Bebeğim yemek yemiyor red ediyor zorla yediriyorum !!!!

ayazveannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
46
-26
20
Kızlar oğlum yedi buçuk aylık sekize girecek bir kaç gün sonra. Ek gıdaya başladık bazen ara ara emziriyorum . Bir haftadir hiç bir şey yemek istemiyor ağzını öyle sıkı kapatıyor ki plastik kaşıkla bile açamıyorum maşallah birde güçlü bebek yani. Çok çok acıkırsa saatler sonra beş altı kaşık yiyor sonra yine aynı. (çünkü elleriyle elimi tutuyor kaşığı atıyor elimdeki tabağı atıyor) zorla yediriyorum. İnanın gün boyunca böyle. Kendi isteği ile yemiyor bir haftadır hatta belki daha fazla da olabilir. Ne yapacağım bazen ellemiyor acıkırsa yer diyorum ama yok asla yemiyor son nokta da az bisy yemiş oluyor o kadar ne yapmam lazım neden böyle???????

Son düzenleme:
O şekil yedirmeyi bırakarak baslayabilirsin. Kan değerlerine baktırın . Özellikle Demir d vitamini değerlerine . Sonra bebeğinin gün boyunca 1 bebek kavonozu yemesi gereken miktar. Bunları göz önünde bulundurun 9. Aydan sonra 2 bebek kavonozuna çıkıyor miktar. 1 yaşından sonra ne kadar yerse 3 öğün 3 ara öğün . Beraber sofraya oturun akşam yemeklerinde önüne yemeğini koyup tattirin. Çorba olur şehriyeli . Erişte olur köfte tadım gibi ilerleyin. Zorlamadan verin ne kadar yerse . Kilo alımı nasıl sorun varmı kilosun da. Doktor var diyorsa mama da verebilirsiniz. Mesela bebek irmiginden meyveli püre yapabilirsiniz benim bebeğim çok severdi ceviz pekmezde koyardim. Emiyorsa da sık sık da emzirin öğün sonralari.

Benim bebeğimin kilo problemi de var. O da öyleydi. Hala öyle. Ama senin gibi hiç yapmadım. Eltim birkaç defa öyle verdi bebeğe. İşte böyle verilir yemeyen bebeğe yapacak bir şey yok falan diyip zorla tutup yedirdi. Peşine hep daha da kötü oldu. İnada bindirdi. Birkaç kaşık yediği şeyleri dahi yemeği kesti. Saldım ben de. Sevdiği seyleri daha çok vermeye başladım önce. Bir de nasıl daha çok yemeği seviyor onu keşfettim. O çok fark etti. Kaşıkla senin yedirmeni mi, elle yedirmeni mi, kendi elinden yemeği mi… onu bul ve öyle götür derim. İnatlaşmayı kesince normal yemeğe dönünce sevdikleriyle sevmediklerini karıştırarak vermeyi dene. Ben öyle yapıyorum şahsen… ama kesinlikle en zorlandığım dönem zorla yedirmenin ardından olan inatlaşma kısmı oldu. Bebek için de senin için de en kötü evre olur

Biraz zaman verin elini kolunu tutarak yiyeceği varsa da yemez.

8 aylık bebek bizim gibi yemek yiyemez bu şekilde zorlayarak bebekte yeme bozukluğu oluşturursunuz. Travma gibi boğuluyor gibi lütfen zorla yedirme. Verdiğin şeyin formunu değiştir, kendisi mıncıklasın döksün önüne koy, keşfetsin. Pişirdiğin şeyin içine farklı bir şeyler ekle/ çıkar. Eziyet gibi verme üzüldüm ikinize de.

