• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebegim yandi, benim de icim yaniyor :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaslar hastane ve dr acil olmayan vakalarda cok oyaliyor, bebek onlarda annede durdugundan daha da cok agliyor, daha once kucucuk birsey gittik ve gittigimize pisman olduk. Ayrica ayni kremle ayni tedaviyi yapiyorlar. Asla bilincsiz bir anne- baba degiliz. Buraya yazma sebebim hem biraz tavsiye almak hem de biraz icimi dokmek idi.

geçmiş olsun..sakınan göze çöp batar derler..allah korusun telafisi mümkün olmayan kazalarda var hayatta..

Arkadaslar hastane ve dr acil olmayan vakalarda cok oyaliyor, bebek onlarda annede durdugundan daha da cok agliyor, daha once kucucuk birsey gittik ve gittigimize pisman olduk. Ayrica ayni kremle ayni tedaviyi yapiyorlar. Asla bilincsiz bir anne- baba degiliz. Buraya yazma sebebim hem biraz tavsiye almak hem de biraz icimi dokmek idi.

Küçücük bir şey için gitmek ile yanık aynı şey mi? Bir de Amerika'dan bahsetmiyor muyuz, pahalı derseniz anlarım ama şu halini gerçekten anlamadım.

Anlattığınız gibi bir şeyse kısa sürede geçer zaten, tekrar geçmiş olsun.

Merhaba bayanlar, ozellikle anneler,
5 aylik dunyalar tatlisi, gozumden sakindigim, 5 dk gozumun onunden ayirmadigim bir kizim var. Her dikkatli anne gibi ona birsey olmamasi icin dogdugundan beri tum guvenlik onlemlerini alan biriyim. Ama gelin gorun ki en korktugum sey olan yanmak gerceklesti. Bebegim 5 aylik olmasina ragmen cok hareketli. Ani hareketleri cok fazla. Onun ani hareketiyle gozumun icini cizmesi yuzunden 3-4 gun kor olma seviyesinde, birsey goremeden gezmistim. Yine dun yemek masasinda oturuyordum. Yemek bitti bebegimi kucagima aldim. Normalde bebegim kucagimdayken cay icmem ama esim gitti cay doldurup masaya koydu, tabi bebegin ulasamayacagi yere. Ben cayimi alip benden daha da uzaga iteyim derken, ki dusunun arkadaslar cay bardagini masada kaydirmak 1-2 sn lik istir, o an nasil oldu da bebegim ani bir hareketle, saliselerle bardaga dogru elini uzatti carpti bilemiyorum. Bardak devrilmedi ama, sicak cayin 4 te biri kadar kismi carpmasiyla o minicik koluna, eline dokuldu, bir ciglik basti ki ucarak gittim soguk suya tuttum kolunu. Bebegim aglayamiyor bile sadece bagiriyordu. Dogdugundan beri hic boyle bagirmamisti. Ben de aglamaya basladim, esim bir heyecanla bebegi almaya calisti surekli. Bir yandan bebek bagiriyor, bir yandan esim cekistiriyor, ben agliyorum, bebegin kolunu suya tutmaya calisiyorum hala, tam bir curcuna. Neyse 2-3 dk bebegi suya tuttum, esim ceke ceke sonunda aldi, megerse o da buz koyacakmis. Ben de krem vardi, silverdin, hemen getirdim bebegimin koluna surdum, hemen siliyor saga sola surtup. Emzirmeye calistim sakinlessin diye, ememiyor da icini cekmekten yavrum. Neyse bir sekilde sakinlesti, silverdin surdum bol bol, ince bir bezle de sardim, cunku siliyor surekli. Bebegim sakinlesti, guldu, oynadi biraz. Sonra uyuttum, uyutunca sonunda koluna baktim, yazik yanmis, kizarmis, derisi soyulmus biraz. Yine silverdin ile sardim. Sabah actim uyaninca, kizarikliklar gecmis ama derisinin soyulan kismi ve biraz kabaran kismi var. Hastaneye gitmedik cunku en yakin hastane 20 dk uzaklikta. Onlar da cok acil degilse, bir muayene yapana kadar 1 saat kontrol, tetkik vs. bekletiyorlar ki biz ilk yardimi yaptik. Zaten dr un yapacagi da krem tedavisi ilk yardimdan sonra. Ya arkadaslar boyle birsey basina gelen var mi? Simdiden sonra ne yapmaliyim yanan, soyulan kisim icin? Lutfen olumsuz yorum yapmayin, ne kadar uzgunum anlatamam. Sabaha kadar bebegimin basinda ope koklaya agladim, dayanamadim. O kadar dikkat eden biriyim, henuz daha minicik 5 aylik taze bebek nasil yanar, cok kiziyorum kendime.

