-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Süt konusunu bilemiyorum ama şu kısmı anlamadım. Sebep ne?
Hah tamam o zaman süt denince bir anda öyle algıladım:))İnek sütü diyen kim ki?Kendi sütünden bahsettim emdikçe çoğalacak sonuçta. En iyisi emzirme yardımı alması bir uzmandan.
acıkırsa belki tutar ya pes etme ağladıkça ısrarla emzirmeye çalış pes eder belki bana da annem hep söyledi illa mamayada alıştır ikisinide alışsın dedi ben dinlemedim bunda yine diyor yine dinlemicem bi sorun çıkmadıkça inşaallah.Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Ben de inek sütünü kastediyorsunuz sandım. İnek sütü verilmez diyecektimBence henüz geç değil ya tutabilir. Bizim yeğen de istememişti zamanla alıştı. Mama yerine süt verin. Evi de boşaltın artık 20 gün olmuş hala kalabalık mı?
Üzülme ayrıca 15-20 ml süt iyi. Bebeğim yoğun bakımdaydı 5 ml sütü ancak sağıyordum enjektörün içinde götürüyordum kaç km yola. Allah'ım bebeğimi orada aç bırakma diyerek sağıyordum sürekli. Zamanla arttı. Hem mama hem meme verdim bir süre sonra sütle de doyacağına inandım ve mamayı kestim. Burada da Instagram da mı okudum bilmiyorum 2 yıl sağarak sadece anne sütüyle besleyip 1 yıl da emziren toplamda 3 yıl süt veren birini okumuştum. Sık sık sağ ama aynı zamanda her sağım öncesi memeyi teklif et. 19 günlük bebek için 3 saatte bir sağım aralığı bana fazla geldi. 1-1 buçuk saatte sağabilirsin çoğalması içinIyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Hah tamam o zaman süt denince bir anda öyle algıladım:))
Bebeğe kesinlikle süt tavsiye edilmez! (En az 1 yaşa kadar) Lütfen zararlı yanlış bilgi vermeyelim. Mamalar da inek sütü bazlı tabi ama aynı şey değildir doğrudan süt vermekle.
Mesaj olduğu için yanlış anlaşılabiliyor bazen söylediklerimiz. En azından farkındalık yararmış olduk bu konuyaAnne sütü ver demek istedim ben inek değil ki. Kendi yeğenim de tutmadı ilk hastanede mecburlar yardım etmeye gittik yardım aldık. Arkadaş pes etmesin diye süt ver erken demek istedim. Bir arladaş daha inek sütü diye algılamış. Ben öyle anlaşılacağını düşünmemiştim valla hiç..
Bu bahsettiğiniz sağlık problemi çok çok nadir bir durumdur. 15-20 ml dediğiniz gibi üç saatte bir sağımla gelen iyi bir miktar. Memeler sağılmaya alıştıkça daha çok süt salar makineye. Sağımla memedeki süt de ölçülmez zaten.Bazı kadınlarda sağlık problemi nedeniyle hiç süt gelmiyor ama 15-20 ml geliyorsa daha da çoğalır emin ol . Emmiyor deyip pes etme sürekli al göğsünde yatır. Uyku arasında vermeye çalış filan sık sık teklif et. Sık sık sağ gece de dahil. Bir de etrafında seni huzursuz eden insanları uzaklaştır. Kendini yetersiz hissetmene sebep olacak hiç kimse olmasın
Ah kuzum ne yıpranmışsın şu lohusalğında.Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.