• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimi geri kazanmam mümkün mü ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kafama çok takılan bir konu. Anneler yardım. 35 günlük bir bebeğim var. Sezeryan ile doğum yaptıgim için süt hemen gelmedi. O süre içinde mecbur mama verdik. Sonra etrafımdakiler mama verme vs deyince kestim çocuk sarılık oldu. Sonra atlattı vs derken sutum az geldi . Bu 1 ay içinde artsın diye neler yedim 7 kilo aldım ama cocuk doymadi. Emzirme Kampı diye bişey duydum bebeği 3 gün sadece emziriyosunuz. Denemeyi düşünüyorum sizce çok mu geç bebeği mamadan kesip sadece anne sütü ne çevirmek için.

Kafama çok takılan bir konu. Anneler yardım. 35 günlük bir bebeğim var. Sezeryan ile doğum yaptıgim için süt hemen gelmedi. O süre içinde mecbur mama verdik. Sonra etrafımdakiler mama verme vs deyince kestim çocuk sarılık oldu. Sonra atlattı vs derken sutum az geldi . Bu 1 ay içinde artsın diye neler yedim 7 kilo aldım ama cocuk doymadi. Emzirme Kampı diye bişey duydum bebeği 3 gün sadece emziriyosunuz. Denemeyi düşünüyorum sizce çok mu geç bebeği mamadan kesip sadece anne sütü ne çevirmek için.

Bir doktora gorunun ve tavsiye alin. Ne bebegin istahini ve sagligini bilebilirz ne de sizin kendi durumunuzu. Belki yanlis bi uygulama yapmissinizdir keske en basindan doktora gorunseydiniz

Emzirme kampı yapın bence gec değil henüz 35 günlükmus, emzirdikce çoğalır insallah... emzirme kampında ama yatacaktiniz, uyuyacaksıniz filan bebek uyuyunca direk uyuyun..

Kusura bakmayın. Etrafta kime mama desem değişik tepki alıyorum da.. herhalde o yuzden

Mama diyince senden kopmuyor evladın canım korkma benim ikizlerim sezeryanla oldu sütüm gelmedi ilk günden mama verildi anne sütünü sağarak verdim ama çokta gelmedi sütüm çok uğraştım ama olmadı sıkma canını bu kadar.

Ben basligi okuyunca korktum ama ya :(
Kabak tatlisi yemek ,sık emzirmek, bolca
Su icmek ,dinlenmek ve Kimseyi dinlemek....
Henuz.dogum yapmadim ama bunlari biliyorum ben :)

Etraf mama ver dedi nasıl ki mama verilmez ise mama verme dedi diye kesilmez.
Emzirme kampını yapmadan önce doktorunuza danışınız. Onay verirse yaparsınız.
Sizi belki o sürede tartıya çağırabilir.
Bebeğin doyduğunun 2 kanıtı: Çişli bez sayısı ve kilo alımıdır.
Emzirme kampı ciddi sabır gerektirir. Gak deyince emzirilir,guk deyince emzirilir.

Gec mi ne demek.
Daha 40 iniz cikmamus.
Kac devir doneceksiniz daha ohooo.
Elinden geleni yap.
Sadece emzir.
Emzirdikce artacak sutun
Suyu cok icmen yeterli.
Etrafi da dinleme .

Öncelikle mama doktor kontrolünde verilmeli. Bunun için bebeğin kilosu takip edilir alımı azsa mama takviyesi yapılır.

Bunun dışında ben de sezeryanla doğum yaptım ve bebeğim ilk günden mama aldı. Sütüm yok denecek kadar azdı hala da öyle. Mama verdiğim için hiç pişman değilim. Çok şükür bebeğim sarılık olmadı ve sağlıklı gelişiyor.

O mama verme diyen tipler (özellikle de kayınvalidem) bende de mevcuttu. Birgün dayanamadım ve şunu söyledim. Bebek ya açlıktan katıla katıla ölecek ya da mama alacak. Hangisi dedim. Tık yok. Bebeğimin bana öğrettiği derslerden biri hiçkimseyi takma ve dinleme oldu. Kimse umrumda olmaz. Doktorum ne derse o doğrudur benim için.

Emzirme kampı için geç değil tabi ki. Elimizden gelen her mantıklı şeyi yapmalıyız. Ve biraz da bünyeyle alakalı bence süt. Umarım sütün artar. Ama en en önemlisi bebeğin aç kalmaması.

11 aylık bebeğim var ve dönem dönem sütüm azaldıkça emzirme kampına giriyoruz. Öncelikle Allah bağışlasın güle güle büyütün bebeğinizi. Mamayı direk kesemezsiniz kademeli kesmeniz gerekir azalta azalta. Her seferinde önce emzireceksiniz sonra mama verebilirsiniz. Emzirme kampı için ise yanınızda size yemek yapacak vs yardımcı biri olsa çok güzel olur. Yoksa da 3 günlük çorba yapın koyun kendiniz için şimdiden çünkü 3 günlük balayı gibi olacak elinizi işe sürmeyeceksiniz bebeğinizle emip oyun oynayıp ninniler söyleyip uyuyacaksınız. Zor bir süreç değil aksine çok keyifli. Bir de facebook kullanıyorsanız emzirme ile ilgili sayfaları takip etmenizi öneririm orda çok daha güzel cevaplar bulabilirsiniz sorularınıza..

bebeğin daha 40ı çıkmamış, hiç geç değil :) ben de oğlumu emziremedim, biberona alıştığı için beni kabul etmedi, sütüm de o yüzden çoğalmadı gittikçe azaldı ve bitti.. sütün çoğalmasının tek yolu bebeğin emmesi.. bol su içmek, pozitif olmak, dinlenmek.. ama yine de olmazsa üzülme.. rabbim başka sağlık sorunları ile sınamasın..

bebeğin daha 40ı çıkmamış, hiç geç değil :) ben de oğlumu emziremedim, biberona alıştığı için beni kabul etmedi, sütüm de o yüzden çoğalmadı gittikçe azaldı ve bitti.. sütün çoğalmasının tek yolu bebeğin emmesi.. bol su içmek, pozitif olmak, dinlenmek.. ama yine de olmazsa üzülme.. rabbim başka sağlık sorunları ile sınamasın..
Çok şükür oldu..
Çok ugrastim didindim. Şu an 16 aylık kızım. .
Hala deli gibi emiyor
Eşsiz bir duygu
İyiki kendimi yirttim bu iş için. .

Back