- 3 Nisan 2015
- 4.297
- 9.152
- 44
-
- Konu Sahibi biruye7410
Dün çocuk hastanesine gittim hasta listenin neredeyse yarısı ecrin yarısı eymen diNüfus memuruyum eymen ve ecrin isminden fenalık geldi. Hele ecrin tam bir felaket. Türk dil yapısına hiç uymuyor.
Kemal ismini çok severim ben erkeklerde. Oğlum olursa da Mustafa Kemal olacak zaten
Erkek isimlerini cok guzel secmissiniz :) kizinizda hayirli ugurlu olsun :)ben oyumu Güney'den yana kullandım ama içiniz ısınmadı ise acele etmeyin derim.
Ben kız içinde oğlan içinde içime sinen ismi bulduğumda ''işte bu'' demiştim içim ısınmıştı.
Kızım olacağını öğrendik adını Belis koyduk.
Oğlumuz olsaydı babası Asaf ben ise Saygın istiyordum sanırım Asaf Saygın olacaktı adı buda size fikir olsun.
Birde Övünç ismi hoşuma gidiyor.
Dün çocuk hastanesine gittim hasta listenin neredeyse yarısı ecrin yarısı eymen di
evet oy kullanmayan çok oldu. keşke hiçbiri şıkkınıda koysaymışım:)Benim anketime katılmadınızbu sebeple bende katılmıyorum
Şaka bir yana ben hiçbiri diyerek,kendi anket şıkkımı oluşturup,gidiyorum.
Okula başlayınca soy isimleriyle anılacaklar,kızım anaokuluna gidiyor,isimdaş arkadaşlarının isimlerini bir kez duymadım ağzından,soyisimlerini söylüyor bahsederken.bunlar bir de okula başlayacak...
Burada ki anlami önemli tabii ki de, isimler ülkelere göre ne kadar anlam değişikliğine uğruyor.Bildiğim kadarıyla,bizde açıkgöz anlamında kullanılan yaman sözcüğü,azerbeycanda hırsız,haydut,uğursuz gibi anlamlara geliyor.ya aslında ben ve eşim pek gözümüz açık değil safız yani:) çok uyanık olsun diye en çok ısındığım yaman olmuştu.
nette erkek ismi yazıyor.7ay önce bakmıştım. yalnız ben hiç duymamıştım bu ismi.