Bebeğime istediğim ismi koymam çok mu kötü bir şey?

yavsan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
88
60
288
Merhaba kızlar şu an birine içimi dökmeye o kadar ihtiyacım var ki anlatamam.
Eşim de ben de öğretmeniz.Allaha şükür yolunda giden bir evliliğimiz var.Allah nasip ederse bir kaç ay sonra kızımızı kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz.
4 yıllık evliliğimizin ilk günlerinden beri hep erkek olursa eşimin babasının ismini, kız olursa küçüklüğümden beri çok sevdiğim bir isim var onu koyalım diye konuştuk. Hatta eşim karnımdaki bebeği o isimle seviyordu. Neyse uzatmayayım benim olmadığım bir ortamda eşimin akrabaları 'artık annenin ismini koyarsın' gibi sözler etmişler. Kayınvalidem de bizden bunu bekler bir tavır takınmış. Eşim de bugün geldi 'senin istediğin ismi koyacaktık ama annem öyle yapınca içime dert oldu' falan dedi.
Yanlış anlaşılmasın kayınvalidemi severim ama ben o ismi hep hayal ettim. Eşim de iki isim koyalım o zaman dedi. Ben iki ismi olmasını istemiyorum. Ayrıca daha önce kayınvalidem akrabaların yanında 'oğlanlar isim koyacak olsa bile gelin koyduracak mı?' falan demişti. Kimseyle kötü olmak da istemiyorum.
Çok duygusal bir insanımdır çok çabuk etkilenirim her şeyden,her sözden. İnanın çok üzüldüm. Ne yapayım ben şimdi?

canım hele bebeğini sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağına al inşallah. isim çok problem değil inan bana. iki isim koy bence. yine senin sevdiğin isimle çağırırsınız. kayınvalidenin ismi çok mu aykırı?

Ayy şu babannenin ya da dedenin ismi verilince noluyor yani bundaki amaç ne bırakın da herkes doğurduğu çocuğun ismini koysun mantığı ne yani bu diretmenin hala bu devirde acayip sinir oluyorum.

eski bir isim. Bence de çok önemli değil ama önceden konuştuk bu konuyu sonradan önüme getirmesi canımı sıktı. Tamam koymayalım ben 1-2 ay üzülürüm falan dedi. Baskı altında kalıyorum öyle olunca

alınan alınsın gücenen gücensin bebek senin 9 ay sen taşıdın sen doğuracaksın sen bakacaksın

üzerinde senin emeğin kimseyle kıyaslanamaz

bebeğine istediğin ismi koy

kocaman iki öğretmensiniz modern olunmalı artık...

60 sene öncesinin ismi yakışır mı minicik bebeğe..

herkesin çocuğu duru su naz ada nil ve türevleriyken atıyorum senin ki sebahat veyahut kadriye (sebahatlar kızmayın)(az kalsın bana kadriye ismini koyacaklarmış annem direnmiş ama göbek adım olmuş)

olur mu bu şimdi...

Son düzenleme:
O bebegin annesi belli, babası belli.
İsmini de ikisi koyar.
Bu kadar açık ve nettir.

Eşinize durumu anlatıp ikna edin...

Son düzenleme:

o bir iki ay üzülür seninki bir ömür içinde ukte kalır...

direne direne kazan...

Son düzenleme:
Önceden kararlaştırmışsınız işte ne diye baskı yapıyor ki eşiniz? Sanki sadece erkeklerin anne & babalarının hatırı var bebeğe isim koymaya gelince...!!!

Siz bebeğinize hangi ismi koymak istiyorsanız onu koyun, küsen darılan biraz üzülür sonra
kabul etmek zorunda kalır.

Eşinizde duygu sömürüsü yapmış resmen '1,2 ay üzülürüm' falan.

Kouduğunuz isim içinize sinsin, ömür boyu kullanacak yavrunuz o ismi.

Sen de kendi annenin babanın ismini koymak istiyorum de eşine.

bakalım ne diyecek? :)

ben olsam koymam, isterse yıllarca söylensinler. ömür boyu o isimle çağıracaksınız, içine sinmedikten sonra ne gereği var. benim bebeğimin ismini hiç beğenmemişlerdi. aldım nüfus cüzdanını hala laf ediyorlardı, değiştirmediniz mi diye. kimseyi dinlemedim, sonuçta ona hitap edecek olanda bendim. o benim bebeğim ve onun hakkında en iyi kararıda yanlızca ben veririm. hayatım boyunca onu koruyup kollayacak olanda yine benim. çok kafana takma, kimseyide dinleme derim ben..