Uyurken krem surup uyanikken aloevera bitkiniz varsa icindeki jelimsi siviyi surebilirsin.hem yuzune agzina bulassada zarari olmaz.gecmis olsun.

KıZım bır ay once yandı cay dokuldu gogsune fılan derısı sıyrıldı gıttı tabı vok kotu idi senı anlıyorum bız acıle gıttık ardından yanık merkezıne bagcılar ve capa ya sonra sardılar fito krem kullandık ıkı hafta tam hergun pansuman yaptrdık bızım kı cok kotu idi tabı anlatamam o gunlerı cayır cayır yandı suan yarası ıyılestı ama iz kaldı onun ıcınde contraktubex kullanıyoruz ınşallah izi kalmaz ondan bnce doktora gtmelisin derım iz kalmaması ıcın bzıım kı vucuda gorre buyuk yanıktı2.derrce yuzeysel yanıktı Rabbım sızede bıZlerede şifa versın cok zor ben vıcdan azabımı hala geciremıyorum affetmıyırum kendımı

benimde yurtta bacagima 1 bardak kapkaynar cay dokulmustu arkadas hemen patates rendeledi ve koydu. inanin cok etkisi oldu ne kizariklik ne aci hicbirsey kalmamisti. su da toplamamisti. cok ilginc ama ise yaramisti.aklinizda bulunsun.

tazecik onun cildi hiç iz kalmaz paniklemişsindir anlıyorum :KK43:
ama olan olmuş daha çok dikkat edersiniz küçücükler hiç durmuyorlar ne kadar dikkat edilse de allah korumuş

Cok gecmis olsun canim bizde bebektik benim kuzenimin ustune caydanlik devrilmis baya kaynar ama hicbir izi yok ustelik 20 sene once olmus hastane doktor vs gidilmedigi halde korkma biseycik olmaz anne yuregi iste :)
Silverdin super bir krem ya cidden ama icinde kortizon yoktur insallah bende ayak derim baya kotuydu etim gorunuyordu onu surdum 1 ay olacak derim geldi hemen

KıZım bır ay once yandı cay dokuldu gogsune fılan derısı sıyrıldı gıttı tabı vok kotu idi senı anlıyorum bız acıle gıttık ardından yanık merkezıne bagcılar ve capa ya sonra sardılar fito krem kullandık ıkı hafta tam hergun pansuman yaptrdık bızım kı cok kotu idi tabı anlatamam o gunlerı cayır cayır yandı suan yarası ıyılestı ama iz kaldı onun ıcınde contraktubex kullanıyoruz ınşallah izi kalmaz ondan bnce doktora gtmelisin derım iz kalmaması ıcın bzıım kı vucuda gorre buyuk yanıktı2.derrce yuzeysel yanıktı Rabbım sızede bıZlerede şifa versın cok zor ben vıcdan azabımı .hala geciremıyorum affetmıyırum kendımı
cok gecmis olsun ya. kac aylik kizin?

Çok geçmiş olsun annesi.Çocuklarimiz boyle kazalarla buyurler.Allah beterinden saklasin.Evet uzucu bir durum ama bence sen bu yuzden bir daha masaya sicak hicbirsey koymazsin.benim esiminyegeni kycukken caydanliği devirmis.parmaklari yaniktan yapismis.aylarca duzelmemiş.almanyada tedavi için apar topar goturmuşler.simdi koca adam...kv de yegeni koyde atese dusup elini yakip parmaklari yapisinca jiletle kesip ayirmis...

Benim bebeğim de 6 aylıkken elini yaktı avuç içi şu topladı. Silverdin sürdüm. 10 gün sonra tamamen iyileşti. Şimdi hiç iz yok Allah a şükür. Çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun annesi.Çocuklarimiz boyle kazalarla buyurler.Allah beterinden saklasin.Evet uzucu bir durum ama bence sen bu yuzden bir daha masaya sicak hicbirsey koymazsin.benim esiminyegeni kycukken caydanliği devirmis.parmaklari yaniktan yapismis.aylarca duzelmemiş.almanyada tedavi için apar topar goturmuşler.simdi koca adam...kv de yegeni koyde atese dusup elini yakip parmaklari yapisinca jiletle kesip ayirmis...
Aman Allah im neler duyuyorum, icim bir hos oldu resmen.

Benim bebeğim de 6 aylıkken elini yaktı avuç içi şu topladı. Silverdin sürdüm. 10 gün sonra tamamen iyileşti. Şimdi hiç iz yok Allah a şükür. Çok geçmiş olsun
Insallah benimki de iyilesir, iz kalmaz. Dayanamiyorum ya. Bana bakip guluyor su an bir de.

