. malesef bazen bazı şeyler bizim hakimiyetimizin dışında gelişiyor. Belki de doğsaydı kalbinde sorun olacağı için makineye bağlı yaşayacaktı ve bebeğinizin akıbetini sizin belirlemeniz istenecekti. Her zaman beterin daha beteri oluyor malesef. Umarım bundan sonrasi sizin için çok güzel olur. Allah en yakında zamanda kucağınızı doldursun.Kusura bakmayın böyle neden sordunuz diye sordum ama bir an ümitlendim öyle telaş yaptım hani bişey mi duydunuz etrafınızda falan diye. Yok aşıdan sonra olmadı ama çok fena enfeksiyon geçirmiştim 1 hafta öncesinde 27.haftada aynı korona gibiydim 2 kere test yaptırdım negatif çıktı ama belkide ondan oldu bilmiyorum
İnanın kendimi çok suçluyorum ama hepsi birer imtihan aslında. 28 haftalık bir bebekte anomali görülmesi görülmüş şey değil belkide.Zaten benim üzüntüme acı katan şeylerden bir tanesi de bu. Herşeyin birden olması ve doktorların bile anlam verememesi. Bundan sonrası için iyi dileklerde bulunmaktan başka elimizden birşey gelmiyor maalesefRica ederim, tabi insan böyle zamanlarda her şeyi sorguluyor. Sebebi her ne olursa olsun sizin bir suçunuz yok kendinizi acaba şöyle mi yapsaydım acaba böyle yapsaydım olmaz mıydı diye suçlamayın sakın. malesef bazen bazı şeyler bizim hakimiyetimizin dışında gelişiyor. Belki de doğsaydı kalbinde sorun olacağı için makineye bağlı yaşayacaktı ve bebeğinizin akıbetini sizin belirlemeniz istenecekti. Her zaman beterin daha beteri oluyor malesef. Umarım bundan sonrasi sizin için çok güzel olur. Allah en yakında zamanda kucağınızı doldursun.