Ek gıda 1. kural bebek ağzını kapattı ya da kafasını çevirdiyse beslenme orda biter. eğer devam ederseniz bu besin ve beslenme reddine sebep olur. Bazen ara ara emzirmeyeceksiniz sürekli emzirecekseniz ara ara ek gıda vereceksiniz. 9. aya kadar sadece tadım yapması beklenir bebeklerin yemeğe alışması vs. siz bu şekilde zorlayarak beslenme problemine sebep oluyorsunuz. 9 aya kadar %20 katı besin %80 mama veya anne sütü, 9-12 ay arası %50 katı besin %50 mama veya anne sütü,12-18 ay arası %80 katı besin %20 anne sütü ve ya mama olacak şekilde beslenme yapmanız gerekiyor. Sizin şu an bir kalori beklentiniz olmaması gerekiyor. Şunu yazmayı unutmuşum. Bebeğinizi her zaman oturur pozisyonda yedirin yatarak yemek yedirmeyin. Nasıl ki siz yatarak yemek yemiyorsanız o da yatarak yemek yememeli.

Yukarıdaki videoyu izlerseniz size yardımcı olur.

Son düzenleme:
İnanamıyorum korkunçsunuz! Bebekler 1 yaşa kadar yüzde 90 anne sütü alır. Biri sizin ellerinizi böyle bağlayıp yedirse ne olur? Koy önüne yiyeceğini yesin diğerlerini döksün saçsın! Resmen o çocuk asla yemek yemeyecek! Ne kötülük bu ya? Hiç mi kitap okumazsınız internetten ordan burdan araştırmazsınız sinirim bozuldu!

Daha çok erken

7 buçuk aylık bebeğin ana yemeği anne sütüdür.
Yetişkin kadar yiyemez zaten.
Anne sütüyle beraber farklı yiyeceklerin tadına bakması, birkaç kaşık yemesi yeterli şuan için. Çocuğu ne diye ellerini, kollarını bağlayıp zorluyorsunuz?

Sınırı bozulan çok bilmiş hanım anne sütü diyorsunuz yazdığım gibi çocuk emmiyor oğlum doğdu doğalı da asla ama asla emerken bile formül mama içmeyen kusan bir bebek kesinlikle formül mama içmiyor bu şekilde hep emzirdim ek dönemin de sorun yaşamadım emme sıkıntısı başladı ama idare ettim . Bir haftadir da nedendir bilmiyorum red etmeye başladı ve çocuk aç kalmasın diye zorla verdim bir kaç kaşık ama yemiyor yemiyor ben çocuğa işkence etmiyorum ki çocuk benim çocuğum onun için en güzelini sizden önce ben düşünürüm sebebini ve nasıl düzelir diye buraya soruyorum tepkiniz sanki arşi devirecek ülkecek iyi değiliz tepkinizi saçma sapan şeylere vermeyin daha önemli şeylere verin . Benim sorunum her Annenin yaşadığı ek gıdaya reddi bilginiz varsa yardımcı olun yoksa eleştiriye gerek yok .!

Bağlamak? Anne sütü? Sizden öğrenecek değilim ana yemeği ara yemeği burdaki sorum her Annenin yaşadığı ek gıda reddi ve sebebini ayrıca nasıl düzelir diye sordum eleştiri almak için değil anlmadiniz galiba üstünü bir çizim. Ayrıca bir haftaya kadar yiyen kilosu yerinde sağlıklı çok şükür bir bebeğim varken bir haftadır yemiyor zorla veriyorum yine yemiyor soruun buyken abartmaya gerek yok yok bağlama yok işkence tamam tamam siz daha iyi biliyorsunuz zaten klavye karşında yorum yaparak abartmayı yardımcı olmaktan çok hem cinsine bir eleştiriyi zaten sizin gibilere sormadım hediye yardımcı olacak gibi yorum yaparsınız anlamadım??? Zaten yardımcı olan sebebini ve yapmam gerekeni güzel güzel yazan insanlar olmuş teşekkürler onlara size de gerek yok

İnan inan güzel insan . Çok şükür bebeğim sağlıklı kilosu yerinde çok güzel de karnı doyuyordu bir haftadır yemiyor her anne gibi ek gıda reddi sorunum var zaten sizin gibilere değil sorum bilen anlayan annelere yardımcı olacak annelere neyi eleştirsem nerden vursam da tatmin olurum diyen gereksiz insanlara değil sorunum . Siz de ki bu kötülüğü de ben anlamadım yok kitap yok internet güldürdunuz gece gece beni sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…