çocuğun ismi konmuş bile, ana karnındayken bile o isimle sevilmiş, kendi istediğin ismi koy
hatta nüfusa sende git, kötü bir süprizla karşılaşmamak için
valla ömür boyu içine dert olur

bence eşinizi karşınıza alın konuşun çünkü ismi koymak sizin hayaliniz ve o bebekte eşinizle sizin hayalinizde.. gerçekleşen bi hayali yarı yolda bozmalarına izin vermeyin.sevgi ve saygı farklı bi boyuttur ama gençlerin işinede karışmamak lazım. eşiniz sizi anlayacaktır bence

inan eşimin de öyle bir niyeti yoktu ama o da kendini arada kalmış hissediyor eminim. onun üzülmesini hiç istemem hiç kavgamız gürültümüz yokken böyle saçma bişeyden canım sıkıldı. Zaten fazla duygusalım çok üzüldüm.

Sen de kendi annenin babanın ismini koymak istiyorum de eşine.

bakalım ne diyecek? :)

olur der bence

hatta işiine bile gelir öne babaneyi arkasından da anneanneyi yazdırır

ve herkes ilk ismiyle seslenir yani dolaylı yoldan yıne babanne ismi konmuş olur

chess çok doğru söylemiş sende git nüfus idaresine eşin sürpriz yaptım diye gelemesin..

Son düzenleme:
çocuğun ismi konmuş bile, ana karnındayken bile o isimle sevilmiş, kendi istediğin ismi koy
hatta nüfusa sende git, kötü bir süprizla karşılaşmamak için
valla ömür boyu içine dert olur

Evet bunu kesinlikle yap.

Bir arkadaşımın eşi, o kadar tartışmalarına ragmen,
nüfüs cüzdanını çıkarırken,
başına babasının adını ekletmişti.

Son düzenleme:
kızlar çok sağolun içim biraz rahatladı. Hayır şunu anlamıyorum eşimin ailesi ile aram iyidir. hep saygılıyımdır, büyüklerimdir derim ama isimlerini koymadım diye kötü mü olacağım? sevgi saygının tek ölçütü bu mudur? buna çok üzüldüm.

bu saçma bişey değil ki çok önemli bişey, sanırım önceliklerinle alaklı, ben tercih etmem ama sen eşim üzülmesin kaynanam kırılmasın diyosan kaynanın ismini koycaksın, önceliğin neyse o

"Benim annem de aradı bugün, Kendi ismi konulsun diye bekliyormuş o da" deyiverin... Bunda şaşılacak bir şey yok zaten, Maçın son beş dakikasında bir gol atmış olabilir ama 9 aylık fikstürde sürekli yedek klübesinde bekleyip, sizin performansınızı izlemesi kendisini yıldız futbolcu yapmaz... Siz daha fazla hak sahibisiniz, o halde sizin büyüklerinizin ismi konulsun... Ne münasebet canım...
Çocuğun ne günahı var? Üstelik kendi hakkınızı neden vermiyorsunuz ki siz? 9 ay taşı... her sıkıntısını çek... Acıyla doğur.. Sıkıntıyla büyüt...
Ama erkeğin aile efradı ve büyüklerinin ismi konulsun, senin söz hakkın olmasın...

Kızınız hayırlı olsun, ismi de istediğiniz isim olsun...
Bırakın kocanızın içine de ukte olsun... Sizin olmayacak mı? olmadı mı? Konuştuğunuz sözleştiğinizin aksine dönüp annesinin ağzına bakması falan...
Olsun...

Ters anıma geldi bu akşam ama umarım seni üzmeden yazdım arkadaşım...
Üzün şu kocalarınızı ya.. En azından böyle anlaşılmış, sözleşilmiş şeylerde hakkınızı koruyun gözünüzü seveyim..

Benim haddime değil ama... Gerçekten çok üzülüyorum...
Basit bir şey bu.. Ukte mukte kalmaz.. Evlad sizin, hak sizin...

İçiniz rahat olsun bence...

çocuğuna istemediğin bir ismi koyma. bırak o bir iki ay üzülsün. senin ömür boyu üzülmenden iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…