Bebeğim yemek yemiyor red ediyor zorla yediriyorum !!!!

Teşekkür ederim

Bebeklerin 1 yaşına kadar ana beslenmesi anne sütü veya mamadır. Bu yaptığınız çok yanlış, hemen vazgeçin.
Evet ama altıncı aydan sonra tattirma ve ilerleyen bir kaç ay sonra da öğün olarak verilir . Ki siz vermeye bilirsiniz ben veriyorum ek gıda çok da normal . Doktorumla görüşerek neyi verip neyi vermemem konusunda yardım alarak veriyorum kilosu falan gayet iyi ama maalesef bir haftadır bir red var inşallah düzelteceğiz

Zaten sofra da ne var ne yok kendisi yemeye çalışyor elleriyle her yeri dağıta dağıta ekmeği falan yemeye çalışyor çoğu şeyi kendi yapmaya çalışıyor maşallah kilosu falan da yerinde çok da güzel ilerliyorduk ama bir haftadır nolduysa oldu yemiyor

Yok maşallah benimki kilosu falan gayet iyi ama bir haftadır böyle dediğiniz gibi kendisine kalsak kendi yemeye çalışyor bazen bırakıyorum sofrada ekmeğe uzanıyor falan ama bıraktım kendi isteyene kadar bir şey vermiyorum

Bende biraz d vitamini olarak düşünüyorum çünkü gece sık sık uyanıyor emziriyor uyutuyorum ama uyanma sebebi d vitamini eksikliği olarak düşünüyorum belki bu red de ondan olabilir

Demek ki 1 haftadır başka bir sorunu var. Yemekle derdi olsa önceden de yemezdi niye bunu düşünüp asıl sorunu çözmek yerine bebeğe “işkence” ediyorsun??
Elleri tutup zorla yemek yedirilir mi ya? Yemek istemediğin midenin bulandığı veya tamamen tok olduğun anda kollarını tutup zorla ağzına şırdan soktuklarını düşün. Tam olarak bunu yapıyorsun işkence bu.

Kan değerlerine baktır, doktora kontrole götür, yiyecekleri değiştir, beslenme şeklini değiştir vs vs yapabileceğin bir sürü alternatif varken kolayına geliyor diye böyle yapmak bilemiyorum ya üzüldüm bebeğe ..

Her annenin yaşadığı derken? Bebeğin önüne yemeğini koyarım yediğini yer yemediğini kaldırırm. Bu kadar.

Siz vermeyebilirsiniz dediğiniz dünya sağlık örgütü verileri bunlar. Yüzdeleri diğer hanımlar yazmış sencesi bencesi yok bunun doktorunuz aksini söylüyorsa dünya sağlık örgütü ile ters düşüyor demektir. Değiştirin o zaman doktoru.

Hanım hanım 3 çocuk büyüttüm büyütmeye devam ediyorum. Ek gıda reddi diye bir şey yok, dişi çıkar iştahı kaçar, yemek istemez. Hiçbir çocuğuma ben yedirmedim! Yemekten keyf alarak kendi istediği kadar yesin diye yemekleri tanısın diye önlerine koydum. Ev kirlendi üstleri kirlendi umrum değil temizlenir. Ama çocuklarım öyle güzel yiyorlar ki ama sizin çocuk bu travmayla yiyemeyecek.
Eğer akıllı bir anne olsaydınız ellerini bağlıyorum zorla yediriyorum demezdiniz hatta bu hareketi yapmazdınız! Bir de kötülük diyorsunuz! Pardon da kötü olan sizsiniz! Çocuk 8 ayına kadar atar tükürür yemez. Çünkü keşfeder, dişi çıkar, hasta olur, canı istemez! . Mama almıyor diyorsun! Meme veriyosun ne maması anlamadım! Ek gıdaya geçince anne sütünü azaltacağınızı hangi akıldan duyup öğrendiyseniz gidin onunla birlikte çocuğu bağlayıp yedirin!
Kilosu her şeyi iyiyse zorlayarak yedirmek niye! Ben çocuklarım anne sütünden dolayı iyi kilodalar diye 8.ayda başlattım hepsini ek gıdaya. 7,5 aylık bebe ya daha süt kuzusu. Zaten ömür boyu yemek yiyecek ne bu acele bu kadınlarda anlamadım gitti!

Her annenin yaşadığı derken? Bebeğin önüne yemeğini koyarım yediğini yer yemediğini kaldırırm. Bu kadar.
Ay bi de diyor ki sofrada her şeyi kendi yemek istiyor elini uzatıyor ben hemen kendim yediriyorum bazen fırsat veriyorum. resmen istismar işkence! Korkunççç! Ama anlayacak yeti yok!

Gidip öğren o zaman meme reddi gıda reddi diye bir şey var mı yok mu ???

Ne diyor verilir sekiz aylık çocuğa sadece anne sütü mü diyor diyorsa yanlış diyor altıncı aydan sonra ben ek gıdaya başlarım her doktorun önerdiği gibi üç gün kuralı ile tattirarak başlar ara ara da çorbasını püresini mamasını veririm siz vermeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…