- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.021
- 34
-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Selam güzel anne hayırlı olsun mis kokulun. Benim bebeğim erken ve haliyle küçük doğdu. 8 gün kucağıma bile alamadım yoğun bakımdaydı. Orda sütlerimi sağmama rağmen mama vermişler biberona alıştı tabi. Beni uzun süre almadı reddetti göğüs ucuyla emzirdim silikon olanla. Hiç pes etmedim silikonla emerken birden çıkarıp kendi mememi verdim sürekli sürekli en son hiç reddetmeden aldı. Lütfen üzülme ve durumun müsaitse emzirme danışmanlığı al. Bebeğin emme duygusunu tatmin edecek emzik biberon hepsini kes şırınga falan ver ve açken kendi memeni teklif et. Göğüs ucu çok işe yarıyorIyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Bana karısan kimse yoktu kimse de gelmedi ben de o kadarcık sağdım zamanla da bitti.Yani baskalarina yuklemeyin yapı gereği sütünüz yoktur.Ugrasin arastirin deneyin ben yapmistim olmadı. Yani iyi ki mama var asıl toplum baskısı bence anne sütünu farz kilmak tamam cok degerli cok dogal ama perişan olacak kadar uzulmeyin yani..Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Sezeryanla dogan bebeklere mama gerekiyor diye bir genelleme yapamayiz. Ben iki sezeryan dogum yaptim. Ikisinde de hic mama kullanmadim. Surekli de doktor kontrolune gittim. Hic biri mama ver demedi.Sizin sütünüz mamanin içine karistirilamiyor mu?
Bı arkadaşım da sezaryan ile doğum yaptı o da benim sütüm yeter diye tutturmuş mama vermemisler. çocuk 2 gün aç kalmış ama bunlar doyuyor zannetmisler çocuk çok agladigindan mi ateşten mi ne artık Dr a gittiğinde Dr söylemiş sezeryanla doğan bebekler ekstra mama gerekiyormuş, bebek ölümden dönmüş. Arkadaşım çok üzülmüştü keşke doğumdan sonra Dr soyleseydi diye.
Eğer bebeğiniz saglikliysa benc e uzulmeyin
Sezeryanla dogan bebeklere mama gerekiyor diye bir genelleme yapamayiz. Ben iki sezeryan dogum yaptim. Ikisinde de hic mama kullanmadim. Surekli de doktor kontrolune gittim. Hic biri mama ver demedi.
Konu sahibi bebegin uykudayken reddetmeyebilir. Daha cok uyurken dene. Karamsar olma,hemen pes etme mama vermeden mutlaka emzirmeyi dene. Surekli doyurulursa biberon kolayina gelir.Sutun de artar merak etme. Hic tutmasa da dunyanin sonu degil uzulme. Su an hormonlar seni yoruyordur ama pozitif olmaya calis. Saglik olsun,mama icen bebeklerin de bir eksigi yok.Elinden geleni yaptiktan sonra hic uzulme.Bebegini gule gule buyut.