Eşim sert misacli bir insan normalde. Bebeğimize de çok düşkün. Çocuğu için ne gerekiyorsa fazlasıyla yapar, yapıyor. Ama konu ailesi olunca, çok taviz veriyor. Mesela kaynim o akşam bizi almaya geldiğinde, bebeğimi emziricem, sonrada uyuması gerekiyor, bu ne dedim çok sinirlendim. Bana, sana telefon etmiş bir şey dememişsin bana bakıyorsun ben de gidelim dedim diyor. Sen hayır deseydin diyor. İyi tamam da, bir kerede sen düşün, bebeğin emmesi uyuması gerekiyor de. Akşam akşam yolculuk yaptırmayalim simdi de. Ama nerde, ailesiyle ilgili herseyde beni öne atıyor ben de kırıcı olmamaya çalışan biriyim tamam diyorum daha sonra da olan bana ve bebeğime oluyor. Yolda arıyor, nasıl geri dön diyecektim ki?
Şimdi bu insanlar alışık ya, onları onemsememe, yumuşak olmama, bir şey olduğu zaman gulerek, kırmadan, uyarma çalışmama, sizin dediklerinizi yapsam çok büyük tepki alırım gibime geliyor. Zaten kayınvalidem tüm aileyi yöneten biri. Ben emzirme vaktinde odanın kapısını kilitlesem, bir gelirler, iki gelirler, üçüncüsünde niye kilitliyorsun diye bir sürü soru sorarlar. Gelmeyin diye desem bir sürü sürat ve gerginlik olur. Zaten evin içinde bir oraya bir buraya gidip gelen, hareketli insanlar. Odadan mutlaka birşey almaları gerekiyor, ikide bir kalkamayacagima göre kilitlemiyorum ben de.
Dediğim gibi herşey kayınvalidem de bitiyor. Ona ters bir cevap versem herkes bana anında düşman olur ve esimle de tartisirim eminim. Eşim ailesine laf söyletmez her ne kadar sen bildiğini oku, karıştırma, cevabını ver dese de durum bu.
Mesela dört gunlukken tartıştık kayinvalidemle, kadın kızlarını da aldı gitti. Eşim onları ikna etmek için gitti ve geldiğinde bana bir sürü ağır cümle kullandı. Nasıl annesine bağırırmisim, o onun annesiymis, yazık kovulur gibi gitmiş. O gün boşanma noktasına geldik, ailemi çağırdım, gitmek istemediğimde beni zorladığıdan
bahsettim. O esnada biraz daha esnek davranicam falan demişti ama yok. O ailesi gel dese hemen gitmek ve beni götürmek istemede hala çok kararlı. Dün konuşurken, havalar soğudu birkaç ay gidemeyiz dedi ama zaten onlar gelecek. Bilmiyorum ya, tepki çekmeyeyim, gerginlik olmasın diye diye kanser olacağım sanırım. Ama her halükarda bebeğim konu olunca daha daha dikkatli olacağım, taviz vermemeye çalışacağım bundan sonra.