Bebek Beslenmesi Bebeğime bal kabağı ne zaman vermeliyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nergisayse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
594
4
116
Kırklareli
arkadaşlar merhaba.oğlum 4,5 aylık.ek gıdaya başladım meyve suyu olarak havuç ve elma suyunu çok seviyor.dun ve bugün patates ve havuçtan oluşan sebze çorbası yaptım ama oğluşum yemedi hatta kustu çok üzüldüm sebze çorbasının içine çok küçük dilim balkabağı koysam zararı olur mu?

ben ek gıdaya gçeer geçmez verdim hem tatlı olduğu için seviyor hem de çok faydalı. 1 ay kadar daha bekleseniz daha iyi olur sanırım.sebze çorbasını yemedi diye üzülmeyin çünkü birçok bebek reddediyor çorbayı ben yaptığımda ağlama krilerine giriyordu ısrar etmediğim hlde sırf tattığı için zamanla onun damak tadına uyan daha çok seveceği şeyler keşfedeceksinizdir.

ben kizima ek gidaya 5 aylikken bal kabagi ile basladim.bal kabagini pure halinde veriyordum,gunde yarim kavanoz kadar yiyordu.bal kabaginin hemen ardindan patates verdim,ama ardindan denedigim diger sebzelerde pek basarili olamadim.kizim simdi 1.5 yasinda hala sebze yedirmek zor,zamanla damak tadi olusur ve severek yedigi seyleri kesfedersiniz.Ama ek gida konusunda aceleci olmayin,iki yeni gida arasinda en az 3 gun olmali ve internetten 1 yas oncesi verilmemesi gerekli gidalar seklinde aratip bu konuda da dikkatli olmanizda fayda var.Saglicakla.

bir de paptates kabak havuç üçlemesi vardı ya klasik onu benim oğlum hala yemez ısrar etmiyorum tattığımda hak veriyorum ona zaten sadece havuç haşlayarak biraz zeytinyağı ile deneyin belki havucu hafif tatlımsılığıyla yer dediğim gibi yemezse hiç üzülmeyin bigün bulacaksınız bayıldığı çeşitleri

arkadaşlar bebeğim 5.ayını bitirdi sanırım artık bal kabağı verebilirim.Bu ay bebeğime başka hangi sebzeleri verebilirim mesela kırmızı pancar,brokoli?burada çok kar var doktor kontrolümüze gidemeyeceğiz doktorumuz 45 dk uzakta bunları doktora soracaktım ama gidemeyeceğimiz için siz tecrübeli annelere sorayım dedim.

doktorumuz mevsim sebzelerinden çorbasına katabilirsin dedi.tabi her sebzeyi katarken her hafta değişik sebze katmalıymışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…