- Konu Sahibi Jane Bennet
-
İnstangramda anne sütü doktoru diye bir hesap var, takip edin iyice paylaşımları inceleyin. Evlat edinen annelerin bile sütü gelebiliyormuş. Bu sayfanın bana çok faydası oldu.Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Bence yanlış bilgi. Sezaryan ile doğum yaptım. İlk 6 ay anne sütünden başka bir şey vermedim bebeğime. Su da dahil.Sizin sütünüz mamanin içine karistirilamiyor mu?
Bı arkadaşım da sezaryan ile doğum yaptı o da benim sütüm yeter diye tutturmuş mama vermemisler. çocuk 2 gün aç kalmış ama bunlar doyuyor zannetmisler çocuk çok agladigindan mi ateşten mi ne artık Dr a gittiğinde Dr söylemiş sezeryanla doğan bebekler ekstra mama gerekiyormuş, bebek ölümden dönmüş. Arkadaşım çok üzülmüştü keşke doğumdan sonra Dr soyleseydi diye.
Eğer bebeğiniz saglikliysa benc e uzulmeyin
19 günlük bebeğe memeyi tutturmak için ne sürsün mesela? Yapmayın, Allah korusun. 6 ay yalnızca anne sütü ya da muadili olan mama. Tat alma duygusu olmayan bebeğe şekerli şeyler vermek hayati tehlikeye sebebiyet verebilir. Memeyi tanıması için memeye anne sütü damlatabilirsiniz. Aman sakın ola şekerli şeyler falan denemeyin bile. Falanca yaptı birşey olmadı denebilecek şeyler değil bunlar. Öneri de bulunurken de dikkat etmek gerek.Tam sekiz ay meme tutması için uğraştım. 8. Ayda normal bebekler gibi emmeye başladı.
Ellerini gözünü bağlar, ayakta zorla emzirirdim. Çünkü mama da yemiyordu. O yüzden 3,5 aylık ek gıdaya başladım.
O yüzden hiç canını sıkma. Doğru değil ama meme ucuna tatlı şeyler sür, en azından memeyi tanısın.
Oraya doğru değil yazdım zaten.19 günlük bebeğe memeyi tutturmak için ne sürsün mesela? Yapmayın, Allah korusun. 6 ay yalnızca anne sütü ya da muadili olan mama. Tat alma duygusu olmayan bebeğe şekerli şeyler vermek hayati tehlikeye sebebiyet verebilir. Memeyi tanıması için memeye anne sütü damlatabilirsiniz. Aman sakın ola şekerli şeyler falan denemeyin bile. Falanca yaptı birşey olmadı denebilecek şeyler değil bunlar. Öneri de bulunurken de dikkat etmek gerek.
Konya da yaşıyorum bulunduğum ilçe merkeze çok uzak ne yazık ki 160 km merkeze. Böyle bir danışmandan yardim almam çok zor. Bir seferde düzeltilse alırım ama uzun bir süre devam ederse mümkün değil böyle bir hizmetten yararlanamam 19 günlük bebekleTabiki var sağmakla beraber bebege tutturmaya çalışın ve bir danışma desteği alin
Çocuğum güçlü doğdu, öyle güçsüz bir bebek değildi. Tuttu ama süt hemen gelmedi belki sezaryen olduğu için belki benimle alakalı bir durumdan ötürü bilemiyorum tabiki de sebebini . Ama onu ne gelen çocuk ac doymuyor diye başımın etini yiyip çocuğa mama vermem için baskı yapınca eşim de dahil olmak üzere kendimi aşırı yalnız hissettim. Çocuk o kadar çok yedi ki memeyi tutma ihtiyacı dahi duymadı. Oysa ilk gün tutmuştu kuzumMemeyi tutabildi mı birkez de olsa?
Canim sen daha lohusa sin ve duygu gelgitlerin çok sancili kendini suclama ben 5 gun emzirdim sonra sipa birakti almadi bende sagdim baktim olacak gibi deil ben sagarken cocuk katiliyo eehhh dedim yeter getirin mamayi süt yok çünkü stres uzuntu gecmek bilmeyen bir kaygi ve tercubesizlik hep ben yalnizdim kimse yoktu bir esim oda gece calisiyordu bol bol dinlen birak baksin lar bebege daha sezerynin iyilesmedi bile uzme kendini bizde bir insaniz robot degiliz mama kotu deil Anne sutunu tutmaz yeri ama iyiki mamada var ve piyasada çok iyi mmalarda var ama fiyat türkiyede El yakiyo canlari saolsun tabiIyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Canim bir yerdede haklilar cocuklar dogar dogmaz kilo kaybediyorlar bir bebegin vucudunda 300 ml kan vardir ve ac kalirsa sariligi artar yani uzulme bukadarÇocuğum güçlü doğdu, öyle güçsüz bir bebek değildi. Tuttu ama süt hemen gelmedi belki sezaryen olduğu için belki benimle alakalı bir durumdan ötürü bilemiyorum tabiki de sebebini . Ama onu ne gelen çocuk ac doymuyor diye başımın etini yiyip çocuğa mama vermem için baskı yapınca eşim de dahil olmak üzere kendimi aşırı yalnız hissettim. Çocuk o kadar çok yedi ki memeyi tutma ihtiyacı dahi duymadı. Oysa ilk gün tutmuştu kuzum
OCanim bir yerdede haklilar cocuklar dogar dogmaz kilo kaybediyorlar bir bebegin vucudunda 300 ml kan vardir ve ac kalirsa sariligi artar yani uzulme bukadar
O kadar mama verdik ama ona rağmen sarılık oldu engel olamadık yani ne yazık ki. Hastanede yattık bir gece çok şükür geçtiCanim bir yerdede haklilar cocuklar dogar dogmaz kilo kaybediyorlar bir bebegin vucudunda 300 ml kan vardir ve ac kalirsa sariligi artar yani uzulme bukadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?