Bebeğime tek bakmaya çalışmak ve bocalamak...

Bende Kasım'da doğurdum sezeryandi
Benim eşimde bayağı aktifi çocuk bakımında buna rağmen lohusalık bitene kadar annemde kaldim
Bebek de alerjik ve kolikti
Eve geldiğimde eşimi devreye soktum
Ama çok bunalinca yine gittim geldim ve bebeğim şuan 6 aylik
Biraz dişinizi sikacaksiniz şuan çok daha rahatim
Bir şekilde idare edebilirsiniz
Ozaman eve alışın eşinizle beraber bakin.
Başka yolu yok.
6aydan sonra düzeldi mi peki ? Benim bebeğim kolik falan da değil. Hani bakılamayacak zorlukta değil çok şükür.

Zaman, sadece birazcık zaman diyorum.

Geçecek bu hisler, bebeğe ev düzenine alışacaksınız. Kapanma bittikten sonra bebeği alın sık sık yürüyüşe çıkın. O uyuyunca uykunuz varsa uyuyun yoksa bir kahve yapın açın bir şeyler izleyin. İşleri bebek uyanıkken ana kucağında falanken halledin ve lütfen ev işlerini salın çok da önemli değil. Zorunlu olanları halledin sadece eşiniz de yardımcıymış ne güzel.

Geçecek, sabredin.

Merhabalar;
Konuya nasıl nereden başlasam bilemiyorum. Doğum yapalı 3 ay olmak üzere. Çok zor bir doğum ve iyileşme süreci geçirdim. Pandemi falan da derken annem baktı hep sağ olsun. Annemden artık dönmemiz gerekti ve ben ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Sürekli ağlamaklıyım, sürekli içimde bir hissiyat var. Annem varken hiç böyle değildim, şimdi kendimi çok yalnız hissediyorum. Eşim çok destek olmasına rağmen bu halimi görünce acaba yeniden annene mi dönsen diyor. Ama ben istemiyorum. Artık bir başıma bebeğime bakmak istiyorum. Lohusalık üzerime yapıştı resmen. Bazen çok güçlüyüm bazen ise berbat durumdayım. Evime geleli bugün 3. Gün oldu. Lütfen bana destek olun. Yazacağınız her şey çok çok önemli.
Çok normal bu yaşadıkların bocalamam, hissettiklerin ama bebeğine kendin bakabilirsin bunu yapabilirsin
Ben erken sayılabilecek bir yaşta anne oldum 20 yaşında kızımı aldim kucağıma ailelerden farklı şehirde 20 günlük iken döndük evimizde
Kolik bi bebeğimiz vardi çok zorlandık eşimle ilk sene ne evin düzeni nede yeme içme düzeni vardı
Ama umrumuzda olan tek şey bebeğimizdi ne zaman kolikten kurtulduk neşeli,pozitif yanını gösterdi herşey halloldu
Şimdi kızım 6 yasinda iki tane de oglum var biri yakında 5 yasina digeri 1 yasina girecek hepsine tek başıma bakıyorum evde oldugu zaman ise esim ilgileniyor
birlikte büyüttük eşimle

Gücünü toparlamak için vitamin takviyeleri al doğumda kan değerleri değişiyor ve depresyona sürükleyebiliyor aslında lohusalık dedikleri de bu zaten
ben de iki aylıkken annem gitmişti. Gittiği günün gecesinde biberon un ucu kaybolmuştu oğlum yuttu zannettim gece gece eşim nasıl zıpladı yataktan oysa içine kaçmış. Oğlumun dudakları kızarmıştı. nasıl ağlıyorum çocuğumun dudakları böyle kalacak diye. Bekar arkadaşım vardı onu çağırdı eşim susturamayınca. Bakamadım çocuğuma annem gelsin diye katıla katıla ağlıyorum düşünsene😂😂😂😂
Ne günlerdi be
İkinciyi hep kendim büyüttüm düşün öğreniyor insan hem de nasıl
Oysa ne çok büyütmüşüm kafamda
İnan sen de kafanda büyütüyorsun elinden geleni yap ve anın tadını çıkarmaya çalış bebeğini doya doya sev bebeklerin ne canı var ki bı gıdımcık süt içseler doyuyorlar bı de altını değiştiriyorsun
Ah cahil ben ah ne günler geldi geçti 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

inan yaşadıkların çok normal bak hepimiz aynı şeyi yazıyoruz.

