- 14 Ekim 2009
- 424
- 148
- 323
- Konu Sahibi Jane Bennet
-
Mesajlari okudum bir yandan da hala cocugu emzirme mucadelesi veriyorum ne yazik ki. Hepinize tesekkur ederim yorumlariniz icin öncelikle. Herkeste bir çocuk sevgisi oldu bir o kucağına aldı bir başkası. Bir ara çocuk huysuzlandı kv geldi. Eşim geldi Jane çocuğu sakinleştirir dedi kv demesin mi onun sutu mu var nasıl sakinlestirsin diye. Su sozunu asla unutmayacağım patavatsızlık resmen insan azıcık karşısındakini düşünür. Çocuğa mama verdik hem de fazlasıyla zaten ondan beni istemedi ona rağmen sarılık oldu 18.8 değeriyle hastanede yattık. Yanı mama takviyesi hicbir şekilde sarılığa engel olmadı. Eşim de destek olmadı bana onlar tecrübeli daha iyi bilirler demekten başka bir şey bilmiyordu. Şimdi de gelmiş annesi değil miydin alsaydın tembellikten emzirmedin diyor. Ne onu ne de kendimi affedemiyorum çok kızıyorum bunların olmasına.
Bu grup benim de lohusalık zamanımın en büyük destekcisidir. Yaptıkları işi kimse yapmıyor cidden, iyi ki varlar.
Canım kendi sutunuzude verin zorlayin sizin kokunuza alisirsa zaten daha bırakmaz doymasa mamada verirsin sutum çoğalır mi demissin ama çoğalır bebek emdikce sut çoğalır annen kayinvaliden hic mi bilmiyor sezeryan doğumundan sonra annenin sütü geç geliyor diyeIyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Kayınvalidenizi evine gönderin.Mesajlari okudum bir yandan da hala cocugu emzirme mucadelesi veriyorum ne yazik ki. Hepinize tesekkur ederim yorumlariniz icin öncelikle. Herkeste bir çocuk sevgisi oldu bir o kucağına aldı bir başkası. Bir ara çocuk huysuzlandı kv geldi. Eşim geldi Jane çocuğu sakinleştirir dedi kv demesin mi onun sutu mu var nasıl sakinlestirsin diye. Su sozunu asla unutmayacağım patavatsızlık resmen insan azıcık karşısındakini düşünür. Çocuğa mama verdik hem de fazlasıyla zaten ondan beni istemedi ona rağmen sarılık oldu 18.8 değeriyle hastanede yattık. Yanı mama takviyesi hicbir şekilde sarılığa engel olmadı. Eşim de destek olmadı bana onlar tecrübeli daha iyi bilirler demekten başka bir şey bilmiyordu. Şimdi de gelmiş annesi değil miydin alsaydın tembellikten emzirmedin diyor. Ne onu ne de kendimi affedemiyorum çok kızıyorum bunların olmasına.
facede emzirme akademisini takip edin, emzirme danışmanlarının kurduğu bir sayfaymış birçok güzel bilgi var.Geç kalmış sayılmazsınız.Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
:) Olsun 2 yıl emmiş ya daha ne istersiniz. Ben de onlar yardım etmese başaramazdım sanırım.Bende hala dua ediyorum.
O zamanlarım da o paniğimde uzaktan da olsa yetiştiler. Sabırla davrandılar. Dediklerini uyguladım. Memeyi tutturduk. Tek başaramadığımız silikonu bırakmak.
2 senedir hala silikonla emiyor
İnanın bu durumu çogu kadın yaşıyor bende k.validem için doğurmuşum sanki bebeği onun yüzünden emziremedim her ağladığında elimden aldı götürdü mama verdi biberonla 2.5 ay zor emdi vee çok azaldı sütüm tavsiyem naçizane herkesle vedalaş sadece bebek ve sen kal gece emzirmesi arttırıyormuş sütü sağlıkla büyüt yavrunuIyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Zorla mama mama diye tutturan herkesi öncelikle evinizden kovalayın.
Bebek biberon ile tanışmış, o sebeple meme reddi son derece normal
1 gr bile sütünüz varsa, sütünüz olduğu anlamına gelir. Bebek emmeye başladığında bebek ne kadar çektikçe o kadar süt gelecektir. Bebeğin emmesiyle en iyi sağma makinesi bile bir olmaz.
Yapmanız gereken biberondan kurtulup, mama alıyorsa da mamayı kesmeden kaşıkla, enjektörle vermek.
Bebeğin tekrar emmesi için de emzirme danışmanlarından destek alabilirsiniz, devlet sağlık kurumlarında bile bu hizmet veriliyor. Facebookta da gruplar var, çoğu meme reddi yaşayan bebeği çeşitli yöntemlerle memeye döndürüyorlar.
Her şeyi denediniz olmadı, tek mamayla beslenen bebek sizinki olmayacak, eksik annelik değildir bu.
Son olarak da babası dışında, size kimsenin müdehale etmesine izin vermeyin. Anne sizsiniz, o bebek için en doğru kararlar ne olursa olsun size ait olacaktır.