Benim kardeşimin üzerine çaydanlık devrilmişti, tutuna tutuna yürüyorken, artık kaç aylıktı hatırlamıyorum. Ama saniyesinde teyzem soğuk suyun altına tutmuştu, inanın bir gram gık etmedi. Kolu epey yanmıştı, direkt hastaneye götürmüşlerdi zaten, iz falan da kalmadı. Keşke siz de hastaneye götürseydiniz.

Merhaba bayanlar, ozellikle anneler,
5 aylik dunyalar tatlisi, gozumden sakindigim, 5 dk gozumun onunden ayirmadigim bir kizim var. Her dikkatli anne gibi ona birsey olmamasi icin dogdugundan beri tum guvenlik onlemlerini alan biriyim. Ama gelin gorun ki en korktugum sey olan yanmak gerceklesti. Bebegim 5 aylik olmasina ragmen cok hareketli. Ani hareketleri cok fazla. Onun ani hareketiyle gozumun icini cizmesi yuzunden 3-4 gun kor olma seviyesinde, birsey goremeden gezmistim. Yine dun yemek masasinda oturuyordum. Yemek bitti bebegimi kucagima aldim. Normalde bebegim kucagimdayken cay icmem ama esim gitti cay doldurup masaya koydu, tabi bebegin ulasamayacagi yere. Ben cayimi alip benden daha da uzaga iteyim derken, ki dusunun arkadaslar cay bardagini masada kaydirmak 1-2 sn lik istir, o an nasil oldu da bebegim ani bir hareketle, saliselerle bardaga dogru elini uzatti carpti bilemiyorum. Bardak devrilmedi ama, sicak cayin 4 te biri kadar kismi carpmasiyla o minicik koluna, eline dokuldu, bir ciglik basti ki ucarak gittim soguk suya tuttum kolunu. Bebegim aglayamiyor bile sadece bagiriyordu. Dogdugundan beri hic boyle bagirmamisti. Ben de aglamaya basladim, esim bir heyecanla bebegi almaya calisti surekli. Bir yandan bebek bagiriyor, bir yandan esim cekistiriyor, ben agliyorum, bebegin kolunu suya tutmaya calisiyorum hala, tam bir curcuna. Neyse 2-3 dk bebegi suya tuttum, esim ceke ceke sonunda aldi, megerse o da buz koyacakmis. Ben de krem vardi, silverdin, hemen getirdim bebegimin koluna surdum, hemen siliyor saga sola surtup. Emzirmeye calistim sakinlessin diye, ememiyor da icini cekmekten yavrum. Neyse bir sekilde sakinlesti, silverdin surdum bol bol, ince bir bezle de sardim, cunku siliyor surekli. Bebegim sakinlesti, guldu, oynadi biraz. Sonra uyuttum, uyutunca sonunda koluna baktim, yazik yanmis, kizarmis, derisi soyulmus biraz. Yine silverdin ile sardim. Sabah actim uyaninca, kizarikliklar gecmis ama derisinin soyulan kismi ve biraz kabaran kismi var. Hastaneye gitmedik cunku en yakin hastane 20 dk uzaklikta. Onlar da cok acil degilse, bir muayene yapana kadar 1 saat kontrol, tetkik vs. bekletiyorlar ki biz ilk yardimi yaptik. Zaten dr un yapacagi da krem tedavisi ilk yardimdan sonra. Ya arkadaslar boyle birsey basina gelen var mi? Simdiden sonra ne yapmaliyim yanan, soyulan kisim icin? Lutfen olumsuz yorum yapmayin, ne kadar uzgunum anlatamam. Sabaha kadar bebegimin basinda ope koklaya agladim, dayanamadim. O kadar dikkat eden biriyim, henuz daha minicik 5 aylik taze bebek nasil yanar, cok kiziyorum kendime.
Öncelikle cok büyük gecmiş olsun bi kac ay kadar önce benim 2.5 yasındaki kızımda yeni konmus cayı devirdi bi anda oldu hala inananıyorum derisi anında soyuldu yandım anne diye cok agladı camım yavrum acile gittik bactroban ve bepanten plus sürdüm bi hafta ince sargıyla sardım günlük pansumanını yaptm suan izi az kaldı geciyor gibi şükür üzülmeyin Rabbim baska dert ve acılarını göstermesin

Bepanthol (eski adı bepanten) ve vaselinin (yeni versiyon olan mavi kapaklilar) bebekler için pembe olanini kullanın. Vaselin bepantholdan daha iyi, ben müptelası oldum. Hemen geçiriyor özellikle pişiği.

Back
X