annem yanımda 43 gün kaldı sezaryen doğum yaptım ben. çoktaaaaaan iyileşmeme rağmen 40 ımız çıkana kadar kalmak istedi annem. gittiğinde hiç abartmıyorum resmen depresyona girmiştim çünkü hem annem uzakta yaşıyor hem de bebeğin tüm yükü üstümdeydi. nasıl uyutacağım nasıl doyuracağım nasıl susturacağım derken bikaç güne hepsi rayına oturdu. uykusu yemesi düzene binince çok rahatlayacaksın. bir süre sabretmen gerek hepsi bu. sonra uyansa da oynasak sevsem diye gözünün içine bakacaksın 😍

Geçecek merak etmeyin, kan değerlerinize falanda bir baktirin.
Sonucta elinize bir canlı veriyorlar ve herseyiyle biz ilgileniyoruz, daha once edinilmemis bir deneyimin icine dusuyoruz ilk cocukta bocalamaniz normal.

Maksimum 10 gun surecek alisma.surecin.Bende annem 40lari ciktiktan sonra dondugunde oyle bir bosluga dusmustum,mideme taş oturmus gibi olmustu ama toparlanip bebeklerimle ilgilenmek zorundaydim ki bebeklerim 40 gunlukken 3 kilo bile degillerdi.Dirayetli olmak durumundayiz bundan sonrasi daha mesakatli cunku.

Kendinize zaman taniyin daha kaç gün olmuş evinize geleli, herşey geçecek inanin. Ben bebek bakmayı bırakın tutmasini bilen biri değildim.annem geldi kaldi, ben sadece emziriyordum.gibi bişeydi, annem gidecekken ayni duygulari yaşadım üstünü değişmesini vs bilmiyordum anneme dedim sen gidince kalacam sen bak bana doğru mu dedim, benim cocugumda cok kusardi boğulacak diye korkardım. Ama yalniz kaldıkça daha iyi oldu şuanda henüz erken bir haftaya kalmaz bu his yavaş yavaş gider

annem 13 gün kaldı sonra gitti gittiğin gün oturup ağladım nasıl bakıcam diye kimi varkende sadece yemek ve temizlik yapıyordu bebeğin 1 kere altını bile almamıştı , 2-3 gün içinde alıştım kendinize süre verin alışacaksınız . Bebeğinize en iyi gelcekmolan şey sizsiniz ve ona yetersiniz ❤️

Arkada nazlanacağın, destek alacağın annen olmayınca her şeye çok daha kolay alışıyorsun sanırım. İki çocuğumda da en baştan yalnızdım, hiç bu duyguları hissedemedim, çünkü başka nasıl seçenek olacak bilemedim.

Anladığıma göre bebeğiniz zorlu bir bebek değil, sizinki yeni duruma alışma psikolojisi, zaman içerisinde, bebeğinizle başbaşa vakit geçirince normale döneceksinizdir. Biraz kendinize zaman verin. Bebeğinizi sağlıcakla büyütmeniz dileğiyle.

Aslında bu zor zamanları kolaylaştırmanın iki yolu var.
1) Olduğu kadar yaşamak.. Oldugu kadar yemek, olduğu kadar temizlik..

2) Bebeğinin büyümesine dair her anın tadını çıkarmak. Ağlamasının bile :)

Bol bol video, fotoğraf çekerek efektle, oyna. Eşinle paylaş. Keyfini çıkarın.
O kadar çabuk büyüyorlarki...

Dün gibiydi burada konu açtım. Erken doğum yaptım bebeğim kuvozde diye dertleneli..14 gün sonra 1 yil olacak doğalı..

Sağlıkla, hayırla büyüsün minnakınız..