Sizin bebeğiniz, sizin içgüdül
Ben düzenli uyumuyorum ama uyudugumda 8 10 12 saati bulan uykularim var gece yarisina kadar oturur ogleden sonra uyanirim tabi bebekle bu pek mümkün olmayacak biliyorum cok guzel besleniyorum herseyi yiyorum ama birkac kisinin yazdiklarini okudumda seker tatli falan demisler süt olsun diyede tatli yemem yani. Zaten sen neden zayifsin o kadar yiyosun diyolar ben tatli yemiyorum ki zehir resmenValla gıdasız olmuyor yaşayıp göreceksin. Sadece su diyenlere inanma. Zengin bir şekilde beslenmenin yanında bol su içilmesi gerekiyor.
Benim kahvaltılarım hep geç kalırdı. Çok salakmışım hiç düzgün bakmazdım kendime. Şimdi olsa her gün yumurtamı, peynirimi yer sütümü içerdim. Rezene kimyon çayı, kuru incir suyu, lamictal süt yapıcı içecek falan düzenli içtim neyseki..
Ve en önemlisi rahat bir uyku. Dinlenmek çok çok etkili.
Oğlum karnı toksa ve ekstra 1 saat daha uyuduysa dolardı göğsüm. Gündüz boş torba gibiydi birikmesine izin vermezdi. Ama gece etkili uyuduysa süt kalkanına bile akardı.
Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Umarım benimde bir an evvel sütüm artar . Çok stres yapıyorum bu konuyuEkim ayında doğum yaptım.Suan kızım 4,5 aylık ama yaşadıklarını okuyunca geçmişe döndüm.Tekrar ve tekrar ofkelendim o sürece.Dogum normal olmasına rağmen ilk gün süt gelmedi, hastane ve kayınvalide kişisi tarafından da hemen mama desteği aldı kızım.Karsi çıkmadım,elbette o vakit bende süt yoksa bebek neyle doyacak?
Ertesi gün oldu süt azar azar gelmeye başladı.Ama pek sevgili kayınvalide bu süt doyurmaz onu,bebek ağlıyor aç bu aç deyip mamaya devam ettirdi.Ustelik ne mamasını ben veriyorum,ne altını ben değiştiriyorum ne gazını alıyorum.Hicbir şeyini bana bırakmadı yavrumun.Oyle bir sahiplendi ki..Aklım basimda değildi,olaylara hakim olamadan bana sen uyu yat vb şeyler dedi.Cahillik bende de mutlaka,ne diye sözünü geciremiyorsun.El kadar bebek ne diye sürekli onun yanında,buna nasıl müsade ettim hiç anlayamıyorum.Saygisizlik etmekten korktum sanırım ama keşke etseydim.Oyle pişmanım ki..Bu sefer süt geldi ama bebek biberona çok alıştığı için beni tutmadı.Tam 7 gün boyunca uğraştım.En sonunda nihayet bebeği kendime dondurebildim.Tabi döndürmekle bitmedi,başımdaki insan bebeği mamayla beslemeye devam etti.Bir gün gorumceme durumu anlattım.Sut var ve bence yetiyor da,ama bebeğin her ağlaması acligina yoruluyor ne yapicam ben diye.Annesine tek bir mesajıyla evimizde mamalar rafa kaldırıldı.Allah razı olsun ondan,kardesimden öte seviyorum,hep destektir.Ama o an yanımda olan annesi ne yazik ki öyle olamadı.
İşin kötü yanı ben hala ruyalarimda kayinvalidemi görüyorum,rüya değil de kabus diyelim.O lohusalık sürecimde baba yaşattığı stresi,sözleri,davranışları gelip gidip gogsumu sıkmasini unutamiyorum.
Sana tavsiyem bebeğini kimseye birakma.Onun sadece sana ihtiyacı var.Kim ne derse desin,al bebeğini çekil odana,gerekirse kitle kapını.Emerse ne ala ama emmezse dünyanın sonu değil bu.Simdi daha çok minicik,derdini anlatamiyor ama yaklaşık iki aylik olunca sana tepki vermeye başladıkça hayat sana güzel olucak
Ve süt özellikle uyku,dinlenme,moralle artan bir şey..
Ben açıkçası cok emzirmeyi düşünmüyorum. Yani olursa gelirse devam ederse çocukta emerse 12 aylik olduğunda vedalastirmayi düşünüyorum. Sut vermek en basiti kalkip mama ısıtma derdi yok masraf yok. Neden sabır isi ki? Gittiginiz yer de cocuk anne meme diye istiyor falan diyemi?Doğru demiş ama gerçekten emzirmek sabır işi 2 yaşa kadar emziren anneler bilir :) siz de hamilesiniz sanırım bende doğum öncesi emmezse mama veririm diyodum ama öyle olmuyormuşJane Bennet gibi sıkıntılar çektim ilk zamanlar. Tabi ki süt geliyorsa öncelik anne sütü ama yoksa mama zehir değil. Hatta sütü olup emzirmek istemeyebilir anne lohusalık zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?