- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.963
-
- Konu Sahibi Jane Bennet
Daha çok erken az gelmesi normal, sağmaya devam et 15 dk sağman lazım, ne kadar gelirse o kadarını ver. Zamanla artar bir de bebeğe göğsünü tutturmayı hep dene reddetse de vazgeçme aralıklarla dene mutlaka alacak kokusunu tanıyacakIyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Facebook ta emzirme akademisi var.Belki o sayfa size yardımcı olabilir.Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
bebeğini mamayla büyütmek zorunda kalanlar kötü anne mi oluyo?niye ağlayıp duruyosunuz? annelik emzirmekle ölçülseydi ohooo kimler pırlanta olurdu.stres en büyük düşman, stresi çıkartın hayatınızdan en başta.kendi çocuğunuzu niye elden ele gezdiriyorsunuz da kendiniz alamıyorsunuz? sesiniz çıksın biraz artık bi insan yetiştiriyorsunuz, karar verecek kişi de siz ve eşiniz.emmeyi reddediyorsa sağın, göğüse uyguladığı refleks aynı emmeyle.süt yapıcı beslenin, bol su için, evden gönderin gereksizleri , sağın makinayla düzenli.olmazsa da dünyanın sonu değil ya.kuzenim de doğum yaptı yakın zamanda göğüsleri yok gibi küçük, süt üretmiyo da.doğduğu andan beri mama yiyo maşallah çoook sağlıklı sıpa.
önemli olan çocuğun gelişimi.ben de hiç anne sütü almadım çok şükür sağlamım.artık günümüzde üretilen mamalar artık anne sütünden besleyici.kendi kendinizi zorla depresyona sokmayın.
Dogumdan sonra evinize neden bu kadar insanı topladınız ona takıldım ben. Hadi geldiler neden bu kadar söz sahibi ettiniz elden ele gezdiriyorsunuz el kadar bebeği?
Bu kadar pasif olmaya devam ederseniz sadece cocugun beslenmesi degil herseyine karışır büyükler.
Bazen insan gercekten bile bile kendine yapiyor.
Konunuza gelcek olursak yeme icmekle süt artmaz.
Sütün yuzde 90i kadari neredeyse su zaten.
Ayrica mama vermek cokta kotu bir durum değil.
Ben sadece 2 ay anne sutu emmisim gayet iyiyim.
Olmuyorsa da bu kadar dert etmeyin cocugunuzun en guzel en tatli zamanlarını bunları düşünerek.
Senin suçun yok sen cahillerin eline düşmüşsün ama tekrar başarabilirsin memeye döndürmeyi.Çocuğum güçlü doğdu, öyle güçsüz bir bebek değildi. Tuttu ama süt hemen gelmedi belki sezaryen olduğu için belki benimle alakalı bir durumdan ötürü bilemiyorum tabiki de sebebini . Ama onu ne gelen çocuk ac doymuyor diye başımın etini yiyip çocuğa mama vermem için baskı yapınca eşim de dahil olmak üzere kendimi aşırı yalnız hissettim. Çocuk o kadar çok yedi ki memeyi tutma ihtiyacı dahi duymadı. Oysa ilk gün tutmuştu kuzum
Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Dogumdan sonra evinize neden bu kadar insanı topladınız ona takıldım ben. Hadi geldiler neden bu kadar söz sahibi ettiniz elden ele gezdiriyorsunuz el kadar bebeği?
Bu kadar pasif olmaya devam ederseniz sadece cocugun beslenmesi degil herseyine karışır büyükler.
Bazen insan gercekten bile bile kendine yapiyor.
Konunuza gelcek olursak yeme icmekle süt artmaz.
Sütün yuzde 90i kadari neredeyse su zaten.
Ayrica mama vermek cokta kotu bir durum değil.
Ben sadece 2 ay anne sutu emmisim gayet iyiyim.
Olmuyorsa da bu kadar dert etmeyin cocugunuzun en guzel en tatli zamanlarını bunları düşünerek.
Kızı öldüğü için torunu sussun diye memesini verip bir zaman sonra sütü gelen anneanne okudum ben haberlerde.
Çok sütüm var de sürekli içinden. Sen sütüm artmıyor dersen artmaz. İnanmasan da çok sütüm var diyeceksin unutma.
Güle güle büyüt bebişini
Ahh kuzucum hemen bir emzirme danışmanı bulup danışmanlık al, daha çok yeni annesin kendini böyle mahvetme. Geçecek bu günler emin ol. Geri dönüp baktığında ne abartmışım diyeceksin.Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
hiç emzirmedim tercih sebebim değildi ama sütüm gelmedi, meme ucum yok, kızım emedi falan ve mama ile büyüdü sağlıklı bir çocuk şu an 4 yaşında ve asla kendimi yetersiz hissetmedim herkes emzirecek diye bir kaide yok, süt işide yeme içme ile alakalı değil genetik tamamen bence gelene çeşme gibi geliyor gelmeyene gelmiyor o kadar da takma bence..Iyi aksamlar . Daha öncede konu açmıştım. Sezaryenle doğum yaptım. Katın validem , annem , babam , ablam herkes bize geldi. Sütüm hemen gelmedi herkes bu çocuk ac diye mamayı verdiler çocuğuma. Çocuğumu doğru düzgün kucağıma bile alamadım , emziremedim, öpüp koklayamadım yavrumu. Herkes yeni babaanne , anneanne olma heyecanını yaşadı ama benim ilk kez anne olduğumu anlamadılar. Çocuğum beni istemedi , biberona alıştı. Hiç emzirmedigim için de sütüm de gelmedi haliyle. Her gün ağlıyorum denemediğim hicbir şey kalmadı. Bugün 19 gün oldu doğum yapalı. Gelen sütüm sağma makinesine 15 -20 ml 3 saatte bir . Sadece sağıyorum bebegim beni reddediyor. Çok çaresiz hissediyorum sütüm artmıyor çünkü bebek emmiyor beni. Elimdeki sağma makinesi philips avent bu arada. Emmedikçe süt gelmez tabiki ne yersem yiyeyim ki her şeyi de yiyip içtim. Çok kızıyorum kendime herkesi dinlediğim için resmen toplum baskısına yenik düştüm. Bu saatten sonra sutum olusur mu ? Cok mutsuzum yavrumu emziremiyorum , sutum gelmiyor kendimi cok yetersiz hissediyorum . Hala bir şansım var mi bebegim icin. Her gun agliyorum gelen sutu gordukce . Yavruma mama vermek istemiyorum.
Bu grup benim de lohusalık zamanımın en büyük destekcisidir. Yaptıkları işi kimse yapmıyor cidden, iyi ki varlar.Kuzum hiç üzülme. Face te emzirme sanatı gurubuna hemen üye ol ve post aç.
Ordaki emzirme danışmanları, ebeler hepsi yardımcı olur. Eğer dediklerini yaparsan bol süt bol emiş olur inşallah.
Ben onlar sayesinde 2 yıldır emziriyorum.
Eğer oraya denk gelmeseydim 20 günün aonunda pes edip biberonla besleyecektim.
Vakit kaybetmeden gir guruba
Suanda dogan bir çocugun göbek kordonunda 118 tane zehir var
Yani öyle doğuyor. Ama bizim kocasindan ilgi göremeyen ve hayatta tek başarısı cocuk dogurmak olan bazı kadınlarımız emziriyorum kendimle gurur duyuyorum diyor
Gecen bir arkadaş dedi de vay be dedim gurur kaynağına bak... ha bir de sabır isiymis emzirmek hahahahaha