Çok normal bu yaşadıkların bocalamam, hissettiklerin ama bebeğine kendin bakabilirsin bunu yapabilirsin
Ben erken sayılabilecek bir yaşta anne oldum 20 yaşında kızımı aldim kucağıma ailelerden farklı şehirde 20 günlük iken döndük evimizde
Kolik bi bebeğimiz vardi çok zorlandık eşimle ilk sene ne evin düzeni nede yeme içme düzeni vardı
Ama umrumuzda olan tek şey bebeğimizdi ne zaman kolikten kurtulduk neşeli,pozitif yanını gösterdi herşey halloldu
Şimdi kızım 6 yasinda iki tane de oglum var biri yakında 5 yasina digeri 1 yasina girecek hepsine tek başıma bakıyorum evde oldugu zaman ise esim ilgileniyor
birlikte büyüttük eşimle
Maşallah size. Ben 31 yaşındayım. Hani artık çocuk sayılacak yaşta da değilim. Umarım bende sizin yarınız kadar okurum.

Gücünü toparlamak için vitamin takviyeleri al doğumda kan değerleri değişiyor ve depresyona sürükleyebiliyor aslında lohusalık dedikleri de bu zaten
ben de iki aylıkken annem gitmişti. Gittiği günün gecesinde biberon un ucu kaybolmuştu oğlum yuttu zannettim gece gece eşim nasıl zıpladı yataktan oysa içine kaçmış. Oğlumun dudakları kızarmıştı. nasıl ağlıyorum çocuğumun dudakları böyle kalacak diye. Bekar arkadaşım vardı onu çağırdı eşim susturamayınca. Bakamadım çocuğuma annem gelsin diye katıla katıla ağlıyorum düşünsene😂😂😂😂
Ne günlerdi be
İkinciyi hep kendim büyüttüm düşün öğreniyor insan hem de nasıl
Oysa ne çok büyütmüşüm kafamda
İnan sen de kafanda büyütüyorsun elinden geleni yap ve anın tadını çıkarmaya çalış bebeğini doya doya sev bebeklerin ne canı var ki bı gıdımcık süt içseler doyuyorlar bı de altını değiştiriyorsun
Ah cahil ben ah ne günler geldi geçti 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Aynı o duruma geldim 1 sefer eşim hemen aldı bizi anneme bıraktı. Ama bir daha gitmek istemiyorum.

inan yaşadıkların çok normal bak hepimiz aynı şeyi yazıyoruz.

annem yanımda 43 gün kaldı sezaryen doğum yaptım ben. çoktaaaaaan iyileşmeme rağmen 40 ımız çıkana kadar kalmak istedi annem. gittiğinde hiç abartmıyorum resmen depresyona girmiştim çünkü hem annem uzakta yaşıyor hem de bebeğin tüm yükü üstümdeydi. nasıl uyutacağım nasıl doyuracağım nasıl susturacağım derken bikaç güne hepsi rayına oturdu. uykusu yemesi düzene binince çok rahatlayacaksın. bir süre sabretmen gerek hepsi bu. sonra uyansa da oynasak sevsem diye gözünün içine bakacaksın 😍
Ne güzel şeyler yazmışsınız. Okurken gözüm yaşlı olsa da içime bir umut serptiniz. Rabbim de sizin içinizde umut yeşertsin her daim.

Geçecek merak etmeyin, kan değerlerinize falanda bir baktirin.
Sonucta elinize bir canlı veriyorlar ve herseyiyle biz ilgileniyoruz, daha once edinilmemis bir deneyimin icine dusuyoruz ilk cocukta bocalamaniz normal.
Değerlerim normal çıktı. Baktırdım kendime... d vitaminim düşük onun için de sprey yazdı doktorum. Çok teşekkür ederim .

Maksimum 10 gun surecek alisma.surecin.Bende annem 40lari ciktiktan sonra dondugunde oyle bir bosluga dusmustum,mideme taş oturmus gibi olmustu ama toparlanip bebeklerimle ilgilenmek zorundaydim ki bebeklerim 40 gunlukken 3 kilo bile degillerdi.Dirayetli olmak durumundayiz bundan sonrasi daha mesakatli cunku.
İkiz bebekleriniz var sanırım öyle yazıyor değil mi 😬 inşallah düzeleceğim. Pes etmeyeceğim...

Back