Çocuk Hastalıkları Bebegim yandi, benim de icim yaniyor :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Yanık yarası açıl bırakılmalı diye biliyorum ben
Yanlışım varsa düzeltin kızlar
Sargı bezi yani sardığınız bez yapışırsa çekerken hem acıtır hem iz bırakır dersini çeker

Geçmiş olsun . Ağustos ayında 19 aylık oğlum üzerine çay döktü. Büyük bir kupaydı . Biz de hemen suya tuttuk ama baktık derisi kalktı . Acile gittik . Orda pansuman yapıldı . Pansumanda da silverdin ve anestol sürülüyor . Önce her gün sonra 2 günde bir gittik . 2 tane yara oldu . Ve hep sardılar gazlı bezle . Şu an izi duruyor ilerde geçer inşallah

Bezin yapışmaması için de kremi bol sürmek gerekir . Bi de estetik cerrah bize silverdin uzun süre kullanmayın karartır dedi

Kapatma yarayı alovera iyi geliyor izde olmaz ins.

Çok geçmiş olsun canım.Kaza işte gider en ummadık bu sekilde oluverir anlamazsın.Allahım beterlerinden korusun.Yokluğunu göstermesin evlatlarımızın.Hiç kendini suçlama.Sen ostermiydin sanki.Önlemini almaya çalısırken olmuş,olacağı varmış.Hemen ilkyardımını da yapmışsın.İz kalmaz o konuda hiç merak etme.Yalnız yanık sarılmaz derler öyle biliyorum.Hava alması gerekir.

Cok gecmis olsun. Yavrularimizin cani 1 yaniyorsa bizim 10 yaniyor. Icimiz parcalaniyor. Allah daha beterinden saklasin. Yaranin uzerini acik tut ki hava alsin. Daha cabuk iyilesir. Iyilesmeye yakin da kasintisi olur gozun ustunde olsun. Tekrar gecmis olsun..

Lütfen sarmayin açık daha cabuk iyileşir.Hava alsın birde yara kurumaya başlarsa beze yapışır açarken cani yine yanar. Olur bazen çok geçmiş olsun.

Cok gecmis olsun. Bazen kazalar onlenemiyor iste. Gerekli tedaviyide uyguluyorsunuz hic kendinizi uzmeyin daha fazla . Allah bagislasin bebeginizi

En yakın hastane 20 dakika ne ya?

Hastaneye gitmek için dibinde mi olması lazım?

Küçükken koluna çay döküldüğü için, ve ailesi de aynı senin gibi ebem kadın yöntemleriyle idare edip, doktora götürmediği için 15 cm'e yakın iz kalmış bi kız olarak yazıyorum bunu sana. Bilmem anlatabildim mi?

Olacağın önüne geçilemiyor malesef.olmuş bitmiş.sakinlesin artik

geçmis olsun
uzulmeuin bu kadar Allah beterinden korusun
kizim yandi benim çok daha fazlaydi yanigi, 16 ay likdi ayni senin gibi dunyanin sonu gibi aglayaup dururyordum :)
simdi 7 yasinda hangi taarafdi unuttum izde yok
sizinki hafif olmus hiç iz olmaz

yinede gunes isigi gormesin yanan yer gorursede gune skremi surun ( sonrasi için diyorum yaz geldiginde )

Hiç üzülmeyin kesinlikle izi kalmaz hem suya tutmuşsunuz hem krem sürmüşsünüz zamanla tamamen izi yok olucak.Çünkü kuzenimde çok hareketli bi çocuktu misafirlikte çaydanlık taşınırken koştu ayağı takıldı çaydanlık omzundan aşağıya döküldü kaynar kaynar.Hemen suya tuttuk krem sürdük filan derken koca çaydanlıktan dökülen o kaynar çaylardan geriye hiç bir iz kalmadı.Tamamen geçti.Düşünün artık.Çocuklarda bu tür izler çabuk geçiyor.Dert etmeyin.Allah beterinden sakınsın.

Ah yavrum kiyamam
allah beterinden saklasin
Cok gecmis olsun
Cabuk iyilesir insallah

çok geçmiş olsun. yeğenimin üzerine de kahve dökülmüş 5 aylıkken. hastaneye götürmüşler. ıslak bezlerle kompres yapmışlar sürekli. biri ısındıkça diğer ıslak bezi koymuşlar hastanede. sonra bir krem verip, saatte bir sürmesini istemişler. ona dökülen kahve 1 fincan kadardı sanıyorum. yanan yer bayağı büyükmüş. iz kalmadı. sizde de iz kalacağını zannetmem. bebekler bazen çok ani hareket ediyorlar maalesef. birkaç kişi etrafında olsak bile bir yere kadar engelleyebiliyoruz. kendinizi suçlamayın. Allah daha büyük kazalardan korusun.

aynen katılıyorum

Yanık yarası açıl bırakılmalı diye biliyorum ben
Yanlışım varsa düzeltin kızlar
Sargı bezi yani sardığınız bez yapışırsa çekerken hem acıtır hem iz bırakır dersini çeker
Canim bebeklerde dr sariyormus, acik birakirsam krem bir dk bile durmuyor, heryere suruyor, agzina aliyor elini, kolunu ve daha da kotusu yara kismini etrafa cok surtuyor, daha da canini yakiyor. zaten incecik tulbent ile gevsek sardim.

yanığın detecedine göre değişir krem ve müdahale . burdakiler kendi yanığında ne yapıldığını bilir . yani doktor da silverdin verecekti zaten diyip buraya sormanız biraz garip . en iyisini doğrusunu o bilecek . geçmiş olsun . üzücü bir olay olmuş.

Bolbolkrem sürün eczaneye danışın başka kremlerde alın, serinletici kremlerde uygulayın ama asla sarmayın, su toplarsa asla patlatmayın ilgisini koluna vermeyin başka şeye verin. Yanmada sarmak hiç önerilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…