Örgü Bebeğime örgü modeli yardım...

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

luckyincident

Allahım miniğimi koru...
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2010
3.422
2
Bayanlar merhaba..Ben şu an hamileyim,bir oğlum olacak ve evde canım çok sıkılıyor.Bebeğime bir şeyler örmek istiyorum.Normalde kendime çok örgü örerim ama kol yaka kesimine hep annem yardım ederdi.Kızlar şöyle ayrıntılı anlatımı olan modellerin olduğu siteler fln biliyorsanız yardımcı olur musunuz..

http://www.kadinlarkulubu.com/tunus-isi-orguler/374849-tunus-isi-akilli-ipten-yelekler.html

selam.ben bunları örüyorum.istersen yardımcı olurum anlatırım nasıl yapıldıgına :KK34:

aynı teknik tunus işiyle battaniyede ördüm istersen battaniyede örebilirsin :KK34:

http://www.kadinlarkulubu.com/tunus-isi-orguler/434610-tunus-isi-cift-kisilik-battaniyem.html
canımm yeleklerin çok güzel olmuş elerine sağlık.tığla mı yapılıyor cnm zor mu örülüşü

Yok canım malesef bilmiyorum..ellerine sağlık valla

teşekkürler canım.yapılışını buldum.örmek istersen destekte olurum sana :KK34:

Örgü örmeyi sevenler için resimli tunus işi yapılışı

1- Örgümüze başlarken yapacağımız model genişliğinde uzunlamasına zincir çekiniz ( Örgünün genişliğini oluşturacak şekilde )

2- Geri dönüş yaparak her zincirden bir ilmek çıkarın

3- Zincirlerin tamamından ilmekleri oluşturun

4- Oluşturduğunuz ilmekleri tığa iplik dolayarak, geriye doğru ikişerli ikişerli alıp (toplayarak) sıra başına dönün İlmek sayısının azalmaması ve örgünün sağa doğru çarpılmaması için geriye doğru ilmekleri toplamaya başlarken ilk ilmekten tek başına iplik çıkarın, sonra 2 ile 3 ten ve geriye doğru ikili ikili, bir dolayıp zincir çeker gibi yürüterek başa dönün Her sıranın ilmek sayısının aynı kalmasına dikkat edin

5- Sıra sonuna kadar bitirme işlemini yapın

6- İlmekleri bitince alt sırada oluşan çubuklardan sıra başına kadar tekrar ilmek çıkarın

7- Örgünüzü istenilen uzunluğa gelinceye kadar aynı işleme devam edin ve sonlandırın

buda resimli anlatımı :KK34:

$RG%20R~1.jpg

canım çok sağol sanırım anladım :))) deneyeceğim mutlaka ve takıldığım zaman yazarım canım sana.sadece şu 4. aşamada geri doğru giderken ip alıp 2 ilmekten tek ilmek çıkarıyoruz ya o zaman sayıların yarıya düşmemesi için her ilmekten sonra 1 kere dolayacağız sanırım umarım alatabildim be doğru anlattım...

Bu bebek modellerini örerken normal bildiğimiz tığın kalını ve akıllı bebe yünü mü kullanıyoruz?

tunus işi örmeyi anladım sanırım ama hırkaları becerebilir mıyım bilmiyorum kol yaka falan zor görünüyor :-((

Son düzenleme:
canım çok sağol sanırım anladım :))) deneyeceğim mutlaka ve takıldığım zaman yazarım canım sana.sadece şu 4. aşamada geri doğru giderken ip alıp 2 ilmekten tek ilmek çıkarıyoruz ya o zaman sayıların yarıya düşmemesi için her ilmekten sonra 1 kere dolayacağız sanırım umarım alatabildim be doğru anlattım...

Bu bebek modellerini örerken normal bildiğimiz tığın kalını ve akıllı bebe yünü mü kullanıyoruz?

tunus işi örmeyi anladım sanırım ama hırkaları becerebilir mıyım bilmiyorum kol yaka falan zor görünüyor :-((

canım aslında zor görünüyor da zor değil.ilk 2-3 sırada arttırmayı oturtuyorsun gerisi geliyor.3,5 numara tek tıgın varmı.ipide kendi başlıgımda vermiştim.bundan güzel çıkıyor istersen sende bu ipten al :KK34: evde başka ipinde varsa elin alışacak kadar biraz ör.tunus işine alışınca ben sana fotograflarım yapılışını gösteririm :KK34:

evet başını dolayıp çekiyorsun :KK34:

X